Ez legalább jó hír! (a kicsinek is tudni kell örülni)
OAZIS
Szerintem is Mészáros volt a leggyengébb láncszem szerdán.
Viszont abban nem teljesen értek egyet, hogy egy játékosnak pontokat kell dobnia ahhoz,hogy jól játszon. Ha van valaki más aki megtegye akkor szolgálja ki (adott is négy gólpasszt), vagy szedjen lepattanókat vagy védekezzen mint állat stb.
De a pályára lépő játékosok közül ő volt az aki nemcsak hogy nem dobott pontot, de nem volt egyetlen lepattanója sem. És Foirest is róla szórta meg nagyon magát.
Zalán azért kell a válogatottba, mert ő az egyetlen irányító, akinek nem száll el az agya meccs kozben. Tény hogy általaban nem dob sok pontot, de mint iranyito, az egyik legjobb a bajnoksagban. Lehet hogy erezte hogy a tobbieknek minden bejon, ezert nem is probalkozott dobassal....van ilyen.
Mivel a kosárlabdát pontokra játszák, így lehet, hogy jól védekezik valaki, de ez önmagában még kevés. Pontokat is kell ám dobni, és ebben Zalánunk nem igazán jeleskedett. Engem a 32 játszott perc zavar. Miért kell neki ennyi lehetőséget adni, ha ő volt papíron a "leggyengébb láncszem??"...Ezt nem értem, de ettől függetlenül a sikert a csapat érte el, amibe bele tartozott szerdán ő is, tehát valahol az ő érdeme is...(?)
Hát szerintem a Zacsi igenis jól játszott. Az igaz, hogy meg se próbálta eldobni, de mikor kellett megfogta a labdát, megtartotta, megállította a rohanást stb.
Kálmán Lacikának is voltak eladott labdái, vele egyedül az a bajom, hogy mindig beviszi olyan helyre a lasztit, ahol simán be lehet csapdázni. Valamilyen szinten "ámokfutásnak" érzem a játékát. Mondjuk az tény, hogy bedob mindent, amire épeszű ember azt mondja, hogy ezt így, onnan nem lehet bedobni.
Zacsira nem ez a jellemző, ő nyugodtan osztogat, ha biztos a lehetőség, akkor meg eldobja. Na meg az is tény, hogy most nem abban a formában van, mint tavasszal volt. De még a kinti emberek közül szerintem ő védekezett a legjobban.
Most olvastam el az összes létező fórumot, és megfogalmazódott bennem a kérdés, ami már régóta foglalkoztat:
Mészáros Zalán mi a bánatos megmeredt ló***** keres a válogatottnak akár még a közelében is???Igaz, hogy csak 10 percet láttam a meccsből, de ezalatt dobtak Róla két triplát, voltakmajdnemeladottlabdái...
Áhh, csak azért mert...szal' én nem erőltetném, mert nem válogatott szintű kosaras. 32 játszott perc? Ez igaz? Nulla dobott pont, nulla dobáskísérlet? Ez igaz? Miről beszélünk???
Azér' igazán próbálkozhattál volna!
Megmondom az öszintét nem tudom láttalak-e.Én piros/rózsaszín(?) Adidas pólóban voltam /Streetbal '99/,nyakamban kötött ASE sál,szitén szemüveges voltam /a paksiak közül csak Én voltam szemüveges/.2-vel mellettem egy Hungary feliratú felsőben egy Sz.helyi srác állt.
Azért kiadom a többieket is :-)
Tomas'79 Mellettem állt.Nem éppen kis darab,szintén ASE sál volt rajta /selyem/.
pepy asszem egyértelmű :-) Egyedül akkora,mint Én Tomas-sal :-)) Ő püfölte a dobot is
Gabby2 A két előttem álló közül Ő volt a nem kopasz :-)
Az "ötödik elem",vagy másnéven Brániszláv/bocs :-))/ pedig read-only /(c) by fish/ működik a DK-ban
rigmusok?
Volt néhány mókás,bár látszott igen emelkedett volt a hangulat is :-) Aztán volt amelyik igazán meghökkentett "Sapkásge*i"-nem vagyok Én ilyenhez hozzászokva :-))
A találkáról annyit,hogy szvsz meg volt beszélve /lásd az anekdotázást a Gól-ban/-A yobbak ott is voltak ;-)
Egy hozzászolás a bckormend.hu-ról, amin nagyon felhúztam az agyam és ezt már nem tudom minősíteni:Kedves szűkagyú falcos barátom holló!!!!
A Zalán állításával ellentétbe nem a Falco hanem a Körmend tábor a hozzáértő közönség. Csak ez utóbbi neki nem nagyon tetszik mert itt mindenki tudja hogy ő nem kosaras. Félretéve. A Tegnapi meccs jó volt Dzunics elött le a kalappal, A Lackótok csak szinészi képeségeit csillogtatta. Mást szegény nem is nagyon tud. Mikor felment a kis 9-es a Lackótok azt se tudta, hogy ő hol van hogy találta volna meg a labdát. A Sport1 által meccs legjoggjának kikiálltott 9 pontot szerző Czigler hát.... Nem hiszem hogy ő lett volna a legjobb. A Zalán gyenge volt nem ezt kellene játszania a tavaly év irányítójának. A Sitku szegény egy percet se játszott. (lehet hogy ez volt az egyetlen értelmes döntése.) Hát igen a Czigler nála biztos jobb volt. A Dávid Kornél inkább menjen és reklámozza a kefírjét. Gulyás hát nem igazán figyeltem eddigi pályafutását nem tom hogy jobban vagy rosszabbul játszott. Geri sem volt az igazi. Persze ne hogy azt hiddje valaki hogy nem örülök a sikernek, de ez az eredmény lehet később nem lessz elég. Akivel meg voltam én személy szerint elégedve az a Dzunics és az Isti volt és még valami Persze hogy azok a bunkó Körmendiek az Isti nevét üvöltötték (meg a Bradiét csak ezt te kihagytad) Kiét üvöltötték volna a Lackótokét??? vagy a Cziglerét? Zacsiét??
Ez az én SAJÁT VÉLEMÉNYEM......
Hajrá Körmend Hajrá Magyarok Csak így tovább, MTE!!!!!!!!!
hát ez nekem sok volt...
1. köszi a nagy dobot az Asésoknak!
2. Sabee! Én ott voltam az Asésoktól 4 méterre csak nem tudtam hogy esetleg ti lehettek azok! Én úgy 180cm vagyok , fehér ujjatlan nike polóban, fekete alsóban és szemüvegben(normál, nem napszemüveg) ordítottam mint a sakáll pár sorral feljebb és néhány rigmust én kezdtem! Talán rám is mersz! Amúgy te melyik voltál a néhány paksi közül? Tetszettek a rimusaink? örülök neki! Van még néhány ilyen a tarsolyban!Máskor megbeszélhetnénk 1 találkát! A másik meg hogy örülök hogy más is észrevette hogy mi Falco szurkolók nem csak a saját csapatbelieknek tudunk ilyenkor szurkolni!
3. Kwest! szurkolással kapcsolatban : nem értek egyet ezzel a fenenagy büszkeséggel vagy mittom én, de nem akarok vitázni, úgyhogy OK!
üdv mindenkinek!
Fanasztikus volt a MAGYAR válogatott. Gratula nekik!
Lehet hogy nincs keleti játékos a válogatottban de itt is ugyanúgy szurkolnak nekik!Hiszen elsősorban magyarok vagyunk és ez a legfontosabb és csak ezután jön a "klubhovatartozás". Legalábbis én igy gondolom!
Egyébként ha Szolnokon lett volna a meccs biztos többen lettek volna 1200-nál! én szivesen látnék itt is végre egy válogatott meccset. Függetlenűl attól hogy a kedvenc csapatomból nincs játékos a válogatottba, tiszta szívből szurkolonék,szurkolok nekik!
HAJRÁ MAGYAROK!
"Isti-Isti" ez a hazaibb oldalról is felhangzott.És ez nagyon yo :-)
Az igazat megvallva Én nem is hallottam,hogy a körmendiek hogy szurkoltak /szurkolni persze szurkoltak,de elég nagy volt a hangzavar/.Kivéve persze azt az erősen borízű hangú bekiabálást,hogy "Hajrá Isti!".Ez nem lett volna gond,ha nem a himnusz utolsó szólamaival egyidőben érkezett volna...
Maximális elismerésem a magyar válogatottnak, csak hüledeztem mikor olvastam Avass sms-eit, külön köszönet érte cimbora !!! :-)Jó olvasni, hogy ilyenkor azért itt a DK-ban is totál háttérbe szorul a klubhovatartozás, és bódog-bódogtalan egy emberként szurkol a magyarok sikeréért. Mivel csak az első negyedet láttam, így véleményt nem mondanék a meccsről, de a drukkerek részéről ez időben az "ISTI - ISTI" rigmus volt a leghallhatóbb gondolom a körmendieknek (esetleg sporttárs-rostás:))) köszönhetően.
A másik amiről írni szeretnék, az egy megjegyzés Szegedre: mivel ez egy alapvetően kosárlabdával foglalkozó fórum, így ilyen formán szerintem helye van mindenféle hozzászólásnak ami a kosárral kapcsolatos. Sajna mostanában már egy kicsit sok az OFF (többek között nekem is köszönhetően :-))...Én megértem, hogy a válogatott meccs idején szúrja a szemed a szolnoki edzőmeccsről a tudósítás, de én pl. itt Pesten csak a fórumon keresztül tudtam az eredményről és a játékról tájékozódni, úgyhogy ezúton is megköszönöm xGabinak és NINIKÉ-nek, hogy beírták a véleményüket. Csak ennyi.
Szintén nagyon gratulálok a válogatottnak! A 3 kisember és Czigler nagyon nagyot játszott, de mindenki jó volt, mindenki hozzátette a maga részét. Nem lennék amúgy meglepve, ha a következő meccset Gulyás és Dávid nyerné meg, most, hogy már a kisembereinkre is készülni fognak. Ez az igazi erősség. A továbbjutást még ne kiabáljuk el, a hazai Fehérorosz meccs kötelező (de nem könnyű!), idegenben pedig a Lengyelek nagyon nehéz ellenfél, a Lettek tán méginkább, és azt se felejtsük el, hogy a Franciák kikaptak Észtországban, így az sem lesz egyszerű. A továbbjutáshoz a 3 idegenbeliből minimum egyet, de inkább kettőt meg kell nyerni. Amúgy tudja valaki, hogy mikor és hol lesz az EB? Nagyon nem tudom, hogy leírjam-e a negatív megjegyzéseimet (azok is vannak...), ha megteszem ünneprontó vagyok, ha viszont egy esetleges vereség után írok, mindenki mondhatja, hogy most könnyű ezt írni...
Szintén nagyon gratulálok a válogatottnak! A 3 kisember és Czigler nagyon nagyot játszott, de mindenki jó volt, mindenki hozzátette a maga részét. Nem lennék amúgy meglepve, ha a következő meccset Gulyás és Dávid nyerné meg, most, hogy már a kisembereinkre is készülni fognak. Ez az igazi erősség. A továbbjutást még ne kiabáljuk el, a hazai Fehérorosz meccs kötelező (de nem könnyű!), idegenben pedig a Lengyelek nagyon nehéz ellenfél, a Lettek tán méginkább, és azt se felejtsük el, hogy a Franciák kikaptak Észtországban, így az sem lesz egyszerű. A továbbjutáshoz a 3 idegenbeliből minimum egyet, de inkább kettőt meg kell nyerni. Amúgy tudja valaki, hogy mikor és hol lesz az EB? Nagyon nem tudom, hogy leírjam-e a negatív megjegyzéseimet (azok is vannak...), ha megteszem ünneprontó vagyok, ha viszont egy esetleges varaség után írok, mindenki mondhatja, hogy most könnyű ezt írni...
A meccset mindenki láthatta,ezért arról most nem szólok,inkább a szurkolásról.
Az igazság az,hogy először jutottam el a Sugár úti terembe,így meglepetten nézegettem az egészet,úgy ahogy van-teljesen átéreztem a franciák helyzetét :-) Szvsz a szurkerolás sem volt olyan igazi /persze csak addig míg bele nem lendültünk :-) /.Nem tudom például mi lett volna,ha pepy nem érkezik akkora dobba' :-))
A nézők szvsz akár Pakson,bár itt legalább tapsoltak...
A helyiek meglepetten nézegették a paksi sálakat,de örültek,hogy ott vagyunk /spanoltak is velünk,kaptunk sört,meg minden-látod Csabesz miröl maradtál le :-))/,a körmendieknek már nem annyira :( bár az igazsághoz hozzátartozik,hogy egyáltalán nem foglalkoztak egymással.
Akit/akiket igazából hiányoltam az pl a 2 DK-s Falco szurkoló,m'ér nem vó'tatok ottan?
Na meg a többi csapat szurkolói sem képviseltették magukat.Bár esetükben a szerdai időpontot el lehet fogadni a hiányzás indokának.
Mint már többen is írták volt topic találka is.Yo vó't :) Lehetne sűrűbben is :-))
Aki nem volt ott az így járt :-) De szvsz ez nem baj,ha valamelyik csapat szurkolói kimaradnak,mert ilyenkor őket nyugodtan lehet sydney :-)))
ui.:sporttárs!Eddig azt hittem csak elírás,de most már látom,hogy nem;ezért szólok.Nem sabee,hanem saabee /semmi gond,csak zavarta a szemem :-) /
:)
Ha ez igaz akkor nemsokára keleten is fejlődni fog a kosárlabda, mert pár éven belül megerősítik végig gátakat. (a mindenkori kormány ígérete szerint)
van egy debreceni cimboram, aki szinten eleg jo kosaras, de 18 eves kora utan nem folytatta. Neki is ez a velemenye, mint neked, beszelgettem vele, pont debrecenröl. ugyanezeket mondta, hogy edzö...
Szerintem sokat számít egy-egy régió hagyománya is. Ha belegondolok nyugaton mindig (az elmúlt 10-20 évet tekintve) több volt a meghatározó kosárlabda csapat.
Keleten csak az Olaj játszott meghatározó szerepet és talán ettől az évtől Debrecen. Kecskemét, Szeged, Nagykőrös, Hódmezővásárhely csak epizódszereplők ill. azok voltak.
Viszont pl. a vízilabda OB I-ben nincs ny-i egyesület, csak bp-i és keleti csapatokból áll a bajnokság. Ez is érdekes...
Sziasztok.
Az utánpótlás kérdése keltette fel az érdeklődésemet a korábban "elhangzottak" közül. Ha jól emlékszem, Avass írta azt, hogy szűkebb pátriájában a kosár a legnépszerűbb sportág. Hát ez az, amit Debrecenre nem lehet elmondani, és még annyira sem igaz a Nyírségre vagy a borsodi térségre. Errefelé (Tokajban lakom) egyszerűen nem létezik más sport a focin kívül. A másik, hogy Debrecenben rengeteg ügyes játékos van (volt), akik ilyen-olyan okok miatt nem játszanak NBI-ben. Ha valaki emlékszik még Jakab Tibire a Debrecenből, akkor arra is emlékszik, hogy messze nem volt NBI-es szintű játékos. Az érdekes a dologban az, hogy az ő korosztályában ő volt a legtehetségtelenebb játékos a debreceni ifik közül...játszottam együtt olyan emberrel abból a garnitúrából, aki képes volt egy dobóedzést 100%-os teljesítménnyel végigcsinálni, emellett 174 cm-es létére rendszeresen palánk alá betörve szerzett pontokat. Szóval szerintem az emberanyag éppen itt is adott lenne, inkább az edzők hiánya az, ami az előrelépést akadályozza.