Keresés

Részletes keresés

tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.08 -6 0 7976

Gondold újra

Azok, akik most mennek nyugdíjba/mostanság mentek, munkaéletük zömét már az új rendszerben dolgozták le.

1990-2020 az ugye 30 év

Akik meg régebben mentek nyudgíjba, felemás rendszerben éltek-dolgoztak.

A kommunizmusban meg nem volt nagyon maszekolás de a bérek is kellően nyomottak voltak/ergo a becsengetett pénz is..

Előzmény: Anyóca99 (7975)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.08 0 4 7975

Csak az a feneség , hogy a kommunizmusban nem nagyon voltak maszek vállalkozások , ahol el lehetett volna mismásolni a dolgozó bejelentését . Az utolsó tíz évemet leszámítva , mindig nagylétszámú cégeknél melóztam .... kizárt volt a fekete foglakoztatás . Úgyhogy sántít az a 25-30 % . Ne a mai világban gondolkozz !

Előzmény: tadadadaaaam (7974)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.08 -5 0 7974

Masszívan raktak...

Az, aki most 70-en túli, a munkaideje egy jó részét a kommunizmusban dolgozta le... és utána vagy minimálbéren volt foglalkoztatva vagy nem is volt bejelentve....

Mert ugye ezzel a lakosság kb 65%-át lefedtük.. és akkor a rokkantnyuggerekről még nem esett szó...

Őszintén, ha engem kérdezel, az a lakosságnak maximális becsléssel számolva is max 25-30%-a volt, aki tényleg becsülettel adózott...

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (7973)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.08 -1 4 7973

az EÜ 70-75%-át ők veszik igénybe, de egy fillért nem raknak bele

előtte kb 40-45 évig viszont masszívan raktak bele az EÜ-be meg másba is...

de ezen az alapon azt is megkérdezhetnéd, hogy miért jár másnak ez-az, kdvezményes hitel meg egyebek...

Előzmény: Lelkis Béla (7961)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.08 -2 2 7972

Oly szépen, igazán magas értelmiségien elkönyvelgettek, hogy hoztam nektek egy listát. (bizonyára ismeritek és fejből soroljátok mindet, hiba nélkül).

Rövid.

Ja, nem.

Na, erre volt populista kormányreakció a Kata. Meg ugye a gazdaság-, s kiemelten  foglalkoztatásfehérítés ("egymillióújmunkahely") aduászát látták benne. 

https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/szamlaszamok/szamlaszamok/nav-adoztatasi-szamlaszamok

Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.08 -8 2 7971

Azért, mert felépítették azt az országot, amelyben most élsz.

Ezt a rablódumát nyomjátok Kádár óta. Én meg most adózom azért, hogy legyen MRI, meg CT, meg korszerű kórház, meg ingyen BKV.

Azt pedig hadd ne tekintsem országépítésnek, hogy 2002-ben 19.000 júdáspénzért visszahozták a komcsikat, akik csődbe vitték az országot.

Előzmény: In Lak'ech (7964)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.08 -7 1 7970

A páromat joggal nevezhetem "lakosságnak". Ő miért nem lehet KATA-s??

Össze-vissza beszélsz. Azok a vállalkozók, akik a LAKOSSÁGNAK szolgáltatnak, lehetnek KATÁsok. Cégeknek nem számlázhat, csak magánszemélynek.

Előzmény: In Lak'ech (7963)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.08 -7 0 7969

mi az anyját rakjon még az eü.-be egy nyögdíjas

Pénzt.

Előzmény: Anyóca99 (7966)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.07 -2 4 7968

Mi lett ebből a topikból?

Még az is jobb lenne, ha bezárnák...

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 6 7967

https://telex.hu/belfold/2024/07/07/kalocsa-polgarmester-valasztas-bago-zoltan-filvig-geza

Nocsak! Nem csak Bélánk megy helybe a lófaszért. :-)

Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.07 0 2 7966

Van , amivel egyet értek , van amivel még véletlenül sem . Pl.-ul:

- az üzemanyag ára minden lófütty árát befolyásolja . Ergo : árdrágulás mindennél .

- ha népszokás volt a táppénzcsalás , abban nagy részük lehetett a dokiknak , hisz nélkülük ugye ....

- mi az anyját rakjon még az eü.-be egy nyögdíjas , aki egész életében azt (is) tákolta ? Abból finanszírozták , hogy kórházban születhettél/oltásokat kaptál , gyerekorvoshoz vihettek , stb.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 4 7965

De van! :-)

Előzmény: búvár-halász (7962)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 -1 6 7964

"

VÉÉÉÉÉGRE!

Miért is jár a nyugdíjasnak ingyen BÁRMI is? Semmiért nem fizetnek, az EÜ 70-75%-át ők veszik igénybe, de egy fillért nem raknak bele.

És baromira ne gyere azzal, hogy Csalányos Józsefné adminisztrátor 30 évvel ezelőtt az utolsó fizetésével befizette a mostani MR vizsgálatainak az árát, a 2 milliárd forintos géppel."

Nem csak fogyi vagy, de még lelketlen és igazságtalan is. Tudod miért jár??? Azért, mert felépítették azt az országot, amelyben most élsz.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 6 7963

Ne hozzál ki a sodromból kérlek. És ma már ne igyál többet.

A páromnál kevés ember ismeri jobban a KATA-t. Könyvelő, adótanácsadó. Tehát, ha te nem vagy az, nálad jobban ismeri a témát és ezáltal én is. Ismét mondom, vélelmezd, hogy olyanhoz szólok hozzá, amiben tájékozott vagyok.

A páromat joggal nevezhetem "lakosságnak". Ő miért nem lehet KATA-s?? Kérlek ne válaszoj, mert borítékolhatóan ugyanolyan hülyeség lesz, mint az, amit itt eddig összehordtál.

Előzmény: Lelkis Béla (7960)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.07 0 4 7962

Szerintem ebben tévedsz. Elég lett volna, ha felemelik összegszerűen, a NAV meg tudta volna a dolgát. Amúgy én is ebbe döglöttem bele hosszú távon, apám brutális problémái mellett.

Egyébként elképzelem a valóságodat, hogy nem értik a vidéket, de se posta, se kocsma, se bolt, semmi sincs, és ez a nagy többség falun, egyáltalán nem úgy virágzik, mint képzeled, sőt egyáltalán nem virágzik semmilyen szempontból, a vidék kezd meghalni.

Ezeknek a posztjaimnak semmi értelme amúgy.:)

Előzmény: Lelkis Béla (7960)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -6 0 7961

Teli van a listád a szokásos balos hablattyal... csak szemezgetnék:

– az ebek és lovak kötelező chipezése

Tényleg baromi nagy baj, hogyha elszökik egy állat (netán a kutya meg is harap) be lehet azonosítani a jószágot...

– szeszesital jövedékiadó-emelése

– dohányáruk jövedékiadó-emelése

Bátorítom.

Például nem kell bagózni. Nem kell alkoholizálni.

– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)

Egyetértek. Ameddig nem esik vissza a forgalom, addig kell emelni.

– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)

Az első 30 napot amúgy is a munkáltató fizeti. A táppénzcsalás meg népszokás volt évtizedeken át.

– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon

VÉÉÉÉÉGRE!

Miért is jár a nyugdíjasnak ingyen BÁRMI is? Semmiért nem fizetnek, az EÜ 70-75%-át ők veszik igénybe, de egy fillért nem raknak bele.

És baromira ne gyere azzal, hogy Csalányos Józsefné adminisztrátor 30 évvel ezelőtt az utolsó fizetésével befizette a mostani MR vizsgálatainak az árát, a 2 milliárd forintos géppel.

Előzmény: In Lak'ech (7958)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -6 1 7960

KATA ügyben akkor szólj, ha közelről ismerted ezt az adózást.

ELEVE a lakossági igényekre alakították ki, a cégek viszont ráharaptak, hogy 10-15%-kal ki lehet sikálni a cégből a pénzt. Amikor eltakarították --- DE CSAK A CÉGES SZÁMLÁZÁST !!! --- akkor ez már elérhette az 50%-ot is. Lakosságnak most is lehet KATA számlázást csinálni. Érdekes... ez már nem népszerű.

Előzmény: In Lak'ech (7959)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 5 7959

És most látom csak, hogy ez annyira "régi", hogy a KATA kiherélése még nincs is benne.

Előzmény: In Lak'ech (7958)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 6 7958

Sajnos te csak azt az állítólagos rablást veszed észre, amit az ellenzék részéről vélelmezel.

Nem nagyon van türelmem körmölgetni. De az első google találat a fideszes médiaszerkezetről:

https://atlo.team/igy-nez-ki-a-kormanyparti-hirmedia/

Bár gondolom ezt te is jól tudod, csak eljátszod a hülyét (megjegyzem, nagyon hitelesen).

Az adóemeléseket ugye a Fidesz részéről említed. Mert erről pont van egy (gyanítom, azóta elavult) gyűjtésem. Szemezgess csak:

– adójóváírás megszüntetése

– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)

– cafeteria megadóztatása

– munkavállalói járulékok emelése

– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése

– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség

– cégautóadó emelése

– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése

– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra

– illetékemelések

– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik

– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)

– az ebek és lovak kötelező chipezése

– a „chipsadó” bevezetése

– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)

– szeszesital jövedékiadó-emelése

– dohányáruk jövedékiadó-emelése

– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)

– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése

– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése

– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel

– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)

– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése

– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása

– a szociális öntemetés bevezetése

– szociális hozzájárulási adó bevezetése

– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére

emelkedett)

– közművezeték-adó

– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető

– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel

– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre

– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése

– telekommunikációs adó

– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó

– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon

– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése

– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése

– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése

– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása

– tandíj de facto bevezetése

– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása

– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása

– egészségügyi járulék emelése

Előzmény: Lelkis Béla (7953)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -7 0 7957

Remélem marad a debilis nagyranőtt óvodás, ha Budapestnek Mohács kell, akkor kapják is meg. No meg a biciklisávokat meg minden más idiótizmust is.

Előzmény: búvár-halász (7954)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.07 0 1 7956

Egy valami azonban nincs a faluban, amit én hiányolok. Egy kilátó. Nem túl jók az adottságaink, mert van szintkülönbség a falu egyes részei közt, de az artézi kút vagy a néhai milleneumi emlékmű platzán viszonylag jó lenne, onnan semmit se lehetne látni, a focipályára is hülye szögből látni rá. :)

Előzmény: Törölt nick (7955)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.07 0 1 7955

Majdnem elfelejtettem, elbetonozták az artézi kutat is, meg leszerelték az utcai kutat, mert a helyiek pazaroltak az ingyenvízzel. Lett helyette közvilágítás, minden oszlop tövét gyönyörűen látni, a kettő között nem árt, ha van az embernél zseblámpa, vagy bekötött szemmel is ismeri az aszfalt egyenetlenségeit. És ami a legjobb: a focipálya mellé épült egy rekreációs játszótér a felnőtteknek. Tömegével edzenek rajta két disznófejés közt a helyiek. Nem. Még a focisták se használják. De van ilyen is, hát nem klassz? :)

Előzmény: Törölt nick (7952)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.07 -1 4 7954

Na, csak újraszámolják a fővárosban az összes szavazatot. Én eddig is ezt gondoltam erről, csak tudtam, hogy a hazai jogszabályok ezt nagyon nehezen engedik át. Lehet, hogy volt politikai hátszél a döntésben, de én inkább drukkolok a fidesz által megtolt hozzáértő búzának, mint "apu"-nak, akiről a kiszivárgott hangfelvételeken kívül már maga az a tény, hogy 16-18 éves lányok apunak hívják, attól engem lever a víz, valami ott nincsen rendben. Legalább lesz egy tiszta és egyértelmű végeredmény. Természetesen szvsz.

Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -7 1 7953

Soroljam a fideszes médiahatalmakat?

Sorold. Most vannak országos lefedettségben 50%-on. És azt is sorold hozzá, hogy a print sajtó legalább 70%-át uraló (Antall idején inkább 90% volt az) népszabóságot ki adta el kinek és miért.

Meg egyébként is, ahogy a nyilas ivadék (olvass utána) is megmondta: "Akinek média kell az vegyen magának!"

A komcsi kerületes mondatodat nem értem. Pedig istenbiza igyekeztem. De ez az én koromban már nem szégyen.

Bocsánat, hogy budapesti vagyok. A komcsi vezetésű kerületekben (a miénk is ilyen), a legvadabb időket idéző lerablás megy.

Más.

Érdekes, hogy a rablóprivatizációt és az adóemeléseket, megszorításokat nem említed, bár ezen sokat segít, hogy ezt egyszer (bár inkább háromszor, 88-90, 94-98, 02-10) már megcsinálták, úgyhogy várható lenne az ismétlés.

Előzmény: In Lak'ech (7951)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.07 0 2 7952

Nálunk is sokat szépítettek a falun. Kaptunk milleneumi emlékszökőkutat a falu szélére a fodbalpálya mellé. A másik irányból meg a vágóhíd van mellette. Fa egy szál se, csak három pad meg ez a gyönyörű szökőkút. Játszótér se, a gyerekek az utcán rohangálnak azóta is. A falu boltjában hitelre vásárolnak a lakosok, van egy füzet, abban van ez nyilvántartva. A milleneumi szökőkút előbb csak nem szökött sehova se, mert drága volt üzemeltetni. Azóta le is bontották, de a milleneum se ma volt, nem várhattuk, hogy megér legalább ötven évet, mint pölö. a Hősök tere vagy a kisföldalatti. A faluban megszűnt előbb a posta, aztán az önkormányzat, majd az iskola is, a szomszéd faluba kell áthordani a.  gyerekeket. Most az óvoda van soron. A szomszédasszonyom lánya tanárnő volt ott. Egy ideig.

Épül-szépül, na! :) Már rákölteni se kell meg a krumpli se, be vannak idomítva, tudják, hogy nekik nagyon jó. A szomszédom meghalt ugyan rákban, mert túl sokára kapott időpontot a mellkas-CT-re. Éhenhalt amúgy, mert akkora daganat volt a mediasztinumában, hogy nem tudott mellette lemenni csak a folyadék. Aztán az se. Nem volt szegény szép halott, bár ez úgyis egyszerre lenne eufémia és oximoron is, mert szép halott nincs, a halál nem szép, csak szükségszerű.

Előzmény: In Lak'ech (7949)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 7 7951

Höhöhö. Hát szerinted Chilében is dolgozik az ellenzéki médiatúlsúly? Te ugye hülyének nézel engem? Nem baj, csak tudjam. Amolyan miheztartás végett.

Igen más falvakban járunk. Hát gyere el olyan falvakba is, amelyek bizony pusztulnak, rohadnak.

A komcsi kerületes mondatodat nem értem. Pedig istenbiza igyekeztem. De ez az én koromban már nem szégyen.

"Én azt érzem, hogy 1990 óta mindegyik nem balos kormány olyan propaganda ellenszélben haladt, amilyen propagandáért Julius Streichert Nürnbergben fel is akasztották. Én azon vagyok ledöbbenve, hogy ennek ellenére még mindig megvan a kormányképessége a Fidesznek a választásokon."

Hátbazmeg, ezt a két mondatodat esküszöm háromszor olvastam el. No nem azért, mert ennyire alapos ember volnék, hanem egyszerűen azért, mert nem hittem a szememnek. Félek, hogy nálad komoly mentális problémák vannak. Ha te is elhiszed, amiket írsz. Soroljam a fideszes médiahatalmakat? Ne akard. Ne gyere már házhoz a lófaszért.

"Aztán jönnek az adóemelések, a megszorítások és abból már soha többet nem jutunk ki."

Kedves barátom. Te tényleg vagy menthetetlen vagy, vagy kibaszott szervilis. A nem kívánt rész törlendő. Csak jelzem, mindkettőt nem ér.

Előzmény: Lelkis Béla (7950)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -8 1 7950

dél-amerikai utaim során (konkrétan Chile), bárhol megtudták, hogy magyar vagyok, az első mondatuk az volt, hogy Orban dictator

Teljesen megható, hogy Chilében mennyire naprakészek orbanizmusból az átlag emberek. Esetleg a firkászok készrefőzött, előrágott, előcsócsált anyagot kapnak, amiből "tájékozódik" az átlag polgár.

Nem virágzanak a falvak.

Más falvakban járunk. És hidd el, nekem Felcsút nagyon kiesik.

az Urad által elvesztett városoknak igyekszik alaposan meghálálni a "hűtlenséget".

Hááááát... a komcsi (ez főleg DK-st jelent manapság) kerületekben Pesten hadd ne mondjam, hogy mi folyik.

Érzed. Biztosan te is érzed, ezért izzadsz.

Én azt érzem, hogy 1990 óta mindegyik nem balos kormány olyan propaganda ellenszélben haladt, amilyen propagandáért Julius Streichert Nürnbergben fel is akasztották. Én azon vagyok ledöbbenve, hogy ennek ellenére még mindig megvan a kormányképessége a Fidesznek a választásokon.

Én egyedül azon aggódok, hogyha visszajön a ballib csőcselék, akkor véglegesen csődbe rántják az országot, eladnak mindent, az Airportot már akár másnap, a MOL-t még egy napra rá, a közműveket, MINDENT, ahogy ezt megszokták. Utána meg visítanak, hogy a Fidesz miatt megy csődbe az ország. Aztán jönnek az adóemelések, a megszorítások és abból már soha többet nem jutunk ki.

Előzmény: In Lak'ech (7949)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 7 7949

Továbbra is azt mondom, óva intelek, hogy ismeretlenül skatulyázz be. Tapogatózhatsz a verhovinás szarkazmusoddal, ám továbbra sem tudod, ki vagyok. De azt borítéklom, hogy több faluban jártam, járok, mint te eddigi életedben. De lehet, hogy az elkövetkezőben sem fogsz tudni lekörözni.

Nem virágzanak a falvak. Vagy ha igen, az nem a pártodnak és kormányodnak, meg annak csöppet sem büszkeségere okot adó nárcisztikus fejének köszönhető. Ez utóbbi mondatom arra vonatkozik, hogy dél-amerikai utaim során (konkrétan Chile), bárhol megtudták, hogy magyar vagyok, az első mondatuk az volt, hogy Orban dictator. És az, hogy ha valaki, akkor ők tudják mi a diktatúra. (Ami felé ugyebár elég eltökélten halad az ország.)És éberségre intettek. De tudom, biztosan beépített soros-bérencek voltak, vagy brüsszeli álruhás liberális desszantosok.

Amúgy kérdezlek én, ugyan miért csak a falvak virágzanak???? Megmondjam? Hát többek közt azért, mert az Urad által elvesztett városoknak igyekszik alaposan meghálálni a "hűtlenséget".

Érzed. Biztosan te is érzed, ezért izzadsz. Tudod te is, hogy a leghosszabb lófasznak is van vége. És már közel járunk a fitymához. Ha érted mire gondolok.

Előzmény: Lelkis Béla (7948)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.07 -7 0 7948

városban élek

Mondom falvak ... Pattanj biciklire, röffentsd be a Rigát vagy a Verhovinát és nézd meg a falvakat.

Tetszik, nem tetszik, a szar az szar marad.

Ezt takarítottuk el 2010-ben. Hogy utána is büdös van mert mindent összekentek vele? Nos... ez nem az én problémám.

Amúgy milyen az a szarvasgombás szar? Olyan, mint amikor egy gatyáig lerohadt gazdaságú országban ingyen MALÉV jegyet kaptak a nyuggerek?

Előzmény: In Lak'ech (7947)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.07 0 7 7947

Drága Bélám! Talán élemedett a korom, de ara még jól emlékszem, írtam neked (bár nem tartozom neked beszámolási kötelezettséggel, de mégis fontosnak tartom a tisztánlátásod érdekében), hogy életemben nem éltem Pesten. Vidéki vagyok. Akár parasztnak is gondolhatsz.

Szóval ismét hangsúlyoznám, lövésed nincs ki vagyok. Bár akár ha érdekel, még meg is írom neked privátban, mert kurvára nem vagyok paranoiás. Szóval kérlek, legközelebb, ha beszélgetünk, jusson eszedbe a fenti infó.

Egy kelet-magyarországi városban élek. És ugye abban megegyezhetünk, hogy Magyarországon kevés vidékebb hely van, mint a keleti végek. Hidd el, tisztán látok. És elég tapasztaltnak is tarom magam. Sokat éltem már.

És elfogult sem vagyok. Kedvenc mondásom, ami az általad leírtakkal kapcsolatban először eszembe jutott (szívesen átadom neked, de csak forrásmegjelöléssel használható ám! :-) )

"A szar mindenképpen, minden körülmények között szar marad. Szépítheted, cicomázhatod, fűszerezheted, díszítheted petrezselyemmel, vagy citromfűvel, illetheted szép nevekkel, formázhatod kuglóf, de akár kifli alakúra is, tehetsz rá fűszereket, sózhatod, cukrozhatod, adhatsz mellé köretnek hasábburgonyát, de igazából, ha libamájjal, vagy szarvasgombával töltöd, az sem segít rajta sokat. Még színezheted is. A szag mégis mindent elárul. Tetszik, nem tetszik, a szar az szar marad.

...És mivel ezt egyre többen tudjuk, egyre nehezebb lesz megetetni velünk...."

Előzmény: Lelkis Béla (7945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!