Remélem csak az első felindulásból mondtátok, hogy nem jöttök erre többet. Hiányoznának az észrevételeitek. Lehet, hogy nem mindíg a megfelelő a hangnem, de sok az indulat (sajnos). Én pl. nem utálom az Albát, meg egyik másik csapatot sem, de amikor jönnek itt (a fehérváriak is) a bunkó szolnoki parasztok, tirpákok stb. hozzászólásokkal, bennem is felmegy a pumpa. Ugyanúgy, ahogy bennetek is, ha valaki nem a megfelelő hangnemben beszél a csapatotokról. De ismerjétek el, hogy ti _IS_ szemüvegen keresztül olvassátok a hozzászólásokat, és időnként túlreagáljátok a dolgokat. Senki nem mondta, hogy Lapov szar ember, ez egy fehérvári szájából hangzott el először! A szolnoki illető szájából csak annyi hangzott el, hogy neki megvan a véleménye Lapovról. Erre ugye szolnokiként is joga van? Tény, hogy a Bojan-Paja összehasonlításból senki nem jöhet ki jól. Én nagyon jó játékosnak tartom Bojant, nagyon sajnálom, hogy elment. Pont. Én még életemben nem szidtam egyetlen volt Olajost sem, de más embert sem (kivéve jv). De szeretnem ugye nem kell pl. Halmot? Elismerem (soha nem is tagadtam) nem értek a kosárlabdához, csak szeretem tizenx éve. Nagyon jó lenne hozzáértőkkel megvitatni egy-egy meccset, mert mást lát egy hazai és mást egy vendégszurkoló. Soha nem ugrok fel, mikor egyszer-kétszer hülyeséget fújnak. Ezt el kell fogadni, ők is emberek. (Remélem) De mikor sokadjára teszi meg, hogy az egyik oldalon enged valamit, a másik oldalon nem, akkor már én is üvöltök. Akár az Alba ellen játszunk, akár a Szeged ellen akár Karakószörcsög ellen, akár vezetünk, akár vesztésre állunk. Én sem veszek észre mindent, valószínűleg ilyenkor már olyanért is üvöltök, ami nem is úgy volt, de a köd már leszállt... Azt is el szoktam ismerni, ha valamit nem fújnak be pedig szolnoki fault volt, vagy jogos volt a fault. Küldtek már el engem a fehérvári vendégszurkerek közé, mert elismertem egy teljesen jogos faultot. De szerintem (saját vélemény, nem kötelező egyetérteni vele!) az nem szurkoló, aki képes teljesen objektíven végignézni a saját csapatának mérkőzését. Persze azt sem tartom szurkolónak, aki azért jön meccsre, hogy a nyála fröcsögjön. Szégyellem is ezért magam és utálom a szolnoki, magukat szurkolónak tituláló, mocskos szájú bunkó, primitív barmokat. De én nem tudok mit tenni! És nekem senki ne mondja, hogy csak Szolnokon vannak ilyen barmok! Vannak Fehérváron is! Valószínűleg kevesebben és nem egy helyen, de vannak!
Néhány mondattal visszatérve a meccsre. Én tényleg úgy éreztem (és most is vallom), hogy a jv-k a második félidő nagyobb részében nem korrektül fújtak. Nem mondtam, hogy az Albának fújtak, lehet, hogy inkább az Olaj ellen, nem tudom, vagy csak egyszerűen bénák és pont az Olajnak jött ki ez rosszabbul, de nem egyforma volt a mérce (szerintem!). Továbbra is tartom, hogy Lapov tavaly ilyenkor már rég megkapta volna a technikaiját szövegért és a padon ül 5 faulttal. Az is jogos észrevétel, hogy Paja (illetve a kispad) érdemelt volna egy technikait a székbe rúgásért. Egyetlen szolnoki játékosnak sem feladata (kivéve a csk-t, ha korrekt hangnemben teszi), hogy minősítse a játékvezető döntéseit! De ugyanúgy nem feladata egy fehérvárinak sem! De elég 4-5 jól időzített fújás, hogy egy csapat lendületét megtörjék, néhány embert visszább fogjanak. És ezen igenis elmehet egy meccs! Hatalmas felelősség van rajtuk és ezt nem érzem, hogy felfognák! Egy játékos, edző, szurkoló sem úgy megy kezdi, hogy jön a teljesen idegen jv és akkor én azt utálom és üvöltözök vele. Szerintem nem a játékos kezdi. Természetesen nem ez lenne a megoldás módja, de valószínűleg nem látnak más kiutat. Mert ha egy jv kipécézett valakit, akkor az tehet akármit...
Lehet, hogy sokan ezzel nem értenek egyet, szívesen elolvasom az ő véleményüket és nem fogom leparasztoni őket, ha nem egyezik a véleményünk. Hiszen szvsz ez a fórum lényege. Ha mindenki ugyanazt mondaná, akkor miről beszélgetnénk? Mióta megtaláltam ezt a fórumot, semmi mást nem olvasok, mert a gyomrom összeugrik attól, amikor egymás felmenőit szidják elvakult bunkók. Itt néhány hozzászólástól eltekintve korrektek a hozzászólások és hozzáértőek az íróik. Remélem továbbra is olvashatom mindannyiótok véleményét.
Bocsika, hogy hosszú voltam. Azt hiszem, hogy most egy ideig inkább csak olvasok.
Békés _szurkolást_ kívánok mindenkinek!
Bazsy! csak most tudok reagálni írásodra. Valóban néha érdekesen dob Kálmán és Alexe, de ebben az is bent van hogy őket 40percen keresztül aprítják, főleg Kálmánt mindenki(lásd sérülése). A szurkoló társaimmal a meccs előtt arról beszéltünk a „Bközépben” hogy nem szidjuk az ellent, csak hát a szegény Lacizás + a Mi van , mi van eldurrantotta az idegeket egy amúgy is feszült meccsen. Amúgy a meccs előtt a büfében még barátian lekezeztem 3 tök ismeretlen kaposvárival.Szerintem felesleges ez az egész és akár még barát is lehetne a két tábor magja. De hát az állapotok(kis véndég „szektor” stb.) nem mindig ezt segítik elő. A meccs jó volt és egy nagyon erős Kaposvárt győztünk le. A bírói itéletekkel kapcsolatban pedig sztem no comment. Ide is oda is sokat tévedtek de az a fiatal bíró valami katasztrófa volt. Most már talán össze áll a csapatunk . Azért amit írtál kicsit durva volt egyben. Engem is köpködtek már le szinte mindenhol ahol voltam , köztük Kaposváron is!És nálatok is volt 60 éves papa aki talán életében alig látott kosárlabdát és nekünk ordítozott és osztotta az észt! Na mindegy!
Szerintem is kicsit sok az Alba iránti utálat szolnoki részről. Láttam a tv-ben azt a 15 percet, igaz abból sok mindent nem lehetett leszűrni, de nem nagyon tudom elhinni, hogy annyira durván odacsalták volna a meccset. Mert ha így lett volna, akkor nyer az Alba.
Más:
Kint voltam én is a szombati ASE-meccsen. Hát ez a Kecskemét elég durva játékos. a mindig "szimpatikus" Takács most is a necéhez méltóan játszott, a palánk alatt meg a Kokó vagy Atom Anti sem bírta volna K.O. vagy ippon nélkül.
A játékvezetésről csak annyit, hogy a kurvaanyjátadoktorvígnek. Eddig én azt gondoltam, hogy egy nem túl rossz bíró, de amit művelt szombaton, az nem kicsit felháborító. Kíváncsi lennék a kedves ellenőr bácsi mit ír ilyenkor a jegyzőkönyvbe.
Na hajrá ASE! Szombaton megyünk Albát verni. Csak kár hogy nem ihatok, mert vezetnem kell.
Egy-két mondatot szeretnék azért még leírni, mielőtt megnyitok egy másik topikot, és ott folyton-folyvást csak az Albacompot fogom szidni, mert értelmi színvonalamnak az felel majd meg.
1. Én egy, az Olajért szurkoló embörke vagyok. A pillanatnyi érzéseimet, hangulatomat írtam le, és tegnap délelőtt (mert hogy akkor írtam a hozzászólást, csak később tettem be) még jócskán a meccs hatása alatt voltam, és még vagyok most is. Nem kell, hogy szeressetek, és nem kell, hogy korrektnek tartsátok a véleményemet, de arra se tartok igényt, hogy protokollból leckéket adjatok!!! Javítsatok ki, de én nem emlékszem, hogy általánosítottam volna, egy a Pavlovicsot végig szidó fehérvárit említettem csak meg, hogy nem tetszett, nyilván a stílusom hagyott kívánnivalót maga után, de nem véletlen írtam olyan formában.
2. Én nem szidtam fehérvári játékost, egyetlen egyszer kiabáltam be Lapovnak, mikor szerintem jogtalanul reklamált egy általa jogosnak vélt faultnál. A játékvezetésről alkotott véleményem is ordenáré hangnemet ütött meg, ezt sem véletlenül írtam úgy, és aki akarta az kihagyhatta.
3. A bírók ténykedését én személy szerint tragédiaként éltem meg. Ez nem a te hibád sporttárs vagy sarkat, a Velük kapcsolatos mondandómat NEM nektek céloztam, hanem nekik, csak a baj az volt, hogy nem ők, hanem Ti olvastátok el..:) Gyorsan leírom, mielőtt el nem felejtem, hogy Sarkat5-nek, a meccset követő hozzászólása Nálam teljesen rendben volt, sőt rávilágított olyan történésekre, amiket én nem vettem észre, ill. egy esetben a Pavlovicsos dolgot ő is észlelte (ki nem? :)).
4. Én nem akarom, hogy most az legyen a meghatározó, hogy fikázzuk egymást, meg itthagyjuk a fórumot. Ha teszem azt, egy Falco elleni meccsünkön fújtak volna így, akkor is hasonlókat írtam volna. Én ezt így érzem, lehet hogy helytelenül, nem tudom. Különben már két fehérvári komámnak is szóltam, hogy keresse fel a DK-t, gondolom előbb-utóbb megteszik-figyelitek hogy rombolok és pusztítok egyszerre??? :)
5. Sporttárs: nem mondom, hogy rendben volt a jv-ről alkotott véleményem stílusa, nem, nem volt rendben. Szívesen leülök Veled vagy bárkivel, (gyertyafényes vacsora mellett abban a városban amelyikben nem fél !!!-ez tetszett), hogy videóról újra visszanézve a meccset kielemezzük a meccset percről percre, ígérem nem viszek pisztolyt…:))) De egyszer sem személyeskedtem Veled, nem vettelek elő „mészáros” Takács kapcsán, és nem is foglak, mert szeretem olvasni a hozzászólásaidat, és szerintem ez az, ami döntő. Ha Te meg nem szereted az enyéimet, akkor legfeljebb nem olvasod el.
6. Pavlovics-Lapov párhuzam –ismétlem magam-csak az én szememben képezi összehasonlítás alapját, nektek egy percig sem kell ezt elfogadni. Nekem meg lehet, hogy nem kellett volna leírni…:)
Egy szó mint száz: Vége a kétfordulós dráma szolnoki felvonásának, azoktól a fehérvári kollégáktól, akiket eddig is és ezután is „korrektnek de (és) szubjektívnek” ismertem meg továbbra is számítok, és ezzel egyidejűleg ha bárki is úgy érzi, hogy emberi méltóságában sértettem meg, attól ünnepélyesen elnézést kérek.
Eléggé hihetetlen még most is, hogy kikaptunk a Szegedtől. Nehezen lehet ezt megemészteni. Egy korábbi hozzászólás szerint a "két horvát megoldja, vagy nem taktika"... Hát Toroman leginkább nem... Három eladott labda az első negyedben, két őrületes ziccer elcseszése az utolsó negyedben. Egyszer egypontos vezetésnél, egyszer egypontos hátrányban, mindkettő az utolsó percben! A Sola remek játékos. Minden tekintetben. Nagy szükségünk van rá!
A kispad meg jobb, ha egész meccsen ül! Bacsa, Kutasi... Őrület! Jó persze nem minden meccsen, de pont ilyenkor lenne rájuk a legnagyobb szükség!
A Lóránt Petiből nagy játékos lesz. Lesz. Most még keveset vállal. Pedig ha a Grebi ennyit, akár...
Egyébként nem árt leírni, hogy a Földi az NS-ben leírt nyilatkozata szerint attól félt, hogy játékosai megijednek a "fantasztikus körmendi közönségtől". Valóban már úgy éreztem, mintha Sola és mi lettünk volna szombaton a Körmend. A közönségtől féltette csapatát, nem egy Toroman-ziccertől (ne adj Isten egy Grebenár centerezéstől).
Na, mind1, de félek a kaposvári meccstől. Talán harminccal megússzuk. Persze már előre látom lelki szemeim előtt a sok mutogató, idegenbe még csak véletlenül sem menő kaposvári nézőket. Hangsúlyozom: tisztelet a kivételnek, de sajnos Somogyban a többség csak ül, mutogat, és amikor már eldőlt a meccs "Indul a busz"-ozik. Láttam tegnap a Falco-Kaposvár meccset, és itt kell megjegyeznem, hogy a kaposváriakat többször lehetett hallani a sárga győzelem ellenére.
Várhatóan mennyi nem Vas megyei jön el (vagy hány tábor képviselteti magát) a magyar-franciára?
Thomas
Erősen gondolkodom, hogy Debrecenbe kéne menni....:-)
Pénteken szabin vagyok, tehát bármi megtörténhet!
Olajka,Olajka,Olajka....lálálálálálááááá.......
vazsi!
Ha tényleg az jött le a beírásomból,hogy általánosítottam a Szombathelyiekre vonatkozó véleményemmel akkor tőled külön elnézést kérek bár nem az volt a szándékom.Pont ezen a fórumon írtam le én is "ezerszer" és kértem néha másokat,hogy ne általánosítsanak és ha én ezek után pont azt tenném akkor az elég gáz lenne.
Eszembe sem jutott,hogy minden szombathelyi köpködött az Ivkóra és provokált minket.Azt se mondom,hogy mi angyalkák vagyunk.Kaposvárról is hallottam már "köpködős híreket",stb.
Azt sem állítottam soha,hogy a mi játékosaink nem "zsiványok"-tényleg azok mint minden rutinos,tapasztalt játékos.
Viszont Alexéről változatlan a véleményem,hogy néha sok amit néha művel.(Itt se szeretnék általánosítani mert én csak az ellenünk játszott meccseit láttam)Mások is mondják,hogy néha leköpi az ellenfelet és azt Te is láthatod rendszeresen,hogy néha milyen mozdulattal dob...
Ráadásul augusztusban saját fülemmel hallottam egyik kaposvári felkészülési meccsen(asszem'Olaj-Falco),hogy mit ordított 2m-ről a Borszékinek:"Fuss már vissza védekezni a kurva anyádat!" Az én szememben az ilyen ember aki-ráadásul a saját csapattársának-ilyen felfogásban játszik az nem kosárlabdázó.
A bírókról annyit még,hogy ott se általánosítsunk de elég lett volna mindenkinek megnézni a Kaposvár-Leverkusen meccsen a bíráskodást...Ugyebár ott nem magyarok fújtak...Totál korrektek voltak és ezt nem azért mondom mert mi győztünk.
Üdv!
Mások miatt,ráadásul olyanok miatt akiket te is elítélsz azok miatt meg nem kell elnézést kérned!
The Oil Szaga
Trilógia két részben - harmadik rész
Olaj
Vaisvila
Nesztek, kétkedők. Ha a helyére kerülnek a dolgok, és a kis litván is felpörög, akkor ez van. Van dobóhelyzete, azt meg is emeli. Mondjuk nem egy kimondott vajkéz, de igen pozitív tulajdonsága, hogy nagy százalékban vissza tudja szedni a saját labdáit támadólepattanó formájában! Csak dörzsöltem a szemem. Eldobja, és mire a labda lecsorog a gyűrűről már ott lavírozik a tornyok tövében és bizony sokszor a kezébe hullik a laszti! Megint nem volt eladott labdája, mondjuk, most látványos asszisztja sem, de nem is a Nyíregyháza ifi volt az ellenfél. Azon kevesek közé tartozott (Ő volt az egyik), akinél jó helyen volt a labda a büntetővonalon. Csak így tovább Rytis!
Stone
Hely, azok a büntetők, csak azokat feledném! Egyszerűen siralmasan hajigálta. Viszont, ha ezt kivesszük a kalapból, akkor nagy király volt! Ha kellett egy-egyezett, ha kellett továbbpasszolta, mindig azt a megoldást választva, amelyiket megkövetelte a haza (meg a játékszitu). A labdalopásai pedig egyszerűen élményszámba mentek! Kip, szorgalmasan gyakorold a büntetőket, akkor lehet ez még 40 IBM körül is (nálam biztosan .-))
Paja
Az öreg felszívta magát erre a meccsre (is). Nagyon kellettek a pontjai, főleg az elején, Ő pedig megtette, amit szokott, sokáig 100%-os maradt a dobásbiztonsága, pedig ismeritek – nem csak egyszer szokta felemelni egy meccsen! Amikor kicsit fáradt - szerintem kicsit szigorúan – megkapta a soksok támadófaultjait a helycsinálásokért, de a sporik egy Borosnak elhitték (ezt egyáltalán nem bántásképp mondom, soha nem értettem azokat, akik pl. Vukit szidták az eljátszott faultokért – Boros esetében sem ezt kifogásolom, amikor színészkedést emlegetek).
Vilcinskas
Ekkora szívvel már szinte veszélyes az élet! Siralmas súlypontemelkedése ellenére (kb. 20 cm – inkább 3 bokasérülés, mint egy térd!) elég sok pattanója volt. Ha a gyenge térdére került a súlya, akkor már esett is össze (ebből még faultot is kaptunk .-)) De egyáltalán nem kímélte magát. Imádom ezért! Volt olyan eset, hogy nem tudta ugyan megszerezni a támadólepattanót, de addig űzte Benczét, hogy az kisétált az oldalvonalon.
Remélem minél előbb felgyógyul, attól kezdve pedig fű nem fog nőni a palánkok alatt!!
Orosz
Elmaradtak a szokásos eladott labdák és kihagyott ziccerekből is kevesebb volt, mint általában. Megtartotta viszont a remek védekezését, Ő volt az egyetlen ember, aki úgy-ahogy tartani tudta Lapovot. Boldog lennék, ha mindig így nyomná!
Szarvas
IGEN, végre megvan Taki utódja, ismét saját nevelésű játékos a kezdőcsapat közelében! Zokinak három meccs kellett ahhoz, amit tavaly Miljkovics egy egész idény alatt nem tudott megoldani, Szasza be van építve a csapatjátékba. Meg is szolgálta a bizalmat.
Mérész
Ő is viszonylag sokat játszott, megbízható védekezéssel, kevés veszélyt jelentve a palánkra. Most szeretném leszögezni, hogy Lapov földrevitele nem volt a részéről szándékos, egyszerűen összeütköztek.
Trepák
Hát igen, azt hiszem hagytam neki időt a bizonyításra. A végén két baki, és majdnem elment rajta a meccs. Egyszerűen muja! OAZIS-nek volt igaza, ezennel meg kell követnelek, drága barátom, itt is döntetlenre állunk (Trepi-Vasvilla: 1-1). Pedig tud a srác, csak annyi hiányzik, hogy oda is tegye magát, és ezen a szinten már koncentrálni kell!!!!
…hát nagyjából ennyit tudtam összehozni, így nagy hirtelen (ja copy-paste voltam, még nem olvastam a reakciókat).
Az illendőség azt kívánja, hogy először a vendégekről:
Lapov
Lapov Lapov és ráadásként Lapov. A tanár úr néha befűzte az oktatófilmet. Simán betolta Vilcinskast, besarkazott Zolika mellett, hárompontosakat hajigált, szinte futtából (/6, 3 kísérletből). Még Orosz tudta a legjobban tartani, de volt olyan eset, hogy Őt is meglepte (meg engem is). Megkapta a labdát, elkezdte a sarkazást, de fölülről jött segíteni Zolika, hogy becsabdázzák. Erre fogta magát Bojan, hirtelen az alapvonal felé fordult és egy félhoroggal beléhelyezte a bizalmát és a lasztit a gyűrűbe. Szép volt fiú! Tényleg tanári módon játszott, a végén egy kihagyott tempódobás és egy büntető jelezte, hogy azért Ő sem gép (hála Istennek, mert ezek fontos pillanatokban maradtak ki). Ezen kívül volt két rossz asszisztja, egyszer még a bírót is játékba akarta hozni (szerintem megtévesztette a sötét szerelés). Ja, majdnem kimaradtak a pozitívumok felsorolásából a szokásos álompasszok, errenézek, arralöbbölöm Góbinak. Összességében azonban azt kell mondjam, hogy bárcsak tavaly év végén is ilyen formában kosarazott volna…
Góbi, Bencze
Prof. Lapov mellett statisztaszerepet játszottak, ohne extra, megbízható játék. Bencze viszonylag kevés játékkal ki tudott pontozódni, hiába, fiatalság, bolondság (nomeg erősen belejátszott ebbe az érdekes bírói felfogás, a centerek időnkénti túlságos megvédésével). Az utolsó faultját egy páros hibával kapta, whit Tony, de mégcsak nem is kakaskodtak, csak egy egyszerű megfogomapozíciót-nemengedem játék ment köztük, aminőt minden második támadásnál láthatunk.
Moseley
Voltak szép megmozdulásai, megbízhatóan játszotta a figurákat, ha Ő volt a befejező ember, akkor minimum büntetőkre lehetett számítani. A következő figurát különösen kedvelte az ellen, legalább 4-5x eredményesen játszották végig. Csak a végét mondom: Moseley kap egy elzárást, a körtében álló Boros pedig egy pattintott átadást ad a palánk felé futó Davidnek, aki bezúzza.
Ráadásul még a keze sem remeg, a vége előtt 1 perccel még egyszer egyenlített (3 pontossal). Mindent összevetve nekem tetszett a játéka, valóban nem egy Williams-stílusú ami, aki néha agyatlanul 4 ember gyűrűjében is be akarja fejezni a támadást. Látszik, hogy neki van esze hozzá.
Boros
Előrebocsátom: nekem Ő mindig is szimpatikus játékos volt, most azonban nagyobb hangsúlyt kaptak a negatívumai (duma, színészkedés).
Amit megszokhatunk tőle: nagyon okos támadójáték, viszonylag ritkán néz a gyűrűre, de ha ránéz, akkor nagyon rá van nézve (általában már bent látja a labdát). A védekezése nekem kicsit tisztáttalan, olyan, mintha pirospacsizna. A duma egy hangyaf**nyival több volt a tőle általában látottól, ha visszakapta ugyanazt, amit Ő ki szokott osztani, az már nem tetszett a drágámnak. Szerintem, ahogy korosodik, ez csak rosszabb lesz nála, azért most még többet foglalkozott a játékkal.
Theisz, Hart
Azt már említettem, hogy infarktusközeli állapotban néztem a meccset, és nem tudtam minden részletet megfigyelni. Rájuk pedig jobban kellett volna figyelni, hogy értelmeset tudjak róluk írni. Így most csak annyi: nem húzóemberek ugyan, de hasznos játékosok. Theisz - mint magyar játékos - jobban elnyerte a tetszésemet, tavaly is volt Hart-szintű légiósa az Albának, csak velük nem lenne ennyire eredményes a csapat (mondjuk nélkülük sem).
Matus, Halm
Megint szubjektíven: ezt a két figurát már hosszú évek óta látom a pályákon, és hosszú évek óta unszimpatikusak, most nem részletezendő okok miatt. Örülök, hogy mára már egyáltalán nem meghatározó játékosok (Sporttárs, most értettem meg a kárörömödet a román rigóival kapcsolatban). Tényleg csak perceket kaptak, de – talán éppen az időhiány miatt - most nem kellett bosszankodnom a viselkedésükön.
Jelentés 2002. 11. 02.
Nomármost, én ígéertemhez híven rendesern beakasztottam ma este, az Olaj győztelméát ünnepelve itthon, mert ezt méga műáúlt héten megigértem Bocainak, és amir én mégtígérek, aztt tartom is mnéhgha az égszajakadisle. (bocsim, dirwkte nem javítom ki utólag, de eza feeling már nem lsez meg másnap. Úgyhogy ezt papírra )Ö(askarommonsdani monitorra pötyögm() no márennyi, meret teljesen kész vagyok!!
… na, itt jött el az a pont, amikor elfogyott a pia, és egy kis utántöltésre volt szükség, úgyhogy további megbeszélés céljából sürgősen el kellett ugranom Gabcival & Bocaival egy csehóba.
Akkor pár szót a meccsről. Azt előre kell bocsátanom, hogy eléggé feszült voltam a rangadón, úgyhogy az nem biztos, hogy mindenre emlékszem, és főleg maximálisan a tényeket tudom majd leírni. A csapatok, hogy úgy mondjam, beváltották a hozzájuk fűzött reményeimet, és egy szívroham közeli élménnyel gazdagítottak. Azt hiszem Pistike említette, hogy ezek a meccsek nem a kosárlabdáról szólnak, itt nem az a fontos, hogy ki tud jobban kosárlabdázni. Nem tudom, hogy láttad-e ezt a meccset, szerintem ez egy igazi kosárlabda mérkőzés, rangadó volt. Nem azt mondom, hogy semleges pályán nyertünk volna, de azt viszont állítom, hogy az Olaj jobban akart nyerni, és ebben az ellenfele fölé nőtt. Lehet, hogy nekem azért marad emlékezetes ez a győzelem – hogy dilettánsként egy kicsit a szakmáról is beszéljek – Zorán Martics edző bebizonyította, hogy a sokak (főleg hazai szurkolók) által leírt csapatot hogyan kell gatyába rázni. Azok a légiósok, akiket néhányan el akartak zavarni három meccs után, most bebizonyították, hogy megérik a pénzüket.
Hangulat
…na az volt! Persze, mint azt az utóbbi időben megszokhattuk, nem folyamatosan nyomta a „B” közép + a „divatok” :-) Ez egyébként szerintem a kemény mag szervezetlensége miatt van így, ha annyira megkomponálnák a szurkolást, mint az Atomic Boys, akkor verhetetlenek lennénk (ebben is :-)).
A vendégszurkolók kb. 150-200-an érkeztek, vagy valami ilyesmi, mindenesetre ülve teljesen megtöltötték a vendégszektort. Az elején, és szoros meccsállásnál elég jól nyomták, persze korántsem szurkolt mindenki, felugrálni Lapov tripláinál és általában az egyenlítéseknél (vezetésnél) láttam a társaságot.
Az az igazság, hogy én keményebb verbális ütlegre számítottam az Alba és a szimpatizánsainak irányában. Persze szólt a mindenki által ismert mondóka, de a szokásos adagtól, vagyis amikor a környéken sincsennek fehérváriak, szóval ehhez képest kb.20%-al többször hangzott fel az ÁLI ÁLI Ó... Az ellen játékosai is kaptak, de semmi extra, a „táncolj Laci!” átköltése sokkal többször szokott szerepelni az étlapon.
Egyébként a sorsfordító pillanatokban persze full hangerővel a csapat mellett álltunk, rásegítettünk egy lapáttal, ez a csapat megérdemelte.
Játékvezetés
Akkor fogadtam meg, hogy akármilyen eredmény is születik, akkor sem fogom szóba hozni a síp„mestereket”, amikor Vilcinskast kipontozták. Ez egyébként egy nagyon vicces eset volt, amikor a sporik technikait fújtak, azt mondtam magamban: „na de kedves sporik, igaz, hogy Moseley odaütött, de szerintem a labdát akarta megszerezni, kicsit erős a technikai!” Erre látom, hogy Tony kapta!!! Röhej! A lepattanót megszerezte, a labdát a felemelt kézzel a feje mögött tartotta, aztán valakinek oda akarta passzolni. Ekkor ütött oda David, a bírók rögtön fújtak – technikait! Akik személyesen ismernek és ott szurkolnak velem a meccseken, azok a megmondhatói: bár szoktam a pályán történtekre hevesen reagálni, folyamatosan próbálom magam visszafogni a bírók ténykedésével kapcsolatban, még ha adott pillanatban úgy is látom, hogy tévedett a sípmester, akkor is próbálom visszapörgetni az eseményeket, és maximálisan meggyőzhető vagyok, a befújt fault jogosságáról. Én egyébként a sokak által szidott „kompenzálást”, vagy „labda visszaadást” sem tartom olyan nagy bűnnek, mert inkább az a fontos, hogy az a csapat jöhessen, aki ellen valami disznóságot elkövettek, ez talán annyira nem befolyásolja a végeredményt, mint be nem fújt faultok.
Tehát nem akarok nagyon belemenni a bírók ténykedésébe (csak ha valaki bele nem „kényszerít”) a meccs egészét véve viszonylag jól működtek, az mindenképpen feltűnt, hogy mennyire védik a centereket. Ennek az előnyeit mi többször élvezhettük, de Góbi is megkapta a labdát ilyen esetben. Csak két megjegyzés:
1. Volt egy 5 percük, amikor nagyon maguk alá kerültek. Először egy kétes fault befújása nekünk, majd Vilcinskas technikaija, apróbb tévedések a kárunkra, végül pedig Paja kipontozása támadófaulttal (5-ből 3 támadója volt :-)). Közben folyamatosan technikaival fenyegették a jogosan, és a délvidékiekhez képest (:-)) visszafogottan reklamáló Zoki 2-t. De ez előtt és után jól vezették a meccset, és bár összesítve sokkal több faultunk volt, mint az Albának, néha azt éreztem: egy minimális előnyt is élvezünk (hazai pálya? Ja nem , „az nem létezik!” Dr. Vígh .-)).
2. Hiányzott a következetesség megint az volt, hogy a meccs elején olyan faultokat is befújtak, amikor nem is cserélt gazdát a labda, azt lehetett tudni, hogy ezt végig nem lehet megcsinálni. Nem is lehetett, néha sok mindent szabad volt, fél perccel később egy sokkal enyhébb vétségért simán kipontoztak valakit.
Büntetők
Hát igen, ez egy külön fejezet. Az volt a fura, hogy az Alba szinte hiba nélkül, simán 80% felett dobta a büntetőket – ahogy kell. Ezzel szemben a hazai pályán játszó Olajnál még az is necces, hogy elérte volna a 40%-ot! Különösen Stone járt élen ebben a műfajban, elég sok büntetőt dobhatott (nyilván, a fehérváriak is rájöttek, hogy kutyául nem megy neki a dolog), de nem emlékszem olyan esetre, amikor mindkettő bement volna, az viszont többször előfordult, hogy mellévágta a debreceni párost. Komolyan mondom, ha csak megközelítőleg úgy dobjuk a büntiket, mint a vendégek, akkor egy 10-est nyugodtan a pontjainkhoz lehetett volna számolni.
Összkép
Alba:
Jól összerakott, csapat, most, hogy láttam őket, nálam az egyik döntő-esélyes gárda. Játékosállományilag jobb mint a Szolnok, tulajdonképpen az akarással sincs baj, mentálisan ott vannak a fiúk, a szombati Szolnok ellen is végig nyílttá tudták tenni a meccset, tényleg, lehetett volna fordítva is.
Szolnok:
Miért győztünk? Egyszerűen jobban akarták a fiúk a győzelmet, mint az ellenfél. Úgy néz ki jövünk ki a mély gödörből, most már minden és mindenki (edző , játékos) a helyén van, talán igazam lesz, mert Zoki 2 kezdi bebizonyítani a tézisemet: ezzel a játékosállománnyal is ott lehetünk a 4-ben (teszem föl, felépül Vilcinskas és nem lesz másik komolyabb sérült).
Nem tudom miért alakult ez ki.
De pl. a szombati NS-ben is ezt nevezték a forduló meccsének, s nem a ZTE-Debrecent, pedig ott mindkét csapatnak nagyon megy most, míg az Olaj eddig botladozott. (Persze utólag igazuk lett, de ezen nem is csodálkoztam.)
Igazad van hogy ebből a szempontból sántít a példa, de nekünk azé' ez olyan meccs...
Ki kell hogy ábrándítsalak. Nekem semmi különöset nem jelent az Alba-Szolnok. Egy meccs a rangadók között. Ennyi és nem több. Nem jelent nagyobb örömet Szolnokon nyerni, mint mondjuk Körmenden, Pakson vagy bárhol. És nem jelent nagyobb csalódást sem ott kikapni mint máshol. Szóval csinálhattok ti ebből gyűlöletmeccset, de szerintem nincs sok értelme.
Bazsy! nagyon sajnálom, hogy ilyen élményekkel távoztál Szombathelyről, de könyörgöm ne általánosítsunk. Ez egy lerágott csont amit többször kiveséztünk. Mindenhol vannak idióták, és ebből a szempontból nem teszek különbséget szurkólótáborok között. Legutóbbi hazai meccsünk amin volt szerencsém kint lenni az a tavalyi Falco - Kaposvár középszakasz meccs volt. Ott álltam mellettetek, emlékeim szerint békében végigszurkolhattátok a meccset. Ivko meg olyan mint az Alexe, zsivány. Provokálja a közönséget, én jót röhögök rajta, de ne várjuk el (sajnos, és ezért én is utálom a szurkolótársaimat és szégyenlem magam), hogy Kazinczy stílusban kifogásolná Ivko játékintelligenciáját valahogy így: "Kedves Ivkovics sportárs, kérem Önt, hogy játékát a szeretet motiválja, és ne alkalmazzon a szabályok által nem megengedett, de a bíró által nem észrevehető, - félve mondom ki - sunyi? eszközöket, melynek koránál és tapasztalatánál fogva Ön nagy ismerője. Megértését köszönöm, és kérem ne nézzem rám szúrós tekintettel mert megrémiszt." Nem hinném, hogy a kint volt 1200 nézőből 400 idős köpködő, 400 gyermekét az ölében tartó szitkozódó anyuka, 300 tök részeg idióta állat és 150 gigaintelligens kaposvári volt. (Bár kétségtelen, hogy tapasztalataim szerint, az idegenbe járó kaposváriak kiemelkednek a mezőnyből pozitív értelemben). Szóval csak annyit akartam irni, hogy Szombathelyen is többségében normális emberek járnak meccsre, de mégegyszer elnézést, hogy ilyen atrocitásoknak voltatok kitéve, mert én is utálom, ha a csarnokban felülkerekednek az idióták. Mégegy kérdés úgy általában: ennyire gyengék a bírók? mert Jani is szidta őket, annak ellenére, hogy nyertünk, a kaposváriak is, Szolnokon is mindkét tábor anyázott rájuk?
Gratulálok OAZISnak. Azt hiszem ezzel a hozzászólással minden lehetséges rekordot megdöntött.
Ilyen szép, hosszú felszólalásai talán még T. József sztárügyvédnek sem nagyon voltak fénykorában.
Ja, skandálja minden szolnoki a mhelyén: RYTIS, RYTIS, RYTIS...
Hihetetlen ez a fazon, MO leghasznosabb játékosa. (kis szubjektivizmus)
Nem értem hogy az miért baj az hogyha egy sz**ul játszó csapatot nem dicsérünk.
Egy 54-59-es meccs után, melyik csapatot tömjénezzem?
A ZTE győzelmének jogosságát senkise vonta itt (másholsem) kétségbe. És hogy a saját csapatunk mit kapott a saját szurkolóitól az a közelébe sem volt annak amit Te egy-két beírásban pejorativnak titulálált a Zetére vonatkozóan.
Szerintem Ti nem is tudjátok hogy Szolnokon milyen az amikor Olaj-Alba meccs van. Ez nálunk olyasmi mint a Roma-Lazio vagy a Cvezda-Partizan.
Ma tőlem már harmadik ember kérdez a meccsről, akik egyébként egy játékost sem tudnának megnevezni az Olajból, de tudják hogy ezen a hétvégén volt az Olaj-Alba.
Szép lassan ennek a meccsnek az utózöngéi is le fognak csengeni (mint a többié, már évek óta), de persze csak március 1-ig. (Fejből, csak ennek két bajnokinak tudom a dátumát:))
Szép kis forduló volt, kíváncsian várom a tippverseny eredményeit! :-)
sporttárs, rostás, fehérváriak! Kérlek, válaszoljatok egy múlt heti kérdésemre! Milyen mostanában az érdeklődés hazai pályán a meccseitek iránt? Ha szombaton a mérkőzés előtt a helyszínen akarok jegyet venni, lesz rá esélyem?