Szerintem sincs, de azért jó volt egy kis vita,sok tapasztalatot lehet leszűrni ezekből a hozzászólásokból. Annyit mindenképpen, hogy hogyan viszonyuljál egy fanatikus macskatartóhoz, ha véletlenül problémád adódna. A macskák elleni védekezésről nem tudtunk meg semmi újat, hacsak nem annyit, hogy a természet élőlényei közül ők azok, akik mindenek felett állnak és istenként kell tisztelni őket (pont, mint egyiptomban). Tá voltartásuk csak tiltott módszerekkel kivitelezhető, hacsak nem akarsz te is beállni a macska-kutyatartók sorába, vagy nem lapul a zsebedben pártíz (száz) ezer felesleges forint, hogy erődöt építhess magad köré a veszedelmes betolakodók ellen. Akinek macskája van, az hamar átveszi annak isteni viselkedését és azonnal felsőbbrendűnek érzi magát. Akinek meg nincs, az nyugodtan érezze magát rabszolgának ebben a macskatulajdonosok és istenmacskák által uralt világban és szagolja türelemmel az úri hobby melléktermékeit.
Tetszik-nem tetszik, megsértettük a macskások önérzetét azzal, hogy megfordult a fejünkben a macskaölés lehetősége (jogosan). Az ő rózsaszínű álomvilágukban minden macska sérthetetlen és bűntelen (ellentétben a meztelencsigákkal). Evidens hát, hogy vagdalkoznak, elmondanak minket mindennek. A tény azonban tény marad: a macska semmilyen komoly értéket nem képvisel, rengeteg van belőle, hivatalosan is irtják, tehát semmi gond nincs itt.
Ja, sérült egója esetleg annak van, aki a saját macskás topicjukon nácit kiállt, meg hogy az Endlösung már egyszer nem jött be, majd összeszed néhány meztelencsigát és felgyújtja őket. Pont, mint szerencsétlen zsidókat...
Sérült egó, meg alfahím, ez kész. Kétségbe lehetsz esve, érveid fogytán... Semmiféle sérült egóról szó nincs, és a macskákat sem akarom kipusztítani, csak gyéríteni. A kóbor macska senkié. Aki nem szeretné, hogy a macskájának baja legyen, az vigyázzon rá, ne engedje kóborolni. Ja, hogy ez lehetetlen? Sajnálom.
hogy jönnek ide a vadőrök? azok a kertesházak kertjeiben elég ritkán fordulnak meg...
a macskák (vagy bármely más állat) lövöldözése csak a sérült egód foltozgatására lehet megoldás, az adott fajt nem fogod kipusztítani. mindig jönnek újabb macskák.
bármekkora alfa-hímnek is képzeled magad, nem fogod tudni mindet legyilkolni, bár igaz, hogy sokat lemészárolsz, vagy - ami még rosszabb - megsebesítesz, megnyomorítasz.
Konkrétan ez az egyetlen, ami beválik. Nem véletlenül irtják a vadőrök is a macskát. Szerinted nyilván a vadőrök sem intelligensek, mert ha azok lennének, akkor kivont pénisszel rohannának a macska után, hogy lepisiljék, hátha attól áttér a salátára a kismadarak helyett.
Tudod, a környékünkön talán én vagyok az egyetlen, aki a saját kezével dolgozik keményen a kertjén, másoknál mindenhol jön a kertész , aki még a kutyaszart is feltakarítja pénzért a kertedből. Ha valaki tudja, hogy mekkora meló van a kerttel, akkor én biztosan. Nem semmi ám 1000 négyzetméternyi telken az építési törmeléket egyedül kihordani, felrotálni utána ötször a kőkemény agyagot, majd kigereblyézni 3szor, kiszedni a földből a helyenként 100 kilós akácgyökereket, majd 5 Ifa termőföldet szétteríteni, 4 raklap porothermet puszta kézzel kihordani a ház elé, mert a daruskocsi nem tud bejönni, mert elsüllyed, és még sorolhatnám... Szóval ha már mindezt puszta kézzel megcsináltam hétvégenként és esténként, mikor a környék fele dubaiban verte a faszát két hétig, akkor szeretném, ha a munkám gyümölcsét is élvezhetném és nem a macskák akadályoznának meg abban, hogy amiért eddíg (és ezután is)keményen dolgoztam, élvezhetetlenné váljon.
ha nem tetszik neki, akkor vagy továbbra is elviseli a szomszéd macskáit, vagy elköltözik.
ez pont olyan, mintha én azt mondanám, hogy én csak a 22 C fokot szeretem, ennél sem hidegebbet sem melegebbet nem tudok elviselni. viszont: télen ugye Mo-n lehet mínusz 10 fok is, nyáron akár 35 fok. télen, bármennyire is utálom a kabátot meg sapkát, kénytelen vagyok felvenni, ha nem akarok megfagyni, az még nem segítene rajtam, hogy leírom százszor hogy "de én nem bírom elviselni a kabátot-sapkát". vagy felveszem, és megmaradok télen is, vagy nem veszem fel és megfagyok, vagy más éghajlatra költözöm...
Hihetetlen, hogy nem bírjátok megérteni: Ximot nem akar sem kutyát, sem macskát. Ti vagytok a Tarts Kutyát-Macskát Misszió tagjai, vagy mi? Miért akarjátok rábeszélni?
nem kell. de: az, hogy valaki allergiás, nem jogosítja fel az öldöklésre vagy állatkínzásra.
ha allergiás, ne nyúljon a macskákhoz, vagy a macskakakihoz, szedjen allergia elleni szereket, vagy - mivel az allergiák nagy része pszichoszomatikus tünet,- a fejében kattintsa át a macskautálat-kapcsolót.
vegyen kutyát, ultrahangos (v. valami hasonló) macskariasztót, szereljen kerítést, citrus elleni szereket vagy vízspriccelőt telepítsen. beszéljen a szomszéddal, értelmes hangnemben. vagy ha egyik megoldás sem jó, költözzön oda ahol nincs számára elviselhetetlen környezeti hatás (bár a belvárosban még büdösebb tud lenni a kutyapisi-kaki).
azért vicces, hogy ha még kerítés sincs, honnan kellene tudniuk a macskáknak, hogy hol a telekhatár? szegények nem tudnak olvasni, a tulajdoni lapot hiába mutogatjátok nekik....
- anblock itália: ívartalanitást ajánlottad. Ma a költsége 10-15 ezer Ft. Szerinted hány vidéki néni, bácsi engedheti meg magának ezt a mulatságot? Sajnos a macskagyűjtésben ők jeleskednek.
- Thick:
Kit hol ütnek agyon, mint a sikló. Nálunk is van bőven, a tavalyi csúcs 70 cm volt. Csodálatosan szép példány, sajnos nincs kép róla.
Sokan néznek, de nem látnak. Észre sem veszik a körülöttük lévő világot, és ilyenkor azt mondom jobb is, mert nagy valószínűséggel kárt okoznának benne.
A 732. hozzászólásodban, hogy kedvtelésből vadászik ebben igazad van.
A patkányfogásra tenyésztett kutyák vannak, ezek a terrierek közül kerülnek ki (nagyrészt).
-ximot: a kerités 1 m magas. Inkább ne is vegyél kutyát, se semmilyen állatot. A kölykök mindent megrágnak, csak az erősen növő növények, bokrok élik túl. A felnőttek egyetlen harapással ketté tudnak egy vastagabb fát roppantani. Az átlag kutya harapása 300 kg/m2 cm.
A leírt vélemények mindvégig személyes vélemények voltak, ki minek, vagy kinek az oldalán áll. Egy tény a macska, ha már háziasitottuk, ne kóboroljon az erdőn, mezőn. Jogosnak tartom a kilövésüket, úgy ahogy akutyákét is. Pl: a nagy japán kutya (Győzike kutyája) képes egy őzet egyedül leteríteni. Amint a kóborkutyák falkába állnak a vadállományt keményen megtizedelik.
Innentől az emberé a felelősség, sajnos ezt ma nagyon sokan nem ismerik.
Íme a példa: férjem testvére nem oly rég befogadott 1 kislány cicát. Ez lett belőle!!!
Ximot: A megnyilvánulásaid hogyismondjam(!) arra utalnak, hogy az eddig felvetet dolgok nem tetszenek. Ha vidéki voltál akkor tudod, hogy a macskákat sehogy nem lehet elzavarni , meg a telekhatár sem nagyon zavarja őket.
- villanypásztor de ha elöl nincs kerítésed akkor nem jó
- kutya
- macskariasztók kipróbálása (ultrahangos) állítólag jó én nem próbáltam
- kideríted, kié a macska átmész hozzá és elmondod a bánatod, megkéred, ivartalanítjátok (pl te fizeted asszem olyan 5-6E Huf/stück :) és akkor ha ott is lesznek nálatok akkor sem lesz szaga. Bár asszonykádnak inkább macskamentesség kellene
>
1-3 megoldás.
a 3.-at meg kellene próbálni sztem. Megveszed pl Brico kiprósza nem műxik 3 napon belül visszaviszed.
Amin felhúztam magam az az ilyen típusú mentalítás ezt sajna én nem bírom mert már láttam ilyesmit. Ha nem ilyen vagy akkor az öröm és boldogság, és bocs, de sajna a KERT = KOMPROMISSZUM=LEMONDÁS+SOK SOK ÖRÖM+MELÓ.
Én örülök, hogy van kutyim és macsekom meg 2 halam :) és 1db zöld varangy
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az én kis zöld szigetemen hogyan pihennéd ki magad agyilag (rádférne monnyuk) az irtózatos macskahúgyszagban. De lehet, hogy te ezt már annyira megszoktad, hogy nem is érzed.