Sztem ez is nézőpont kérdése csak. mai online világban egy egészséges, de házi karanténban lévő is sok mindent tud tenni,hogy formában legyen, videózni is lehet(ne, ha lenne értelme most még), taktikát,figurákat megbeszélni le lehetne. Rengeteg platform áll rendelkezésre.persze nem olyan mint egy valódi fizikai edzés, de több, mint amit a bizonyított beteg tehet.
A két eset pedig teljesen más ilyen szempontból de még vissza van a "csapat" PCR teszt eredménye. az még sok mindent befolyásolhat.
Én is azt írtam, érthető, ha nem akarnak halasztani. A szövetség azért kérdőre vonható, ha az egyik csapatnak lehetővé teszi, a másiknak nem, miközben egyik sem edzhet normálisan és egyaránt a covid miatt.
Hogy lesznek meccsek, az jó, csak ezt a bajnokságot felesleges reális elvárásokkal várni. Lesz, ahogy lesz.
Lehet "nemszeretni" érte de sztem igaza van az MKOSZ-nek is meg az Olajnak is.Egész eddig ment a sírás,hogy nem is lesz meccs, meg így akkor nem is lesz bajnokság meg minden. Lett egyértelmű szabály, be kell tartani. Nekünk is és mindenkinek is. Volt idő felkészülni, ezzel kár takarózni, max nem használták ki. Egy sportvezető meg szerintem ilyenkor ne sportszerűtlennek minősítse a másikat mert betartja a szabályokat,hanem viselkedjen sportemberként és mondja azt,hogy "ilyen a sport és így 120%-ot adunk bele,hogy nyerjünk". A csapattagok meg nem amatőrök,hanem profik és nem fognak 10 nap alatt fizikailag leépülni. Mondom lehet érte nem szeretni, de pár hete meg azért sírt mindenki,hogy így nem is lesznek meccsek meg menni sem lehet, meg minek így a szezon. Most lesz (ha a PCR teszt nem mutat mást) és lehet menni (igaz csak bérleteseknek első körben), most meg ezért sírunk?
Amúgy most nem is érzem, hogy idegeskedni kellene, legalábbis nem olyan miatt, amiről tehetünk. 10 napja nem edzhet normálisan a csapat, de ennyi idő semmittevés után kénytelen lesz meccset játszani. Szerintem ez a sérülésveszélyt meg az élettani hatásokat tekintve legalább annyira veszélyes, mint fertőzöttekkel játszani, csak a szabályzat szerint ez nem érdekli a szövetséget. A Pécs leadott annyi nevet (közte volt 15 éves játékosé is...), amennyi már elég, hogy halaszthassanak, miközben azért van 7 egészséges játékosuk, akikhez oda lehet tenni 5 juniort, szóval semmivel nem kevésbé alkalmasak meccsre, mint a másfél hete nem edző Alba.
Amúgy úgy tudom, a bérletesek a tavalyi bérlettel bemehetnek szombaton a meccsre ingyen, de más nem. (Mivel a bérletesek száma kb le is fedi a csarnokban jelenleg felszabadítható helyek számát.) A Szolnok nyilván kapva kap az alkalmon és baszik halasztani, ezt is meg lehet érteni, nemcsak azért, mert így van esélyük nyerni, hanem mert ebben a helyzetben az a jó, ha legalább amit le lehet játszani, az ne maradjon el. (De azért inkább az előbbi. :))))) ) Szóval lesz meccs, részünkről szerintem max egy félidőre elég erőnléttel és szuflával, de legalább az Olaj elbízhatja magát a szezonra nézve. :) Viszont a nagyobb baj, hogy könnyen lehet, utólag ezeknek a meccseknek sem lesz semmi jelentőségük, mert ha egy csapatnál mondjuk januárban baszik be a Covid, az onnan hova halaszt? És még az is benne van a pakliban, hogy megint nem ér véget a szezon. De az már most biztos, hogy tervezni és latolgatni előre felesleges.
Attól még el kell különíteni a nézőket a játékosoktól. kérdés a 3ik sor, ami az első :) már elkülönített vagy még nem. Jövő szombaton rajt, nem is értem hogyan fogják bírni a rohamot a bérlet eladásnál, 1 hét alatt eladni annyit...... ok költői volt. De azért valamit mondhatnának már.
Nem vagyok ott sajnos, így nem látom mit csinál mezőnyben, de az biztos, hogy nála nem a mezszámon fog múlni. Nekünk jól jönne egy önbizalom övelő győzelem mindenesetre. :)
"A vírus terjedési esélyének csökkentése érdekében a jegyzőasztalnál és a csapatpadoknál kézfertőtlenítőket kell elhelyezni, amit a játékosok a mérkőzés előtt, minden játékszünetben, időkérések alatt, illetve a le- és becserélt játékosok a csere közben kötelesek használni. A játékvezetők a mérkőzés alatt, az időkérések közben és a játékszünetekben kötelesek kézfertőtlenítőt használni!"
Elkepzelem, ahogy a csapatok a ketperces idokeresek alatt a kezuket kenegetik az edzoi tanacsok helyett 😂😂😂