Keresés

Részletes keresés

feketepanda Creative Commons License 2008.07.24 0 0 999
....erre csak egy sztori..

Greensburgom lábába anno belement egy toklász. Csúnyán lesántult. Felkúszott a bal mellső lába közepéig, orvosi tanácsra hidegvizes kötést kapot, hogy megálljon végre. Be is lobbant, megmutatta, hogy hol van. Ekkor a doktorbácsi - inkább hívom Őt Nagy fehér varázslónak azóta - felültette a műtőasztalra és leborotválta a lábát. Greensburg hagyta, nézte. Doki is nézte és azt mondta, az altatás kockázata sokkal nagyobb, mint ha leharapja a fülét. Lidokain injekcióval körbeszurizta, felnyitotta a lábát és kivette az ízületek közé fúródott toklászt. Mi történt eközben??!! Greensburg néha kicsit megmozdította a lábát, kapott kis adagokban lidokaint, és erőteljesen nyalta a doki szakállát és az arcomat felváltva...mást nem tudott mert gallért kapott. Szépen összeöltögette, bekötözte-rögzítette. Nevetve megmosakodott miután elkészült és megjegyezte: "Nem csalódtam a fundik hírében". Megpaskolta Bubit (így hívtam) és leemeltük az asztalról, aki farkcsóválva kisántikált segítségemmel az autóba. Rá alig egy évre Európa osztálygyőztes lett. A Nagy Fehér azóta megjárta Amerikát, de nemrégiben hazahozta Nekünk az összes tudását...nevét nem írhatom ide, mert jogai is vannak....de Bp-en elkészült a klinikája)) És, ha dr Csikós Károly olvassa ezeket a sorokat, tudom megbocsájt:))

...sok ilyen sztorim van...aszisztáltam pár császármetszésnél is, hívtak, mert a kölyköket el tudom látni azonnal...egy biztos...egy fülvizsgálathoz NEM engedném elaltatni a fundimat...különösen nem narkotikummal....bár az enyémek együttműködő fundik:) Az állomány jelentős része szívproblémákkal terhelt, ez szomorú tény...egyben reménykedek Shivi, hogy a tied nem. Az meg felháborító, hogy meg sem próbálta altatás nélkül megcsinálni...ez az én véleményem...és...ha a kutyám beteg Nekem kell helyette dönteni, segíteni, ha kell az orvossal együtt...ez erről szól...és Nekünk kell nagyon figyelni mit mond az orvos, hiszen elmondja mit csinál, csak kérdezni kell:)) Legközelebb tedd meg Shivi, ha nem tudsz bent maradni akkor utána.

Gyógyulást Shívának!!:))
Előzmény: Törölt nick (997)
Johhn Creative Commons License 2008.07.24 0 0 998
Nagyon sokféle altató-nyugtatószer van, természetesen mindegyik egy kicsit különböző hatású. De annak alapján amit leírtál, Shíva ugyanazt a gyógyszert kapta, amit altatáshoz (pl műtét) használunk, csak kisebb adagban. Ez az általános gyakorlat. Ha rosszul lettél a szuritól, nem biztos, hogy jól le tudtad volna fogni a kutyust a kezeléshez, és akkor egyértelműen ez volt a kellemesebb eljárás, mind a kutya, mind a doki szempontjából. Bár ez nem a kutya méretétől függ!! Egy palotapincsinek ugyanolyan nehéz megtartani a fejét fülvizsgálathoz, plusz az még nem is olyan nyugodt, mint egy fundi.
Jó, hogy vettek mintát, gondolom beküldték vizsgálatra, így célzott antibiotikumot lehet alkalmazni, ha megjön az eredmény. Nálunk az a gyakorlat, hogy fülgyulladásra fülcseppet adunk, és ha erre nem reagál (ez elég ritka) csak akkor veszünk mintát. Nálatok nyílván más a szokás. A fülcseppből egészen kicsi mennyiség is elég, 15-30 ml üvegben szokott lenni (tehát csak egy kicsit nagyobb, mint egy szemcsepp). Ha ilyen mennyiségű szert kaptatok, az valószínüleg az lesz.
Előzmény: Törölt nick (997)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 997
Fekete panda, Johhn!

5 órakkor El vittük az állatorvoshoz, és akkor valami műszerrel belenézett a fülébe, és azt mondta, hogy mindkét füle be van gyulladva.(Azt mondta, hogy nem a víz miatt, mert a kutya egyből kirázza a vizet a füléből.)Utána vett a füléből fülzsír mintát!Azt mondta eléggé tele van a füle fülzsírral és ezt nem hinné, hogy magától kirázza!(Az Otifree nem nagyon használt)Egy ilyen nagy kutya nem hinné, hogy hagyja majd, hogy a fülébe nyúlkáljanak!(Shíva eléggé nyüzgő-mozgó, és nem bír egy helyben maradni annyi ideig, hogy kitísztítsák a fülét, és fájt a füle is).Johhn, most ahogy így mondod lehet, hogy ínkább kábításról volt szó, mint altatásról.Mi a kettő között a különbség?!(Meg amikor hoztuk haza nyitva volt a szeme és nézelődött, csak a teste nem mozgott!)(Amikor Shíva kapta a szurit, közben én is nagyon rosszul lettem, majd nem összeestem, és nemtudtam annyira figyelni, kimentem, és az egyik ismerősünk maradt bent Shívával!)A fülcsepp nevét sajna nemtudom.Fél hatra értünk haza és azt mondta még egy óráig feküdni fog, így is volt.Először a garázsba fektettük, de utána kijött és befeküdt a bejárati ajtóhoz.De alig bírt menni, kóválygott, egész este ilyen kábult volt.De most már reggelre minden rendben van, úgyan úgy járkál mint szokott.(Az ismerősünk mondta, hogy kapott valamilyen fücsppet a fülébe, majd megkérdezem nem-e tudja, hogy mi a neve)De azon godolkodom, hogy lehet, hogy megint csak Otifreet kapott, mert hoztunk haza egy félig üres olyat.És azt is mondta, hogy havonta használjuk az Otifreet!
Johhn Creative Commons License 2008.07.24 0 0 996
Nagyjából egyetértek feketepandával. Ha nem múlik a fülgyulladás, mindenképpen meg kell nézni, ki kell tisztítani alaposan. És ha fáj még egy fundi sem biztos, hogy hagyja, bár általában jól kezelhetőek. Ilyenkor el kell bódítani. Valószínűleg azért nem úgy altatták, hogy egyből utána ébreszthető legyen, mert az nagyon drága, és egy ekkora kutyánál ez nem 1-2ezer Ft pluszt jelent. Ilyenkor persze kába még egy fél napig, de aztán kialussza magát - gondolom mostanra már felébredt.
Az rendben, hogy kitisztította a fülét. De mit talált benne? Ha pl. toklász volt, akkor elég lehet az 1 fülcsepp, mert az okot kivették. De ha "csak" víztől begyulladt/atkás akkor egyszeri fülcsepp nem nagyon oldja meg. Az én tapasztalatom szerint. De biztos neked is mondott valamit a doki, hogy mitől van, mire számíts, stb.
Jobbulást
Előzmény: Törölt nick (993)
feketepanda Creative Commons License 2008.07.23 0 0 995
Shivi!

Mielőtt Johhhn válaszolna írd le, hogy miért lett elaltatva! Nem hagyta az orvosnak, hogy belenyúljon a fülébe? Gondolom csak, hogy ez történhetett. Odakapott...elhúzta a fejét...nem tudtátok megtartani a vizsgálat alatt..nem tudta megvizsgálni...kezelni ébren?? Vagy miért? Meg miért ébredt fel ennyire soká? Hiszen ma már van olyan altatás, ami után egy injekciótól hamar magához tér. Próbáld meg kicsit részletesebben leírni, mert elég komoly amit kérdezel, szerintem többet kell ehhez tudni a történtekről, mint amit leírtál. No, meg konkrétan mit kapott és mire?? Fülcsepp neve pl. és mire kapta?? Az nem lehet, hogy elviszed orvoshoz és nem tudod mit csinált vele és miért, itt valami nem stimmel...ez nem találgatás kérdése! Egy tisztításhoz és egy fülcsepp beadáshoz nem szoktak elaltatni csak esetleg ellenkező, ill. agresszívan viselkedő kutyust. Persze, ha fáj a füle lehet az. És akkor jogos az altatás. Remélem hamar meggyógyul Shivi és elmúlik a fülfájása)) Nekem volt víztől fülgyulladt kutyalányom (lebukott mindig a víz alá), de ő hagyta a kúrát, szegénynek cuppogott a füle míg kezelték, nyöszörögve tartotta a fülét, végén dokibácsi kokit adott a fejére és nózin puszilta a hőst. Én pedig soha többé nem vágtam ki a füle alól a szőrt, mert azért ment bele a víz. Nem keletkezett légbuborék a zsíros fülszőr körül a kivágás miatt, belemehetett ezáltal a víz. S ha mégis kiállítás miatt ezt megtettem, olajos vattával a fülében pancsolt a tóban. Úgyis süket volt, ha vízbe került, de addig alkalmi, innen kezdve bedugott fülű))
Előzmény: Törölt nick (993)
noniné Creative Commons License 2008.07.23 0 0 994
Húúú! Nem értek hozzá, de szerintem gyönyörű kutyus! Nekem NAGYON tetszik.
Előzmény: jinuka (992)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 993
Fekete panda, Johhn köszi a segítséget!

Ma voltunk orvosnál.Elaltatta Shívát, hogy teljesen kitísztítsa a fülét, még legbelül is.És valamilyen fülcsppet is rakott bele.Teljesen elkábulva hoztuk haza, meg se bírt mozdulni.Most már azért jobban van, felébredt, felállt, de megint lefeküdt és azóta fekszik, még mindig egy kicsit kábult.Johhn te antibiutikumot ajánlottál, de te mit gondolsz erről az eljárásról amit a mi dokink használt?
Jinuka, a címet elküldtem e-mailben!
Előzmény: Johhn (989)
jinuka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 992
lány kutyusom van,szeretném akkor elkérni acimet ha lehet.na talán most sikerül képet küldeni
Előzmény: Törölt nick (985)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 991
Szeretnék elmenni. Tudod a pontos helyszínt is? Köszi!
Előzmény: darcyka (990)
darcyka Creative Commons License 2008.07.21 0 0 990
Éjszakai Cac kutyakiállítás Debrecenben július 26.-án, gondoltam érdekel titeket!
Johhn Creative Commons License 2008.07.21 0 0 989
Otifree kíváló fültisztításra, de nem fülcsepp. Ha enyhe hallójárat gyulladás van, akkor elég lehet, de ez csak tisztít. Ha fürdés közben lebukik, lehet, hogy belemegy egy kis víz, arra elég lehet, de ha nem múlik, akkor érdemes valami igazi fülcseppet is hazsnálni. (Amiben van antibiotikum, gyulladáscsökkentő, gombaölő, stb. pl. Surolan, Oticat...) Ha vakarja a fülét, meg ha fáj neki (a hallójárat nyomogatása) az azt jelzi, hogy tényleg begyulladt már a hallójárat érdemes valamelyiket adni.
Otifreeből egyszerűen belenyomsz egy picit a hallójáratba, belemasszírozod, aztán majd a kutyus kirázza a váladékkal együtt. Hallójáratba nem nyulkálunk semmivel, de a fül belső részéről akár Otifreevel, akár olajos(a víz nem az igazi) vattával érdemes letörölni a kicsorgó váladékot, mert kimarhatja a bőrt.
Fültisztítás normál esetben tényleg elég kéthetente-havonta. Ha valami gond van akkor kell naponta. Én a helyedben ezt megtenném minden fürdés után, lehet, hogy kevesebb probléma lesz. Csak egy kevés Otifree a fülébe és kész is van.
Fülatka általában jól látható otoszkóppal, nyílván megnézték. Mi ilyenkor Advantixet szoktunk adni, meg Frontline sprayt a fülbe. De megelőzésnek szerintem a többi is jó, ha már van fülatka akkor hivatalosan ez hat.
Előzmény: Törölt nick (984)
noniné Creative Commons License 2008.07.20 0 0 988

Köszönöm a jó tanácsokat!

A táp pontos neve  PURINA DOG CHOW JUNIOR csirkés rizses!

Az elöző ugyanez volt csak bárányos.

A hallal még nem próbálkoztunk,de ami késik az nem múlik:))

Előzmény: feketepanda (986)
feketepanda Creative Commons License 2008.07.20 0 0 987
Vattával és babaolajjal a legegyszerűbb tisztítani, de ilyenkor nyáron célszerű gyógyolajjal, ami távoltartja a legyeket-szúnyogokat is és enyhe gyulladáscsökkentő hatása is van. Fontos, hogy olyan spotot tégy rá, ami külső és belső élősködőkre is jó, hiszen az a fülatkát is távoltartja. Komoly hallójáratgyulladást csinál a fundinál ez az átok. Egyszerűen kitörlöd a fülét, de mélyen nem kotorászol benne, csak amíg kényelmesen hagyja. A fülük, ha egészséges, tisztul, csak a külső hallójáratot kell kitörölni. Ha fáj, akkor igen, begyulladt a füle. Én most spotoztam le őket, sajnos nincs meg a doboz, arra emlékszem, hogy egy németjuhász és egyéb kistestű kutyóka van az elején, világosbarna a doboz és rüh-tetű-kullancs-bolha-atka-orsóféreg-szívféreg ellen használ. Johnn talán tudja a nevét is...nem jut eszembe sajna. Holnap utánajárok, ha nem felejtem el.
Előzmény: Törölt nick (984)
feketepanda Creative Commons License 2008.07.20 0 0 986
Noniné:))

Csukamájolaj bármely patikában kapható, elég ha 3 dl-t veszel. Napi 1 teáskanál 2-3 hétig. Csirkés tápot ha lehet cseréld vissza bárányosra, halasra, nyulasra. Igazából a táp neve érdekelt volna, mert a Friskies pl. horror mit művel...döbbenet korpás kölyköket látok, ahol azt adják. Nem antireklám, nem fundinak való. Annál még a TESCO bárányos 22%-osa is jobb:)) Szuper a NutraGold, Willovy, Nutro. Nagyon jó az olivaolaj a tápra, enyéim rajonganak a halkonzervért no meg az egész halért nyersen:)) Először nem akarták a halat megenni nyersen, akkor megmikróztam nekik, ma már falják egészben. Most a cukkini a sláger és a tök, egész nap ennék. És lelkesen dinnyéznek hetente egyszer:)) Persze csak tápot kapnak, a többi pusztán csemege. Vékonyak a kutyáim, a meleg miatt teljesen le lettek fogyasztva, vidámak és elevenek, jól bírják így. Ne hízlald, jobb ha alacsonyabb energiatartalmút kap már. 26-28% körüli a megfelelő, ilyen fundinak a NutraGold családban van. És ne adj mellé kálcium kütyüket, tilos. Ha nem eszi a rizst nem baj, adj zöldséget neki:)) Szinte soha nincs szőr gondom, és soha nincs korpás kölyköm mióta a fentieket adom. No meg a kölykök a tápra kapnak az oliva mellé egy kis joghurtot.

pussza))
Előzmény: noniné (981)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.20 0 0 985
Jinuka!

Shívának is nyáron sokkal barnásabb a szőre, de mondjuk neki a vérvonlában is van barna fundi és(fekete-fehér) is.És tavaly nyáron is így volt, hogy nyáron barnás volt de télre befeketedett (de azért télen is maradt benne némi barnás árnylat)!Szerintem is van a napnak is hozzá köze!De amúgy azt írják az újfoundlandiról, hogy a szőre bronzos csillogású!Még Shíva előtt barna fundit kerestünk de nem igazán találtunk ezért maradt a fekete.De ha barna kiskutyát szeretnél már találtam egy tenyésztőt akinél szokott lenni megadom a címét ha kell!Nekem Shíva 16 hónapos és nekem is 55 kg körül van, nekem is nyáron kevesebbet eszik, de ez ínkább a meleg miatt van szerintem.Neked fiú vagy lány kutyusod van?

Ez a kép még májusban készült, de lehet látni ahogy a nap is rásüt milyen barnás!
Előzmény: jinuka (979)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.20 0 0 984
Johhn!

Köszi a segítséget!Fültisztító folyadékot adott és azt mondta, hogy havonta használjuk!De ez már egy 3 hete volt, és most majd megint visszük,mert nem igazán javul neki. A fülcsepp neve : Otifree.Nekünk úszás közben sokszor lebukik vízbe, és ezért gondoltam, hogy a víz miatt.Lehet, hogy furán hangzik amit most kérdezek, de a kutya fülét, hogy szoktad kitisztítani, mivel?(első kutya ezért nem nagyon tudom) Megpróbáltam neki nedves vattával a a hallójáratnak a külső felét kitísztítottam, de nemtudom, hogy legbelül szabad-e, nem- e sértem meg a fülét vagy valami?Nagyon sokat vakarja a fülét és ahogy tisztítgatom neki azért jelzi, hogy fáj neki ezek a fülgyulladás jelei?!
Előzmény: Johhn (973)
Johhn Creative Commons License 2008.07.20 0 0 983
Tényleg lehet allergia is. De akkor meg viszketni szokott minden, és általában az tűnik fel először, hogy viszket még a simogatás is. Az én tapasztalatom az, hogy van ilyen erős korpázás vedlésnél is, főleg ha nagyon intenzíven zajlik.
Noniné, ha most váltottatok tápot akkor tényleg figyelj oda, mert csirkére sokan allergiásak. Akkor nem nagyon fog múlni a korpázás, meg mindenhol viszketni fog a kuty.
Sörélesztő jó a bőrre, meg a csukamájolaj is, de én kifejezetten bőrtápláló olajokat szoktam ilyenkor adni (van csomó féle). Olyasmi, mint a halolaj, sok-sok telítetlen zsírsav, E, A, D vitamin, meg miegyéb van benne.
Előzmény: feketepanda (978)
noniné Creative Commons License 2008.07.20 0 0 982

Azt nem is írtam, hogy a táp fajátja ugyanez volt előtte is, csak az ízetésen változtattunk.

A képeknél elcsúszott a szöveg, de kitalálható, hogy melyik, melyik. :) Amikor szerkesztettem, még jó volt! :) Most, hogy megnyugtattatok, hogy nem bőrbetegség, már viccelődni is tudok. :)

Előzmény: noniné (981)
noniné Creative Commons License 2008.07.20 0 0 981

NAGYON szépen köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!

John, milyen tabletták? A mi dokink sörélesztő tablettát javasolt, azt kap kb. 1 hete, napi kettőt.

Két hete váltottunk tápot. Eddig bárányosat kapott, most csirkéset vettünk. 29%-os. Az sok? A rizs eddig nemigen jött be neki, bár már régebben próbálkoztam. Csukamájolajat be lehet szerezni állatpatikákban?

Előzmény: feketepanda (978)
jinuka Creative Commons License 2008.07.20 0 0 980
sajna a képekre várni kell mert kicsinyiteni kell és azzal meg kell várnom a gyerekeket mig haza jönnek ill" ráérnek" egy kicsit egybe irtam mindent remélem  azért kihámozátok a lényeget .
jinuka Creative Commons License 2008.07.20 0 0 979
sziasztok! nekem ,nekünk  a fürdéssel úszkálással kapcsolatban cak jóhireink vannak. már egészen kicsi kora óta bemegy a vizbe. sőt mostanában már együtt fürdünk . bedobom a labdát és megy mint a golyó kiviszi a labdát azután vissza jön értem belekapaszkodom a  hátába és húz kifelé eszméletlenül imádja a vizet . én a dunára szoktam lemenni vele tegnap nem oda mentünk ahova szoktunk elég nagy volt már a sodrás olyan volt mintha egy helyben úszna ha 20szor bedobom akkor is megy érte nem fárad el.annyira jó vele úszni ha elengedem vissza fordul  újra meg újra mig megint belenem kapaszkodom a bundijába . ha kijön a partra hempereg a füben asztán vissza a vizbe. ráakarom adni a pórázt berohan a vizbe jelzi ő még nem megy sehova.Szeretném kérdezni aki tudja? gondolom az nem létezik hogy barna meg fekete szin, vagyis vagy fekete vagy barna.  valaki aszt mondta kiszivta a nap .bár  inkáb barna foltok vanak rajta mint vörös.remélem majd be, főleg befeketedik. főleg a hátán van lábán egy kicsi. úgy látszik kezd fel nőni,már nem eszik olyan hevesen bár gondolom a  ez a meleg miatt is van . tegnap mértem meg 55kg 17honapos lessz 31.- én jó ha megnézem a törzskönyvét van az ösök között barna, meg fekete-fehér is. Van most nálunk barna fundi föleg fiú érdekelne esetleg jólenne majd anno a kutyuskámhoz. persze ha az enyém is megfelel neki. ha valaki tud kérem irja meg. teszek fel egy pár képet énis ha sikerül.
feketepanda Creative Commons License 2008.07.20 0 0 978
Vedlésnél nem ilyen intenzív....tapasztalatom szerint a táp egyik összetevőjére lesz érzékeny a kölyök. Mit kap? Hány %-os fehérjetartalmút és milyen alapút?? Javaslom a bárány, nyúl, hal alapúakat. Lehetőleg azonnal cseréld. Ha allergia most kell megállítani...és 26-28% fehérjetartalmú legyen maximum!!! Pár napig sok zöldség és rizs kevés táppal, aztán a bárányos. Jó adni pár napig napi 1 teáskanál csukamájolajat vedléskor.

pussza: Bea
Előzmény: noniné (975)
Johhn Creative Commons License 2008.07.20 0 0 977
Jók a képek, no meg a főszereplő is!
Tényleg úgy néz ki, mintha korpás lenne csak a bőre, ez vedlésnél nem ritka, én ilyenkor bőrtápláló oldat (vagy tabletta) szedését szoktam javasolni, vedlésnél amúgy sem árt. De alatta a bőre nem látszik gyulladtnak, pirosnak, stb. Többnyire egyébként magától is helyreáll vedlés végén, de szebb lesz a bundája és egészségesebb a bőre, ha rásegítesz.
Előzmény: noniné (975)
newfyfan Creative Commons License 2008.07.19 0 0 976
SZINHIBÁS ÚJFOUNDLANDI KÖLYKÖK TK NÉLKÜL ,OLTVA ELADÓK.ÉRD :06-30-8430-741 .
noniné Creative Commons License 2008.07.19 0 0 975

Kedves John és Feketepanda!

Segítségeteket szeretném kérni. Zeus bőrén olyan van, mintha korpa lenne, csak nem fehér, hanem barnás színű. Tegnap még csak a hátán, a gerince vonalán láttam, ma már úgy vettem észre, hogy kezdődik a teste többi részén is. Nem tudom, hogy köze van-e az úszkálásokhoz, vagy ahhoz, hogy most nagyon vedlik.

És azt sem tudom, hogy sürgős beavatkozást igényel vagy ráér hétfőig, míg dokihoz tudunk menni?

Megpróbáltam lefényképezni, hogy látszódjon miről beszélek.

Előzmény: Johhn (973)
noniné Creative Commons License 2008.07.19 0 0 974

Sziasztok!

Anno a kutyisuliban nekünk azt mondátk, hogy 6 hónapos kortól van. De ajánlottak ovit is 3-6 hónapos kirig, ahol szocializálódni segítik Őket és a gazdikat, de mi azt doki bácsi javaslatára kihagytuk, és magunk próbáljuk meg a környékbeli kutyák segítségével.

Zaus is volt úszni. Egy közeli bányatónál jártunk, amit doki bácsink javasolt. Először egy sekély résznél ment bele a vízbe egyedül, és ott pancsizott. Utána egy másik résznél, ahol nagyon hirtlen mélyült, bemászott és úszott egy kis kört.

Utána itthon is beüzemeltük a kádját.

Valahogy így néz ki úszás után:

Így szidás előtt:                         Szidás után:

Amikor szeretne valamit:

és amikor megkapta:

Johhn Creative Commons License 2008.07.19 0 0 973
Nem tudom, fültisztító folyadékot adott-e a doki, érdemes naponta kitakarítani a gyulladt fület, úgy a fülcseppnek is van esélye, hogy hatni tudjon. Egyátalán nem biztos, hogy a víztől gyulladt be, az én kutyáim sosem teszik bele a fejüket a vízbe fürdés közben. Viszont kutyáéknak eleve érzékeny a füle, könnyen begyullad a hallójárat. Toklászt mindig érdemes kizárni, de biztos belekukucskáltak a fülébe.

Előzmény: Törölt nick (972)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 972
Darcyka

Én is Shívát valahogy olyan idős korban, talán egy kicsit idősebb korban vittem először nagyobb vízhez.Nekem se nagyon akart bemenni inkább csak a szélén a vízben sétálgatott.Igazából nem nagyon erőltettem neki az úszást!Utána csak most tavasszal vittem el úszni, akkor már egyből tetszett neki a nagy víz, és most, hogy folyamatosan hordjuk, mindig egyre beljebb merészkedik.

Én először 8 hónapos korban vittem kutyaiskolába, de szerintem már egy 6 hónapos kortól is lehet!(de ez csak az én véleményem)De azt mondta az oktató, hogy jó időben vittük, mert pont ebben az idős korban a legtanulékonyabbak a kutyák!Mondjuk most ahogy vannak a nagy melegek nem járunk, mert nagyon fárasztó lenne neki!Majd ősszel megint elkezdünk!Tehát szerintem egy 6 hónapos kortól már elég tanulékony!

Amikor voltunk kozmetikusnál, mondta a kozmetikus, hogy Shíva mind két füle be van gyulladva, valami baktérium miatt.Már a kozmetikus előtt észre vettük, hogy elég piros és zsíros a füle és elvittük orvoshoz de az csak fülcseppet adott rá. De nem nagyon akar elmúlni, ezért majd jövő héten megint elvisszük az orvoshoz!Gondolom a víztől gyulladhatott be!?Ti mivel szoktátok kezelni a fülgyulladást?
És még egy kép!
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 971
Sziasztok!

Múlt hét kedden meglátogattuk a kutyakozmetikust, Pesten amit a forumon ajánlottatok.Nagyon kedvesek a lányok, 3 és fél óra alatt lettek kész, szerintem jól végezték a dolgukat!Igazából nyírva kevés helyen lett, sok helyen inkább csak rítkíttották.De a szőre sokkal selymesebb és puhább, fényesebb lett, könnyebben kezelhető.Kicsit féltem, hogy nem-e fog megijedni, hogy ott kell hagynom!De utána azt mondták nem volt vele semmi gond és még udvarlója is akadt!Nekem egy kicsit fura ahogy a fején meg lett nyírva de gondolom ez a fundi stílus!?
És egy pár kép már otthon a kozmetika után!
feketepanda Creative Commons License 2008.07.18 0 0 970
qqcs))

Nekem nagy áldozatot kellett mindig hozni)) Bele kellett menni a vízbe előttük, bezony..))Kukucskáltak eleinte, de győzött a kíváncsiságuk, meg persze a türelmem. Aztán most meg az okoz gondot, ha víz mellett vagyunk, hogy kijöjjenek. Süketté válnak)) Sajnos az autójuk éppen trapa, nem tudom így vinni őket.
Sekély partú vízben lehet beszoktatni őket úgy, hogy bokáig belegázolsz és megy veled. Ne lepődj meg, ha megtorpan. Kedvesen pancsizz vele, óvatosan emeld mélyebb vízbe, 14-16 hetes kortól gyönyörűen úsznak. Csak ne fröcsögd szembe, mert ha megijed kezdheted elölről))

pussza
Előzmény: darcyka (969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!