Keresés

Részletes keresés

torren001 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 4935

nos akkor láthatjátok, a görögországi áremelés miatt nem kell aggódni :)) inkább imádkozzatok, h. a forint ne értékelődjön tovább. 

southwind Creative Commons License 2009.05.24 0 0 4934
azt hittem a forum neve Sarti hmmm
Pablo1 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4933

Szia Marcsi!!

Ujfaludi Zoli vagyok. Nejemmel Edittel, lányommal Zorával és fiammal Zéténnyel (Zétivel csak egyszer) kétszer voltunk nálatok a Holiday-ben, plusz találkoztunk az utazás kiállításon is. Végül nem foglaltunk szállást, de majdnem biztos megyünk Sartira nyáron, júliusban két hétre (viszünk neked Turó Rudit :) ), ha találunk egyáltalán szállást!

Hogy vagy? Milyen az óriás palacsinta? Nekem nem kell Sartira utaznom ahhoz, hogy leégjek, elég a tóparon ücsörögni :) Itt is eszméletlen meleg van már, de ezt jobban türném a tengerparton.

Puszi: Zoli

Előzmény: marcsigrand (4925)
enci&feri Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4932

Timoka6

Szia!

Azt hiszem a hozzászólásom érintett meg kicsit. Senki nem akarja kiforgatni szavaid, hanem ahogyan írod itt eszmecsere folyik.

Visszaolvasva, akkor másképp értelmeztem írásod (ezt Motun-hoz írott hozzászólásomban fejeztem ki). Ha sértő, netán bántó volt, akkor ELNÉZÉST!

De, a mostani írásod sokkal konkrétabb és (sztem) értelmezhetőbb (részemre).

Ezekután, ha még elolvasod véleményem:

Én azt szoktam írni, hogy mindenki annyit vigyen magával, amennyit nem bán meg a nyaralás végén. Elkölteni nem muszáj, de ha elköltöd, ne legyen büntudatod érte.

Számszerüsítve: szerintem napi 3000 forint/fő a legkevesebb, amiből ki lehet jönni. Egy jó vacsora, ebéd 15-20 eu/fő (átlag). De, az éttermi árak kb a hazai árakkal egyenlő (eu árfolyam függő). A pék és tejtermékek viszont a hazai árak 2x-e.

Üdv.

Feri

Előzmény: Timoka6 (4929)
Timoka6 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4931
köszönöm a hozzászólásodat! esetleg valahová tettél fel tavalyról sartis képeket? Igaz, hogy nagyon sok képet megnéztem már Sartiról itt a neten, de a jóból sosem elég.......bár már nemsokára élőben látjuk.....már nincs sok, junius 22-én indulunk! Már alig várom, mindenhol csak jót olvastam róla!
Előzmény: Motun (4930)
Motun Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4930
Nem forgattuk ki, és a tapasztalatokat írtuk. Legalább is én a tavalyit, mert idén csak júl. 19-én indulok.
Azért tettem be tavalyi ártáblát, amit meg is ajjajajajoztak.
Az idei nekem is meglepetés lesz, nem tudni mennyire viseli magán a válságot az ár.
Viszont írták hogy (és igazuk van) drágább az euró.
Ez így igaz, még el sem indul az ember, máris drágább a tavalyihoz képest.
De én megint csak azt mondom, ott nem szokás annyira elugrasztani az árakat.
A görög a jövő évre is gondol, nem riasztja el (túlzottan) a magyart.

A költés meg megint egyénre szabott. Azért láttad az ártáblázatot. Én személy szerint két-három nap után csak folyadékért vagyok oda. Ha nagyon meleg van nem is kívánok enni. Egy-egy giros, meg sok lé.
Előzmény: Timoka6 (4929)
Timoka6 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4929
Sziasztok! Nos, ugy gondolom, hogy ez egy fórum, és ez nem más mint emberek beszélgetése, eszmecseréje a másikkal. Én is rengeteget olvastam fórumokat, sőt ezt is elolvastam, és láttam árakat is, csak arra voltam kiváncsi, hogy nagyjából ki mennyit költött! Nem áll szándékomban kiszámolni napra pontosan, hogy mennyit fogok költeni, csak gondololtam, majd megirják azok akik tavaly voltak, hogy mik a tapasztalataik....stb. Nem kell a szavaimat kiforgatni! De azért köszönöm a hozzászólásokat! További szép napot!
enci&feri Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4928

Motun

- bizony igazad van. Nem mindegy mennyit megy fel. De, ahogyan írod az árak kint nem ugranak úgy, mint akár itthon. De ezt Marcsigrand meg is írta utánad, közzétett jó pár idei árat. Gyros 2 eu helyett 2,2 eu lett. Bár ezek az árak a szezon haladtával kicsit drágulnak, de ez mindíg így volt.

Nekem csak avval volt egy kis bajom (AAJAJAJJJAJAJAJAJJJJJ), hogy az oldalon több

hozzászólásban közzétettetek árakat és hát egy kis visszaolvasással ........

Bár én úgy gondolom, hogy nem az elköltött pénz miatt fogod jól érezni magad Sartin. A pénz csak segíthet benne, hogy minnél több élményhez juss. De ha csak 2 napi motorbérlésre futja, már azzal is hatalmas túrát lehet tenni és nagyon sok élményre szert tenni. De, ha csak gyalog járja be a környéket az ember, akkor is legalább 4-5 öblöt fel lehet fedezni.

Az étel megint csak relatív. Attól függ mi elég az embernek. A sült kokoricájuk nagyon finom és kihagyhatatlan (de nem olcsó 1,5-2 eu), a szölő olcsóbb, mint itthon (mi 1-1,5 eu-ért vettük).

Amikor mi Sartira mentünk, 3 hónapot a felkészüléssel voltam elfoglalva. A fórumokat bújtam, az elmúlt évi írásokat olvastam ........

Úgy gondolom itt mindenki nagyon segítőkész, de .......

Jó hírem van, mert Sartin SÜT A NAP!!! Kisebb felhőátvonulás lehet, de ez nem zavarja meg a gyönyörű időt kint.

Előzmény: Motun (4926)
torren001 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4927

amúgy meg számoljatok azzal is amióta a drága kis forintocskánk romokban hever addig részünkről van drágulás. Erre is kéne gondolni, tehát mi tavaly 240 HUF ért váltottunk EUR-t most ez 280 HUF, tehát a tavalyi árakhoz képest nekünk 15-20% os drágulást jelent!!!

Motun Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4926
Sebaj, a tapasztalat azt mutatja (gondolom te is ezt tapasztaltad) hogy annyira nem ugranak el az árak a tavalyihoz képest.
Kalkulálni a tavalyiból is lehet.
Ha az idén 1.50E helyett 2.00E kell fizetni szvsz az még nem borítja fel annyira a kalkulációt hogy a nyaralás félidejétől éhezni-szomjazni kelljen.
Na most ha valaki meg centre lebontja, kikalkulálja/napra a költőpénzt, hát ahhoz tényleg nincs mit mondanom.
De az hogy érzi jól magát?

De ha az idei árak a tavalyihoz képest oly mértékben alakultak hogy
az 1.50E helyett 4.50E vagy 5.00E kell fizetni akkor bocsi a tavalyi listáért.
Akkor tényleg.....AJJJAJAJAJAJAJAJJJJJJ!.................
Máskülönben ................
Előzmény: enci&feri (4919)
marcsigrand Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4925
Sziasztok..40 fok van napközben ..aki jön mindenképpen magas faktorszámú naptejet hozzon!! A vendégeim mind pirosra ropogósra sültek...a víz lassan melegszik..de úszni nagyon jó!!! várlak
Előzmény: goldsgym (4914)
torren001 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4924

ez az ófaluban van! 100% -hogy meg fogjátok találni! két utca sarkán lévő nagy húsbolt ha jól emlékszem. Hatalmas nagy terasza van ahová pár 3-4 lépcsőfokot kell felmenni és ott a bejárat... attól nem messze az egyik mellékutcában van a halas bolt is.

kojonó Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4923

Mi pedig grillezni szeretünk. Ha egy picit pontosabban le tudnád írni hogy hol is van ez a húsbolt. Az óvároshoz a sétálóutcához vagy valamihez képest.

Előzmény: torren001 (4922)
torren001 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4922

Halihó!

Mi tavaly kb fejenként 200 EUR-t vittünk és az bőven elég volt egy hétre. Ezzel arra gondolok, hogy nem igazán gondolkoztunk azon mit vegyünk meg és mit ne. Persze kinek mik az igényei. Sörre mindig futotta:) asszem 6 -os kiszerelésben vettük a mythos sört és ez mind volt 5 EUR. Kb. 3 szor ettünk étteremben, a többi napokon inkább csak csemegéztünk a büfékben. 2-3 szor főztünk. Van egy nagyon jó halas bolt Sarti központjában. Ott vettünk mindenféle típusú halakat és ezeket kedvünkre ízesíthettük. Viszont van hentes is, érdemes benézni mert olyan kellemes csalódás még nem ért életemben amit ott tapasztaltam. Na szóval bementünk sertéshúst venni a gyroshoz és az eladónak mondtuk, hogy fél kg-t szeretnénk. Erre az eladó srác fogott egy jó nagy darabot, levagdosta az oda nem íllő (zsíros) részt (ami ugye a sertésen elég sok van) és a szín tiszta húsból levágott pontosan 0.5 kg-t. Na ezt csinálja valaki utána itt Magyarországon!  :)

Ha kérdésetek van írjatok!

üdv: István

Motun Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4921
Gondolom csak a régi emlékek miatt akarsz kötözködni, de sebaj..........
Hisz tulajdonképp én is ezt mondtam, amire te "Egyébként te sem érted a lényeget" írod..........
Mi az amit nem értek? Külföldinek coki, totális védelem a görögnek, ellentétben hazánkkal semmi kínai dömping.
Ezt írtam. Mi az amit nem értek?

Mit nem értek azon hogy magyart lehúzott a görög partnere. A másik "némber" csak a férje nevén tud vállalkozni. Különben őt is "kiszorítják".
Uazt mondom mint te, basszus az égben..................
Előzmény: Jacques de Molay (4920)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4920
Egy Sartiban remek tésztákat és pizzákat (!!!) készítő magyar vendéglősnő ne legyen már referencia, köszi. Egyébként te sem érted a lényeget, Görögországban a legnagyobb vendégszeretet övez, ha odamész turistáskodni, utazni, lakni, pl: Családom és egyéb állatfajták, illetve expatek ezrei (expat az olyan angol/német/francia/stb. középosztálybeli, aki a nyugdíjas éveit külföldön letelepedve tölti, jellemzően valami jó kis mediterrán szigeten), de ne próbálkozz ott megélni, vállalkozni, munkát vállalni, mert akkor kicsinálnak, kábé az ellenség és a rabszolga között ingadozol valahol megítélésben. Józan itélőképességű ember nem megy oda vállalkozni.
Előzmény: Motun (4918)
enci&feri Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4919

Timoka6

AJJJAJAJAJAJAJAJJJJJJ!

Motun 4899-es hozzászólásában közzétett egy  tavalyi árlapot.

Előzmény: Timoka6 (4917)
Motun Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4918
Egy módon lehet ezt megkerülni.
Beszélgettem Sartin egy étterem üzemeltetőjével. Magyar hölgy. Remek tészták pizzák készülnek nála.
Igazándiból nem is vele hanem a lányával dumcsiztam sokat, aki is ott segített. Ő mondta hogy az anyja idegenvezető volt, kereskedelmi vendéglátós és élelmiszeripari végzettséggel. Megismerkedett egy göröggel, férjhez ment hozzá. De még ekkor is csak úgy lehetett vállalkoznia, ha a férje nevén van 51% az üzletből.
Magyarán görög a többségi tulajdonos.
Nem probléma hogy nem ért a vendéglátáshoz.
Paralián egy másik csajszi is csak a férje nevére tudott üzletet nyitni.
A görögök azért védik az állampolgáraikat. Nem engedik hogy a kínaiak ellepjék az országot, ellentétben velünk.

Görög társat kell keresni. De ez nem mindig jön be. Van olyan hogy a görög többségi tulaj kisemmizi a magyar társát. Tehát nagyon észnél kell lenni.
Paralián beszéltem egy magyar faszival akit a görög társa kisemmizett. Aztán ő megint bepróbálkozott, egy étteremmel. Nem tom mi van vele tavaly még megvolt.
Timoka6 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4917
Sziasztok! Szeretnék segitséget kérni. Mégpedig, aki tavaly volt Sartin, az mennyit költött mondjuk egy jó kiadós ebédre. Azért kérdezem, mert mi a párommal önellátósan megyünk, és számolgatjuk, hogy mennyit is kéne vinni, hogy minden jó legyen. Kiváncsi lennék a véleményetekre. Tudom, hogy ez függ egy pár dologtól, hogy ki mit eszik, meg ilyesmi, de azért ha megirnátok, azt megköszönném! Előre is köszi mindenkinek:-) További kellemes napot!
goldsgym Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4914
Szia marcsigrand! Milyen idő van Sartin mostanában? Itthon néha jó, néha rosz idő van, eseget az eső...

28-án megyünk :)
marcsigrand Creative Commons License 2009.05.18 0 0 4913
szia Márta..sajnos nem tudok neked segíteni abban amit szeretnél...ez egy igen összetartó nép és nem enged ki idegennek földet vagy épületet a kezéből inkább egymás között oldják meg az adás-vételt mint hogy külföldi kézbe kerüljön a faluban bármi.sajnálom..Üdv:Marcsi
Előzmény: marta1 (4911)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.18 0 0 4912
Ha ennyire nem vágod, milyen Görögország, a görögök, akkor ne próbálkozz ott vállalkozni, mert megesznek reggelire.
Előzmény: marta1 (4911)
marta1 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4911

Mind a kettőtökkel  egyet értek...

elnézéseteket  kérem ,  hogy a levéllel terheltelek ,

csak egy gondolat volta részemről  ,

próbálkoztam volna ebből én is kitörni ,  ebből a magyar állapotból

és nem  megkeseríteni   bár ki nyaralását ,

semmi szándékom nem lett volna gulyást főzni , éttermet nyitni ,

hisz egy csendes helyet képzeltem ......

talán a tél is kellemesebb ott ...azért...(?)

Jó nyaralást  kívánok mindenkinek !!

goldsgym Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4910

Teljesen egyetértek southwind-el. Tisztelet a kivételnek, DE: eddig szinte akár hol voltunk belfödön nyaralni, a kiszolgálás minden hol: unott, citromba harapott fej, flegmaság, "megpróbállak átverni" hozzáállással. Köszönöm szépen de marhára unom már ezt. Ha görögországba megyek, nem akarok az - természetesen utastársaimon kívül - magyar hangot hallani, főleg nem magyar kiszolgálást.

És ha valaki nem érti miről beszélek, vagy mire gondolok: számold ki, mennyibe van pl. a Balatonon egy hét, meg mondjuk Sartin.

Biztos bennem van a hiba, de én ezt így látom és így tapasztaltam. Szóval köszi és bocsi, de nem kell még több magyar étterem vagy étterem tulajdonos Sartira. De ezt úgy sem én döntöm el...

Május 28-án megyünk, Marcsigrand már most rendeld meg a jó időt :)

Előzmény: southwind (4909)
southwind Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4909
Egy ilyen vallalkozasnal szamitasba kell venni, hogy ha Sartin elszaporodnak a magyar ettermek, boltok satobbik, mar nem akarunk odamenni soha tobbe, en legalabbis tuti nem, sot, szerintem mar igy is tulzo a tendencia, szoval nekem egeszen biztos, ez lesz az utolso latogatasom. Elveszik az a varazs, hogy gorog, mint ahogy ez mar nagyjabol el is veszett. Rantotthusert, Tibi csokoladeert nem akarok ennyi km-t utazni, mert ahhoz ez tul draga. Igy is a ket het gorogorszagban annyiban van, mint egy teljes honap maltan, repjeggyel, lakasberlettel. Gorog orszagban en szivesebben vasarolok gorog boltban , eszek gorog ettermekben tipikus gorog eteleket, csacsigolok gorog vezetovel, mert ez de facto hozzatartozik a dologhoz.
marta1 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 4908

Marcsigrand !!!

Próbáltam emailt küldeni , de nem sikerült , ezért mindenkitől elnétést kérek , ide írom a levelemet  ami a Marcsinak szól !!

Szia Marcsi !!  Elnézésedet kérem amiért ismeretlenül zavarlak, olvastam beírásodat az index fórumon és bátorkodom írni neked. Szeretném megkérdezni Sartin található-e eladó   kis panzió , úgy 6-8 szobás és a földszinten egy kis üzlettel? Csendesebb részen , de megközelíthető helyen , viszonylag elérhető közelségben a tenger . Beírtam a google keresőbe de nem sok eredménnyel. Azt remélem hogy elindulásomban hasznos információval tudsz szolgálni . Nem azonnal gondoltam , inkább a jövőben , családi vállalkozásként üzemeltetnénk. Köszönöm hogy elolvastad.  Üdvözlettel Márta

Köszönöm válaszodat , esetleg aki tud válaszolni , szivesen fogadom !!!

marcsigrand Creative Commons License 2009.05.15 0 0 4907
Az óriás palacsinta 2€ a fagyi 1€ /gombóc itt Sartiban
ceedrush Creative Commons License 2009.05.11 0 0 4906
enci&feri
RamsesKing

nagyon köszönöm, akkor kb jól számoltunk :)
sutto Creative Commons License 2009.05.11 0 0 4905
szia!
Pizza árak? Óriás palacsinta, fagyi?
Előzmény: marcsigrand (4904)
marcsigrand Creative Commons License 2009.05.11 0 0 4904

Szia..Nos utána néztem az áraknak

pl:a Gyros 2:20€ pitában ,Gyros tál 6:00€

víz 6db együtt 6X1,5 l:1:25€

szóda 6X1,5 l:2:85€

tej 1l:1.20€

vaj:1,08€

kenyér 1kg:1,80€ .1/2 kg:80-90 cent

zsömle 25-30 cent

joghurt 2-2:50€...3X200g

sör 33..Pils Hellas 35cent/db

ezek az álltalános árak..ha még érdekel valami írj nyugodtan...26-27 fok van napközben esténként még hűvös van....szia

jó nyarat mindenkinek!

Előzmény: southwind (4897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!