A rózsaszínes, barnás elszíneződés jellemzően 1-2 csepp vértől származhat, ami adódhat az előző napi megerőltetésből. Ha eddig nem volt gond a méhszájjal, a lepény nem rajta tapad, akkor csak szimplán vegyél vissza a tempóból, nem vagy versenyló. Ha az téged megnyugtat, és megoldható, akkor pihenjél, kíméld magad, amíg a dokihoz nem tudsz elmenni. A lényeg, ne ess pánikba, majd a doki megmondja, hogy azt mikor lehet. :-)
Bocsánat a nem túl ízléses részletezésért, de megkérdezném, hogy 32. hetesen a rózsaszínes, nyúlós váladék lehet valami bajnak a jele? Különösen, hogy tegnap eléggé elfáradtam. Természetesen elmegyek az orvosomhoz, de addig is, tudni szeretném, mi lehet.
Sot NLC-n havonta nyilnak a felkeszulos topicok is, pl babaproject indul 2009. januar. Ha nem jott ossze az adott honapban, atmennek a kovetkezo topicba. :)
Mi megvagyunk, baba teljesen rendben, en 3 napja szenvedek, nem tudok aludni. Hason, haton alvas kilove. Eddig egesz jol birtam az oldalamon is aludni, de 3 napja egyszeruen nyom a draga kisfiam, ami szabalyosan faj. :(
Remelem hamarosan rajon, mennyire kenyelmetlen ez igy, es megfordul. (most keresztbe fekszik)
Ez azért elég vicces....az ilyen topik úgyis behal elég hamar...miről beszélgetnének még évekig? - még 3 év és kezdjük jaj, már csak 2,5 év, juhhéééé!- :-S
Nem tudom, hogy van-e, igazából nem néztem még utána. Nekem még nagyon korai lenne a 7+5/7-es terhességemmel, egyelőre azon izgulok, hogy rendben menjen minden a 12. hétig, aztán meg gondolom izgulok majd tovább.... Ha eljön az ideje, majd úgyis szólok, köszi! :-)
Különben én is sajnálom kicsit a topikot, hogy áldozatul esett az evolúciónak, annak idején 2001-ben, amikor elkezdtem indexfórumot olvasni, még egészen más struktúra volt. Dehát így van ez.
Viszont azóta is igyekszem nyomon követni, kivel mi van abból az időből :)
Nekem is szimpatikusabb lenne így, talán most sikerült újraindítani a koraterhest, rendszeresen próbálom írni, hogy épp mi van velem, remélem a többiek is segítenek életbentartani a topikot, és lesznek még újabb csatlakozók is. Aztán ha minden jól megy jönnék ide is, meg gondolom lesz majd egy 2009 második féléves is.
4tissimo, egyetértek veled! Csudajó volt itt lenni 2006-ban, sokan voltunk, pörgött a topik! Most meg.... Nekem is szimpatikusabb volt, hogy először a felkészülős, aztán a koraterhes, aztán EZ a topik, és csak szülés _után_ a korosztályos. Sajna nem tudjuk visszacsinálni.
Na, én ezért tagozódtam be egyetlen korosztályosba, Ágival. Ennyit azért nem egyszerű követni.
Mikolt, megértem a változásokat, de régen is voltak ilyesmik, csak akkor a babák megszületése után volt szokás a korosztályos topikok indítása, most meg már a pozitív teszt után. :-) Csak érdekességként írtam, amit írtam, nem siránkozásképpen.
Visszaképzeltem magam 2006-ba, amikor a stat szerint 89 szülés volt - igaz, hogy pörgött a topik, de épp ez volt benne a jó. Én akkor is "visszasírom a régi rendszert"... Ráadásul most meg pl. én is 3 db 2008-as topikot olvasok, és jól összekeverem, hol.kivel.mi van :P
mert mar tematikus topicok vannak. nem egy topicba ir az osszes terhes, hanem a korosztalyosba. 2004-es topicbol pl. csak egy van, 2008-asbol vagy harom. es egy-egy topicban vannak kb 30-40-en. kepzeld el, ha ez a kb 120 ember 1 topicba irna, olyan lenne, mint a felesleges gyerekholmik, egy nap alatt 15 oldal, kovethetetlen.
Megosztanék veletek egy érdekességet. A szülés terhesség topikban (2.0, 3.0, 4.0) a táblázatosdi a résztvevő kismamákról (emlékeim szerint) 2000 környékén kezdődött. A mostani formájában azt hiszem 2005 elejétől létezik, az ennél korábbi szüléstörténetek vagy utólag kerültek fel, vagy korábbi gyűjtések, amikor még a tálázat nem volt web-en, hanem képként illesztettük be a topikba. Végigszámoltam, hogy ezen forma óta hányan szültek egy-egy év alatt: 2008 - 33 2007 - 47 2006 - 89 2005 - 60
2009-re eddig 7 kismamánk van...
Lassan elfogy a táblázat, de az összegyűjtött szüléstörténetek akkor is elérhetőek maradnak majd.
a meg voltam elegedve nem eleg kifejezo. olyan szepen megcsinalta a hegvonalat, hogy orom ranezni (az elozot kimetszettek, mert nagyon csunya volt, meg az atlagosnal nagyobbat is vagtak meg eloszor, hogy kiferjen a 4600/61 lanyom). minden kerdesemre turelmesen valaszolt, amikor bogtem a plusz hatbaszuras miatt, vigasztalt, intezte a konzultaciot, az elobbi hazamenetelt, negyvenketszer elmondta, hogy mindenkeppen jojjek vissza, ha rosszabbodik a fejfajas, stb. a kovetkezo(ke)t is nala fogom szulni, ez olyan tuti, mint hogy nem annal, aki az elozot kiszedte. a hat hetes kontrollon kapott tolunk egy uveg viszkit meg 30ezret, tobbet szerettem volna, de ennyi jutott eppen.