Nincs nagy mellényem, de ha kell, ezt a kicsit is leveszem amint korrektül leírja a gondját-baját a konfigurációról és esetleg tesz javaslatot arra, hogy mit építene 300-ért helyette ami teljesítmény/megbízhatóság szempontjából előrébb mutat.
Laca, lehet, de ez a konkrét kommentjéből nehezen olvasható ki.
Nem állítottam olyat, hogy én építettem a legtöbb gépet a világon, csak azt, hogy van benne némi gyakorlatom.
Tehettem volna azt is, hogy csak annyit írok: I7 proci kb. 50e, hozzá jobb alaplap 45e... próbáltam kicsivel, amennyire a munkám engedte, alaposabb lenni. Úgy néz ki, ez sem mindig célravezető.
Off: Megnéztem előtte. Az észrevételem erről a hozzászólásáról szól, nem magáról y3k-ról. Elhiszem, hogy jó fej és azt is, hogy nagy tudású. Nem azzal van bajom, hogy valaki szerint ez rossz konfig, hanem a stílussal, valamint azzal hogy nem értelmezi amit írtam és nem mondja meg mi a rossz benne. Lehet, hogy rosszul értelmezem, de nálam ez trollkodás.
Beletettem egy kis energiát abba a kommentbe. Ő öt másodperc alatt elintézte egy keresetlen, negatív kritikával amit nem indokolt. Nyilván nyomós oka volt, de ezt meg csak akkor tudom értelmezni, ha leírja kulturáltan, hogy mi is a gondja vele.
azt, hogy elég jól végiggondolt az a konfig amit írtam és ha elég lenne nekem egy sima i7 akkor gondolkodás nélkül azt vennék. A 4 orás supportért nem akarok felárat fizetni, így nem brand gép lesz, redundanciáért nem akarok fizetni, így csak 1 táp lesz benne és még a diskek is stripe-ba lesznek (és rendszeresen mentve), de az IO+CPU teljesítményért fizetnem kell, mert azt más módon nem kapom meg.
igen, ezek 10 éves vasak, de a mai napig működnek :) ugyan 2005 óta már nem a mienk mivel az interware megvette a freewebet és a tar.hu, de talán 1 évvel ezelőttig (azóta megint új tulajnál) még mindig ezen futottak)
Remélem nem kell ecsetelnem, hogy tudom mi egy szerver előnye :) (és hátránya) mi egy brend szerver előnye és hátránya egy összerakott szerverhez képest... Ezt a teljesítményt és megbízhatóságot dzsungapc-ből nem tudtuk volna kihozni.
Szóval nagyjából tisztába vagyok vele, mit lehet egy gépből kitaposni és azt is, hogy sokan fognak még reklamálni itt LR4 miatt :DDDD persze lehet, hogy adobe kicsit összekapja magát és NX-hez hasonlóan 2-3 év mulva majd javít a sebességen, de nekem nincs rá időm.
Azt hiszem, PC építés szempontból hasznosabb tanácsot Y3ká "trollnál" nem sok usertől tunál kapni. Persze, ehhez az "én is összeraktam már számítógépet" nagymellényt le kéne venni :D
b@szki :))) Próbálom követni, meddig feszíted még :))
Szervereknél csak egy dolog a sebesség. Itt már nem csak a teljesítményt fizeted meg, hanem a 24x7 üzemidőt, a rack szekrénybe szerlhetési lehetőségét, a redundanciát, a vinyók menet közben való cseréjének lehetőségével (Hot plug) együtt :)))
Te csak egy felhasználós környezet vagy, amihez ezek a fjúcsörök mind kidobott pénz :D
Mert lágy, tök más képet ad, mint egy 14-24 vagy egy 24-70 (csak, hogy nagyjából a tartományba említsek üveget)
Nem értek a videózáshoz annyira, de Krokavec Viktor neve talán ismert a szakmában, tőle hallottam egy olyan kijelentést, hogy video nyersanyagnál saturáció és miegymás levesz mert színezni utólag kell/lehet. így 2 gépet összehasonlítani gépváz video alapján olyan mint gépváz jpg alapján. Mik voltak beállitva presetnek? Kettővel feljebb tolom a kontrasztot már egész más végeredményt kapunk. Meg ez már kicsit olyan, mint amikor egy mercit hasonlítunk egy bmw-hez. qrvajó mindkettő :) a leginkább befolyásoló tényező a karikán belül használt osztások száma...
Miután kitrollkodtad magad, remélem figyelembe veszed az alábbiakat"
"...de most 5 perc alatt árgépből, felkerekítve az árakat, összedobtam egy ilyen konfigot ...
Mivel nem ellenőriztem, lehet, hogy pár helyen lehet javítani, pontosítani, de nagyságrendi becslésnek szerintem okés."
Aztán pedig elgondolkozol és egy kis időt rászánva, kulturált ember módjára leírod , hogy mi a bajod vele. Esetleg megcsinálod a saját konfigodat is, hogy mások is tanulhassanak belőle.
15 évig építettem a saját gépeimet és jónéhányat ismerősöknek is raktam össze ilyet. Nem volt velük igazán komoly gond. Van ebben egy némi tapasztalatom, mégha az utóbbi 4-5 évben ez meg is kopott. 12 éve adok el vállalati környezetbe szánt "brand" gépeket. Tudom, hogy ott sem mindig fenékig tejföl minden és olyanokon spórolnak ami nevetséges.
Stimm, ez a 200 es a 300eft-s gép között a különbség. És nem 30 hanem kb 50% különbség van köztük. Páromnak ehhez hasonlót rakattam össze, érezhető is a különbség (pl batch-elt zajszűrés) de ez kevés. i7 felett pedig nincs hova bővíteni, szimpla desktop workstation kategóriának itt a csúcsa jelenleg.
Feljebb a szerverek vannak ami kb így néz ki:
Integrated Mainstream 2S Server 4U Pedestal System including (1) Intel(r) Server Board S2600CP4, (8) 3.5" Hot-Swap Drive Carriers, (1) 550W Fixed Power Supply, Non-redundant Cooling, (2) Tower Passive Heat Sinks, (1) RKSATA8 RAID Upgrade Key Storage Key, and (1) air duct.: 269,830 Ft