Keresés

Részletes keresés

Kükü Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2736
nem ismerem.
A Sonnenschein-sorson viszont bőgött az egész Puskin mozi. (velem együtt)
Előzmény: Mumu (2733)
break2 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2735
Ime meg 6 darab, bar van atfedes is kozte.

A konyv amugy itt van.

Előzmény: Mumu (2734)
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2734
Idezet a magyar sajtobol (Nepszava,februar 14):
Felkerult a bestsellerlistara az a konyv,amely a januarban beiktatott amerikai elnok bakijait es sajatsagos kijelenteseit tartalmazza . A januarban napvilagot latott 96 oldalas gyujtemeny rovid idon belul a hatvanadik helyre tornazta fel magat a legkedveltebb internetes konyvforgalmazo ceg,az ananova.com nepszerusegi listajan.Bush aranykopesei kozul ime nehany pelda.Az amerikai elnok egyszer allitolag ezt mondta : "a konyvek azert hasznosak ,mert sokkepet lehet elhelyezni bennuk ".Egy masik alkalommal pedig ekkent szabadkozott: " Nem volt lehetosegem arra, hogy megkerdezem a kerdezoket arrol a kerdesrol amit kerdezni akartak. "
A budzsevel kapcsolatban igy okoskodott: " Hat,ez aztan koltsegvetes a javabol.Van benne szam boven ! "
Ha akarjatok nezzetek utana a webcimen hogy valobban ott van-e egy ilyen konyv es hogy mi a cime.Koszonom.
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2733
Koltai Lajos operatort nominaltak az Oscarra.Sajnos nem Szabo " A napfeny ize" cimu filmmel hanem egy olaszal,de igy is jo.
Druckoljunk neki ! Nehez dolga lesz.
freeze flash Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2732
Egy ismerősöm majdnem egy éve kiment három hétre. Áprilisban jön haza.
;-))))))))))))
Előzmény: nagyarc2 (2728)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2731
Vagy egyszerüen csak a tulaj Újpesten született. Mert Újpest elsősorban Bp IV. kerülete, és csak utána egyesület. Talán csak ZoZo agya (meg a tied) kattant rá erre a párhuzamra.
Régóta sejtem, hogy veled valami gond van. :-)))
OFF: Hajrá Fradi !!!
Előzmény: Törölt nick (2730)
Vata Creative Commons License 2001.02.14 0 0 2729
http://www.gallup.com/poll/releases/pr991224.asp
Előzmény: Vata (2721)
nagyarc2 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2728
Sziasztok,

talan tudtok segiteni... A baratnom ma kapott egy felevig ervenyes vizumot, ami 1! beutazasra jogosit fel. Ez valami szivatas? De a kerdesem a kovetkezo: ezzel mennyi ideig tartozkodhat kint? Ezt a IO fogja eldonteni? (Legalabb 2 honapot szeretne, nyelvet tanulni/gyakorolni) Lehet, hogy a repteren csak 3 hetet "neznek ki" belole? Es ha igen, akkor ilyenkor lehet valamit tenni?
Elore is kosz a valaszt,
Zsolt.

Mumu Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2727
..stereotip de nem rossz es foleg van igazsag tartalma.
Előzmény: DRT (2725)
Zsoldos Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2726
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: DRT (2725)
DRT Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2725
Most jött mail-ben, nem én írtam!!!

> A world survey was done with this question:
> "Please, what's your opinion on the lack of food in the rest of the
> world?"
> The result was a failure!!
>
> Conclusion:
> 1 - In Africa no one knew what was "food";
> 2 - In Western Europe no one knew what was "Lack";
> 3 - In Estern Europe no one knew what was "opinion";
> 4 - In Argentina no one knew what was "Please";
> 5 - In the United States of America no one knew what was "rest of the
> world".

Kicsit sztereotíp.....

Mumu Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2724
Ne haragudj ha en is valaszolok:igaz hitu embernek.Ha nem is vallasosnak.Mert a HIT az egy ,az a tied ,A VALLAS pedig ha egyet vallasz masokkal es egy eloirt ritust,programot kovetsz,legalabb is szamomra.
Előzmény: pestiutca12 (2718)
Artababa Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2723

Nekem az a velemenyem, hogy az atlagamerikai az anyagiakat imadja es szamara a penz az Isten. In God We Trust - ez all a bankjegyeken. Az allamalapitok valamikori nemes filozofiaja kemeny materializmusba hajlott, fajult. Perszehogy vannak kivetelek meg jo peldak, de nagy altalanossagban ez a helyzet.

Amikor az amerikai azt mondja, hogy hisz Istenben, akkor annak annyi a sulya, mint amikor azt mondja, hogy 'I love you' vagy 'have a nice day'. Sajnos a viselkedesuk, az eletmodjuk, a vilagszemleletuk nincs osszhangban a vallasos tanitasok lenyegevel. Peldaul. Barmelyik bartancosno azt fogja mondani, hogy hisz Istenben, de az eszebe se jut megkerdojelezni, hogy vajon a valasztott foglalkozasa moralisan helyes-e ? A penzert csinalja, mert szamara az a legfobb ertek. A bizniszek, a reklam, az eladas ritkan etikusak - de ez ma mar senkit sem izgat. Nagyban megy a pazarlas az energiaval globalis szinten es a haztartasokban is - alig van valakinek lelkiismeretfurdalasa ezek miatt.

A templombajaras lehet kulsoseg, hagyomanyorzo cselekedet is. Sokan ismerkedni akarnak, azert mennek templomokba, gyulekezetekbe. Hogy uj templomok epulnek, azt is jelenti, hogy az egyhaznak van penze. (Igaz-e mind az 50 allamban, hogy barki alapithat egyhazat, es hogy az egyhazaknak nem kell adot fizetniuk?)

Amerikaban manapsag a vallas krizisben van, haldoklik. Az egyhazak idejetmult nezeteikkel nem tudnak kielegito valaszokat adni a modern kor problemaira. A drogfogyasztas es az idegbetegek szama ijeszto meretu - hat nem a vallasnak kellene ezeket orvosolni ?!

Nem kritizalni akartam, csak elmondtam, hogy en mit gondolok. A helyzetet kritikusnak latom. Egyetertek azzal, aki azt mondta, hogy a 21.szazad vagy spiritualis lesz, vagy nem lesz... Mert ez a vilag a vesztebe rohan, es a vallasok mar elvesztettek hatoerejuket, hogy ezt megakadalyozzak.
Bizonyos lelki fejlettsegi szint elerese utan az embernek tobb kell, mint amit egy-egy vallasi tanitas nyujthat. Spiritualitasrol beszelnek, de ez mar egy masik tema.

Artababa Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2722
Vata, neha ugy alakulnak az ember korulmenyei, hogy nem koltozhet el csak ugy hipp-hopp, hanem ki kell varni amig eljon az ideje.

Hozzad hasonloan, nekem sem okoz problemat elbeszelgetni es kapcsolatot teremteni barki idegennel, legyen az barmilyen faju vagy borszinu. Amire utaltam, az eppen az, hogy melyebb baratsagok nem tudnak kialakulni. Mert altalaban a formalis kedvesseg, mosolygas es udvariaskodas arra is szolgal, hogy ezzel megtartsak a 3 lepes tavolsagot, es nehogy valakit kozel engedjenek magukhoz mert akkor mar veszelyeztetve erzik az egojukat. Nemhiaba Amerika az individualizmus es individualistak tarsadalma.

En ha negativat irok Amerikarol, akkor az sosem jelenti azt, hogy valamit egyertelmuen elutasitok. Nalam a pozitiv es negativ latasmodnak egyforma helye van az eletben. Szemlelem a vilagot es kozreadom, amit tapasztalok, kritizalas szandeka nelkul.

Előzmény: Vata (2705)
Vata Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2721
Menj el vasárnap egy templomba - akármilyen templomba - és telt ház lesz. És nem győznek új templomokat épiteni az emberek. Egyébként olvastam valami statisztikát arról, hány amerikai hisz istenben, jár templomba, ez ragadt meg az agyamban. Arra emlékszem, hogy nagyon magas százalék hisz. De elég ha arra gondolsz, milyen gyakran emlitik az imádkozást, istent, stb a politikusok. Ilyen Európában szerintem nincs.
Előzmény: Leples Bitang (2710)
break2 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2720
ja igen, imadkozas az nalam = gyakorlas.
Előzmény: break2 (2719)
break2 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2719
1. Utalom besorolasokat es sajnalom, hogy az elobb fel kellett allitanom mesterseges skatulyakat.

2. A "hivok" koze, es en is boven ismerek ileyn embereket es a sajat %-aimban is a hivok kozott gondoltam rajuk.

3. Nem tudom (, de gyanitom) mit ertesz 'szokasos modon', de en nem hiszek abban, hogy valaki ugy tud allando es mely kapcsolatban lenni Istenevel, hogy nem gyakorol valamit. A 'valami' az tortenhet az intezmenyes vallasok keretei kozott, azon kivul vagy kombinalt. Gyakorlas nelkul csak a hit kepze(le)te letezik.

(azt hiszem egyre off-abbak vagyunk.)

Előzmény: pestiutca12 (2718)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2718
break2,

Es azokat hova sorolnád aki mélyen hivö, imádkozáson keresztül állandoan kapcsolatban van az Istennel, de a szokásos modon nem gyakorolja a vallását?

Előzmény: break2 (2717)
break2 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2717
En is csak a szemelyes tapasztalaton alapulo velemenyemet fogom leirni, es nem egesz Amerikara kovetkeztetek.

Eloszor is szeretnem megkulonboztetni a hivot a vallasostol. Hivonek fogom nevezni azt, akinek eleteben kozponti szerepet tolt be az Istennel valo kapcsolat, rendszeresen jar templomba, es komolyan hisz Isteneben. Es jobb szo hijan vallasosnak fogom azt nevezni aki be van jegyezve valamelyik egyhazba tagnak, de nehanapjan megy csak templomba(, es leginkabb szokasbol) es vagy hisz Istenben vagy nem, de semmikeppen sem melyen es fontosan. (Varom a javaslatokat egy jobb szora erre az embercsoportra.)

Szoval az en Magyarorszagi ismeretsegi koromben kb 5% volt hivo es 25% vallasos. Az en USA ismeretsegi koromben mondjuk 20% hivo es 25% vallasos. Ezek eleg hasra utott szamok, de kb ugy erzem, hogy realis ahogy vegig gondoltam az ismeroseim koret.

Szoval elso olvasatban cicafullel ertek egyet, hogy valoban ugy tunik, hogy az itteniek hivobbek.

Előzmény: Leples Bitang (2715)
break2 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2716
Ha az ember hisz a CIA-nak (es a forrsaoknak, amit ok hasznaltak):

Magyarorszag

Vallasok: Romai katolikus 67.5%, kalvinista 20%, lutheranus 5%, ateista es egyeb 7.5%

USA

Vallasok: protestans 56%, romai katolikus 28%, zsido 2%, mas 4%, semmi 10% (1989)

Előzmény: Zsoldos (2712)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2715
Én nem akartalak letámadni, mindössze amiatt szóltam, hogy más alapra helyezted az összehasonlitást. Zsoldosnak meg abban van igaza, hogy el kéne árulnod, hogy honnan vetted az adatokat a megállapitásodhoz. Mert ugye akikkel találkozhattál, az nem túl nagy merités egy ilyen "statisztikához".
Előzmény: Törölt nick (2714)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2714
Én csak saját tapasztalatomat írtam le, nem tudom,miért kell úgy letámadni. Összehasonlítottam itthoni és kinti élményeimet és ennek alapján levontam egy következtetést. Mi ezzel a baj, nem faltam fel senkit...!?!
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2713
Itt most nem Mo-ról, hanem Európáról volt szó.
Előzmény: Törölt nick (2711)
Zsoldos Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2712
Látod erról van szó! Vallásosabb az, aki hangzatosabban vallásos? Mellesleg nem Mo-ról volt szó, hanem "akárhol Európában"-ról. Mellesleg, gondolom nincs információd arról, hogy Mo-n hány vallásos ember van. Ha van, oszd meg velem légy szives!
Előzmény: Törölt nick (2711)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2711
Én Maine-ben éltem, és meg kel mondanom, nekem is az a véleményem, hogy SOKKAL több a vallásos ember, mint Mo-n. Vagy csak sokkal hangzatosabban vallásosak.
Előzmény: Leples Bitang (2710)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2710
"itt (USA) sokkal több vallásos ember van mint akárhol Európában"
Nekem erről más a véleményem, de mivel pontos adatokat nem ismerek, nem mernék a témáról vitát nyitni. Arra mindenesetre kiváncsi lennék, hogy
1. Te honnan szerezted az információidat
2. a Te értékrended szerint ki a vallásos.

Üdv

Előzmény: Vata (2705)
Mumu Creative Commons License 2001.02.12 0 0 2709
Most a romaradio a 88,8-as savon ha jol tudom egesz napo musort ad majd.Egy orat az egyik cigany nyelven a tobbit magyarul
Előzmény: WiseConsin (2707)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 2708
WiseConsin,

Ezt a hirt több helyen is lehet olvasni, én inkább arra lettem volna kiváncsi, mi késztetett arra, hogy evvel kapcsolatban "tollat ragadj" ?

Előzmény: WiseConsin (2707)
WiseConsin Creative Commons License 2001.02.11 0 0 2707
Udv ismet mindenkinek. Sok kritika erte Amerikat, hogy csak sajat magaval torodik, az embereket nem erdekli a vilag tobbi resze. Nos, kezbe vettem az ujsagot es egy erdekes cikket talaltam benne. Egy bizonyos Alex Bandy nevu ujsagiro cikkerol van szo, a temaja pedig Magyarorszag uj radioallomasa a Radio C. Ez egy roma radio, amely 30 napig sugaroz kiserletkepp, europaban a masodik ilyen ado. A cikk leirja a roma kissebseg helyzetet Mo-n, a radioallomas programjat, szerepet a roma kulturalis es mindennapi eletben.
Wise
Mumu Creative Commons License 2001.02.11 0 0 2706
Ez a vita csak azt mutatjamennyi mindentol fug egy velemeny,egy kep kiallakulasa.Es hogy mennyire szubjektiv az.Termeszetesen.Emberi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!