Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2754
Cilla,a kibicnek (ebben az esetben magamrol beszelek..) semmi sem draga...
De probalom pozitiven venni az uj administraciot is.
Nem az elnok uriembertol fugg minden,ah jok a tanacsadoi es itt most a ket adminisztracioval elotti kozben beerett tanacsadok vannak most mar elsoi sorban..addig talan a masodikban voltak.
Ez jo lehet (lasd Reagan sztar ,eleg egy dimenzios gondolkozasu ember aki egyik a legsikeresebb elnok lett merrt nem szolt csak eladta a tanult charmeal azt amit a tanacsosok sugaltak)
A baj akkor kezdodik,ismerven az emberi gyarlosagot ha beszivarognak az udvaroncok es kezdik a fulebe sutogni (eloszor csk sutogni) hogy tulajdonkepen o az elnokj,hogy jkolyenokosan es talaloan mondott oda ennek es annak es hogy tulajdonkepen milyen sok bolcseseggel rendelkezik.Ha kliens ra (es miert ne lkenne) akkor az udvarancok szepen atveszik az asztal korulo szekeket es Bush magat adja majd .Ez nem lenne jo ,finoman kifejezve.Bizunk azzonban a jo fejlemenybe.
Előzmény: CsilladaKilla (2746)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2753
Jaja, csak teszunk neha nehany szarnyszegett kiserletet, majd csuggedten a porba hullunk....

:-)))))

Előzmény: DRT (2750)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2752
haho! Kedves Citrom, mi Neked Amerika? :-)
Előzmény: citromfű (2751)
citromfű Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2751
(szija Csilla...)
Előzmény: CsilladaKilla (2749)
DRT Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2750
Mióta kivonultam nempörög annyira?! :-)))
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2749
Hehe, Peter Tufo a mi egyetemunkon vegzett. :-) Amikor legutobb Magyarorszagon voltam az elnokunk kuldott is neki egy Beloit College-os sapkat, de ugy dontottem hogy inkabb csak leadom neki a portan es nem akartam szemelyesen is talalkozni vele... :-)

Egyebkent tenyleg eszmeletlen hogy milyen hulyesegek birnak tortenni szerte a vilagban. Nalunk itt az egyetemen is, uj elnok van, minden teljesen ossze van kavarodva mar szeptember ota. Az uj fickonak kemeney elkepzelesei vannak hogy hogyan is kene hogy menjenek a dolgok, teljesen hebehurgyan valtoztatgat bevett szokasokon, anelkul hogy venne a faradtsagot hogy utananezzen mi is az oka hogy ugy van ahogy van. Aztan persze ket het mulva amikor rajon hogy az uj szisztema nem igazan mukodik itt, vissza az egesz, vagy a regi modszerhez, vagy keressunk egy harmadik-negyedik-otodik.... aaaaaaa.....

Előzmény: Törölt nick (2748)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2748
Elnézést, kedves CsilladaKilla ,

Elöző beirásom némi kiegészitésre szorul ( hiába, elsőre nekem sem megy minden :))

A francia botrány részvevőjének neve Alfred Sirven.( Elnézést, Frédi bátyám, hogy méltatlanul
kihagytam magát...)

Kihagytam továbbá amerikai vonatkozást a beirásomból, anélkül pedig jogosan vádolhatnának hogy off topicolok. Tehát, jelentem:
Méltóan elbucsúztattuk Peter Tufo amerikai nagykövetet és feleségét ( aki még egy itteni szappanoperának a fényét is emelte) és komolyan
vesszük igéretét hogy mint üzletember visszatér hozzánk( erre vonatkozóan már van tapasztalat Mark Palmer személyében), esetleg mint Joshi Bharat jósdájának szakértője, lám az a két évvel ezelötti jóslata miszerint a magyar honvédségnek hamarosan szüksége lesz használt F-16 -osokra milyen kiválóan bejött...
A Ferihegyi reptéren egy bünügyben kiadott körözés alapján örizetbe vették Lisa Morhead nevü amerikai hölgyet. Na ettől elszabadult a pokol, rádió- tv-, mosógép-,ügyvéd stb. tiltakozott, mondván hogy micsoda blamázs érte nálunk Eric Clapton barátnőjét..
A JFK-en történtek, mikor magyarokat érvényes vizummal , FBI kihallgatások után , csupán annak feltételezése miatt hogy az illető esetleg munkát vállani jött az USA-ba, raknak fel frankfurti gépekre, ennél némileg kevesebb visszhangot kaptak( persze az lehetett a gond hogy az illetők nem voltak Eric Clapton barátai..).
Tehát tanácsolom: az USA-ba való belépés elött mindenki barátkozzon Eric Claptonnal.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (2747)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2747
"DE ahogy Macisajt hozzaszolasat olvastam, mashol sincsen kulonb helyzet..."

Kedves CsilladaKilla ,

Tényleg nincsen. Pedig mink itten nagyon szerettünk volna demokráciát tanulni, most meg csak bámulunk ki a fejünkből hogy mik vannak a
civilizált térfélen ( ahová nekünk mostan igyekeznünk kéne).
Franciaországba is most szállitottak vissza a
Fülöp szigetekről egy globális úriembert, aki bankügyekben tett tanúvallomásával képes néhány kormányt megbuktatni , mi még itten csak félve emlegetjük a bécsi CW Bank történetét,mely jó néhány tizmilliárdjába került a magyar államnak...
No meg az ügyészségekre is a napokban érkezett meg a Földhivataloktól kb. 3000 földvásárlási ügy , mivel hivatalosan külföldi nem vehet termőföldet Magyarországon, a divat a "zsebszerződés"...

Szóval, mindenhol zajlik az élet. Mondhatnám, semmi rendkivüli.

Üdv.

Előzmény: CsilladaKilla (2746)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2746
Sziasztok Mumu, Tibor es mindenki aki olvassa!

Itt Wisconsinban meg mindig duhong a tel. Mar nem annyira mint januarban, de azert meg mindig se hire se hamva a tavasznak. Most vagyunk olyan szinten mint egy "normalis" magyar tel... Ez az az idoszak amikor megbanom hogy idekoltoztem, es nem egy masik allamot valasztottam.

Kis riadalommal figyelem a Bush kormanyzat elso lepeseit, foleg miutan eppen most olvasok egy konyvet azzal a cimmel hogy "Shrub: The short but happy political life of George W. Bush." Ez ket texasi ujsagiro muve, akik vicces, ugyanakkor aggaszto anekdotakkal szolgalnak jelenlegi elnokunk politkai (es egyeb) multjabol. Nem szenzaciohajhasz konyv, hanem inkabb aprolekosan osszeszedett tenyanyag, ezert nem is egy konnyu olvasmany.

DE ahogy Macisajt hozzaszolasat olvastam, mashol sincsen kulonb helyzet...

Előzmény: Tibor Arato (2743)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2745
"Addig is mindenkit udvozlok. "

Szervusz, Arato Tibor.

Hát igen, mi itten nem születtünk demokráciába, ezért tanulnunk kell. Igyekszünk is szorgalmasan,
mindig mondják nekünk, bezzeg a müvelt Nyugattól vegyetek példát.
Hát erre mit látunk ? A Torgyánékat mintha lemásolták volna a Clintonék ( vagy forditva), lásd a kegyelmi kérvények után a "sógor" által felvett "ügyvédi sikerdijat" , ha Olaszországban
nézünk már jön is a Forza Italia, Kohl Németországban a pártkasszába gyüjtött feketén, erre itt most nálunk derül ki hogy a Stadler nevü juhásztól táskában vitte a Maszop , Ausztriában
a választóknak elegük lett két párt évtizedes politikai mutyizásából és megszavazták Haideréket,
erre most azt látják hogy "pirost váltotta kék", egyébként semmi változás,a dühös pirosak erre megdobálják az operabált Bécsben , 17 sebesült rendőrrel, szóval mi itten tanuljuk a demokráciát, de a francba , mintha a modellekkel is némi baj lenne...
Egyébként Pesten ugrásszerüen emelkedik a Fidesz népszerüsége, na erre kitört a kétségbeesés , a Maszop és a Szadesz most éppen egymásnak ugrottak
nagy igyekezetükben...
Téma itt még egy amerikai iró , Norman Finkelstein könyve ( a Népszabadságban erről megjelenteket megtalálod egy másik topicban, Jenki IQ a cime, oda irtam be) és nagy fanyalgás fogadta Eminem 3 Grammy diját , sokan meg fogadásokat kötnek hogy legközelebb a csúcstechnologiájú amerikai tengeralattjáró személyzete közül vajon valaki képes lesz-e a periszkópba nézni felszinre emelkedés előtt, mert akkor talán nem süllyednek el hajók ártatlan japán tanulókkal...

See you, kedves Tibor.

Előzmény: Tibor Arato (2741)
Mumu Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2744
Orulok hogy megint itt vagy.
Itt nagy politikai megtisztulas van.Eddig is ismert korupcios ugyek strategiai okokbol most kerulnek elbiralasra ,kozvelemeny most szembesul vele valojabba.A titkos okok mellett ,megtortenik az egesszeges tisztulas is,remelem.Nehez demokraciat tanulni, ha nem azzal szuletunk !
Előzmény: Tibor Arato (2743)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2743
Kedves Mumu; Mi ujsag a te hazad tajan, meg Bpesten. Nalunk itt Virginiaban eleg tavaszias lett az idojaras; Persze biztos nem tart sokaig.
Sajnos sok a termeszeti csapas; Tob helyen volt tornado, meg arviz. Borzaszto mikor valaki elveszti othonat, elete munkajat nehany perc alatt. Volt-nincs!!
Jo, hogy a varosomat hegyek veszik korul es meg ved bennunket az ilyen csapasoktol.

Az uj masinam jol mukodik, csak hozza kell szoknom ehez az uj Millennium Edition Window-hoz.

Mumu Creative Commons License 2001.02.24 0 0 2742
Helyes,jo hogy ujra ranktalaltal.
Előzmény: Tibor Arato (2741)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.02.24 0 0 2741
Ugylatom minden rendben van itt.
Most szerelem az uj masinamat.
Mumu udvozollek.
Jelenleg nincs mondani valom, hiszen ugy sem tudnek ilyen sokat vissza olvasni.
Elvagyok massal foglalva, de majd lassan hozzaszokok az ujdonsagokhoz.
Addig is mindenkit udvozlok.
>>>Sky<<<
Mumu Creative Commons License 2001.02.23 0 0 2740
Tokeletes.
Előzmény: Leples Bitang (2739)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.19 0 0 2739
Nekem Ragályi Elemér jut eszembe
Előzmény: Mumu (2737)
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2738
Koszonom .
Előzmény: break2 (2735)
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2737
Tudod ugye hogy ket csalad sorsat fuzte egy storyba a Sonnenscheineban.Valoszinuleg Zwack (nincs ra visszajelzes tehat nem biztos) es petschauer Attilaet.A harmadik valoszinuleg kitalalt de az sem biztos.
Koltai egy nagy operator.Mindig is csodalkoztam a magyar fotos tallentumokon. Ezt nem lehet letagadni es valobban nemzeti sajatosag.Ahova nezzel,nagy filmeknel,mind magyar nevuek a Director of Photography,vagy Cameraman vagy operator.
Most gyorsan Zsigmond jutt eszembe,de nagyon sokan vannak.
Előzmény: Kükü (2736)
Kükü Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2736
nem ismerem.
A Sonnenschein-sorson viszont bőgött az egész Puskin mozi. (velem együtt)
Előzmény: Mumu (2733)
break2 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2735
Ime meg 6 darab, bar van atfedes is kozte.

A konyv amugy itt van.

Előzmény: Mumu (2734)
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2734
Idezet a magyar sajtobol (Nepszava,februar 14):
Felkerult a bestsellerlistara az a konyv,amely a januarban beiktatott amerikai elnok bakijait es sajatsagos kijelenteseit tartalmazza . A januarban napvilagot latott 96 oldalas gyujtemeny rovid idon belul a hatvanadik helyre tornazta fel magat a legkedveltebb internetes konyvforgalmazo ceg,az ananova.com nepszerusegi listajan.Bush aranykopesei kozul ime nehany pelda.Az amerikai elnok egyszer allitolag ezt mondta : "a konyvek azert hasznosak ,mert sokkepet lehet elhelyezni bennuk ".Egy masik alkalommal pedig ekkent szabadkozott: " Nem volt lehetosegem arra, hogy megkerdezem a kerdezoket arrol a kerdesrol amit kerdezni akartak. "
A budzsevel kapcsolatban igy okoskodott: " Hat,ez aztan koltsegvetes a javabol.Van benne szam boven ! "
Ha akarjatok nezzetek utana a webcimen hogy valobban ott van-e egy ilyen konyv es hogy mi a cime.Koszonom.
Mumu Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2733
Koltai Lajos operatort nominaltak az Oscarra.Sajnos nem Szabo " A napfeny ize" cimu filmmel hanem egy olaszal,de igy is jo.
Druckoljunk neki ! Nehez dolga lesz.
freeze flash Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2732
Egy ismerősöm majdnem egy éve kiment három hétre. Áprilisban jön haza.
;-))))))))))))
Előzmény: nagyarc2 (2728)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2731
Vagy egyszerüen csak a tulaj Újpesten született. Mert Újpest elsősorban Bp IV. kerülete, és csak utána egyesület. Talán csak ZoZo agya (meg a tied) kattant rá erre a párhuzamra.
Régóta sejtem, hogy veled valami gond van. :-)))
OFF: Hajrá Fradi !!!
Előzmény: Törölt nick (2730)
Vata Creative Commons License 2001.02.14 0 0 2729
http://www.gallup.com/poll/releases/pr991224.asp
Előzmény: Vata (2721)
nagyarc2 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2728
Sziasztok,

talan tudtok segiteni... A baratnom ma kapott egy felevig ervenyes vizumot, ami 1! beutazasra jogosit fel. Ez valami szivatas? De a kerdesem a kovetkezo: ezzel mennyi ideig tartozkodhat kint? Ezt a IO fogja eldonteni? (Legalabb 2 honapot szeretne, nyelvet tanulni/gyakorolni) Lehet, hogy a repteren csak 3 hetet "neznek ki" belole? Es ha igen, akkor ilyenkor lehet valamit tenni?
Elore is kosz a valaszt,
Zsolt.

Mumu Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2727
..stereotip de nem rossz es foleg van igazsag tartalma.
Előzmény: DRT (2725)
Zsoldos Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2726
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: DRT (2725)
DRT Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2725
Most jött mail-ben, nem én írtam!!!

> A world survey was done with this question:
> "Please, what's your opinion on the lack of food in the rest of the
> world?"
> The result was a failure!!
>
> Conclusion:
> 1 - In Africa no one knew what was "food";
> 2 - In Western Europe no one knew what was "Lack";
> 3 - In Estern Europe no one knew what was "opinion";
> 4 - In Argentina no one knew what was "Please";
> 5 - In the United States of America no one knew what was "rest of the
> world".

Kicsit sztereotíp.....

Mumu Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2724
Ne haragudj ha en is valaszolok:igaz hitu embernek.Ha nem is vallasosnak.Mert a HIT az egy ,az a tied ,A VALLAS pedig ha egyet vallasz masokkal es egy eloirt ritust,programot kovetsz,legalabb is szamomra.
Előzmény: pestiutca12 (2718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!