Köszi a jókivánságokat. Úgy áll a helyzet, hogy nagyon jó a csapat, lehet, hogy feljutunk, de az már sajna nem biztos, hogy el is indulunk az NBI/B.-ben.
5§ Első játékvezető:kötelességek és hatáskörök [...]
5.8 Meghozza a végső döntést amikor szükséges,vagy ha a játékvezetők nem értenek egyet.A végső döntés meghozatalához egyeztethet partnerével,a komisszárral és/vagy a jegyzőasztal hivatalos személyeivel.
/erre gondoltál Te/
6§ Játékvezetők:
A játékvezetői döntések ideje és helye [...]
6.6 Egyik játékvezetőnek sincs joga figyelmen kívül hagyni vagy megkérdőjelezni a másik ítéletét,amelyet az a jelen szabályokban lefektetett,rá vonatkozó jogkörén belül hozott.
Ez teljesen működik! Mint a logón is láthattad, ez az Oroszlányi SE és az NBII-ben nyomulunk. Ott az OBSK is az volt a jogelőd, de 91-ben szezon közben az alapszakasz végén megszünt a csapat, pedig első helyen álltunk az NB1.-ben. Körmendiek, Szolnokiak, Bajaiak, Fehérváriak, Zetések, Csepeliek, stb. jól emlékezhetnek ránk, óriási csatákat nyomtunk velük, az egyik ászunk a jelenlegi lengyel szöv. kap. volt.
"Szeged-Debrecen - a végeredményt olvasva biztos voltam benne, hogy fel fog merülni a bírók felelőssége:)) Sajna, már előzőleg is, mert Vígh Petinek mostanában nincs szerencséje... Az Albacomp-Paks után én is jogosnak éreztem a felháborodást, ott volt némi "koncepció-gyanúja" a dolgoknak, most látatlanban nem tudok mit mondani. "
Amit leírtam, az mind úgy volt, tehát nem azt írtam, hogy faultokat nem fújt be, hanem konkrét eseteket! Szóval ez nem olyan, hogy nekik megadta a faultot, nekünk meg nem, hanem pontokat vett el tőlünk!
Egyébként még annyi, hogy hárompontos dobás közben Nyilassal (Szeged) szabálytalankodtak, aztán az is alapvonalról bedobás volt kedves Vígh-Ádám sporttársak szerint.
Persze hasonló helyzetben Green (Debrecen) hármat dobhatott.
NEVETSÉGES!!
Saabee!
Alkossunk bírópárost, jövő héten már lehet, hogy meccset vezethetünk! A tudás alapján ott lenne a helyünk!
Igen, de ez a két bíró folyamatosan ellentmondó ítéletekbe esett, ráadásul később mindig a Debrecen javára dönötöttek.
Volt is egy konkrét eset, ami miatt kérdeztem:
A Szeged megindult ziccerben a palánk felé, a litván gyerek leasszolta Molnár Andrisnak, aki már ugrott dobni a palánk alól, amikor ráugrott vmelyik debreceni.
Az alapvonalon álló bíró ezután azt mutatta, hogy két dobás következhet, a felezővonalon álló pedig alapvonalról történő bedobást mutatott. Ha jól láttam a dolgot, ez nem 100%, először az alapvonali bíró mutatta be ítéletét. Persze az utóbbi szava döntött.
Ti képviselitek itten a médiákokat.Ezért Tőletek kérdem,hogy lehet-e már tudni valamit az idei Kelet-Nyugat gáláról?Azon kívül,hogy már lehet szavazni a játékosokra.
Az érdekelne,hogy hol lehet rá jegyeket venni,kapni,szerezni stb. :)
Volt már esetleg valami sajtótájékoztató az egészről?vagy később lesz?
A Szeged-Debrecen meccs egy mindennél nagyobb bírói csalássorozat eredménye.
saabee!
Ugye te jársz játékvezetői tanfolyamra (de bárki válaszolhat rá!)?
Egy támadásnál melyik bíró szava a döntő, aki az alapvonalon áll vagy aki a felezővonalnál?
Dobás közbeni szabálytalanságok esetén mióta jár az alapvonalról bedobás?
Ha valaki a hármasvonalon kívülről dob kosarat, azért mióta adnak 2 pontot?
A gáncsolás megengedhető a kosárlabdában?
Ilyen és ehhez hasonlókat csináltak a bírók. Na mármost ezek pontokat elvonó ítéletek. Ha ezeket hozzáadjuk, nyer a Szeged, de tegnap nem nyerhettünk, mert Lee-nek mindent megengedtek!
Nem hiszem el hogy megint mákjuk volt a Vadkakasoknak!!!1 pont!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patrick ismét szárnyalt, 34-et vállalt...
87-ből 74-et a 3 légiós dobott...
1ébként a közelmúltban a körmendi kosárcsapat foci edzőmeccset játszott az apátistvánfalvi ifistákkal(teremben, 5+1 fős csapattal, a körmendi csapatból 8 ember volt ott) és nyertek 8-5(?)-re. Reméljük jövő szombaton a kosártudásukat is megmutatják!