a védekezésünk elég kemény, ezt belátom, de hogyan védekezzen egy 200 centis srác meg egy 203 centis öreg jugó egy 215 és egy 210-es centerpároson?! bírók müködését mi úgy itéltük meg, hogy túl sokat néztek el a válogatott játékosoknak na meg Davis barátunknak.
Tanács elég bátor dobás terén, de ez általában bejön neki. két hete sérült a dobó kezének könyöke, ez egy kis mentség.
ha nem tudunk igazi frappáns alacsony játékot kialakítani, akkor csak mázlival maradhatnánk bent az elsőosztályban, mert igazi brusztolós center nélkül elvérzünk!!!
paksi szurkolók elég jók voltak és sokan, hozzánk képest. (szurkoló, nem néző!!)
Gratulálok a győzelemhez!
Ez sirály volt!Nemtom te hogy vagy vele,de én nem tudok ennyire részletesen irni,annyira idegbeteg vagyok egy meccsen.
Szánalmas,amit a tisztelt jv-k művelnek,hihetetlen mit megengednek maguknak.Télleg le vannak maradva:FÉNYÉVEKKEL!Állitólag 18e/meccs a tarifa/kicsit dúúórva/.
Szeva mindenkinek, van egy kis időm, írok egy regényt, utána meg megyek az internetkávézóba bemásolni !! Na de vágjunk bele (előre mondom, hosszú lesz…:))))
Egész héten rá se mertem gondolni a meccsre, mert ahogy eszembe jutott, hogy jön az Alba, itt lesz az az alapszakaszbeli meccs, amit a legtöbben várunk, amit már pro és kontra úgy felfújtunk, hogy majdnem kipukkan már az a képzeletbeli presztizslufi-na szóval elég az hozzá, hogy a hideg futkosott a hátamon ha eszembe jutottak Lapov harmincpontjai meg tízasszisztjai, majd a tudat, hogy a szolnoki gyűrűvel is közeli barátságban van, hááát…akkor a Moseley-Hart-Theisz tengely, amelyben bármikor benne van 50-60 pont, tehát van baj elég-gondoltam magamban, és még nem is fárasztottam magam a mi légiósaink kiszámíthatatlanságával, ill. helyesebben kiszámíthatóan gyenge teljesítményével. Nagyon féltem a meccstől, azt, hogy iszonyatosan nehéz lesz, előre gondoltam, talán ilyen könnyű még nem lett volna nyernie az Albacompnak Szolnokon, mint tegnap, 2002. 11. 02-án.
17.30. Már kint vagyok csarnok előtt. Kintről hallani a f******ó Albacompot. Meggyorsítom lépteim, gyorsan bemutatjuk a bérleteinket, aztán menjünk már, siessünk, siessünk, az alapszakasz legnagyobb meccse az Alba elleni hazai a szememben, nem kaphatunk ki, nem kaphatunk ki...-ismételgettem magamban, de közben legbelül éreztem: az Albacomp simán nyerhet ma, simán…Nem, itt nem, SOHA !!!-hessegettem el messzire magamtól a pusztító gondolatot.
Gyerünk már be a csarnokba!!! Jól van, sokan vagyunk, tele lesz, helyes. Egy pillantás a vendégszektorra, az is tele van. Nem hazudtak, sokan jöttek. Dob, síp, kürt, duda, minden…Na indulás a helyemre, érzem alig állok a lábamon. Remeg. Azért megtaláltam a harmadik sor 25-ös. Harmadik sor 25-ös…Istenem…Elgondolkodtam. Üljek talán a szomszédos mindig üres 24-esre? Már csak úgy, babonából. Sosem szoktam ott ülni, akkor ha most mégis ott foglalok helyet, akkor nyerünk, biztos nyerünk, akkor segítenek az égiek, mágia kell ma, mert különben nem nyerünk, és ma nem veszíthetünk, ma nem….!!! Aztán mégis maradt a 25ös. Szarok a babonára.
Nem 2500an voltunk. Nem igaz. A ZTE ellenire írtak 2300at, és nem volt ennyire megtöltve, plussz vendégszurkerek sem voltak. Minimum 2800 ember. De talán egy kicsit több is. Rengetegen vagyunk. Nagyon jó volt nézni, nagyon jó.
Elkezdődött: Hangorkán, nincs dobunk, de minek dob??? A hangunk mindent elnyom, mindent !!! Nézzük a meccset:
Szuper a rajt-Paja kész !!! Ha valakinek, neki aztán igazán fontos a meccs. A vendégszektorban végig a Paját meg Szaszát cigányozó, fasszopózó (csillagozza ki, akinek nem bírja a gyomra :))) meg „jössz még hozzánk Te cigány Pavlovics” mondatokat megállás nélkül ismételgető fehérvári tajparaszt seggbunkónak innen is üzenem, hogy nem Nagy Gáboron múlott te kis fasz, hogy Paja idén nem nálatok játszik, mert egész nyáron bombázta az ajánlataival, de nem ment. Bojan Lapov-Predrag Pavlovics: a különbség a kettő között emberileg önmagáért beszél. Mondhattok itt nekem bármit, hogy lóvéért mindenkit mindenhova…Paja biztos, hogy nem kapott volna kevesebbet mint Szolnokon, sőt… DE NEM MENT !!!! És tudjátok miért nem??? ….Csitt
9-0. Bravo fiúk. Paja védekezésnél közelről üvölt bele Boross fejébe, hogy AJDE, AJDE!! Totális eksztázis!! Világomról nem tudtam, csak üvöltöttem, mint a sakál, mint egy állat, vagy mittomén, valami, ami kurvára tud kiabálni. 4 és fél perc elment. Még nincs fehérvári mezőnykosár-remek védekezés, kiváltások, Benő Stone, Benő-Vasvilla csapdák, a tengelyek gyönyörűen lezárva, annak a labdának csak mi tudjuk az útját, elkapkodott fehérvári tisztátalan dobóhelyzetek, sok kimaradt dobás (itt is-ott is), de vezetünk, Paja villámstartja nagyon kellett. Aztán az első. Mármint bírói tévedés. Ezzel majd külön paragrafusban.:)Lapov szabálytalanul labdát szerez, könnyű ziccert dob, a 130kilós Vilcinskas pedig magától esett el. Mindegy, közte hét az első negyed, nem rossz. Paja 13 perc, három fault (ebből eddig két támadó, a végén 5-ből három támadót sikerült összefújkálnia a jv-nek, nem tudom Pavloval történt e valaha ilyesmi a nem rövid pályafutása alatt). Közben Vilcinskasnak is három, jön Trepák, Stone is jobb lesz ha pihen (kösz Rasid), hosszú percekig a Szasza-Mérész-Trepák-Benő-Vasvilla formáció a pályán, nagyon feljönnek, Lapov tarthatatlan, fordul a kocka (25-26?) hálistennek a többinek nem megy, Sterbencz pedig indokolatlan, elkapkodott gyors egymásutáni cserékbe kezd, és ez szemlátomást bezavar a fehérvári gárdának, Hart nem sokat tud hozzátenni, ő még az első negyedben lement, Halm is beleszürkült, Moseley első félidő 0 (!!!) pont, nem megy az első háromnak, jól van. Csak Lapov, hát nem igaz, triplát dob. ZOLIKAAA!!!! Válts ki !!! Istenem…
Szarvas Gabi. Mint a torpedó, úgy járja be a pályát, szép passzok, ügyes megoldások, több mint 10 pont zsinórban, jól van, 11 van közte és szünet. Na most nagyon sok cigit hozzatok nekem, gyorsan, gyorsan. Várnám Avasst az első sorban a szünet végefelé, csak nem jön, hát hol van ? Mindegy, gyerünk vissza a 25ösre, gyorsan, gyorsan…
És jön David Moseley. Trepák kezdő duplájára hamar vág egy triplát, majd jönnek a büntetőhegyek (VALOVICS !!! –később, még most ne…:)), 15 pont egy-két perc alatt. Lapov néggyel játszik, képtelenség kipontozni, nem engedik. Vilcinskas kiszáll sportszerűtlennel- hihetetlen. Jönnek, nagyon jönnek, talán ilyenkor volt Lapov második triplája, meg Boros elsője (miért nagybetűs???), nem is tudom ki volt nálunk ilyenkor a pontszerző, Vaisvila dobott egy-két tempót, meg Trepi egyet…nem emléxem. Eggyel fordulunk. Húúúú, ebből bármi lehet. És jönnek, már megint jönnek, büntetőznek-bedobják, Lapov középtávolik, a végéig nem sokat hibázott. Vasvilla nem első támadólepattanója, bravo Rytis, harcolj, ezt hiányoltam már Tőled, végre. De nem!! Fordul a kocka, alig három perc, öttel mennek, Boros ziccerezik, Úristen !!! Jó ütemű Zoran időkérés, kellett. Stone sokadik elpuskázott büntetője, nem hiszem el, hogy nem direkt csinálja. Mindig balra húz a keze, és másodikra se mindig jó. Ilyen nincs!! Kihagyja. Huh, hosszú kosárszünet az Albacompnál, de vezetnek még mindig. Hátulról Albacomp meg David nyavalygás hallatszik, hagyd már abbaaaa !!!! :))) Aztán Stone fogja magát, Moseleyről elereszt egy triplát (azelőtt üresből homályt dobott)-bent van. A szák csak úgy sistergett. VAN REMÉNY !! És jönnek a Szasza-büntetők!! Fordítunk!!! IGEN!! Rosszul vagyok, le kell ülnöm! (Orvosért kiáltok, de nem hall senki !!!:)))) Szívtájékon érzem a szorító fájdalmat, Bubu is mellémrogy, ő se bírja. Nagyon komolyan vesszük, túlságosan is. Odasúgom neki: nem fogunk veszíteni, most már nem. 63-60. Moseley trinyó, nem igaz. Majd megint Szasza, be a dzsuvába, ugrik, esik odalra innen nincs aki bedobja, repül a labda, rá a gyűrűre. Lapov már ugrana, de a gyűrű tövéről becsurran. 65-63. Meglesz. Lapov sokadszorra a másik oldalon, rengeteget hibázott a végén, most is büntetőből is csak egy megy, VÉGSŐ TÁMADÁS !!! Fault-Szasza dob, egy megvan jól van, 8 mp-már nem nézek oda-Harté nem jó. Vége. Kész. Ennyi. Indul a busz. Meghalok mindjárt, most már jól vagyok, üvöltözök jobbra-balra, szép volt fiúk ez tényleg az volt, köszönjük nektek. Mindenki az Olajért, az Olaj mindenkiért: ezt éreztem tegnap, és ez az érzés az, amit fehérvári soha nem fog megtudni. Boltban ugyanis nem kapható, pénzért nem lehet megvenni, én pedig el nem adom!!! :)
Fieszta, gyertek ki de gyorsan, mi vagyunk a legnagyobbak, legalább három kilót fogytam, a víz az patakokban, de sebaj !!! Megérte!
Külön fejezetbe foglalom a játékvezetésről a gondolataimat, így megadom a lehetőséget annak, aki nem szeretne ezzel foglalkozni, hogy átugorja:
JÁTÉKVEZETÉS: Na ez az, ami nem volt. Óriási melléfogások, aztán következetlen idióta baromságok. Valovics, drága uram, MAGA NORMÁLIS???? MIT CSINÁL???? MI?????TESSÉK?????? Te inkozisztens vadbarom szarállat, Stone-nak miért a végén fújtad be a ziccereinél azokat az aprócska faultokat, amiket egész második félidőben a fehérváriaknak megadtál, nekünk meg nem?? Miért vetted el Tőlünk a ziccereket Te szemét, miért dobattad Stone-t, mert tudtad, hogy úgysem megy neki, és hátha kihagyja??? Miért fújsz Pajának három támadót te birka, ilyen a mesében nincs. Szégyelld magad !!! Vilcinskason két kézzel rángatózik Moseley, Te meg befújod neki a támadó sportszerűtlent, HUHUHUHU EMBEEEEEEEEEEEER, gondolkozz, könyörgöm!!!! Oké, maga a mozdulat szabálytalan volt(semmiféleképpen sem sportszerűtlen), de előtte a néger ötven faultot csinált rajta, amit a szabálykönyv szerint réges-rég le kellett volna fújni!!! Lapov hisztikért ezért tavaly ment a technikai szemétládák !!! Höhö, Lapov sarkaz, mögötte Zolika, Lapov elkezdi CSAPKODNI A KEZÉT-SEMMI!!! Jézusom, melyik meccset fújjátok ti Vazze’!!! Lapov sarkaz, Benő mint az Empire State Building úgy áll a helyén, kezeit a magasba emelve, Lapov belemegy és kifújod Benőt te tudatlan nyomorék!! Miből doktoráltál Te szerencsétlen??? Nem szégyelled magad? Avass, bírókról semmit?? Hogy mehetsz el ezek mellett ??? Aki ott volt látta !!!
Bencze Zolit sem kellett volna kifújni 3 negyed alatt, de az a gyerek nem csinált semmit, Tőlünk meg a legjobbunkat vették el igazságtalanul. Picsku materi !!!! Miért a nullahibás Borosnak (Boros végigjátszik fault nélkül…hmmm), fújod be a tömegben a végén, ugyanannyira mehetett volna Lapovnak is, ja, hogy ő már kiszállt volna akkor és Borosnak meg be lehetett még írni egyet-kettőt?? Hogy is megy ez?? Vilcinskast legalább kétszer fellökték a saját palánkunk alatt, magától elesik mert rossz a térde, tudod??? HÜLYE!!! Moseley lépéshibáit, volt vagy kettő miért nem vesszük észre???
És ami objektivitást kölcsönöz az egésznek az nem más, mint Zoran Martics személye. Mert nézzük csak: egy rendkívül intelligens, a szlovén 22évesekkel EB aranyat és bronzot begyűjtő, nemzetközileg elismert szakemberről van szó, így látatlanban is elhiszem, hogy ő amit erről a sportágról tudni kell azt tudja. Ő nem ismeri a hazai viszonyokat, nincs tisztában a hazai játékvezető állomány rendkívül silány minőségével. Nem tudja, hogy ezek hosszú évekkel le vannak maradva a mai játéktól, hogy fingjuk nincs arról mi az: egyenlő mércével mérni és egyenlő feltételeket biztosítani, következetesen bíráskodva levezényelni egy meccset. Szóval Zoranunk tegnap megkapta a magyar játékvezetés savát-borsát, mindenből jutott, már csak hogy semmi ne maradjon ki. Aztán úgy a 35 perc tájékán odaszólt Valovicsnak valamit, aki már emelte is a kezét, hogy ez bizony technikait érő megmozdulás lesz!!! Jószagú ég, Sterbencz végig üvöltött a bírókkal, szándékosokat reklamált a legkisebb faultokra is, de olyan vehemenciával, hogy majd kiugrott az öltönyéből-az semmi Valovics? Nem szégyelled Te magad már most sokadjára? Tudod kinek akartál Te technikait adni ÉS HOGY MIRE??? Ki vagy Te?? KIK VAGYTOK TI???? ISTENEK??? Rátgébert az a bajuszos szarláda feljelenti??? Rátgébert??? Szabó, istenem, Gyurikám, pici agyad használd már mikor butaságokat butaságokra halmozol, ne tetézd még indulatból hozott döntéseiddel!!! Nagyon szarul jössz/jöttök már ki belőle sokadszorra !!!
Valovics hozzá nem értését mi sem példázza jobban a következő esetnél:
Kb. 6. perc, egy rosszul sikerült passz nálunk, és asszem Pajának érte kellett szaladnia. Meg is fogta teljesen szabályosan a vonaltól kb. 1 méterre. VALOVICS: bedobás az Albának, és mutogat a vonalra. BIRKAAAA!!!! Természetesen elnézte a vonalat, és utána helyesbített. ILYEN NINCS!! Nem tudott még 150 év alatt képbe kerülni a kosárpálya méreteit illetően, hiába no, nem könnyű. Szégyelljétek magatokat, a kis Bencúrt eddig nem tartottam rossz bírónak: EDDIG!! De miért csináljátok ezt??? Miért jó ez Nektek??? Nem volt elég a sólymoknál?? Miért kell??? ELÉG VOLT MÁR, HAGYJÁTOK ABBAAA!!!!! VALOVICS KUSS!!!!!!!!!!!!!
Még annyit az „objektívitás” kedvéért, hogy biztosan voltak nálunk is be nem fújt megmozdulások. Pl. Paja elég idegesen hagyta el a játékteret-abcollúte érthető-de a széket azért nem kéne darabokra szaggatni, az senkinek nem tesz jót, főleg a széknek…:) DE az arány egészen elképesztő, és ami leginkább elszomorít, hogy győztes meccs után ilyenekkel kell foglalkoznom. SZÉGYEN amit jv-és alatt láttunk tegnap.:(((((((((((((((((((((((((((( x ezer
Na és egy kis játékosonkénti megbontás a végére anyám kedvéért: :)))
Stone: Rasid szerzemény, ahhoz képest nem rossz, de félő mégsem elegendő. Ráadásul kikezdett a csajommal a Stockban, majdnem lefejeltem (mármint a csajomat….:)))). Különben a betörései jók voltak, de addig míg vannak ilyen Patrick Lee-k is…
Vaisvila: Jól játszott, sok-sok lepattanó, mindig is hiányolt harciasság megvolt, kiváncsi vagyok a továbbiakat tekintve milyen lesz a teljesítménye.
Paja: húsz perc játék, 15 pont, remek továbbra is. Sajna ma ő volt Valovics egyik előre kiszemelt áldozata, nem véletlenül.
Benő, Vilcinskas: Nem alkottak maradandót támadásban, a rohamosan fejlődő védekezésünkben viszont aktív részt vállaltak.
Szasza: nagyon hasznos játék, remekül bejött csereként, ajde ajde.
Trepi, Mérész: hagyjuk, Trepáknak 20 perc alatt ennyire futotta, nem túl sok.
Martics: Egy nagyon szimpatikus edzőt ismertem meg a személyében, aki tudja mik a célok, mit akar elérni, hogyan kell viselkedni, na szal’ nekem gyerebe.:)
Boros: Szokásos kemény védekezés, gyűrűre nem gyakran nézett, ha jól emlékszem.
Moseley: Lehetett volna nyerőember, bár nem rajta múlott, a második félidei 21 pontja önmagáért beszél, de félelmetes, hogy mennyire eltűnt az első 2 negyedben, mondjuk pihentették is.
Góbi Bencze, Hart, Halm: 0
Lapov: no comment. ld:fentebb
Matus: Volt egy-két gólpassza a sok faultja mellett.
Nem akarok okoskodni, inkább csak leírnám a meglátásom. Az Albánál szerintem az a baj, hogy van legalább nyolc kezdőként szerepeltetendő jó spíler. Ez persze önmagában egyáltalán nem baj, csak nincs egy központi agy, aki megfelelően kordinálná ezt az egyébként remek állományt-Sterbenczre gondolok. Meggyőződésem, hogy sok kiélezett meccs fog elmenni rajta, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem ért hozzá. Persze ez nekünk csak jó, de tényleg szembetűnő a szerencsétlenkedése. Háááát, meg merném kockáztatni, hogy nem sokkal jobb, mint Rasid. Össze-vissza cserél, percekre játszat pléjöröket, úgy gondolom, hogy totál értelmetlen cserék sokaságát követte el, ez szintén a mi malmunkra hajtotta a vízet…
Fehérváriak, úgy hallottam, hogy Minárovics kolléga jelentkezik egy 6x365 napos végbéltágító tanfolyamra! Ez igaz? Tényleg sitt????
Üdv.
Olaj az Isten
PS: Ne aggódjatok, egy évben csak egyszer van Olaj-Alba, egyébként nem szoktam sokat írni…:))))Picsku materi
Látom még a meccs szól belőled.Hogy jó lett volna azt nem állitanám,de izgalmas,azt igen.A Te szavaiddal:"jó Kaposvár" k.gyengén muzsikált/csak tudnám,mé vállaltuk be a nemzetközit/.Korrekt játékvezetés mellett 15 közte és nem nektek!A szerdai az volt ,ez nem.Nem hinném titeket súlytott volna.Eléggé lejtett a hazai pálya/és akkor még enyhén fogalmaztam/.Még igy is nyerhettünk volna,ha nem bas**ák el a játékosok.Az NS-el ellentétben a Varga Bobó hagyta ki a két 3-ast.Gratulálok a győzelemhez!
xGabi szavaival:télleg őrült egy kanyar volt a hétvégi.
Ezt már szeretem/kivétel a miénket/.
Belfera és Némo készüljetek vasárnapra!Valaki/körmendi/ olyat irt -30.Számoljátok azt is, szerda Norvégia.Szal enerváltak lesznek a srácok,hacsak nem úgy csináljuk mint a Paks/-60/,
mert azt valahogy nem birnám.További jó szurkolást.Üdv:
Tudom, nagyon szeretnétek, ha ellenvélemény nem lenne, ezért is fogadtam meg, hogy többet nem jelentkezem, de ezt a rengeteg objektív és cseppet sem elfogult, részrehajló véleményt a tegnapi Olaj-Albáról nem bírom cérnával.
Engem azért utáltatok ki innen, mert annyira szubjektív vagyok, hogy az már sok, mert én gerjesztek indulatokat és hiába kosárlabdáztam versenyszerűen egy évtizeden keresztül, semmit nem értek hozzá...
Akkor most olvassátok el, miket írtatok!
Mielőtt belefognék, szeretném leszögezni, hogy az Albacomp tegnap nem érdemelt győzelmet, de még ezzel a rossz játékkal is megverhette volna a nem éppen világverő Szolnokot. Nem a bírók miatt, csakis a saját csaptunk gyenge teljesítménye miatt szenvedtünk vereséget.
A játékvezetőket szidjátok egy megnyert mérkőzés után is, ráadásul minden alap nélkül. A bírók folyamatosan csalnak a Fehérvár javára és természetesen az Olaj ellen. Le is írtatok néhány jogos-jogtalan észrevételt a bíráskodással kapcsolatosan. Hadd írjak le én is párat:
-Nem értitek miért nem kapott Bojan technikait. Én nem értem miért nem kapott technikait Pavlovics, amikor Valovics szeme láttára rugdal szét egy széket, amikor az arra járó és eléggé nedves nadrágúnak tűnő Benczúrnak a kispadról folyamatosan félreérthetetlenül azt mutogatja, hogy pénzt kap a fújásért, hogy ugyanezzel a közönséget is hergeli. Nem értem, miért nem kap technikait a pados Orosz Benő, amikor minden, a csapata által dobott pont után legalább két-három méterre az oldalvonalon belül ünnepel. Miért nem kap technikait Martic, amikor szintén a pályán állva értetlenkedik sorozatosan és nem két centivel átlépve a vonalat. Miért nem kap technikait Szarvas, amikor a szándékos fault utáni büntetőknél igen sportszerűen a sértett fülébe üvölt a játékvezető füle hallatára, stb., stb.
-Nem értem, miért nem állították ki (egyébként még csak faultot sem kapott érte...) szándékos rúgásért Vilcinskast a második negyed utolsó percében, amikor a földön fekve rendkívül alattomosan rúgta szét Borisz lábát. (Nem tudom, ezért-e, de neki, aki szerintetek a durva, a lábában részleges szakadás az első diagnózis, a keze állapotáról pedig még nem tudni -info by Sterbenz, nem volt véletlen az a nyilatkozat sem, miszerint utcai harcosok csatája folyt a pályán...)
-Nem értem, miért nem reklamáltok akkor, amikor Vaisvilla a mecs folyamán elkövet kb. 5, azaz öt lépéshibát.
És sorolhatnám.
Még egyszer mondom, mindezt nem azért sorolom, mert szerintem a játékvezetés miatt vesztettünk! Csupán azt szeretném, ha észrevennétek végre, hogy nem mindenki más a szubjektív és az elfogult, hanem ti vagytok azok, vagy ti is azok vagytok.
Egy-két mondat még a közönségről: Hozták formájukat, bár a tavalyihoz képest finomult annyiban a helyzet, hogy huhogás csak elvétve volt hallható, bár amikor Moseley-nek ment, akkor függetlenül attól, hogy nálatok van egy szintén fekete, volt rá példa. A szokásos gusztusos rigmusok sora bővült egy "Cigány Boros"-sal, újra felhangzott a "Halm, te állat, bmeg..." és külön erre az alkalomra íródott egy "Utálunk mocskos Fehérvár" című gyönyörűséges nóta is, amelyek mellett számos alkalommal zengett a csarnok a már jól megszokott "F...szopó Albacomp", "Fehérváron mindenki cigány" típusú mondókáktól. De mivel megmondta a városi tévétek riportere is, rendkívül sportszerű volt a hangulat, ez az igazi közönség...
Kecskemét:
összességében elmondható,hogy a sima meccshez képest alattomosan és durván játszottak!
Bácsi kapott egyet a szemére,Lacikát percekig ápolták az állára kapott ütés miatt,Gerynek a combjába szálltak bele oldalról,alig bírt lemenni a pályáról,de a legszebb az volt mikor Taki Whisky hátulról rúgta-ütötte le Davist.(Nem egy idegbeteg típus de hozzávágta a labdát az ex-szolnoki irányítóhoz,akár ki is állíthatták volna érte az amerikait).
Takácsnak nem sok szabályos megmozdulása volt a meccs során.
Ja és megemlíteném még,azt hiszem a Tanács nevű jó felépítésű,tehetséges gyereket.Akkora homályokat dobott,vagy a gyűrűig sem ért el a labda,vagy túldobta.Egy ízben a palánk élét trafálta telibe.
Fegya Jovanovics volt a legjobb kecskeméti játékos,de aztán a végére ő is beleszürkült.
És akkor csatlakoznék az előttem szólókhoz.Jöjjön a bírószapulási rész.
Épp a meccs előtt beszélgettünk róla,hogy Vígh doki az egyik legjobb és legkorrektebb honi sípmester.Na tessék most megkaptuk.Amit művelt a 2.félidőben az kaotikus volt,Lehet,hogy csak rossz napja volt,de akkor is hihetetlen volt.
Tévedések sorozatát mutatta be,Földházi meg asszisztált hozzá,bár néha ő is vakarta a fejét.
Fodor Peti a végén már torkaszakadtából ordított vele,kábé fél méterről,miután már a 4. játékosát taglózták le.
Közönség: kábé 8-900 néző,sok kecskeméti vendégszurkolóval( akik elég jól szurkoltak).
A nézők többsége a végén már jókat röhögött a pályán történteken,illetve volt jókora hőbörgés Vígh dr. ítéletei(ill. nemítéletei) kapcsán.
Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni és koncentrálni a köv. meccsekre(főként a szombati fehérvári rangadóra).
Viszont jobb játékkal,mert így nem lesz esélyünk szombaton,nem is beszélva a keddi Lietuvos elleniről.
Ennyi.
HAJRÁ ASE!!!!
Szombaton indul a busz!
Na akkor én is egy kicsit:
ASE-Univer kosárlabdamérkőzésről néhány keresetlen szót...
Ami ma itt folyt kosárlabda címszóval...szóval ez hihetetlen volt.
Az Ase is gyengén játszott,a kecskemétiek még gyengébbek voltak,de a pálmát a dr.Vígh-Földházi páros vitte el(annak is a doktorabbik része).
Csak sorban:
ATOM:
-Zalán: az elején nagyon jól kezdett,aztán eladott labdák tömkelege,bár a védekezése nem volt rossz.
-Mc: ugyancsak jó védekezés,de támadásban még mindíg nem az igazi...mint ha nem merne indulni,pedig nem lassú.Két szép trinyót vágott,de nem tudom hány kisérletből...
-Gery: 4 pontig jutott...asszem ez mindent elmond a teljesítményéről.Gyenge volt,csak nem értem,hogy miért?
a végén még meg is sérült...
-Sitku: asszem 23 pontig jutott,de ezúttal is képtelen volt végigjátszani a meccset...igaz ezúttal dr.Vígh is benne volt ebben. Fehérváron jobban kéne ügyelni majd a hibákra.
-Lacika: ezúttal nem volt az igazi,se a pontgyártás,se a pattanózás nem ment...sőt eladott lasztiból is volt bőven...mintha beteg lenne.
-Pojbics: katasztrófa...egyre inkább úgy tűnik,hogy nem Ase és A-csoport szintű játékos.
Majrézik és lassú.Két rossz hármaskísérlet után fel is adta.Pedig egy ilyen meccsen lehet gyakorolni,mert pl.az Alba ellen nem sok ilyen lesz jövő szombaton.Attól tartok Peti mellényúlt ezzel a gyerekkel,bár kényszermegoldás volt.
-Bácsi: na végre,visszatért! Bár még közel sem a régi,és ez látszik is rajta,de nagyon igyekszik.
Nagyon bízunk a két amcsi jó összjátékában(mondjuk ebből még semmi nem látszik),remélem gyorsan visszanyeri tavalyi formáját.
-Rajkó Kompi:róla sokat nem lehet a tegnapi alapján elmondani.Nem sok lehetősége volt.Neki remélem szombaton lesz nagy meccse(4-5 triplával!:))
-Érsek Sztivi: Ő sem sokat játszott,majd talán legközelebb.
-Vaido: 7 pontot dobott,
meg fogott néhány pattanót is.Azért az egyik kecskeméti centerrel összeakasztotta a bajuszt.
Hello!
Olaj-Alba:
Ezután a meccs után nekem egy Fehérvári se mondja azt, hogy nem nekik fújnak a bírók. Néhány példa:
Lapov megkapja a labdát a három pontos vonalon kívül elindul befelé, kb. mikor a büntetőnél jár Orosz belép a palánk elé már javában áll (talán a rágóját is rég kicserélte) mikor Bojan odaér és neki megy. Sima belemenés lenne, ha nem ez a két barom fújná a meccset. Másik: az Alba labdát szerez és leindítanak Paja fut a támadó mellett ( azt hiszem Matus, de ez lényegtelen) nem ér hozzá mert fél, hogy fault kb. fél méterre fut tőle, gondolom majd a palánk alatt megpróbálja, de odáig nem jutott el mert valamelyik idióta bírónak nem nevezhető egyén faultot fújt. Lapov tolja befelé Trepákot aki hátulról támasztja kézzel ( tudom ez se teljesen szabályos de manapság mindenki csinálja még Lapov is), erre Bojan elkezdi a kezével ütögetni Trepi kezét és mi kapunk személyit. Borost és Matust kb. két negyed alatt ki lehetne szórni ahogy a labdát felhozó játékost támadják. Normális bíráskodás mellett kb. húsz ponttal verhettük volna meg az egy személyes (Lapov) Albát. Egyébként Lapovnak a Fehérvárban kicsit több mindent engednek meg mint nálunk, pedig a stílusa nem változott, ha Szolnokon játszott volna a mai meccsen a harmadik negyedben kipontozták volna.
Vaisvilla tényleg jobban játszott mint eddig, de még mindig nem az a meccset eldöntő légiós, de nagyon sok lepattanót szerzett és emellé még láthatatlanul pontokat is gyűjtött.
A tudósítás helytálló, egy dolog kivételével. A játékvezetésre egy szavunk nem lehet. Hülyék voltak, de eléggé kiegyensúlyozottan (bár szerintem Mulicsot ki kellett volna állítani, de én már csak ilyen szigorú vagyok).
MTE!!!
Azt hittem, hogy a kecskeméti borzalmat nem lehet alulmúlni, de úgy tűnik, hogy tévedtem.
Hazai pályán, a közönség buzdítása által segítve, egy roppant lelkes, harcos, de az A-csoport szintjét alig-alig megütő Szegedtől szenvedtünk vereséget, úgy hogy végig mi futottunk az eredmény után. Gratulálok Földi Sándor csapatának!
A játékvezetés az idei év hagyományainak megfelelően kritikán aluli volt - Mulics végig büntetlenül ütötte-vágta az emberét, Andy mezét akkorára nyújtották, hogy még Shaq O'Neal-en is lötyögne,a ziccerező játékosainkat pedig általában mindenféle szankció nélkül eltakarították a palánk alól. Forrai és a másik bohóc: takarodjatok a B-csoportba meccset vezetni !!! De lehetőleg ingyen, mert ezért a teljesítményért pofátlanság pénzt felvenni.
Röviden a mérkőzésről és az egyéni teljesítményekről:
A vendégcsapat 18-4-re elhúzott, köszönhetően annak, hogy a remek "mérgezett egér - zónánk" (értsd mindenki szaladgál össze-vissza, az ellenfél egyetlen zárás után tiszta dobóhelyzetbe kerül) ellen dobtak úgy 4-5 hármast.
Tipikus körmendi támadás: valaki bedobja a bogyót az irányítónak, aztán mindenki gyorsan elbújik az ellenfél palánkjánál a védője mögé, az irányító pedig hozza át valahogy, az se gond, ha becsapdázzák, vagy esetleg beszorul valahova. Ha sikerült átjutni, akkor marad még kábé 10-15 másodperc a támadóidőből, és néhány passz után következhet két figuránk egyike: 1. Denis megoldja egy-egyben, 2. Andy megoldja egy-egyben. Centerjáték nulla, épkézláb elzárás nulla, a horvát srácokon kívül mindenki alibi. Grebi és Mujke csak vergődött a "félelmetes" Pávlicz-Kecskés-Nyilas center(?)trió szorításában. Rudi képtelen volt magának dobóhelyzetet kialakítani, igaz a sarokban álldogálva ez egyáltalán nem könnyű.
Persze mindenkinek lehet rossz napja, de Rudinak és Grebinek lehetne végre egy jó is! Decembertől a Lóri-Mujke-Chris-Andy-Denis kezdő lehet az ideális, a volt válogatottainknak szigorúan kispad - hátha onnan többre képesek. Bacsa - viszontlátás!
Az Univer és a Szedeák elleni teljesítmény egymás után, élőben kicsit sok(k) (kevés) volt, de azért továbbra is:
Hajrá Körmend!
ÉBRESZTŐ! ÉBRESZTŐ! ÉBRESZTŐ!
U.I.: Eddig elvből nem tippeltem a kedvenceim ellen, de a kaposvári vendégjátékra gondolkodás nélkül 30 pontos zakót jövendölök. És ebben már benne van minden optimizmusom. :-((
A zetének sajnos semmi esélyes nem volt a gyözelemre az első negyedben 0-7, 4-13 és a 10 perc végén 11-25 volt az állás.
A félidöben 25-45-tel fordult a két csapat a kb 3200 néző elött lejátszott meccsen.
A második félidőben is állandoan 20 pont körül volt a különbség, a legkisebb differencia 17 volt.
Szörnyű volt ezen a meccsen zalaegerszegi szurkolónak lenni. Én mint örök optimista még a félidőben is reménykedtem, hogy negyedenként le lehet dolgozni 10 -10 pontot, de amikor a 30-ik perc után nemhogy csökkent volna hanem nött a különbség 4 ponttal feladtam minden reményt.
Lee szinte nem is hibázott dobást, 31 pontot dobott, még szerencse hogy nem vállalt többet magára….
Bukva teljhatalmi úr volt a palánk alatt 23 pontot dobott, Cseranics talán 3-at. MCLendon 25 pontot dobott, de csak a végén szorta meg magát amikor már minden eldölt.
Bencze 0 pontos maradt, a Nisavics a 13 pontja ellenére gyengén játszott, rengeteg labdát eladott.
Kámán Tamás 13 pontot dobott, de rengeteg dobást elhibázott.
Ez egy ilyen nap volt a zalaegerszegi sportbarátok részére. Teljes káosz.
Gratulálok a Falconak és a Szegednek. Ebböl a 3 eredményből is látszik, hogy ezévben mindenki megverhet mindenkit.
Körmenden tulajdonképpen nem történt semmi. Volt egy kis pszichotréning a szurkolóknak, hogy mire készüljenek fel, de a rangadókat letudtuk, úgyhogy most jöhet a könnyed Kaposvár-Alba-Szolnok sorozat (ja, Paks is lesz).
Mit szoktak ilyenkor mondani a szolnokiak? Asszem picsku materi.
Olaj-Alba.
Az eredményt már tudjátok, néhány különbejáratú vélemény.
Mindkét oldalon nagyon hajtottak a fiúk. Paja nagyon elkapta a fonalat. Én úgy gondolom, hogy a légiósok sem voltak olyan szörnyűek. De azért az első 16 pontot 6 perc alatt hozták össze a fiúk, a másodikra 11,5 perc kellett! Durva.
Az első félidőben szerintem egész korrekten fújtak a szürkeruhások. Volt néhány hülyeség, de ennyi belefér. Viszont amit a második félidő első 15 percében műveltek... Az a 24-16 magáért beszél. (Félidőben talán 1 volt a különbség.) Amiért az Olaj ellen fújnak, azt a túloldalon simán elengedik. Egyébként Vilcinskas 5-je jogos volt, könyökölt. Paja 5 faultjából viszont 2-3 kamu volt. Lapov tavaly ilyenkor már reklamálásért megkapta a technikaiját, most még csak figyelmeztetés sem volt.
Hangulat: Egész jó volt, kár az "elmaradhatatlanért". Annak azért örülök, hogy a meccs alatt nem nagyon foglalkoztak az ellennel, de jó lenne ha eljutnának oda, hogy előtte és utána sem.
A fehérvári szurkereknek inkább csak akkor volt hangjuk, amikor feljöttek egálra, vagy vezettek, de akkor korrektek voltak.
Alapjában véve egy változatos, izgalmas meccs volt, és sima is lehetett volna ha nem 50% körül dobjuk a büntetőket és a bírók is végig korrektek maradnak. Csak így tovább OLAJKA!! Örülnék, ha ez a hangulat nem csak az Albának szólna, hanem megmaradna más meccekre is.
Hát ezt nem hiszem el. Mivel vasi vagyok, ezért a két vasinak drukkolok. A Falco sikerének örülök, de a Körmend hogy tudott harmadszor is kikapni otthon? Tavaly senki nem nyert ott, idén meg... Jójó nem az a csapat, mint tavaly, de azért ennyire nem gyenge!
OLAJ - Albacomp 66 - 64
Nagyrangadóhoz illő környezetben,telt ház előtt kezdődött a derbi,amelyen jól kezdtünk,és Pavlovics pontjaival nagyon hamar elmentünk tíz ponttal.Az Albacomp ekkor többnyire büntetőkből tartotta magát (az első tíz vendégpontból nyolc).A második negyed elején gyorsan megkezdte a felzárkózást a Fehérvár,mert Lapov bevert két triplát ; 24 - nél már egál volt.Ekkor azonban Bojan is megkapta a harmadik faultját,mintahogy nemsokkal korábban Pavlovics és Vilcinskas is.A negyed végére felpörögtünk és Stone lendületes egy-egyeiből ismét elhúztunk tízzel.
A harmadik negyedre majdnemhogy egy teljesen más Alba jött ki ; Lapov mellett feljavult az addig pont nélkül álló Moseley is.Mindkét csapat sokat kapkodott támadásban és rengeteg volt a kihagyott büntető.A különbség beállt 6-7 pontra,ekkor azonban közbeléptek a bírók : Vilcinkast és Pavlovicsot is kifújták a 28.,ill. a 30. percben (Áll a nagydarad litván,fogja a labdát ; oldalról jön Moseley,beletenyerel az arcába,mire a litván arrébb lép egyet és elhúzza a labdát ; TÁMAADÓ!!!)
Paja ötödik faultja talán jogos volt,de azért furi a hazai csapat legjobbjának úgy kimenni,hogy három támadófaultot fújnak ellene...Közben a friss és erős Góbi pontjaival nemcsak egyenlít,hanem fordít is az Albacomp (vajon csoda lett volna - e,ha nem ?)Ötpontos hátrány,van vissza ugyanennyi perc,beáll egy Szarvas Gábor nevű fiatalember.Stone büntijeivel lassan zárkózgatunk (nehezen,mert úgy nem könnyű ha valaki mindig 1/2 - t dob a vonalról),majd Vaisvila sokadik jó kosarával kiegyenlítünk.Ez hatalmas lelki lökést adott a csapatnak,a temérdek büntetőt hibázó amerikaink például 8 méterről emberről lő egy trinyót.Vezetünk,tombol a csarnok,itt már más eredmény nem is születhet - gondoltuk mi.Moseley nem így gondolta : 16 mp - vel a vége előtt egy hármassal kiegyenlít.És ekkor jött Szasza,aki 6-tal a duda előtt bevitte két ember között,majd Lapov mellett feltette és bedobta!
Szeretném megköszönni a mai győzelmet a csapatnak ; a játék továbbra is csikorog,de a védekezés összeállni látszik,és végre rangadót nyertünk!Külön gratula Predragnak,Vaisvilának (ma rengeteget köszönhettünk neki) és persze Szaszának!
Nem tudom mi volt ma a fiúkkal,mintha részegen játszottak volna teljesen.Semmi játék,5 győzelem után azthittük mi vagyunk a legjobbak???Ez a mai produkció szégyen volt!A köcsög Lee meg a halálán levő Bukva szétszopatott minket.Egyedül Chaden és Zoranon(rajta is csak az első félidőben) láttam hogy kosárlabdázott.
El kell felejteni hogy megvertük a tavalyi első négyet és akkor játék nélkül jön minden!
MINDÖRÖKKÉ CSAK A ZTE!!!!KECSKEMÉTEN JAVÍTUNK!!!!
ui:Gratulálok a Falconak és a Szegednek :)
A meccsről:
Jól kezdtünk Paja elkapta a fonalat! Az Albában csak Lapov! 10-12 ponttal mentünk, és ekkor jöttek a bírók!
Amit a Benczur-Valovics kettős művelt az maga a tragédia. Ami az egyik oldalon fault az a másikon semmi.... A fault arány, amire kiegyenlített az Alba a bírókkal 24-16! Már kipontoztak mindenkit nálunk vagy 4 faulttal vergődött, amikor Szasza elkapta a végét! Volt olyan, hogy Szaszára úgy vetődött Mosley mint focikapus a labdára és sehol a szándékos! Bírói műhibák tömkelege borzolta az idegeinket: kétszerindulások, könyöklés, utánrúgás. Mindezt büntetlenül csinálhatták az Albások!
Csak tudnám minek az ellenőr??????
Viszont két észrevétel:
1. Az Olajnál mind a három légióst haza kell küldeni. Ezek nem ütik meg a megfelelő színvonalat, és hát nem ingyen bénáskodnak.Inkább legyen egy vagy két normális, mint 3 selejtes!
Szerintem Kip Stone nem is látja a gyűrűt, mert rossz a szeme!
Az új edző jó lesz!!! A védekezés már alakul!
2. Mikor jönnek már rá az Albában, hogy a csapatépítést úgy kell kezdeni, hogy veszünk egy olyan edzőt aki ért is hozzá! Egy ilyen csapatnak símán kellett volna győznie! De az emberek nincsennek a helyükön....A képességek nincsennek kihasználva!
Egyébként egy remek hangulatú meccsen, a bírókat is legyőzve nyert az Olaj!!!!!
Nagyot alkotott ma a csapat!
Kálmán:sérülése ellenére igazi irányító és vezér volt.
Alexe:végre a csapat alá rendelte saját játékát és marha jól védekezett.
Pankár:magához képest jó volt és ő is jól védekezett.
Heinle:végre jó védekezés és a szokásos pontok ,igaz nagyon aprították.
Eaker:végre ő is jó volt, bár ennél még mindig többet tud.
Sallay: jól harcolt, ügyesen játszott.
Borszéki:ua.
Dénes Gabi(nagy kedvencem):nagyon jól védekezett és a félidő uccsó mp-jében Lacika labdáját gyönyörűen zsákolta a gyűrűbe.
a többiek keveset vagy nem játszottak.
Ezt kapjátok ki:
FALCO- Kaposvár 89-86!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Végre összejött először, hogy nem engedtünk ki és megvertünk egy nagyon erős Kaposvárt!Végre csapat volt a CSAPAT! Végig vezetve nyertünk és gratula a Kvárnak is mert jól játszottak. A bírói közreműködést egyszerűen csak aljasnak érzem , hogy a nehéz helyzetben lévő kisebb csapatot még az ítéletekkel is súlytja! A sérültjeink fogcsikorgatva ugyan de játszottak és kivétel nélkül nagyot alakítottak a csapat többi tagjával együtt.Az első lépést megtettük a felzárkózás felé.Csak így tovább. Bővebben később.