Csövi Oazis!
Kámán: 40. percben palánk alatt ziccer lejön, marad a hosszabbítás a ZTE-nek, nem emlékszem hogy ez Mekideniel 3 büntije elött volt-e vagy után de sorsdöntö volt az beztos. Plusz szintén utolsó percekben irtóztató homály a sarokból. Ellenpont: fantaszitkus zsák az alapról fellépve, gyönyörü volt! Talán egy kis horzsolás miatt ült csak 2 percig így volt ideje megdobni a 24 pontot. A franciák ellen ennél télleg több kéne. De még így is ö az egyik legjobb a psztján a válogattotban.
Bojan Lapovot nem kell megvédeni, szerintem a mutatói magukért beszélnek, és az is egyértelmű, hogy akkor hozza ki magából a legjobbat, ha megőrzi a hidegvérét. Ezen a meccsen ez nem sikerült.
Még egy dolog, ami kicsit meglepett: A meccs után a Mekiben etettem a gyerekeket, és a fél paksi szurkolótábor, meg az egész csapat oda tért be. Az egyik (egyébként nagyon csinos!!!) hölgy a megérkező Cziglert és Sitkut nemes egyszrűséggel "gecik" jelzővel illette. Hm.
Erre mondják, hogy "megszólalásig jó nő". Ja, és Thomas! Itt a smiley. :o))
Ajánlanám a meccs utólagos végignézése utáni véleménynyilvánítást. Kicsit megváltozna a hozzáállásod, főleg a bírókkal kapcsolatban... Az igaz, hogy fújtak a Paks ellen is néha hülyeségeket, de ez általában ez csak kompenzálás volt (ami nem jó!!!). Lapovot említed. Nos, Sitku gyakorlatilag bármit megtehetett vele szemben, és csak az első félidőben kb. 5 olyan rádobása volt, amikor megütötték közben a kezét. Ott ültem 3 méterre, jól láttam. Ezek után kicsit hozzáér védekezésnél Sitkuhoz, fault. A rossznyelvek szerint egyszer még szolnoki korában Bojan összetűzött dr.vígh-gel, aki azóta permanensen ellen fúj. Ez látszott is. Összességében kb. 5-6 hülyeséget fújtak az ASE ellen, és ennek kb. 3-4-szeresét ellenünk. Csak pár kirívó példa. Davis Sitkunak akarja passzolni, aki viszont befele indulna, így a labda akadálytalanul kipattog az alapvonalon. Mindkét csapat elindul a másik palánk irányába, kivéve vígh, aki mutatja, a Paksé a labda. Mészáros hátulról meglöki a mellette elmenő Matust aki beleszalad az előtte álló védőbe. Támadó. Szintén Matust azt hiszem Fodor az alapvonalnál fellöki aki elcsúszik, fekszik a földön és a labdát vezető Sitku átesik rajta. Fault, Matus kipontozódik. A fehérvári palánk alatt paksi rádobás, a labda lejön, Davis visszateszi, újra lejön, a lepattanó a miénk. vígh fúj, a kosár (!) jó, és mégy egy dobás. Bognár (aki kb. 2 méterre állt) a másik irányból rohan, és mutatja, hogy szó nem volt kosárról, persze ez nem hatja meg víghet. Kb. 10 ilyen esetet tudnék még mondani.
Márpedig ha Te is az Alba Regia SC Gáz utcai csarnokában voltál szombat este 18-20 óra között, akkor egy meccsett kellett néznünk. A különbség az lehette, hogy más oldalról. Te a Fehérvárnak szurkoltál, én meg az ASÉ-nek.
A debreceni meccsről:
Nagyon kellemetlen volt látni hogy kb. a 12 percben, már -22, de ba***ameg a Debrecen mindenhonnan betalált és sajnos egész meccsen ku**a jól dobtak. 6,25-ről 10/20.... elég imponáló.
Ennyi embert még Debrecenben meccsen nem láttam.
Teltház, nagyon fajin volt. A közönség nagy része még igazi "szűz" néző volt, akik csak most kezdik megszokni a kosármeccsek hangulatát. Pl. a tíz-tíz rigmust csak az a pár ember kiabálta az eredményjelző mellett. A "nagy kosárvárosokban" már a nyugdíjas nagymama is ezt zengi.
És még két gondolat "góóól" kollega hozzászólásához:
- "Lapov most inkább a Szolnokon megszokott hisztis játékát hozta."
Ez kicsit úgy hangzik, mint amikor az apuka az anyukának beszél a gyerekről: ha büszke a fiára akkor az ÉNFIAM, de ha gond vele, akkor a TEFIAD!!
- "...de hogy a hazai pályát nem fújták meg, az biztos. Itt persze lehet azt mondani, hogy nem is kell, és így is van, de akkor Szolnokon és Körmenden sem kell"
Koma, lemaradt a szmájli, mert gondolom ezt te sem gondoltad komolyan.
Csak hogy tovább romboljam az inteligens (sic!) mivoltomról terjengő pletykákat, még néhány, személyeskedésektől sem mentes megjegyzést fűznék hozzá - mert az indulatok azóta sem nagyon csillapodtak bennem. Azaz némileg alábbhagytak, de olvasva a fehérvári hozzászólásokat, ismét erőt vettek rajtam a szombati gondolataim.
Bármennyire is szeretik/ték Szolnokon, és istenítik Fehérváron, Bojan Lapov csak egy szőröshátú balkáni ... (eh, hagyjuk, mert a végén még magam előtt is kénytelen leszek elszégyellni magam). Üsd-vágd-nem-apád stílus, könyöklés, karleszorítás, és a tetejében még hiszti és pofázás is, azaz az egyszerű dél-szláv mentalitás. Az eredmény? A hazai kezdő ötösből a legsiralmasabb mutató (összes%)... De azért a folyamatos, bírókhoz intézett dumáival jól megvédte magát, mindössze 3 faultot fújtak ellene. (Jurgilast védendően megemlíteném, szerintem Fodor csak azért küldte pályára, hogy Lapovot bosszantsa, Vaido verekedős stílusa erre pont jó - ha tisztán emlékszem, a horvát két hibáját is ellene szedte össze. De ez is kevés volt.)
És. Mi a fészkes fenét kell csinálni az Alba csarnokában ahhoz, hogy a játékvezetők befújjanak vmit a hazaiak ellen??? Nem egyszer volt, hogy a paksi játékost három fehérmezes állta körül (test-test ellen, persze!), szinte szabályosan földbe döngölték, csapták, ahol érték, és mégis ellenünk szólt a síp!! Hát basszam meg, milyen játékvezetés ez???
Fehérvári kispad. Csókolom, van még szabad hely? Mert ha nem lennének még elég sűrűen ott, akkor én is odaülnék! Hogy aztán még többen legyünk, akik berohanunk a pálya közepéig reklamálni.
Fehérvári szurkolás. Csak én láttam úgy, hogy a vendég B-közép számbeli fölényben volt a 10-15 fős, a saját társait kevés sikerrel lázba hozni kívánó helyi kömény maggal szemben? Én csak kb. 5 percig bírtam ülve és ordibálás nélkül nézni a meccset (pedig nem is Pruzsina barátomékkal együtt helyezkedtem el, hanem a vendégszektor "nyugodtabb" részén), de az Alba-drukkerek nagy része mindössze málészájú befogadóként "tett vmit" a csapat buzdításáért! Persze az anyázásból azért a többség kivette a részét...
És végül. sporttárs, többi érintett! Boccs, h. nem jelentem meg a topiktalálka helyszínén, de ráadásul még a vendégszektor alatti büfében is oly' botrányosan lassú volt a kiszolgálás, hogy a 3. negyed feldobására sem értem fel. Értem én a taktikát, ha vezetésre állnának a vendégek, itt legalább jól fel tudjátok bosszantani őket, hogy aztán mindenféle csúnyaságokat tudjanak írni a fórumba, amit Ti kikértek magatoknak, és erkölcsi győztesként kerütök ki a szópárbajból is! :-) (De ez volt a legkisebb rossz aznap este. :-( )
Volt 2 fószer/az egyik szemüveges,a másik meg nagy szakállú/,aki amikor relatíve csönd volt osztotta az észt az egész vendégtábornak.
"Air"Micus azt nem nagyon viseli el,ha valaki nem a meccsel foglalkozik,hanem nekünk pofázik.Oszt ilyenkor mefgmondja a frankót.
A meccsről néhány mondatban:
Nem volt unalmas, sőt! (ráadásul még nyertünk is -
pláne :)
Nekem szimpik a paksi-hapsik, mármint a szurkolók.
Jobb volt az Alba, és ha még egyszer valaki azt írja, hogy a bírók nekünk fújnak, azt virtuálisan tökön rúgom.
Tehát jó kis derbi volt, megérdemelt hazai győzelemmel.
Hoppá, szeva OAZIS
Még éppen megmenekü_t a k_aviatúra, csak azt a betűt gyom_á_tam ki már be_ő_e, amelyik az e_őbb azt a ga_ibát okozta.
E_ég gáz _enne így hosszan e_emezni, de azt már kü_önben is megtette xGabi, aki ráadásu_ ott is vo_t (nem e_hanyago_ható szempont). Az e_őző fe_szó_am_ásomban már érintettem a témát (a kapott 100-ast és a _ee fe_adása körü_i bonyoda_makat) úgyhogy, most csak elköszönök.
...ja, mivel a lakhely rovatba "Szolnok" szerepel, én nyugodtan írhatom az INTELLIGENS-et akár l nélkül is, mert rám is illik az általam (is) használt jelző (érted, he?) :-)))
..mea culpa (vagy kulllpa? :-))) tök bizonytalan vagyok, vagy nem???
remélem meg tudsz Nekem bocsátani, tényleg, komolyan!
...és most megyek és összetöröm a billentyűzetemet.
Bár Sporttárs a szokásos lehengerlő szakmai hozzáértéssel és kifinomult stílusával megint kirúgta a stokit a fehérvári hozzászólók alól (:o))), azért egy-két gondolatot szeretnék itt megosztani veletek
Előszöris szerintem egész egyszerűen a jobbik csapat győzött. Mármint amelyik ezen az estén jobb volt. Mosley, Matus, Bencze vitte a prímet, de valahogy nekem nagyon szimpatikus Hart letisztult játéka, és Theisz dinamizmusa is. Lapov most inkább a Szolnokon megszokott hisztis játékát hozta.
A Paksban Davis és Fodor kiemelkedtek a csapatból Az utóbbinak azért örülök, mert szerintem fontos, hogy legyenek meghatározó magyar játékosok egy csapatnál. Lazán védekezésben egy vicc volt. (egyszer kiugrott a pályáról, asszem Theiszen keresztül :o)) A magas emberek meg viszonylag gyengén dobtak.
Bírók. Hát, mit lehet mondani. Az volt a problámám velük (különösen dr Vígh-gel) hogy nem bíráskodik, hanem számolgat és kompenzál. Pl a technikai (ami Sporttárssal szemben szerintem nem volt az, Fodor simán ráesett Theisz-re) után biztos voltam benne, hogy Davis távoli 3 pontosát nem fogják megadni. És nem azért mert tényleg későn dobta el (egyébként tényleg), hanem mert ez már túl sok lett volna az Albacompnak abban a közegben és hangulatban és előzmények után. Aztán hogy Vígh dr. minek vállal fel olyan ítéleteket, amivel csak az indulatokat fokozza, és nyugodtan tovább léphetne- nem tudom. Ilyen volt pl. amikor a Paks (szerintem a Lazán) kiütötte a labdát támadásnál -minden játékos megindul visszafelé- ő meg visszaadja a labdát a Paksnak. MInek??? Lehet, hogy tényleg nem volt gond a bíráskodással, de hogy a hazai pályát nem fújták meg, az biztos. Itt persze lehet azt mondani, hogy nem is kell, és így is van, de akkor Szolnokon és Körmenden sem kell)
Végül a szurkolásról. Én már régen voltam itthon ilyen jó hangulatú, forró légkörű meccsen. Kimondottan jól éreztem magam, a gyerekeimmel a vendégszektor mellett ültem, de az esélye sem merült fel semmiféle atrocitásnak. (bár hogy egy Jordan mezbe öltözött srác miért üvöltözött egy a mi oldalunkon ülő kifejezetten hómlessz kinézetű fazonnal, azt nem nagyon csaptam le.) A paksiak jól és sportszerűen szurkoltak, és az a 10-10-10 7-7-7 10-10-10 poén tényleg nagyon ült. :o)))
Elolvasva azokat a hozzászólásokat, amik azt követően íródtak (beleértve az én Alba meccs utánimat is), hogy mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy bírók is olvassák a fórumot erősen előtérbe kerültek a bírók közvetlen személye felé irányuló anyázások, bár eddig sem volt kevés belőlük, de talán így egy kicsit észreveszik magukat. Vagy nem? Teljesen felesleges úgyis az egész, mert úgysem lesznek jobbak? :((((
Respektálom, hogy nem szimpi Neked az Olaj, Ti vagytok a többség, csak az ekézés zavart (biztos születési hiba :-)).
"Bár Pavlovics nem szimpatikus, főleg mert tavasszal (?) leütött egy nézőt asszem Fehérváron. Az ilyeneket én hónapokra eltiltanám minden sportágban, nemcsak kosárban!"
Igen, egyetértünk (anno is ez volt a véleményem - visszakereshető), de ez messzire vezet, nem mondok más példát (a többiek máris kitalálták :-)) Damon Williams (Alba), szintén a tavalyi évad, szintén verekedés, a különbség csak az, hogy Ő rendezőnek okozott komoly (8 napon túl gyógyuló) sérüléseket. De ez már lerágott csont, annak idején körbejártuk a témát, többek közt említve a szövetség felelősségét is az ügyben.