Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
A Love and marriage-et nekünk is felajánlották, én el is gondolkoztam rajta, de aztán Piszke morcosan nézett rám. :-))) Szerinte nem illene Mendelssohnhoz. Nem értem miért... :-)))
Ja, és félreértés ne essék: én itt még véletlenül sem hirdetni szeretném magam, abszolut privát vagyok itt, messengerinával régi barátok vagyunk, és neki jöttem szurkolni :D! Meg aztán lehet, hogy lassan "akasztják a hóhért", úgyhogy lassan gondolkozom a saját - még véletlenül sem hagyományos - akasztási ceremóniámon :D
Zene: nekem speciel a Frank Sinatra Love and marriage száma lenne ideális bevonuló, csak attól félek, hogy szétröhögném magam helyből. U2 is versenyez erősen: With or without you, In the name of love
Mondjuk amúgy nem "szélsőséges" rétegzene lesz, hanem retro diszkó-szerű. Ennyire azért rugalmasak vagyunk. De lesz rock, disco, funky, mifene. Hétfőn ülünk le a DJ-vel. :)
Még az is felmerült, mikor párommal beszélgettünk a L'Art Pour L'Art-os Szerelmes dalról, hogy esetleg a barátja eljátszaná ennek a számnak csupán a dallamát, és azt lehetne a szertartásra. Aki ismeri, érti, aki nem, nem botránkozik meg:)
Meg van egy Ady-vers is, címe: Az én menyasszonyom. Ez valahogy így kezdődik:
"Mit bánom én, ha utcasarkok rongya..."
Én tényleg nem bánnám, ha valami eredeti idézetünk lenne, mondjuk abból a L'Art Pou L'Art-dalból, amiből az előbb idéztem...persze, akkor kéne mindenképpen egy B-verzió is, nagymamáknak és gyengébb idegzetűeknek...:)
A régi sátras lakodalmi etikett szerint a menyasszony mellett az első vőfély, a vőlegény mellett az első koszorós lány ül. Mellettük a tanúk és családjuk mindenki a saját oldalán.Mellettük a szülők és a család.
Ma már a bevált gyakorlat:
Fiatal pár, mindenki mellett a saját szülőkkel.
Lehetőleg minél közelebb a családtagok, a tanúk már nem játszanak olyan fontos szerepet mint régen. Ma már nam szigorúan a keresztszülők töltik be ezt a tisztet.
Ha egy barát a tanú, miért ültetnéd idegenek közé? Nyugodtan odaülhet az X.-számú asztalhoz a barátok közé, ha ott érzi jól magát.
Szerintem nem hangzik nyersen, teljesen igazad van. :) Persze szívesen fogadunk tanácsokat, ötleteket, de majd eldöntjük, hogy nekünk mi a jó a nagy napon.
Természetesen semmi akadálya a dolognak, ez egyáltalán nem illezlenség.
Az esküvőben és a lakodalomban egy törvény van: Nem szabad foglalkozni a "hagyományokkal", a "szokásokkal" mindent úgy csinálj, ahogy neked praktikus, ésszerű és szerinted helyes.
Lehet, hogy a leírtak kicsit nyersen hangzanak, de gondolj csak bele mitől lesz hagyomány vagy szokás valami?
Ha tenap előtt , tegnap, ma a menyasszony háttal tolatva megy be a templomba
akkor holnap ez már hagyomány és mindenkinek ezt kell csinálni? Bizony nem.
A te bulid, a te napod. Mindent úgy tervezz, hogy neked és a vendégeidnek a legoptimálisabb legyen.
Az meg hogy mit szól hozzá a kívülálló vagy a "falu"? Kit érdekel.
Ha nem lettek volna bevállalós, okos emberek, még mindíg kézzel ennénk evőeszköz helyett, hiszen a középkorban az volt a szokás...stb.