Keresés

Részletes keresés

Santoro Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7616
Az eddigi legeredményesebb MOL Szolnok Játékos 1998/99 ből

A legjobb góldobók :

1. Bendó (Mol Szolnok) 200
2. Savon (Cegép SE) 173
3. Fenyő (Kiskőrös) 164
4. Éles (Fotex KCV) 159
5. Fügedi (Ózdi KC) 146
Németh A. (Pécsi NKC) 146
7. Mohácsi (Nyíregyháza) 142
8. Bartók (Pick-Szeged) 140
9. Frey (Komló) 135
10. Lendvay (Elektromos) 133

A legjobb akciógóldobók:

1. Bendó (Mol Szolnok) 131
2. Savon (Cegép SE) 128
3. Fiss (Nyíregyháza) 126
4. Éles (Fotex KCV) 121
5. Logas (Cegép SE) 118
6. Németh Z. (Komló) 115

A legjobb hétmétereslövők:

1. Bendó (Mol-Szolnok) 69
Fenyő K. (Kiskőrös) 69
3. Mohácsi (Nyíregyháza) 65
4. Savon (Cegép SE) 45
5. Fügedi (Ózd) 44
6. Tóth E. (Dunaferr) 39

A legjobb gólátlagok:

1. Bendó (Mol Szolnok) 200/26 7.69
2. Fenyő (Kiskőrös) 164/23 7.13
3. Savon (Cegép SE) 173/25 6.92
4. Mohácsi (Nyíregyháza) 142/21 6.76
5. Fügedi (Ózd) 146/23 6.35
6. Frey (Komló) 135/22 6.14

Bocs hogy off voltam
de MOL Szolnok:))

Isiah Thomas Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7615
Nem gondolom komolyan hogy ezért jött ide a Mol.
Nem vagyok hülye!!

De a szponzorolásnak ezer szempontja van, pl. egy-egy város vagy cég hagyománya, szokása. Lehet hogy ez az 528. szempont, de szempont.

Előzmény: rik-027 (7606)
saabee Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7614
Debrecen-Olaj +5
Alba-Paks -1 /1x tippeltem saját csapatom ellen,akkor is jól megkaptam,bár bejött :) /
Szeged-Sopron +11 /kötelező/
Kaposvár-Körmend +21 /bár a Körmend idegenben veszélyes/
Kecskemét-ZTE +9

A DVMSE-Falco /febr.12/

Vízválsztó lehet a forduló a tippelés szempontjából,hiszen talán az összes meccs kétesélyes,vagy inkább háromesélyes...

interman Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7613
Igéret szép szó...

A Zete-Körmend ellentét egy kicsit régebb keletű, a nyolcvanas évek elejétől datálódik. Akkor történt, hogy a Körmend sokszoros válogatott kosarasa, legjobbja stb. Szűcs Jóska a szomszédvárba azaz a Zetébe igazolt. Ezt nagyon nehezen emésztette meg a vasi tábor és mivel Zala és Vas között amúgy is vannak a múlt ködébe vesző eredetű és egyébként teljesen felesleges ellentétek (lásd. sötét Zala, Ócskavas)ezért életre kelt egy nagy ellentét, ami eleinte csak Sz. J. szidalmazásával kezdődött. Nagy elégtétel volt a Körmendnek, hogy aztán 1986-ban, Szűcs nélkül, első vidékiként bajnokok lettek. ( Mint ahogy Szűcsnek is nagy elégtétel lehetett, hogy 87-ben pedig a többek között általa vezérelt zalaiak megnyerték a bajnokságot. A bajnoki döntő volt egyébként az utolsó meccse. Ez volt az első rájátszásos rendszerű bajnokság.)
Szűcsről és az akkori kosárlabdáról csak annyit, hogy ő volt a válogatott első számú centere és kereken 200cm magas volt...

Előzmény: Isiah Thomas (7605)
LD Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7612
Debrecen-Olaj +4
Alba-Paks +3
Szeged-Sopron -7
Kaposvár-Körmend +17
Kecskemét-ZTE -8
rik-027 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7611
a-ha. értem. akkor a kapcsolat megvolt. nem tudtam. de hát én azert is olvasom ezt a jo kis alba-olaj topikot (vasarnap es hetfön masok is irnak bele:-))) hogy osszanak nekem észt. na, mi meg kaposcukor voltunk meg kaposvari epitök meg sáév meg nemtom. vannak nalam nagyobb drukkerek is akik mar regebb ota jarnak, de szerintem ez erdekes, hogy melyik csapatot hogy hivtak korabban. maximum nosztalgiazunk egy picit.
Előzmény: Santoro (7607)
saabee Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7610
elkéstem :(
Előzmény: saabee (7608)
Jay-X Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7609
Debrecen-Olaj +11
Alba-Paks +5
Szeged-Sopron +8
Kaposvár-Körmend -2 :))
Kecskemét-ZTE -14

MTE!!!

saabee Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7608
Szvsz:

Szolnoki Olajbányász
Kőolajkutató Rt.
MOL Szolnok

Mind-mind a csapat szponzorai voltak/vannak/lesznek stb.

De,a "tudományosabb" magyarázatát az "olajosoktól" várd :)

Előzmény: interman (7600)
Santoro Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7607
a Mol már Szolnokon volt régebben is és a ffi kézilabdát támogatta, csak az megszünt:(
Előzmény: rik-027 (7606)
rik-027 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7606
Ezt te komolyan gondolod, hogy a régi nevetek miatt ment Szolnokra a MOL??
Előzmény: Isiah Thomas (7605)
Isiah Thomas Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7605
-Igen, én is arra az évre datálom és szerintem is hagyjuk az okokat.

Interman
-Anno a szolnoki kőolajkutató vállalat csapataként alakult, Alföldi Olajbányász néven. Később lett Szolnoki Olajbányász aztán meg minden (Szolnoki Olaj, Phylaxia Szolnoki Olaj KK és most Mol Szolnok)

Mivel ez a cég ma már nagyon ramatyul áll (pl.egyik oka hogy Zalában van a Mol cége amelynek hasonló a profilja, mint a Kőolajkutatónak és a Mol neki ad több megbízást. A cég neve most nem jut eszembe...)
Egyszóval a Mol jelenleg a főszponzorunk és a nevünk (Olajbányász,Olaj) miatt biztos hogy könnyebb volt meggyőzni őket, a szponzoráláshoz mint más csapatnál.

Előzmény: sarkat5 (7602)
Santoro Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7604
A Szolnok meg nem tudom hányadik...

3.

Előzmény: LD (7603)
LD Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7603
Szerintem amikor először bajnokok lettünk (1998). Az elődöntőben a Szolnokot vertük ki 3-2-re, Ivkovics, Alexe & Co. játszott az Olajban, elég keményen a jugó stílusban. Nálunk Shannon, Blanks és Dávid Kornél kapta meg a lehető leggusztustalanabb mocskolódásokat. Akkor készült a mára már legendává lett Africa és U-U-U feliratú poló. A banánt minden meccsen megkapták Robiék, de szerencsére elég jól kezelték a helyzetet. Bajnokok lettek... A Szolnok meg nem tudom hányadik...
sarkat5 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7602
1998-ban, abban az évben, amikor az Albacomp először lett bajnok.
Ekkor az elődöntőben Albacomp-Szolnok 3-2.
Hogy mik történtek, inkább hagyjuk, mert megint rossz vége lenne.
lao-ce Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7601
7600
interman Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7600
...és egyébként hol kezdődött ez a nagy Olaj-Alba ellentét? Homályosítsatok már fel léci. Cserébe elmondom hol kezdődött a ZTE-KÖRMEND ellentét. Ami szerintem sokat szelidült mostanában, hálistennek.

...ja és a Szolnok az miért olaj?

Előzmény: Isiah Thomas (7599)
Isiah Thomas Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7599
Miután kidörzsöltem szemeimből a könnycseppekket, a meghatottságtól, olyan szépeket írtok be:))))....

.....egyszerűen elkezdem a tippelést (habár még nem tudom hogy a tabellán merre mozdultam el?)

Debrecen-Olaj -4 (Egyszerűen jók vagyunk)
Alba-Paks +9 (Egyszerűen nehéz nyerni a fehérvári oroszlánbarlangban, na majd márc.1-én:))))
Szeged-Sopron +11 (Egyszerűen Tiszapart,Tiszapart...)
Kaposvár-Körmend +16 (Egyszerűen nincsenek formában a tesók)
Kecskemét-ZTE -19 (Egyszerűen nem lehet még egy blama Zalában)

Mol Szolnok Fun Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7598
Látod, van önkritikám! :)))))))))))))))
Előzmény: andrej11 (7597)
andrej11 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7597
Nincs mivel kiegészíteni.
Előzmény: LD (7595)
Mol Szolnok Fun Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7596
Vazze működik! Király tipp volt! Kösz! (Kár, hogy így is segg maradtam:)))

UI: Jövök fel mint a kibaszott higany! Az utolsó fordulóban sikerült megszereznem a 14? helyet. Ez több mint ami tőlem elvárható! :O))))

Haaaaaaaaaajráááááááááááááá ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓlaj!

Büdös Lábúak ollé!

Előzmény: Gabci456 (7594)
LD Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7595
Ha úgy érzed, hogy egyes fehérváriak általánosítanak Szolnokkal kapcsolatban, az azért van mert a szolnoki közönsg mindig minket talál meg, mindig mi vagyunk az egyes számú célpont, mindig mi kapjuk az anyázásokat a köpködéseket és a sokszor igaztalan vádaskodásokat. Biztos van közületek, aki nem szereti az ASE-t, a Falco-t vagy akár a Debrecent, de a kiemelt helyen mindig mi álltunk. Talán ez az oka, hogy vannak fehérváriak akik már eleve általánosítanak Szolnokkal kapcsolatban. Ami talán mentségükre szolgálhat, hogy az ok-okozati kapcsolatban előbb volt a városunk és édesanyáink szidalmazása, és csak utána az általánosítás irányotokban. Amikor azt hallom, hogy egy számunkra semleges meccsen (l. Szolnok-akárki) is az Albát szídják kórusban, akkor bizony volt olyan barátom aki "Köcsög szolnokiak" megjegyzést tett a hírre.
Fontos megjegyeznem, hogy én személy szerint Szolnokot mint várost sohasem utáltam, sőt bizonyos itt inkább nem részletezendő okokból még szimpatikus is, így nem utálom az ott élő embereket sem, és bármily meglepő, az Olaj csapatát sem. Amit nem szeretek, az pár játékos (persze érdekes, hogy Orosz és Pavlovics soha nem volt a kedvencem, sőt utóbbit mindig is utáltam, játszahatott bárhol...), illetve a közeg, vagy inkább néhány tucat ember, aki saját lelki nyomorát, irígységét és kishitűségét abban éli ki, hogy anyáz mindent ami fehérvári. Nekem-nekünk egy Szolnok meccs nem más, mintha mondjuk az MTE, Paks vagy Kaposvár jönne. Maximum annyiban (és itt térek vissza oda, hogy miért általánosítanak páran veletek kapcsolatban), hogy előre lehet tudni, hogy az érkező vendégszurkolók többet fognak foglalkozni a felmenőinkel és szexuális szokásainkkal, mint a saját csapatukkal. És ez sajnos jelenleg csak nálatok van így.
Előzmény: Avass (7581)
Gabci456 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7594
Elvileg acsapatneved alatt van, hogy a Bajnokság állása, az árlista és az IBM ranglista. Ezek között értelemszerűen válogathatsz!

U-U-U-U-U-U (CSAK NEHOGY E MIATT HAGYJANAK MINKET ITT!!!)

Előzmény: Mol Szolnok Fun (7593)
Mol Szolnok Fun Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7593
Sziasztok!

Lehet, hogy én vagyok a segg, de, hogy tudom megnézni az Álomcsapat sorrendet. Mindíg a cserelehetőséget kínálja csak fel.

Segítsetek ezen a süsün lécci, lécci!

G_e_r_y Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7591
Fera!

Merre vagy?

Se tippverseny, se nemzetközi tippek. Nekem kellett kikeresgélni, hogy ki kivel jáccik :))

Krka-Köln H15
Barcelona-Benetton Treviso H6 Sajna,bár sokat pihentek a hétvégén az ászok, amit az Isti ki is használt...
Buducnost-Zalgiris Kaunas H8
Olympiakos-ASVEL Villeurbanne H10
Siena-Benetton Treviso H2 Két vereség klubcsúcs lenne, de nagyon erös a Siena
Krka-CO Split H13
ASVEL Villeurbanne-Limoges H9 Gulyás vs. Vukicevic

Tigress Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7590
Jani!
Ne érts félre, nekem nem azzal van bajom, ha egy szurkoló üvölt egy meccsen, esetleg szidja a bírót, mert úgy érzi, folyamatosan(!!!) a csapata ellen fúj. Mint írtam, ezt én is megteszem. Én azokra gondoltam, akik kimennek egy Olaj-Dombóvár meccsre és elkezdik a f***ó Albacomp-ot. Aki egy játékos első pályára lépésekor üvölt hogy XY b*meg az anyád. Aki elkezd huhogni ha egy néger játékost meglát (pláne, ha saját csapatában is van ill. volt). Aki egyetlen(!) hülye fújás után kezdi a Fújd meg a sípot... kezdetű népi rigmust.
Én speciel a "Vígjáték"-ot szellemesnek tartom és sokkal többre értékelem, mint a mocskos csalók felszólalást. Én nagyon szeretem, amikor az ellenfél támadásakor az egész csarnok fütyül, ordít. Nem szeretem, ha csend van a csarnokban meccs alatt.

Vagyis: szurkoló (a meccsen a saját csapatát buzdító, végig üvöltő szurkoló) kell. Ami nekem nem hiányzik, az a mocskolódás.

Előzmény: jani0625 (7576)
Fishtax Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7589
Fodor Peti meglátásai a mai nemzetközi meccsről.

fish

interman Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7588
Sziasztok. Kicsit megkésve a hétvégi tragédiáról, saját reflexióim.

Egy nagyon agressziv Debrecen és egy kicsit álmatag ZTE csapott össze az első percekben. Dobtak pár kosarat, mi is megcsináltuk a dobóhelyzetet csak kimaradtak a dobások. A Debi elment kilenccel. Így kezdődött...
A vége ugyebár 2x-pontos vereség lett. Sajnos ez volt az a meccs amikor az egyik csapat játékosai a leglehetetlenebb helyzetekből is szórták a szottyokat, míg a másikéi csak a gyűrűből valahogy mindig kiperdülő labdát bámulták. Már láttam pár ilyen meccsett mindkét előjellel és a második félidő elején már biztos voltam, hogy ez elment.

A Debrecen nagyon jól játszott: nemcsak a dbóteljesítményük volt kiemelkedő, de nagyon szép dolgokat is csináltak olykor. Főleg a két ami érezte egymást nagyon. (alley-oop meg minden...)Védekezésük ha nem is látványos de negyon aggressziv volt és még az utolsó percben 25 pontos vezetésnél sem ismertek elveszett labdát.
A ZTE kicsit olyan másnaposan játszott. Mint említettem nagyon gyengén dobtunk és senkinek nem voltak rövid periódusai se. Sajnos még szerencsénk se volt. Asszem egész meccsen 2 db hármast dobtunk kb. 20 kisérletből. A védekezés nem volt rossz, de amikor három egymás utáni támadást is úgy fejeztek be a hajdúságiak, hogy kiszorított helyzetből is betaláltak, szerintem a fiuk elvesztették a lelkesedést.
Egyenként:
Kámán: Magához képest nagyon gyengén dobott, keveset vállalt, átlagosan védekezett.
Bencze: A Tomi teljesen nulla volt de lehet, hogy megsérült, mert hamar lehozták.
Nisavics: Neki se ment, nem sokat láttunk lendületes betöréseiből és zseniális passzaiból. Védekezése semmi kivetnivalót nem hagyott maga után, viszont sok labdát eladott ő is.
Cseranics: Bukva ma megette, nagyon gyengén játszott.
McClendon: Amikor kellett volna, akkor neki se ment sajnos, de amúgy is mintha kimaradt volna az összjátékból. A második félidőben ő volt a legjobb.
Gáspár: Dávid elég jól játszott és jól védekezett Lee-n, amikor ráállították, az más kérdés, hogy akkor már késő volt.
Mészáros: Látszik, hogy még nem épült fel, szinte semmit nem csinált.
Polster: Peti elalibizett a pályán, de keveset volt fenn, szóval nem értékelhető.
Szájer: Lásd Polster.

A Debrecenben Lee és Bukva is átlagon felülit nyújtott, míg Green mindig akkor dobott pontot, amikor nem kellett volna.Gémes és Fodor nagyon jól és keményen védekeztek. Kifejezetten jól játszott Fodor cseréje akinek nem ugrik be a neve, de nagyon tetszett a játéka.

Hát ennyi lenne. Kiváncsi vagyok mindkét csapat következő forduló beli eredményeire, mert itt szerintem elég szélsőséges eredmény született. Csak azt sajnálom, hogy a Debi nem játszott így az Alba ellen.

Avass Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7587
...de valóban, a pályán (persze leszámítva az alattomos, sérülésveszélyes faultjait) néha nagyot tudott alakítani, Ő is kitette a szívét, hogy úgy mondjam akarattal pótolta a hiányosságait.
Előzmény: Isiah Thomas (7585)
Avass Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7586
Bocsi, a "nagy elődöt" így akartam írni, csak lemaradt. Egyébként én anno csak azért vontam párhuzamot, mert mindketten saját nevelés (Saabee pedig említette a tintát).
Előzmény: csaby1 (7584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!