Keresés

Részletes keresés

nagota Creative Commons License 2008.11.23 0 0 525
Szia!

Engem érdekelne a forgalmazó akit ajánlani tudsz.
Előzmény: Törölt nick (524)
piromano Creative Commons License 2008.11.17 0 0 523
Hello,
Küld el légy szíves a magyar nyelvű leírásodat, az adatlapon nyilvános az email címem.
Köszi előre!
Előzmény: lacko1977 (513)
spucc Creative Commons License 2008.11.12 0 0 522

Az Atmos honlap angol változatán meg ez van:

"Wood and Coal Gasification Boilers"
Előzmény: khiraly (520)
Alfato Creative Commons License 2008.11.10 0 0 521
Én nem értek hozzá, az ilyesmit szakemberre bíztam, de valami füst nyavalyán állítottak hátul, állítólag nagyon le volt fojtva, és ezért füstölgetett. kb 10 perc alatt végeztek vele...
Előzmény: HUCsa (518)
khiraly Creative Commons License 2008.11.09 0 0 520
Megvan: Jetstream furnace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jetstream_furnace
Előzmény: khiraly (519)
khiraly Creative Commons License 2008.11.09 0 0 519
Valaki meg tudná mondani a "faelgázosító" szó angol megfelelőjét?

Utána szeretnék olvasni a wikipedia.org -on, de nem jutok előrébb.

Direkt wikipedia link is jöhet.

(amit nem értek: ha felülre pakoljuk a fát, akkor a füst hogyan kerül alulra, hogy ott még egyszer elégjen? Vagy a másodlagos égés hol történik?)

HUCsa Creative Commons License 2008.11.06 0 0 518
Mit állítottál rajta?
Előzmény: Alfato (517)
Alfato Creative Commons License 2008.11.05 0 0 517
Megoldódott minden! Csak beállítás kérdése volt.
Tamás
Előzmény: Alfato (514)
kod1111 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 516
Sziasztok!
Vigas vagy Atmos ez a kérdésem , ha valaki tudja rá választ, szívesen venném. Köszönöm. kod1111
bendediver Creative Commons License 2008.10.26 0 0 515

Szia

Ha megkérhetnélek elküldenéd nekem is. A cím az adatlapomon van.

Köszi.

Alfato Creative Commons License 2008.10.26 0 0 514
Szia!

Az adatlapomon fent van a mél címem. Előre is köszönöm!

Azt vettem észre, hogy hátul a levegő nyíláson jön a füst... tehát ha kihúzom a kart, és kinyitom az ajtót, akkor ott jön ki a füst.

Tamás
lacko1977 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 513

Hello,

ezt a füstör témát nem igazán értem, mert nekem sosem jön ki sehol füst.

Mielőtt kinyitom az ajtót, kiúzom a kart, és a ventillátor, egyből a kémény felé tolja a füstöt.

A begyújtáskor pedig plána nem lenne szabad ilyennek történnie.

Nekem a technikám, papír, erre rakom a tavasszal megmetszett, mostanra megszáradt vékony faágakat, majd a nagyobb fát.

Ehhez nem is nyúlok, amíg le nem ég. Ha leégett, akkor megpakolom teljesen, és ennyi egy napi begyújtásom.

Tegnap is a végére már nem is ment a ventillátor, mert folyamatosan 85 fok volt a kazánba.

Reggel még mindig dolgozott a pufferes szivattyú, és adta a meleget a lakásba.

Nekem van egy elég jó magyar nyelvű leírásom, és azt olvastam el egy párszor, elég világosan le van írva minden benne.

Ha adsz egy mailcímet átküldöm.

L. 

Előzmény: Alfato (512)
Alfato Creative Commons License 2008.10.25 0 0 512
Nekem Ladomat van beépítve....sajna lövésem sincs.
Előzmény: piromano (504)
Alfato Creative Commons License 2008.10.25 0 0 511
Igen a terv itt is az, hogy meg lesz rakva kopra, de mivel most érkezett még nekem új, és nem merem telepakolni (nem akarom, hogy a vészhűtés bekapcsoljon), csak félig, vagy még talán addig sem. Tehát ha csekkolom, és parázs van benne, amikor visszaváltom gázosításra, akkor kicsap belőle a füstszag...

Akkor is füst jön ki, ha leég és leáll a kazán...

Azt tudni kell, hogy amikor berakták a kazánt, akkor a tisztítóajtón ömlött a füst, meg a füstcső körül. Kikotortattam a kéményt, mert mi még sohasem használtuk a vegyes oldalt, és kitömtem minden rést üveggyapottal, a füstcső meg alu szalaggal lett letömítve. 12 m magas a kémény... és 15x15-ös.

Tamás
Előzmény: bendediver (510)
bendediver Creative Commons License 2008.10.25 0 0 510
Egy kevés nálam is bejön, de nem vészes. Ahogy megfigyeltem nagyon függ a füstölés a tűz állapotától kezdeti stádiumban nálam is szokott, de parázsnál már nem nagyon. Én koppra megrakom és hagyom leégni, addig nem nyitogatom.
Előzmény: Alfato (509)
Alfato Creative Commons License 2008.10.25 0 0 509
Természetesen, végigolvastam a kezelési utasítást. Abban egyértelműen felkiáltójellel ki is van emelve.

Most éppen feljöttem a géptől, és ha csak izzik, tehát nem lángol benne semmi, akkor is füstszag csap ki belőle, amikor a kallantyút visszatolom.

Amikor kihúzom a kallantyút, megnyitom az ajtót egy picit és várok nagyon rövid ideig, hogy a levegő áramlása kiegyenlítődjön, majd kinyitom az ajtót. De pár másodperc múlva nem a kémény felé áramlik a füst, hanem részben kifelé...na ettől kapok agyvérzést. Vagyis annyi időm nincs füstmentesen, hogy lehajoljak egy hasábért.

De most előveszem az angol nyelvű utasítást, mert találtam fura részeket a magyar fordításban, bár könnyen lehet, hogy csak nyomdai hiba.

Tamás
Előzmény: bendediver (508)
bendediver Creative Commons License 2008.10.25 0 0 508

Megy a ventillátorod mikor a kallantyút kihúzod? Mert annak menni kell akkor.

Előzmény: Alfato (507)
Alfato Creative Commons License 2008.10.25 0 0 507
Azt elfelejtettem mondani, hogy a füst duplán probléma, mert a kazán a pincében van. Sajnos a házba felvezető lépcső előtt van a kazán, és ami füst kijön belőle, az szinte akadálytalanul áramlik be a házba...
Előzmény: lacko1977 (505)
Alfato Creative Commons License 2008.10.25 0 0 506

Szia!

Előre is köszi. Nekem füst problémám van. Ha ki akarom nyitni az ajtót, akkor a kallantyút ki kell húzni, de amikor kihúzom hátul füst jön ki a kazánból. A másik gond maga a begyújtás. Azt vettem észre, hogy sokkal hamarabb lehet begyújtani, ha begyújtás után becsukom az ajtót, és a füst irányváltóját (nekem csak kallantyú) csak félig tolom be. Kb 10 perc múlva teljesen be lehet tolni, mert már akkor a nagyobb rönkök is izzásba jönnek. De nem vagyok benne biztos, hogy ez így jó. Nem akarom, hogy baja legyen a kazánnak. Akik beépítették azt mondták, hogy egy hasább keresztbe, rá a kerozinnal átitatott gyújtó, és kész, lehet betolni a kart a helyére...no ez nekem sohasem sikerült (hovatovább nekik sem). Azóta rőzsével gyújtok be. Alulra keresztbe a két végébe rakok rövidebb hasított fát, majd 5-15 cm átmérőjú rönkök következnek, egy adag papír, majd bőséges rőzse a tetejére. Így kb 10 perc múlva magára lehet hagyni a kazánt.

Nekem 1000 L pufferem van de nem padlófűtésre használom, ezért egyelőre elegendőnek tűnik.

A füst eléggé komoly gond (feleségem húzogatja az orrát, én meg nyelhetek a kazán miatt, mert az én hülyeségem ez :-) ).

Tamás

Előzmény: lacko1977 (505)
lacko1977 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 505

Hello,

milyen praktikára gondoltál?

én 1 éve kerültem kapcsolatba a faelgázosító kazánnal, és azt sem tudtam, melyik az eleje, és a hátulja.

Elég sokat szerencsétlenkedtem vele, mire rátaláltam erre az oldalra.

Meghallgattam mások véleményét, és próbáltam ugyanezt nálam is megoldani.

DE azt kell mondanom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mivel minden rendszer más beállítást igényel a kivitelezések miatt.

Sok időt töltöttem a kazán mellett,  mire sikerült kitapasztalnom a eállításokat.

Mára nagyon jól működik, semmi prblémám nincs vele.

Utólag arra jöttem rá, hogy egy DC22-es kazán el tudna még viselni legalább egy puffertartályt.

Terveimben van, hogy jövőre bővítem majd a rendszert, és a második tartállyal, még több melegvizet tudok majd eltárolni.

Ha konkrét kérdésed van, szívesen vállaszolok, hátha ezzel is segíteni tudok. Üdv:

L. 

Előzmény: Alfato (503)
piromano Creative Commons License 2008.10.22 0 0 504
Sziasztok!
Nálunk rugós visszacsapó szelep van beépítve az elkerülő ágba az úszó visszacsapózár helyett, és a visszatérő víz nem tud elérni az ESBE szelephez, mivel hamarabb eláramlik a kazán felé. Így természetesen nem jó, mert 65 fok alatti víz is kerül be a kazánhoz.
Tudtok segíteni, ha beépítem az úszó vissza csapózárat-amely szinten a legkisebb áramlásra nyit és zár- ez a jelenség megszűnik?
Akinél úszó vissza csapózár van, jelentkezik ez a jelenség?
Alfato Creative Commons License 2008.10.19 0 0 503
Szia!

Megosztanál velünk néhány praktikát? Pl gondolok itt a begyújtásra... meg ami eszedbe jut.

Előre is köszönet.

Tamás
Előzmény: egry (502)
egry Creative Commons License 2008.10.16 0 0 502

Én harmadik éve (negyedik telet kezdem) használok egy 22S faelgázosító kazánt a legnagyobb megelégedésemre.

Viszont két év kellett hozzá, hogy kitapasztaljam minden fortélyát.

Mivel padlófütésem van, én reggel gyujtok be, és mikor elindul a melegvíz a padlóban mégegyszer megrakom a kazánt és ez nekem másnap reggelig tökéletes.

Fát az első évben vettem 8 m3-ert. A fele még meg van, mert az építkezésekről hazaviszek minden bontott hulladék deszkát.

Ilyen lehetőség mellett nem is szabad gázra gondolni.

Ha fát kéne venni,azért az húzós, mert 2500.-ért adják mázsáját,vagy 1800.-ért erdei m3 -ét, de akkor fürészelni, hasítani kell még.

Alfato Creative Commons License 2008.10.09 0 0 501
Ezt csak erdészetekben lehet megvenni, persze nem minden munka nélkül, mert ezért ki kell menni az erdőbe, és magadnak is kell felvágni. (karvastagságú részek, és ott erdei köbben mérnek).

Ha meg kell venni 2000-ért mázsáját, akkor ha van földgáz, szerintem könnyen elveszítheti az előnyét, mivel igen nagy beruházás egy teljes rendszer.

Tegnap láttam akácot 2600-ért, le is csúsztam a székről.

Tamás
Előzmény: belezne (500)
belezne Creative Commons License 2008.10.09 0 0 500
Szia!
És hol tudsz ilyen jó áron megfelelő minőségű fához jutni?
Előzmény: Alfato (499)
Alfato Creative Commons License 2008.10.09 0 0 499
Szia!

A ház alapterülete mindösszesen 87 nm, amihez társul egy emeleti rész 76 nm. Mivel eléggé jó idő volt, így relatív, hogy mennyire lesz elegendő a későbbiekben ugyanennyi fa. Az én fűtésem állandó keringetésben van, és minden helységet a radiátorok saját thermo szelepe vezérli. Ennek természetesen feltétele, hogy minden radiátor párhuzamosan legyen a rendszerbe kötve. A hálóban 19C a nappali 21C -re van állítva.

A fa mintegy 4 éve kivágott cseresznye, de van két és három éves akácom is. A jövő héten hozzák a két év múlva esedékes fámat. Egyelőre úgy látom, hogy csak akkor érdemes ebbe beleruházni (a még jelenlegi gázárak mellett is), ha a fa kijön mondjuk 1000 Ft per mázsa áron vagy ezen érték körül. Tegyük fel, hogy nagyon hideg van és egy nap kétszer kell begyújtani. Akkor az kb 30-40 kg fa....kb annyi lenne gázból is értéken számolva, de ez nagyon teoretikus, mivel nem tudom, hogy hogyan fog viselkedni a házam.

Ma reggel is begyújtottam, és csak dobáltam rá némi fát, hogy legyen meleg víz napközben mert feleségem otthon van mindig. 15 perc alatt 60C volt a kazán, és nyitott a Ladomat...

Nekem a füsttel volt bajom. Mivel ez a kazán fújja a füstöt, és nem csak "gravitációsan" távolítja el az égésszármazékot, így visszafüstölt a tisztító ajtónál. Ezt egy üveggyapot labda oldotta meg, és kap egy terelő lemezt is, ami felfelé kanyarítja a füstöt.

kb ennyi a jelenlegi tapasztalat. De szívesen meg is mutatom bárkinek, aki esetleg Szolnokon jár.

Tamás

Előzmény: galapago5 (497)
gaga04 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 498
Sziasztok!
Bocs, biztos volt róla szó., de mi a különbség az atmos generátoros és sima kazánjai közt a majd dupla árat leszámítva. Megéri?
galapago5 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 497

Szia!

Kérlek osszad meg velünk, hogy mekkora házat fűtesz a kazánnal (nm-ben és csak a fűtötteket számoljad bele) És, hogy milyen szobahőt állítottál be. Azt írtad, hogy 10-15kg fát használtál. Érdekelne, hogy milyen fa volt ez? Nagyon szépen köszönöm. És bízom benne, hogy sok örömöt fogsz lelni a kazánodban. Biztos hatalmas érzés lehet a gázszolgáltatóktól függetlenedni. Egyszer én is átélem majd.

Előzmény: Alfato (492)
wwid Creative Commons License 2008.10.04 0 0 496

Szevasz!

Barátomnál most kötöttek be 1000 literest 124 m2-re és reggel 8 órátol este nyolcig 100%

125 LITERES BOJLERT 70 FOKRA +

1000 LITERES PUFFERT FELFÜTI

Tisztelettel Vida Csaba

Előzmény: Koncsy (493)
wwid Creative Commons License 2008.10.03 0 0 495

Vidus

Sziasztok:

Nálam a tervekbe DC 22s kazán jön szóba. 1000 literes puff.ral. 104 m2 házam van. Hol érdemes utnak indulni ,hol a legolcsobb az ATMOSZ? Jólenne ha valaki tudna ebbe nekem segiteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!