Keresés

Részletes keresés

ttamás_ Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7746
MI VAGYUNK A LEGNAGYOBBAK, HEJ, HEJ!!!

NETCOM ASKER ALIENS - KLIMA-VILL KKK
66-101

SZÉP VOLT FIÚK!!!
HAJRÁ KAPOSVÁR!!!

xGabi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7745
Picsku kikapott a MÁV - KÚP Lengyelországban :-(((
Poznan - Szolnok 69 - 65
A férfiegyleteknek gratula,csak így tovább !!!
kumi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7744
Kettős magyar siker a férfi Európa-kupában << 3/3. oldal

A Kaposvár és az Albacomp továbbra is százszázalékos a férfi Európa-kupában, miután mindkét csapat idegenben legyőzte norvég ellenfelét.

Férfi Európa-kupa, Északi-főcsoport, B csoport:
Netcom Asker Aliens (norvég) - Kaposvári Klíma-Vill KK 66-101 (21-26, 14-18, 12-33, 19-24)
Oslo, Rykkinnhalle, 300 néző
vezette: Kalpakas (svéd), Csebisev (ukrán).
Asker Aliens: Mahnin (7), Mandt (6/3), Price (12), Alagics
(4), SMITH (23). Csere: Löfstedt (8), Kito (6), Skuggedal (-). Edző: Baard Stoller.
Kaposvár: SIMON (10/6), DZUNIC (24/12), Szőke (7/3), De Gray (13), Ivkovic (11). Csere: Filipovic (9), JACKSON (24), Varga R. (3/3), Ágfalvi (-), Tömösváry (-). Edző: Goran Miljkovic.
Az eredmény alakulása: 3. perc: (4-4), 8. perc: (16-23), 13. perc: (25-30), 17. perc: (31-39), 23. perc: (35-55), 28. perc: (45-72), 34. perc: (50-84), 38. perc: (57-94).

Némi izgalommal kezdődött a kaposvári kosárlabdázók norvégiai "kirándulása": a somogyiak csomagjai az átszállás után Koppenhágában maradtak, s csak este 10 órára értek az oslói szállodába. Emiatt természetesen elmaradt a kedd esti edzés, ám a játékosok gyaníthatóan nem bánták ezt a fárasztó utazást követően. A találkozó napján barátságtalan szürkeség és ónos eső köszöntött a skandináv ország fővárosára. A délelőtti átmozgató tréninget már az összecsapás helyszínén - a kifejezetten a sportág számára épített csarnokban - vezényelte Goran Miljkovic vezetőedző.

A programból nem maradt ki a vásárlas sem, igaz, az árak láttán nemcsak a zord időjárás fagyasztott mosolyt az arcokra. Este aztán az a Netcom várt a kaposváriakra, amely az első nemzetközi kupamérkőzésén jókora verést kapott a cseh Nymburktól. Az északiak a hazai bajnokság harmadik helyén állnak, a múlt héten épp az éllovassal szemben maradtak alul - ráadásul hazai pályán.

Jól kezdték az összecsapást a kaposváriak, hat perc elteltével 17-13-ra vezettek, ráadásul ekkorra már valamennyi pályára lépő feliratkozhatott a pontszerzők közé. Már tízzel is ellépett a magyar csapat, ám a negyed végére az amerikai Price és a bosnyák Alagic faragta a norvég hátrányt. A folytatásban Jackson és Dzunic duplájával vált megnyugtatóvá az előny. Az ellenfél elsősorban a légiósait foglalkoztatta, s ők termelték is a pontokat becsülettel, főleg a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező Smith szerzett könnyű kosarakat a palánk alól. A rendkívül sportszerű mérkőzésen az első félidőben mindössze hat-hat alkalommal ítéltek szabálytalanságot a játékvezetők.

A szünet után Simon talált be a hármas vonalon túlról, majd Dzunic ziccere már húszpontos különbséget jelentett. A négyperces hazai kosárcsendet Smith büntetői törték meg, ám a remek dobóformát mutató Dzunic-Jackson tengely is tette a dolgát a somogyiaknál. A záró szakaszra harminc egységnyi előnyt gyűjtött a kaposvári alakulat, így a padon ülők elégedetten szemlélhették a csapat játékát. A kulcsemberek már pihenővel töltötték ezt az időszakot, így Ágfalvi, majd Tömösváry is bemutatkozhatott a nemzetközi mezőnyben.

Baard Stoller (Asker Aliens): "Nagyon erős csapat a Kaposvár. Mi elsősorban tanulni szeretnénk a nemzetközi mezőnyben, erre jó volt a mai mérkőzés."

Goran Miljkovic (Kaposvár): "Örülök az újabb győzelemnek és annak is, hogy több játékosnak lehetőséget adhattam."

C csoport:
Bergen (norvég)-Albacomp 94-109 (21-31, 24-18, 15-26, 34-34)
A magyar csapat legjobb dobói: Hart 30, Mosley 25, Lapov 17, Bencze 12

A kaposváriak jövő szerdán a cseh Nymburknál vendégszerepelnek, a fehérvári együttes egy hét múlva a szlovák Lucenechez látogat.

Balatoni Hajnalka

gyurma__ Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7743
Debrecen-Olaj H7
Alba-Paks H7
Szeged-Sopron H9
Kaposvár-Körmend H19
Kecskemét-ZTE H3

kb81 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7742
Debrecen-Olaj H9
Alba-Paks V5
Szeged-Sopron H10
Kaposvár-Körmend H18
Kecskemét-ZTE V15

isz-akos Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7740
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
HUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

HAJRÁ ALBACOMP!!!

Előzmény: Törölt nick (7739)
progress Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7738
Kedves Belfera,

Igazad van 100e forint nem kevés pénz, csak gondolom ezt nem nettóban kapják meg, hanem számlára, vagy legalábbis bruttóban. Úgy mindjárt másképpen néz ki. Kajára biztosan elég, arra már nem biztos, hogy valaki mondjuk állandóan képezze magát, meccsekre, esetleg nemzetközi meccsekre eljárjon. Én mégiscsak kevésnek érzem ezt így. Pláne annak fényében, hogy ismertem olyan megyei I osztályú focistát, aki kapott ugyanennyit havonta heti egy meccsért.

Előzmény: belfera (7712)
xGabi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7735
Úgy tűnik,még nem mindenkinél ért véget az Olaj - Albacomp bajnoki meccs.Pavlovics kétségkívül jó játékos,korábban is meghatározó embere volt szinte minden előző csapatának,ezzel szemben kevés kiugró eredményt ért el,tehát az érintett teameket illetően sem volt minden OK!Halott emberről vagy jót,vagy semmit,de a Nyíregyháza abban az időszakban a Balogh - féle vezetőség okozta anyagi káosz kellős közepén volt (a jóöreg Laci az Olaj és a Sopron után a Nyírségben is nyereséges volt - mármint a saját pénztárcájára nézve...).Persze így,hogy Paja az Olajba igazolt,ez "gusztustalan cserbenhagyás" egy "tisztességtelen" embertől ; nemtom ha teszem azt Fehérvárra,Kaposvárra vagy xyz csapat hívására ír alá,akkor is ugyanezt írják a kollégák ?!Az sem elhanyagolandó tény,hogy a Nyíregyháza csapata akkor szinte egy személyben Pavlovics Predragnak köszönhette NbI/A - s voltát - ha ő nem lendített volna a szekerükön,hol lennének most ?
El kell persze ismernem,lehet nem szeretni Pavlovics Predragot (sőt egyes helyeken kell is,hogy meghallgattassék az ellenvélemény),de többre jutnánk ha inkább a játékával foglalkoznátok ahelyett,hogy még 6x,8x,10x lehúzzátok róla a vizes lepedőt,amit néhányan már megtettek korábban is.

HAJRÁ OLAJ !!!

rik-027 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7734
mit értesz azon hogy eredeti?
rajt van a logo vagy bele is izzadt valamelyik nba jatekos?
Előzmény: Keyser Söse (7733)
Keyser Söse Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7733
Ha valakit érdekelnek eredeti NBA mezek,írjon e-mailt a kayser83@freemail.hu címre!
realfan Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7732
Remélem, ma nyernek Norvégiában a magyar csapatok! Ha már a németeket ennyire elherdálták! Egyébként király, hogy régiós európai kupában a norvégokkal együtt vagyunk.:)

A tippjeim a hétvégére:

Albacomp-ASE H9 (szerintem az elsőszámú bajnokeselyés az Alba)
Kaposvár-Körmend H23 (egyszerűen ez van, vagy inkább remélem, hogy nem!)
Debrecen-Szolnok H8 (bocsi piros-fekete "rokonok", de szerintem)
Szeged-Sopron H12 (a múlt szombat után...)
Univer-ZTE V5 (nem lesz könnyű dolga a Zetének)

Már csak két hét...

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7731
Szasz Avass!

Nem akarsz jönni Debrecenbe kéne menni...?
és szombaton jössz a Kodályba, szülinapi zsúr lesz, jön Luki is+ kisŐz!

olajka,olajka,olajka....

Előzmény: Avass (7728)
Avass Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7730
...egyébként Paja idejövetele kapcsán nekem is felemás érzéseim voltak/vannak. Itt már elhangzott sok érv és ellenérv a pénzről, kis- és nagycsapatokról, árulásról, stb. Én azt mondom, mindkét félnek meg lehet érteni az indokait, mindkettőben van igazság. Nem voltam még 38 éves, a pályafutása végén járó kosaras, aki még - vitathatatlan tehetsége ellenére - nem igazán tudott maradandót alkotni, eredményeket felmutatni. Viszont voltam már csalódott szurkoló, aki átélte, hogy egy imádott, egekig magasztalt játékos egyszer csak fogja magát, és a fél csapatot a hóna alá véve (edzőstül!) átköltözik egy másik városba. Mit mondjak, ebből a helyzetből Ő sem tudott elegánsan kijönni, Szolnokon sem volt olyan szurkoló, aki kíváncsi lett volna Szojan indokaira (itt sem volt lovetta, és sokáig úgy nézett ki, hogy csapat sem lesz, aztán Berkics, a sirály bejelentkezett). Tehát megértem a nyíregyháziakata is.

...ki tesz itt igazságot?

némo Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7729

Bazsy!

Szó mi szó lehet, hogy Baba már gyakorolja az általad említett mondatot, de azért várjuk meg ezzel a meccs végét! Hátha, mégis......... Ki tudja?
Most, úgy néz ki, hogy csak 4 órakor tudok indulni Szombathelyről tehát valszeg csak a bemutatásokra érek oda. Viszont a meccs után, ha minden igaz a csarnoktól nem messze levő Ausztrál étterembe eszünk-iszunk a körmendi sikerre!:-)))
Ha jó nektek is ott találkozhatunk!
Ha más 5leted van írd meg!

Fera!

Tudom, hogy már a Szeged meccs után megmondtad a frankót, dehát ez akkor is felháborító!-))) Ha ilyen pesszimista vagy, akkor tessék! Mutasd meg!
Beprotezsállak a csapatba a Grebi helyére! Már hívom is a Fodor Sanyit!:-)))
Azért, ha meggondolod magad a kirándulással kapcsolatban, (úgyis ezt teszed) akkor hívjál fel.

Üdv.
Zotya

Előzmény: _Bazsy_ (7709)
Avass Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7728
Hello Fera, üdvözöllek, mint a "Fera-klán" indexes képviselőjét!
Kifelejtetted a Bocai-Gabci456 testvérpárt.

"Hátha nem jön be a kaposvári tippem! :-))"
...jó duma, már nekem sem jött be a múltkor!

na pá...

...ja, most gyüttem rá, Bubic=Hajrá Olaj?! Most már értem a Sarkat elleni kirohanást. Csak el ne hagyjon megint bennünket ez a jó gyerek!

Előzmény: belfera (7712)
olajka91 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7727
Hello Fera!
Te is tudod hogy Paja eddig mindig kieső jelölt csapatokba játszott. Mit éreznél ha hívna egy bajnoki címre is esélyes hazai szinten sztárcsapat,ahol yugo edző és csapattársak vannak.
Hajrá olaj forever!
Előzmény: belfera (7716)
saabee Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7726
Szvsz abban,amit sarkat mondott igen csak van igazság...
Arról pedig,hogy mit mond egy szurkernek a csapata játékosa nem olyan régen fejtette ki valaki a véleményét-Lapovval kapcsolatban
Előzmény: Törölt nick (7700)
saabee Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7725
www.ferfikosar.hu-n ez volt
Előzmény: Avass (7671)
saabee Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7724
PEACE
Előzmény: gyurma__ (7661)
Santoro Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7723
Az elemzés
ITT található
Előzmény: belfera (7720)
NiNiKe Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7722
belfera!
Jó a megérzésed én is a te felhívásodra jelentkeztem.Most amikor megbeszéltem, hogy a Debreceni meccsről is küldök sms-t a közös ismerösünk nagyon örült neki és ő mondta, hogy a hétvégén csak két helyről lesz közvetítés. Ekkor igértem meg, hogy én is megpróbálom ösztönözni az itt író emberkéket.

Hajrá Olaj!

belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7720
Némileg OFF:
Most hallottam a sporthírekben, hogy a 2012-es budapesti olimpia megrendezéséhez csupán 4600 milliárd (!!!) forintra lenne szükség. Újraszámolást, újraszámolást! :-))
csaby1 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7719
Tippli!!

Debrecen - Olaj +6
Albacomp - ASE -5
Szeged - Sopron +8
Kecskemét - ZTE -12
Kaposvár - Körmend +21

Egyre jobban azt érzem, hogy nyerünk szombaton. Na majd meglátjuk, persze élőben.

Hajrá ASE!!

Előzmény: Hajrá Olaj (7713)
belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7718
ULKeb kupa "már" helyesen ULEB kupa. :-)
Előzmény: belfera (7717)
belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7717
Most látom csak, hogy a Krka már tegnap játszott az ULKEB kupában, tehát erről már lecsúsztam.
Amúgy 85-75-re verték a Köln csapatát (majdnem beletrafáltam :-)), Báder Marci 15 perc alatt 5 pontig jutott.
Előzmény: belfera (7698)
belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7716
Bubic!

Pavlovic magyarrá válása utáni hirtelen klubváltása szerintem egyetlen nem-szolnokiból sem váltott ki pozitív érzéseket. Ha jól emléxem, akkor kértem is a népeket, hogy ha lehet fütyüljék ki Predragot, hiszen ez a cserbenhagyás az ő csapatuknál is megtörténhetett volna.
Ha válság volt Nyíregyházán, akkor miért írt alá egy szezonra? A nyírségiek rá építették a csapatot, aztán szépen pofára ejtette őket.
Kíváncsi lennék, hogy Ti hogy reagálnátok, ha szezon elején/közben egy meghatározó játékosotok eligazolna máshová a pénz (vagy bármilyen más indok) miatt??
Ennyit semleges kívülálló laikusként az ügyről.

Hajrá Körmend!

U.I.: Nem tudom észrevette-e valaki, de a tippverseny első 10 helyezettje között gyurma kivételével csak piros-fekete érzületű emberkék vannak. Tök király, nem? Ez is azt mutatja, hogy .... mittudoménmit. :-))))

Előzmény: Törölt nick (7711)
belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7715
Zotya!

Mi van, már az is baj, ha optimista az ember?? :-)))
Én már a meccs utáni beszámolómban jeleztem a tippem, és be is tartom - aztán hátha nem jön be. Különben is mit foglalkozol Te azzal, hogy mit jövendöl a 31. helyezett?? :-))
Azt pedig még Kecskemétről hazafelé megmondtam, hogy nem való ez már az én idegeimnek (barátnőm a szünetben azonnali EKG-t javasolt), ezért a kaposvári kiruccanást kihagyom - aztán, amilyen hülye vagyok, még az is lehet, hogy vasárnapig megváltoztatom az álláspontom. :-))

Előzmény: némo (7704)
sarkat5 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7714
Reménytelen vagy, kedves Attila.
A téma részemről is lezárva.
Előzmény: Törölt nick (7711)
Hajrá Olaj Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7713
Szeretném megrakni a tippjeimet:

Debrecen - Olaj -1 Ott leszünk.....
Albacomp - ASE +9 -3 hosszabítás után
Szeged - Sopron - 2
Kecskemét - ZTE -15
Kaposvár - Körmend +18

HAJRÁ OLAJ!!!
Bubic

Előzmény: némo (7704)
belfera Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7712
Rostas!

A körmendi vendégkönyvben kérdezted (vagy talán Sporttárs volt?), hogy id.B.F. hozzátartozóm-e. Nos, igen, nem más, mint id. belfera. Ráadásul a húgom is aktív mindkét fórumon, szóval eggyel verjük a "klánotok" és a szolnoki Bubic-Titic párost. :-)))

Progress!

Szvsz havi 100 ropi egyáltalán nem kevés egy 1-2 napos melóért - sokan örülnének ha főállásban keresnének ennyit!
"Ebből nem lehet megélni" - képzeld, sokan ennél kevesebből élnek!

Interman!

Jó ez a kis nosztalgiázás - az "Ócskavas" még nekem is új.
Szűcs Józsi még akkoriban igazolt Egerszegre, amikor a játékosok valóban párszáz forintért, és a meccs utáni vacsoráért játszottak - ezért is volt különösen fájó, hiszen akkoriban még nem a pénz uralta az életet. Amikor visszatért kék-fehérben Körmendre, a bemutatásnál aprópénz-esővel fogadták, jelezve ezzel, hogy a pénz miatt ment el. (Asszem Cziglernek is hasonló fogadtatást terveztek, de ha jól emléxem ez elmaradt, csupán egy félkarú rablót ábrázoló transzparenst kapott "Czigler Laci = egy pénznyelő automata" aláírással. Kwest, Gery, ugye jól emléxem?)

Idézet Fodor Sándor: Piros és fekete című könyvéből:

"Szűcs és Rózsás távozása azért bírt különös jelentőséggel, mert egy korszak végét jelentette. Az ártatlanság elvesztését. a naiv tündérmesék szomorú lezárását. Fontos a dátum is, hiszen Körmend éppen ekkor, 1979 januárjában kapta vissza városi címét .... ám a ZTE ajánlatával, ami Szűcs esetében egy háromszobás lakást és 7 ezer(!) forintos fizetést jelentett, Körmend mégsem tudott vetekedni.
Az 1984 januári nyitány a ZTE ellen ismét sejtetni engedett valamit ... A körmendi mesehősökkel szemben a pénzen vett nagyvárosi csapat várt bevetésre. Ez irritálta leginkább a piros-fekete szívű fanatikusokat. Ebből nőtt ki az a mítikussá növesztett érzés, hogy mindenki nyerhet ellenünk, csak a ZTE nem, és főleg nem Körmenden. A Sötét Zala aztán Mocskos Körmendet szült, ez viszonz Buzi Egerszeget. Így növekedett démonivá, s lett a magyar kosárlabdasport Boszniája a Körmend-ZTE ellentét."

Tanulságos sorok ezek a mindenkori körmendi életérzés megértése szempontjából, de - más történések behelyettesítésével - akár a jelenlegi Olaj-Alba ellenségeskedésről is szólhatnának.

A Körmend 86-os bajnoki címe azért is volt nagy teljesítmény, mivel az előző szezon végén Szlávik Csaba és Trummer László személyében két meghatározó játékosunk is visszavonult.

Még csak annyit, hogy a karniszter szerintem igazából kaniszter.

NiNiKe!

A bajnokság kezdetén én is tettem egy ilyen felhívást - talán Te is erre fel jeletkeztél a körmendi webmesternél? - de legnagyobb sajnálatomra még mindig nincs egyetlen fehérvári, debreceni, soproni (sic!), szegedi, kecskeméti, aki tudósítana a hazai meccseikről. Ezen csapatok szurkolói szálljanak magukba!! Szerintem le kellene tiltani őket a bckormend-ről - ha már nem képesek tájékoztatni, akkor ők se tájékozódhassanak! :-)

Hajrá Körmend!
Hátha nem jön be a kaposvári tippem! :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!