Javaslom mindenkinek, hogy olvassátok el az egy évvel ezelőtti beszámolókat és véleményeket (Mo-Letto., Tiszaújváros, az 500-as sorszámú hozzászólások végén, 600-asok elején), aztán vessétek össze azzal, amit tegnap láttunk! :-) Akkor a teljes letargia volt az úr, mindenki haza akarta zavarni a válogatottat, nihil, "edző takarodj", úgysem jutunk ki, blablabla. (rostás, sporttárs, tényleg érdemes, én már megtettem, tanulságos, miket írtunk a személyes élmények hatására! :-) )
Aztán jött a lengyelek elleni, ott már csillant vmi, és az egész "koronája" a tegnapi meccs volt! Ajjj, apám, hogy sajnáltam, hogy nem tudtam elmenni! Kicsit nehezen rázódott bele a sokszínű tábor (értve ezt nézőkre és a csapatra egyaránt), a szurkolók nehezen találták a közös dallamot (ez jött le a tévén keresztül), a fiúk meg az új szerkezet hajtóerejét. De ahogy a buzdítás magára talált, úgy alakult ki az egység is a pályán, ha nem ment Gulyásnak (védelmében hozzá kell tenni, nem sok ideje volt megszokni a régi-új társakat, a rá és Dávidra építő új elemeket, és igen nehéz lehetett úgy játszani, hogy folyamatosan csépelik, a bírók meg le se szarják ezt), akkor jött Czigler... ááá, leírtátok már, láttátok is; Báne, az új magyar, ahogy kis kopasz denevérfejével vérszívóként cikázik a franciák között ("Mocskos franciák, sálálálálá!" - dúdoltam magamban a tévé előtt...); Kálmán, aki a botlábú focistáktól ellesett mozdulattal ollózik hátrafelé, miközben az a drága narancsszínű bőrgolyó a kosárban landol kezei közül; a védekezésben lábaival nem is csárdást, sokkal inkább villámgyors step-et járó Geri; Zacsi, akit nem engedek szídni, mert igenis jól irányít, még ha nem is dob pontot (nem hiszem, hogy tegnap az lett volna a feladata), "lát" a pályán, és nála gyorsabban senki nem hozza fel a labdát, márpedig ez igen sokat számít egy támadásnál; Báder, ahogy megtanulta ő is a küzdést, harcosan, ahogy kell; a közönség buzdításától szinte fanatizáltan játszó Csicsa; Dávid, a Góliát; és az edző utasításait be nem tett csereként is nagy-nagy figyelemmel hallgató Sitku :-) (szegény, a sok magas, nehéz és erős ember közül most ő volt a legkisebb)... és a szöv. kap. is felnőtt a feladathoz, talán még a végén kiderül, nem volt rossz választás! Phuuu, a végén a tévé még mutatta a francia arcokat, csak ültek a székeken, és nem nagyon értették, mi esett most meg velük. De mi igen!!!
SZÉP VOLT, FIÚK!
Hát a letteket nem lesz egyszerű legyőzni szombaton, mert a kezdeti kisiklás után ők is nagyon magukra találtak, és jó formában vannak. Persze, ha győzünk Lettországban, akkor már szinte az EB-n érezhetjük magunkat. Ha kikapunk a lettektől, akkor még mindig van esély jobb csoport harmadikként továbbmenni.
Szerintem a csoport végeredménye így fog kinézni:
1. Franciaország, 8 győzelem, 2 vereség
2. Lettország, 7 győzelem, 3 vereség
2. Magyarország, 7 győzelem, 3 vereség (kijutunk az EB-re)
A lányok már biztos EB résztvevőknek tekinthetők. A hátralévő két meccsen akár ki is kaphatunk, és csak arra kell figyelni, hogy a szlovénoktól ne kapjunk ki 41 pontnál többel:)
De! A cél az, hogy szombaton a ruszkikat Pécsett legyőzzük, és ezzel csoportelsők legyünk! Két éve sikerült már őket megverni ugyanitt!
hát kár hogy nem láttam a meccset, régen sajnáltam ennyire valamit... de az kárpótolt mondjuk egy kicsit hogy a mai NS címlapján nem az aranylábú fiaink fantasztikus küzdéssel kiharcolt döntetlenje áll a fő helyen... :))) A Zacsit meg felejtsük el meghívni legközelebb.
Elsősorban gratulálok a magyar ffi. vállogatott szerepléséhez. Én nem vagyok nagy elemző-mesemondó-szakértő (lásd Avass:)), de röviden leírom véleményemet.
Szerintem a franciákat azért vertük meg kintről, mert védekezésben a centereinkre koncentráltak. Véleményem szerint ez a magyarázata Gulyás "haloványabb" szereplésének. 1 ember hátulról egy oldalról 1 + előlről védekezett rajta. Ha nála volt a labda mindhárman körbeállták, vagy ráestek. Ez nem a Gulyás hibája.
Nehezem teszem de ki kell emelni KÁLMÁN kitűnő játékát. Ez a pasi minden helyzetből be tudja dobni a lasztit. 1*űen hihetetlen dolgokat művelt. 2 kiemelkedően emlékezetes dobása volt: - 3 pontos a világ végéről (a lassításnál nem lehetett látni hol a 3-as vonal, olyan messze volt), és volt 1 duplája amit szinte hátradőlve vizszintesen dobott. Isti is szenzációs volt. Cziglert védekezésben nyújtott olyat, ami minden elismerésre méltó. Szóval csak szuperlatívuszokban tudnék írni mindenkiről. Igen, és kösz azoknak a szurkereknek, akik helyettem is biztatták a Csapatot a helyszínen!
Hogy is lehetek ilyen hülye? Mondjuk azt, hogy a szpíker teljesítménye ennyire volt számomra emlékezetes. Esetleg az is közrejátszhatott, hogy Egon olyan "Gulyásosan" szidta a bírókat. Szval, a maratoni hozzászólásomban gondolatban kéretik kicserélni a "Szpíker Mr. Gulyás"-t, Mr. Rónaira! (a játékosainkat azé' felismertem! :-))) Na, megyek vissza Dávidra szavazni, pá...
A meccsről, a játékról és játékosokról már sok mindent leírtatok, ezeket csak ismételni tudnám.
A bírók minden képzeletemet alulmúlták.
Na de a kommentátorok, ... néha azon gondolkoztam hogy leveszem a hangot a tv-ről. A Kálmánimrézéstől kezdve a Czigler Gulyással való összekeverésén át minden hülyeséget összehordtak. Pl. "a franciák ezüstérmesek voltak a melbourni olimpián".
Kb. annyi köze volt Rónainak a kosárhoz, mint nekem a kriketthez. A szakkommentátor pedig olyan állapotban volt mint a neve: Pálinkás.
És most már remélem hogy az MKOSZ rájött arra, ez a válogatott nem azért nyert, mert a franciákat zavarta a kicsi csarnok!!
Ha 4-5 ezer tomboló fanatic üvöltött volna a meccsen az lett volna az igazi zavaró.
Mégegyszer gratula a magyar csapatnak.
KI NEM UGRÁL, NEM IS MAGYAR! HEJ HEJ!
Lengyelo-Letto. 76-86...Pluta 15,Zielinski-Tomczik 14-14 ill. Kambala 29,Stelmahers 18,Bagatiskis 17
Cseho-Oroszo. 89-103 A 40 éves Jiri Okac 6 pontot jegyzett a hazaiaknál.Ez a ruszki tarcsi volt egyébként.
Na akkor én is egy kicsit...
HIHETETLEN VOLT!!!!
Egysszerűen nem emléxem,hogy mikor láttam magyar csapatot (válogatott vagy klub) így játszani ilyen nagynevű ellennel szemben.
Szenzációsan játszott a csapat és külön-külön a játékosok is jól teljesítettek.
Azért az elején egy csöppet megfagyott ereimben a vér...0-8-nál.A mezőnyembereink átlagban egy fejjel voltak alacsonyabbak a franciák hasonszőrű játékosainál...Centerben vaskosabbnak tűntünk,de a csigazabbantók rendesen felkészültek "Dávidilag és Gulyásügyileg"...
Nem csodálkoznék,ha néhány játékosnak megnőne gallföldön az ázsiója a közeljövőben...
A sporik hihetetlenül szarul fújtak,kis rosszindulattal az egyetlen javunkra irányuló megmozdulásuk az a már említett passz volt Zacsinak,melyből Gery triplát szórt...
Aszongya a szpíker: elfáradtak a játékvezetők...már az első percben fárdtak voltak,mikor Dávid búráját faultnak fújták...
A többit meg már meg sem említem...és még ezeket is elbírtuk! Mi van ha magyarpártibb bírók jöttek volna? 20?30?
A hangulat nem volt roszz a tv keresztül,bár azért elég sok tiszteletjegyes meg divat lehetett,mert néha csak néhány tucat szurker hangja hallatszott...
Viszont a kiscsarnokos taktika bejött (meg Kálmá-Báne párosnak duplán hazai volt a pálya),bár szerintem Körmenden még nagyobb hangulat lett volna.
Ja Pálinkás szakértő Kálmán Lacit simán lekálmánimrézte"...majdnem félrenyeltem a sört.
Viszont most jön a neheze,lettek ellen még nehezebb lesz idegenben,és aztán Lengyelországban is kapaszkodni kell,annak ellenére,hogy számukra nagyjából elment a hajó...
Rigában nyerni kéne,nehogy kigolyózzanak minket...
ha a két nemzetközileg jegyzett dobógépünk még jobban hozza magát,meg is lehet a siker.(bár ott lesz az állat Kambala...Baggioval nagyot brusztolhatnak majd).
Hát csak annyit, hogy ez igencsak oké volt.
Most nincs túl sok energiám ahhoz, hogy írjak a meccsről, majd csak megteszik helyettem a szószátyárok. Vót olyan kis topictalálkozó jelegű kabinetülés is a meccs után a száguldó riporterek és bajnoki címvédőink közreműködésével, utólag is elnézést azoktól, akiknek nem tudtam odaköszönni távozáskor.
jani0625,
Nem, nem, ezt nem kell. A bckormenden is ezzel b*szták fel az agyamat elég keményen, ennek köszönhetően meg is született internetes pályafutásom második legbunkóbb hozzászólása. Maradjunk annyiban, hogy szurkoltunk, OK?
Egy kis szegedi színes. Itt lejjebb olvastam Vilcinskas játékjogáról. Úgy tudom (ha ez eddig még nem volt it leírva), hogy Szegedre készül, és ezügyben a lehető legelőrehaladottabb tárgyalási szakasz már megvolt.
(én is oda készülök, de nekem sajnos öt órán belül indulnom kell)
Az szar egy kicsit, hogy míbg nekünk 3 idegenbeli meccsünk lesz, a franciák már letudták ezeket és csak otthon játszanak! A lettek is csak 2x lépik át az országhatárukat! (forrás: www.fiba.com)
Konklúzió: A Biztos továbbjutáshoz a 4-ből 3 meccset hozni kell!
Egyébként a 4 legjobb csoportharmadik is továbbmegy. Jelenleg az 5 csoportból az E jelű 6-osban Szlovénia, mint csoportharmadik áll rosszabbul nálunk, a többi ugyanúgy vagy jobban! (forrás: u.a)
Czigler elképesztően jó volt. Tényleg lehetne belőle európai szintű kosaras ha mindig így hajtana. Nagyon jól védekezett.
Az egész csapat jól teljesített. Nálam azért egy kicsit kakukktojás a Zalán teljesítménye.
(MÉSZÁROS, Z. 32 0/0 0.0 0/0 0.0 0/0 0.0 0 0 0 4 4 1 1 0 0 ) Valljuk be, nem túl fényes statisztika. Szerintem Kálmán vagy Németh ugyanúgy tudott volna irányítani. Ő játszott a legtöbb percet az egésu csapatban, és nem kevés hármast dobtak róla.
borost!
Szerintem is fontosabb a válogatott meccs, deaz én véleményem az, hogy minden kerüljön ide ami kosárlabda.Ha nem érdekel az Olaj-Debrecen edző meccs akkor ne olvad el amit róla írnak. Ez ilyen egyszerű.
Üdv Borost
Igazad is van, meg nem is. Egyrészt valóban SOKKAL fontosabb egy válogatott meccs, mint egy klubbcsapat edzőmérkőzése. Én azt gondolom, hogy akinek lehetősége volt rá (magyarul: tudja fogni a Sport1-et) az a szolnokiak közül is azt választotta, esetleg felvette videóra, és hazaérve megnézte a válogatott meccset is /egyébként ezúton szeretnék gratulálni a szolnoki szervezőknek a remek időpontválasztás miatt :-(((/
A két hozzászólóról egyébként történetesen tudom (no jó, az egyikről a lakhelkye alapján csak sejtem) hogy nincs Sport1 hozzáférésük, ígyhát maradt nekik az Olaj-Debrő élőben. Ők ezt látták, tehát erről tudnak "tudósítani", szerintem elfér, akit nem érdekel, az meg nem kell, hogy végigrágja magát rajta (engem + kifejezetten érdekelnek az edzőmeccsen történtek, hiszen itthon maradtam szurkolni a mieinknek - nálunk szerencsére van Sport1:-))
...igen, én is kérek egy adag (Gall)kakas tökepörköltet!!!!!!!
Szép volt fiúk, gratulálok az egész magyar válogatottnak!
Éljen CiglAIR, Dzunka és Táncojjlaci!!! Elvertük a békazabálókat!!!!!
Fishtax írta nekem a szünetben: ”kurva jok vagyunk”. Asszem ez a tömör elemzés pontosan fedi a valóságot! Ennyi elég is lenne, csak azok kedvéért bontom ki, akik nem látták az „országos sugárzású” Sport1-en. (Persze nem akarom én bántani a sportcsatornát, hiszen Ők legalább hajlandóak voltak foglalkozni a kosárlabdával. Régebben is.)
De most inkább ünnepeljünk, hiszen ezt az öreg kontinensen kevesen gondolták volna, mármint azt, hogy ennyire simán le tudjuk alázni az olimpiai ezüstérmest! Jó, ez már egy fiatalított csapat, de azért nem egy kategória a magyar válogatottal – mondták bizonyára sokan a mérkőzés előtt. Igazuk is volt, mi sokkal jobbak voltunk, ahogy egy barátom mondaná: „befűztük az oktatófilmet”
Persze, hogy elfogult vagyok, ilyen játék láttán!! :-)) És ha még hozzáteszem, hogy a fentebb emlegetett játékosok nem véletlenül voltak fentebb emlegetve. Igenigen, kedves barátaim, nemcsak a vitathatatlanul nagy tudású légióstengely (tudjuk: Isti-Kofi-Robi-Marci nagyjából a játék hasznossága szerint sorrendben) húzta a szekeret, én meg merem kockáztatni, hogy az elején felsorolt, HAZAI bajnokságban pattogtató spílerek voltak ma azok, akiktől ennyire sima lehetett!
A sorrend itt sem véletlen, ebben egyetértek spíker Mr. Gulyással (aki egyébként – a bírókkal holtversenyben – a leggyengébb láncszemnek bizonyult – már megint, mondhatni, Ő is hozta a formáját :-)) …de erről majd később.
Először is néhány keresetlen szóban folyamatában a meccsről:
Szörnyen kezdtünk, vagy inkább „színes csapattal” felálló franciák nyitottak olyan irammal, amit Dávidon, Gulyáson és Istin kívül a többieknek eléggé szokatlan volt, Kálmán egymás után adta el a labdákat és rontotta a dobásokat, Zalán is meg volt szeppenve, és a maradék három sem brillírozott (talán mégsem szoktak hozzá annyira egy ilyen erős kezdéshez). Ennek meg is lett az eredménye: az első 5 percben jó, ha egy duplát dobtunk (2-10, vagy valami hasonló). Szerencsére nem volt időm megijedni, leghamarabb Dávid (Lazán alapvonalas passzából) és Gulyás talált rá önmagára, és Isti is hintett gyorsan 2 trinyót (3 kísérletből) hamar egyenlítettünk (asszem, Kofi zsákolásával?). Ezután Lacika kezdte magát otthon érezni, és mint jó házigazdához illik, körbevezette a vendégeket a csarnokban, gyűrűtől gyűrűig. Láthattunk tőle labdaszerzést (faultolták), betörést (elesett, de fektében! beszórta) és bemutatta a védjegyét a „bicskamaxis” (felugrás-repülés a levegőben hátrafelé-lábak rossz k*** módjára szétdobva) triplát. A karmesteri pálcát ebben a negyedben már nem is engedte át, nálam 1-0 Kálmánnak.
Vargha Mátyás okosan elkezdte forgatni a csapatot, a 2. negyed elejére szinte az egész társaságot lecserélte. Ez is bejött, először Gery dobott egy triplát a sarokból a jv(!) átadásából. Komolyan, a kékek által elütött labda a sporin megpattant, Lazánhoz került, aki az üresen álló Fodornak passzolt. Mondjuk, talán ez volt az egyetlen IBM pont, amit nálam a bírók (asszem jugó-szlovén páros, de az biztos, hogy délvidékiek) szereztek. De erről szintén később…
Szval bejött Gery, majd a magas emberekkel a dolog, jöhetett a CziglAIR Báder centörpáros + Báne, a kezdőcsapatból csak Kálmi maradt! Meglepő, de mulatságos, mert a játék képe nem változott túl sokat, tartottuk a döntetlen körülit. Feltűnt (naná!) Dzunics jó és kemény védekezése, és arra a következtetésre jutottam, hogy itt nem fog brillírozni, de rá kellett jönnöm, hogy bizony csak fel kellet vennie neki is azt a bizonyos ritmust! Eltelt kb. 3 perc és már nem is lehetett tartani!!! Ebben az időszakban úgy nézett ki a játék, hogy Lacika (akit nehezen tudok ezután a „melák” jelzővel illetni) hátul megszerzi a lasztit, vagy lepattanóból, esetleg lazán kiossza a téli fejfedőket a fél francia csapatnak, vagy egyszerűen ELPÖCKÖLI az ámuló fekete srác elől a bogyót. Gyorsan indulunk, Dzunka betör, bedobja a ziccert, és általában a büntit is utánna!!! Szó szerint, minden meghiúsult francia támadás CziglAIR kezeiben hull hamvába, egyszerűen félelmetes volt ahogy akart, ilyen jól még nem láttam játszani! Szép volt Laci!!! Ebben az időszakban kb. 10 volt közte.
Kálmán közben leül (elfáradt, vajon mé'? :-))), és szépen lassan jönnek vissza a légiósaink. Ekkor a szurkerek már a „20-20-20”-at kiabálhatták, a franciák teljesen szétestek, sorozatban tudtuk kidolgozni a ziccereket.
Aztán persze jött a hullámvölgy, és a „kedves” játékvezetők! Hát gyerekek, ezen a fórumon is szidjuk a hazai sípmestereket, amikor egy válogatott EB selejtező meccsre ilyen párost képesek csak küldeni. Már az elején is gondot okozott nekik, annak a megállapítása, hogy kiről is ment ki a labda, érdekes módon csak a mi kárunkra tévedtek. Mondjuk ezt a néhány esetet leszámítva nagyjából OK volt a bíráskodás. Hanem amikor elléptünk 20-al, a gall négerek – minden mindegy alapon – átálltak egy igazi, vagy mégigazibb „szerbes” védekezésre, de olyan szinten, hogy a félpályán sem nagyon tudtuk áthozni a lasztit, a madárcsontú Gulyásnak meg esélye sem volt a tábla alatt a 2-3 Lenox Louise-al szemben. Jó, mondhatná bárki, akkor majd szépen bedobáljuk a büntetőket. Büntetők azonban nem voltak, mert a sípok némák maradtak (volt ezzel szemben lépéshiba Robinál – höhö, próbálja valaki nem ellépni, amikor 3-an 4 felől esnek a nyakába). OK, vágom, engedik a kemény játékot – mondom én naivan. Erre befújnak Istinek, majd Lazánnak olyan ütközéseket a betörő játékossal szemben, amiből 12 egy tucat. Már csak kínomban röhögtem!
Egy valamivel nem számoltak csak, ezt az „egy valamit” pedig Kálmán Lászlónak ejtik! Egyszerűen nem lehetett tartani (most éppen Őt :-)))). A sporik persze megtartották azt a „jó” szokásukat, hogy átlagban minden 3. faultot fújták meg a franciáknak. Ezzel csak azt érték el Lacikánál, hogy addigra odaért a gyűrűhöz és dobás közben kapta meg azt a bizonyos megrendítő ütést (ezt azé’ már muszáLY volt befúni - és bedobni is :-))) Ha pedig végképp nem lehetett beszaladni a majomkenyérfák (bocs, nem ÚGY értettem, eccerűen nem jutott őshonosabb afrikai fajta az eszembe) árnyékában, akkor jöhetett a tripla kilencrőő!!!!!
Csak, hogy érzékeltessem: a franciák irányítóját Kornél már ismerte, azt mondta róla a meccs előtt, hogy „sok bajunk lesz ezzel a sráccal, annyira meganagyongyors” Nomármost, Lacikát ebben az időszakban Ő fogta, mondjuk nem sokáig, gyorsan lecserélte róla a francia mester :-)))
Egyébként igazságtalan lennék, ha csak erről a három emberről szólnék, hiszen a többiek is bőven kivették a részüket ebből a csodálatos diadalból.
Kornél megbízhatóan játszott, fontos kosarakat dobott, és akkora prakkerei voltak, hogy a francia gyarmatokról érkezett, szerény súlypontemelkedéssel bíró sráccal azóta 3 pissszhológus beszélget váltott műszakban, hogy fel tudja dolgozni ezt a traumát.
Isti, és az Ő mindig jókor érkező triplái. A nehéz pillanatokban biztos lehetett benne a mezei szurker, hogy Ő jön és bevágja... ...vagy betör és bevágja. Így is történt, ha elindult, nem nagyon volt ellenszer.
Robi is derekasan küzdött, de nem jött össze neki minden. Mondjuk talán ez összefügg azzal a ténnyel, hogy Mari néni igencsak megörült volna annak a cirka 1,2 mázsa, annyira felaprított tűzifának, ahogy Ő érezhette magát, a büntetlenül verekedő benga öklözők között.
Marcinak nem volt akkora tekintélye, mint a régebben súlyproblémákkal küszködő, de mára ezt nagyrészt izommá átalakító Gulyásnak, talán Ő egy kicsit szürkébb volt, bár ha el tudott szakadni a pitbulljától, akkor kegyetlenül bezúzta. Tetszett a besarkazott ziccere is.
Lazán is kivette derekasan a részét a védekezésből, a rutinja sokszor segített. Támadásban is, a gyűrűre ugyan nemigen nézett, de az irányítói feladatokat jól ellátta.
A közönség jó hangulatot teremtett, a kórusok simán lejöttek a TV-n keresztül is, srácok, jól szurkoltatok!!!
...hát, nagyjából mára ennyi, elnézést, de nem jut más az eszembe, esetleg még annyi:
SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!
1. Amikor a VÁLOGATOTT ilyen bravúros győzelmet arat a franciák ellen és újra van esélyünk a kijutásra, akkor szerintem nem sokakat érdekel az Olaj-Debrecen edzőmeccs tudósítása, talán 1-2 nap múlva.
2. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem a magyar-francia meccsnek egyik legnagyobb figurája a Czigler volt. Szerencsére észrevették ezt a Sport1-en is. 90%-ban rajta múlt a győzelem, mert már-már "pofátlanul" sok labdát szerzett védekezésben. Hogy támadásban nem ment neki? Előfordul, de amennyi labdát lopott az már majdhogynem NBA szintű (na jó, ez egy kis túlzás).
3. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ezen a meccsen Dávidnak meg Gulyásnak nem igazán ment (különösen az utóbbinak). Ám ezt most mégis pozitívan írom, mert ez mutatja a csapat erejét, hogy nem feltétlenül az Európa-sztárok a húzó emberek, hanem az itthoniak, Cziegler, Dzunics, Kálmán.
BRAVÓ!BRAVÓ!BRAVÓ!!!!!!!!!!!!
Óriásit játszottak ma a srácok!
Külön kiemelném Banét, Istit, és Kálmán(mezőnyből 100%osan dobott!)
Mindenki nagyon jól játszott és dicséret az egész csapatnak.Remélem kijutunk az Eb-re és továbbra is ilyen szurkolás kell a csapatnak mint amilyen ma este volt, akárhol is játszott a Magyar csapat kis hazánkban.
néhány dolog ami kicsit bökte a csőrömet
-mi (Falcosok,Paksiak) minden játékost „istenítettünk” és szurkoltunk nekik.Persze Lacinak picit jobban ,de ez természetes.De a körmendiektől elvártam volna hogy ők is így tegyenek és szinte ne csak az Istinek szurkoljanak és velünk együtt még jobban énekeljék a többi rigmust is!De ez már pozitív volta Falco és Körmend tábor között, hogy nem szidtuk egymást. Ez csak egy kis rövid észrevétel volt, remélem nem bántottam meg senkit.
A VÁLOGATOTTNAK EGY HATALMAS NAGY GRATULA !!!
SZÉP VOLT,FIÚK !!!
És akkor egy rövid jelentés az OLAJ - Debrecen edzőmeccsről is!
A pontos végeredményre nem emlékszem,de talán 6-7 ponttal győzhetett a Debrecen.Nálunk nem játszott a térdfájdalmakkal küzdő Stone,a vendégek teljes csapattal jöttek ; a csapatunk elég hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő.A meccs nagy részében vezettek is a debreceniek,amikor felzárkóztunk,néhány pontatlanság és bosszantó egyéni hiba miatt nem sikerült fordítani.Martic edző is produkált érdekes húzásokat (Trepákot a harmadik kihagyott ziccer után sem hozta le,a végig jól játszó Vaisvilát levette az utolsó öt percre).Bemutatkozott az amerikai Stewart is a csapatban : bár elég kevés labdát kapott,a srác elég hasznosan játszott - amellett,hogy volt néhány látványos zsákolása és blokkja.Szerintem alakalmasabb a helyzet megoldására,mint Vilcinskas (aki ráadásul még mindig nem egészséges)
Ez volt az a meccs, ahol mindig akadt egy játékos, sok olyan bravúros megmozdulás és momentum nálunk, aminek egyszerűen csak ez lehetett a végeredménye!!
A Mészáros-Németh passzok tűntek fel különösen az első félidőben. A befejezés mindenki előtt egyértelmű. Előbbiről nem hittem volna mondjuk ilyenkor két-három éve, hogy ennyire az elitben tud majd maradni. A fenti kategóriához sorolható persze Kálmán, ő a sorsdöntő pillanatokban a legjobbkor mindig a maximálisan legjobb megoldást választotta! Dávid fanatizmusa átragadt a többiekre is. Lehetne még sokáig dicsérni ezt a Csapatot, és azt hiszem, a tabella mostani állására pillantva nem csak mi beszélhetünk elismeréssel a fiúkról. Mert vegyük sorba a sokáig emlékezetes pillanatokat: amikor szinte magától értetődően húztunk el egy huszassal, amikor nemhogy nem engedtük a "csigazabálókat" visszakapaszkodni, a reményt az idővel vesztették el még a felzárkózásra is. Ugyanígy nem feledtük a lengyelek pontosan ilyen arányú legyőzését... Egy év alatt gyakorlatilag ugyanazok az erények mutatkoztak nálunk, mint mikor két vereség után kellett helyretenni a mércét és így utólag, az összképet. Akkor töretlenül hitt mindenki, és akinek tenni kellett, az tett is a tovább érdekében. Most?:-)) Ma hogyha azt értékeljük, hogyan jutottunk el idáig, egyben muszáj is dolgozni tovább, hogy utóbb ne foglalkoztasson /nálunk/ senkit az a két kisiklás. Hisz ma nem tudnánk mondani egy válogatottat, amelyikkel szemben nem léphetnénk komoly esélyekkel pályára!... Márpedig az ilyen, több értéket felmutató csapatnak ott a helye a legjobbak közt.
Ezekben a pillanatokban ne feledkezzünk meg a lányokról, akik mindentől és mindenkitől függetlenül már odaértek az út végére.
Hi!
Elösszőr is GRATULÁLOK A FIÚKNAK a GYŐZELEMHEZ a Franciák ellen.
Más.
Olaj-Debrecen 85-93 vagy valami ilyesmi.
Az első negyedben szép és látványos játékkal vezettünk. Vaisvilla 3 hát mögötti passza Brian embert átugró zsákolása jó kezdésnek indult.
Második negyedben Bukva le (többet nem is jött fel a térdét jegelte) nálunk jönnek a cserék köztük Trepák és Mérész.Mérész homályokat dob jó ha a gyűrű tövét eltalálja, Trepi úgy szar ahogy van és majdnem végig játssza a meccste.Pajának nem megy igazán.
Harmadik negyed csak Vaisvilla jó, 25/6 vagy 9-et dobot ma nagyon jól játszott a többieknek nem megy, volt olyan, hogy a csere sor játszott ellenünk és nem csökkent a hátrány.
Negyedik negyedben feljöttünk, de Vaisvilla le Trepák be a játék sz**r.A végén bejött Mándity és hatalmasat zsákolt, Trepák helyett neki kellett volna végig játszani.
Volt olyan időszak amikor a Debrecen 20-al ment.A meccsen csak Vaisvilla volt jó, Brian nem kapott labdát így nem igazán lehet tudni milyen, a támadó lepattanókban nem jeleskedett, de aránylag jól védekezett. Addig ment jól neki és Benőnek is amíg Bukva a pályán volt.
Összeségében sz**r meccs volt a fele embert el lehetne küldeni kapálni (Trepák, Mérész, Benő).
Hajrá Olaj!
Nem lehet kiemelni senkit, mert mindenki nagyon jol jatszott. A biraskodas nem volt jobb mint az itthoni, de az iram az nagyon eros volt:-))Szep volt fiuk!!!