ugye mivel ötödik meccsen az Alba nyerne, ezért aki egy izgalmas döntőt akar az a szolnoki sikernek """szurkol"". A győzelem szempontjából tök mindegy ki az ellenfél hány meccsből jön, lekell hozni három meccsbe a döntőt, és kész.
Biztos voltam abban, hogy te leszel az, aki provokálni fogsz engem.:) Na, de nekem is ez volt a célom, hogy kiprovokáljam azt, hogy egy kicsit tudjak pihenni a döntőig.
Nekem mindegy ki jön, csak a végén mi örüljünk.. :) Az Alba előnye az lenne, hogy az oldalsó mobillelátókat is ki lehetne húzni és többen lehetnénk. A Szolnoké meg, hogy jobb lenne a hangulat. Alapvetően azt gondolom, hogy bárki jut a döntőbe, nehéz meccsek lesznek, de igazából egyikük sem okozhat a végelszámolás szempontjából gondot. Ha a Szolnok jön 4 meccsből, akkor se tudom elképzelni, hogy 3x megvernek minket, hiába javultak fel.. Persze ehhez az eddig látott playoff-hozzáállás kell.
Az teljesen oké, ha valaki örülne annak, hogy a hangulat is jó legyen és egy fáradt csapat érkezzen szombaton az Arénába. De azt nem tudom elfogadni, ha lenne olyan, aki inkább azt választaná, hogy mindenáron Szolnok és ha ehhez csak négy meccs kell, akkor legyen úgy. Ha csak egyetlen olyan szurkolónk is van, akinek nem a csapatunk érdeke a fontosabb és holnap a Szolnok sikeréért szorít, akkor péntekig nem leszek hajlandó ide írni !
Ti eltudjátok képzelni azt, hogy a másik ág holnapi mérkőzésén a B-közepünk szolnoki sikerért fog szorítani csak azért, hogy a döntőben biztosítva legyen számukra a (minimum) szócsata az ellenfél szurkolóival? Vagy kizárólag a csapat érdekeit szem előtt tartva minden szurkolónk egy ötödik mérkőzést szeretne látni? Engem úgy neveltek, hogy mindig a biztosra kell menni ! Nincs olyan, hogy ha a csapatunk úgy játszik, ahogy tud, akkor mindegy ki az ellenfél a döntőben. A mi érdekünk tehát az, hogy holnap egy fehérvári győzelem szülessen és így szerdán még játszanak egymással egy ötödik mérkőzést.
Az opciós szerződéseknek pont az a lényege,hogy anyagi következmények nélkül fel lehessen bontani a megállapodást adott esetben,mégis hosszabb távra lehessen tervezni. Nem kötelezően jelenti azt,hogy mindkét fél rendelkezik vele,általában a klubok részéről van csak döntési lehetőség,hogy a folytatást az adott játékossal együtt képzelik-e el. A külföldi opciónál bele lehet foglalni egy időhatárt,ennek az az értelme,hogy ne augusztus végén távozzon valaki,megnehezítve a csapatépítést. Vagy akár egy lelépési díjat is. Esetünkben Marci oldalán lehet az opció,ez lehetett a feltétele a 2 éves megállapodásnak.
Cakarun szerződésének a felbontása kb fél évnyi fizetésébe került a Körmendnek,szóval pont arra példa,mi értelme van az opcióknak.
Köszi! Tehát akkor ezek szerint külföldre léphet ki..
Egyébként csak kíváncsi voltam. Én remélem, hogy maradni fog, csípem a játékát, és szerintem így a végére megtalálta a helyét. Jókor vállal, jó százalékkal, jól együttműködnek Zozóval, ha együtt vannak fent, és csapatot is jól mozgatja.. De ettől függetlenül, aki nagyon távozni szeretne, arra fel kell segíteni a kabátot..
Ha egyéves szerződés után mindkét fél elégedett a másikkal akkor akár légióssal is lehet hosszabítani, lásd Tiby, Reddic, Barac stb...de igaz az ellenkezője is, ha kétéves szerződés ellenére valaki elégedtlen az első szezon után akkor úgyis felbontják a szerződést, lásd Cakarun.