Nehezen hiszem el, hogy egy komolyabb klubban nincs súlyzós edzés...Én 14 éves koromig úsztam versenyszerűen egy vidéki csapatban, de még nálunk is voltak egyéb tréningek(futás, kondi, szárazföldi edzés stb)...Elképzelhető, hogy Baján nincs ilyen, de biztos vagyok benne, hogy egy Spartacusban vagy egy Budapest Honvédban a felkészülés szerves része.
nem tudom senki nem olvasta-e Hosszú interjúját a főoldalról, vagy nem törődött vele, de nem akartam elhinni amit nyilatkozott, egyszerűen döbbenet: " "Elegem lett a faltól falig hosszakból, kissé belefásultam abba, hogy odahaza egyedül úsztam. A Los Angeles-i ösztöndíj mindent megváltoztatott körülöttem. Szeptembertől a Dél-kaliforniai Egyetem hallgatója vagyok, olyan úszócsoportba kerültem, amelynek tagja például az olimpiai bajnok Rebecca Soni."
A 20 éves úszónőnek nagy ugrást jelentett az amerikai ösztöndíj, előtte szülővárosában, Baján készült 25 méteres medencében, edzőtársak nélkül.
"Együtt edzünk, versenyzünk, jobb lett a helyzet, az új trénernél súlyzós tréningeket is elkezdtem végezni, ilyenek egyáltalán nem voltak korábban. Átalakult az étrendem, zöldségek, fehérjék kerültek előtérbe, az evésre, az alvásra mind jobban odafigyeltem, hónapról hónapra egyre többet fejlődtem." "
az utolsó bekezdést még most sem akarom elhinni, ezek után el sem merem képzelni milyen a többiek edzésmódszere v. táplálkozása.
ha olyanok a magyar edzők h. ezek neki újdonságot jelentettek mint válogatott és olimpikon úszónak, akkor nem mondok semmit inkább, ez egyenesen szánalmas ...
jobb lesz ha Kiss László mesteredző is az állandó doppinggyanusítások helyett olyan "újdonságokat" is beépítettne legalább a válogatott élversenyzők edzéstervébe, mint súlyzós edzés, megfelelő táplálkozás és elegendő alvás ....... ez egyszerűen beszarás :(((
Úgy látszik a váltó márcsak ilyen deformáló hatású, hiszen a gyorsváltót meg a franciáknak kellett volna ugyanígy simán nyerniük, aztán meg mi lett belőle.
Nem ismerem Éva teljes életútját, de úgy tudom már gyerekként szupertehetségnek tartották. Remélem sikeres lesz a visszatérése a hosszútávúszásba! Nagyon nagy kár minden tehetséges emberért ha elveszik.
Szegény Emese, én is meghallgattam az interjút, ezen csak az idő tud segíteni. Azt furcsállom, hogy nem védik meg az illetékesek a sajtón keresztül. Ez külföldön bevett szokás, kiállnak a versenyző mellett, ha krízishelyzetbe kerül.
Egyetértek. Fantasztikus formában volt Katinka, megkoronázta a teljesítményét tegnap, immér világbajnok:). Gratulálok:)!
Laci remekül helytállt, szívből gratulálok:)! Kívánom, hogy jövőben megmutassa hol is van az Ő helye:). Legyen vele az erő:), és a betegségek kerüljék el jó messzire!
Gratula Hosszú Katinkának, így megverni a világot ... ! :-))
"Talpra mindenki, aki magyar!" monda a riporter az utolsó hosszon :-))
A Cseh Lacit temetőknek meg annyit, hogy akit már elkapott egy vírusfertőzés 3 napos f.sással, 40°C-os lázzal, úgy hogy ezalatt lement róla 3 kiló, az tudhatja, hogy utána minden lesz, csak fitt nem. Ehhez képest Laci Európa-csúcsot úszott! Lehet, hogy ő csalódott az eredményeit illetően, de ilyen körülmények között ez is maga a csoda ...
(Szeretnék már egy olyan világversenyt - legyen ez mondjuk a londoni olimpia -, ahol nem "történik" vele semmi ...)
Azért az elég gáz, hogy ezeket az agyondoppingolt amcsikat néha meg-megverik az egyáltalán nem doppigolt nemamcsik (néha ráadásul magyarok), de mégse, akkor se nagyon kapnak ki tőlük, szóval ez az agyondopping nem valami jó cucc mégse, legalábbis az endékáshoz képest. Vagy van még a másik, hogy az agyondopping még az endékásnál is jobb, viszont nemcsak az amcsik szedik. Egyébként ez utóbbi cenárijjó igazságosabbnak tűnik, mégha nagymagyarnak nem is.
éppen ez járt este afejemben, igaz nem Filippi hanem Pellegrininél :) h Federicanak 2 hibája van. Az egyik h nem veszi le a napszemcsit ha mutatják, a másik Luca Marin.:))
nem értek a vízilabdához, meg akörülötte lévő reklámhoz, de sztem ennek a sportnak csak az olimpián van az értéke, azt meg az utóbbi párat behúztuk. A kutya se nézi a meccseket, az olimpiát meg minket magyarokat kivéve. Összehasonlíthatatlan sztem a kézivel, de mondom ezt ugy h nem értek a vízilabdához.:)
én is így látom. A versenyt látva ez nyerhető lett volna. Igaz h Lochte is gyengébbet úszott mint a válogatón. Lacinak valszeg a betegsége a 400 vegyesen jobban kijött mint a 200-on, meg a formája sem volt olyan mint Pekingben. Az a baj h ez nagy esély lett volna. Clary csak fejlpdni fog, Lochtet meg sosem fogja könnyedén megverni. Azért a bronzértem nem rossz, csaka hiányérzet.
Katinka de megérdemelte! Óriási gratula, mekkora versenyző lett! A Füles féle riport meg különösen tetszett, őszinte volt.:) Éljen és gratulálok neki!:)