Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Mike ; El,de nem az aki jajgatott érte. Én meg nem mentem oda nyitásra, miután a RE:4 -ben azt írtad,hogy előbb menjen el az ME. Inkább elhúztam vidékre szervizelni már 8-kor.
Ha nem vitték el, akkor megkérlek, hogy mégis hozd el, ha elvitték, akkor valószínű, hogy egy újba fogok invesztálni, de ha így lesz, arról még úgyis dumálunk.
Mike ; Alu tárfenék most is van. Úgy is be kell mennem a héten a FÉG-be, mert más ügyben felhívott egy ismerősöm, és amikor meghallotta, hogy pár tucat még a raktárkészlet, megkért hogy vegyek neki is egy GRP-t.
Mike ; Még csak most jöttem meg , messzebb voltam javítani ebbeaszaridőbe. Hamar megkaptad a csomagot, másik oldalra is tettél kitámasztó korongot a fedél alá ?
dos48 megérkezett a csomag köszi szépen, nagyon fasza a keskeny markolattal, az új tár rugója meg olyan erős, hogy alig bírtam beletuszkolni a töltényeket!
"lehet-e, egy fegyverre 2-ét személy részére viselésit kérni"
Jogszabály nem rendelkezik róla, de ha nem akarsz bonyodalmakat, akkor szerintem is sokkal jobban jársz, ha veszel külön(!) egy jó kis forgót az asszonynak (HW88, HW37, RG59 - pénztárcádtól függően), mint ahogy dos48 is javasolta! Nézz szét a Gunbox-ban, ott még nagyon jó állapotú használtakat is ki tudsz fogni méltányos áron!
"akkor még nállam is amatőrebb emberek űlnek a nagyház bejáratánál,mellesleg akinek az lenne a dolga,hogy a magamfajta (amatőrt)útbaigazítsa!"
Ha tényleg a bejáratnál álló ürge mondta, akkor nem kell rá adni, neki nem az a dolga, hogy tudja a jogszabályokat, hanem, hogy ellenőrizze, nem viszel-e be töltött fegyvert! Egyébként valóban nem kell bevizsgáltatni! Elég egy olyan doksi (pl. garanciajegy), ami tartalmazza az engedély kiadásához szükséges infókat: fegyver gyártója, típusa, kalibere, vásárlás dátuma. Jó, ha beviszed az üres fegyvert is, hogy a kisasszony ellenőrizni tudja, hogy az adatok valóban megegyeznek a papíron lévőkkel. (Ez nagy hülyeség, és a jogszabályban sincs előírva, de ez van...) A kapunál (a forgóajtó után rögtön balra) megmondod a cerberusnak, hogy gázriogató viselésiért jöttél (semmi mást!). Erre ő elkéri a fegyvert, ellenőrzi, hogy nincs-e töltve, és ad egy sorszámot. Te átmész a fémkereső kapun, és már várhatsz is a sorodra, hogy a szám szerint szólítsanak. A pízt a helyi postaablaknál lehet befizetni. Sok sikert! :-) (Érdemes olvsgatni a Gázpisztoly topicot is, sok hasznos infót megtudhatsz!)
Jóestét kedves uraim!Így első nekifutásra én azt mondom nagyon nem bántam meg,hogy GRP-t vettem,és nem egy spiáter szart fele ennyiért!Gyorsba elnyomtam 3 tár MFS-t csont nélkül meg volt mind,bár a fülem is csengett rendesen.Szerény véleményem szerint nem rossz arány,tekintettel arra mennyire le van húzva ez a pisztoly meg lőszer mások szerint.Irritánst nem probáltam még mert az egy kicsit költségesebb szorakozás lessz,bár azt is vettem csak kicsit drágán,:hol tudok jót beszerezni emberi áron?:)
Köszi a jótanácsot,de akkor még nállam is amatőrebb emberek űlnek a nagyház bejáratánál,mellesleg akinek az lenne a dolga,hogy a magamfajta (amatőrt)útbaigazítsa!Faca még egy napom rámegy a dologra,mert valaki nem tudja a munkáját.Na mindegy,most megyek tesztelni a VASAT.Este majd beszámolok az eredményről.
awis ; Háát, én ilyenről még nem hallottam ,én még kocsit is vettem az asszonynak, csak ne az enyémet akarja használni. A GRP egyébként nem nő kezébe való, nemcsak nagy és nehéz, a kezelése is erőteljes. Ha igazán jót akarsz, ezt a dolgot felejtsd el , lepd meg egy könnyű forgóval / ne kéz alatt, mert az ő viselésijéhez be kell majd vizsgáltatni / . Hidd el, jobban jársz.
Köszönöm a segítséget,a jövő héten akkor megint megpróbálok engedéjeztetni.más: Valaki nem tudja véletlenűl,hogy lehet-e, egy fegyverre 2-ét személy részére viselésit kérni pl.a feleségemnek,mivel elég sokat ingázik pestre.
***"FegArmy felszámolás alatt van, azonban a gyártési tevékenységet átveszi a FégŐr"***.Szóval akkor nem szűnik meg a GRP-k gyártása, csak egy nagyobb belső változás lesz?
Awis ; GRP számla, garjegy, biztonság kedvéért üres vas dobozában nálad volt ? Sőt, a Fég még az MKH érvényes próbajelhasználati engedély másolatát is odaadja. Ha igen, kár volt elküldeni hagyni magad. Ha nem, akkor próbáld újra.
Szasztok srácok,van még valaki a topikon?Én egy újonc vagyok,mondhatni egy műkedvelő amatőr.De lenne egy pár kérdésem az urakhoz,mivel hogy tegnap egy GRP9 boldog tulajdonosa lettem.De van egy kis gondom a viselési engedéllyel.A rend Őre tegnap úgy tett a tevébe,hogy kell a Gyögysor utcából valami papíros.Na ezzel mi újság?Valaki segítsen.KÖSZI.