Hétvégi buki :
Atomerőmű - Kaposvár H5 (A házigazda több kulcsembere kisebb-nagyobb sérülésekkel küzd,de lehet,hogy "csakazértis" megmutatják ?)
Körmend - Albacomp H4 (Nem is tagadom,ebben nyilván van egy kevés elfogultság is piros - fekete barátainkkal kapcsolatban,de ráférne már a körmendiekre!)
OLAJ - Dombóvár H15 (Remélhetőleg biztató játékkal és döci nélkül)
Falco - Debrecen H2 (A mezőnysor mindkét oldalon dörzsölt klasszisokból áll,talán szoros meccsen Heinle formája dönt a palánk alatt)
ZTE - Szeged H9 (Én sem számítok akadálytalanul sima meccsre)
Sopron - Kecskemét H7 (Az Ászok új irányítója jónak tűnik,Walke Karcsi pedig hozza amit fénykorában)
Ha valóban ott leszel Körmenden, akkor megkeresünk némóval. Biztos megismersz majd minket, hiszen némónál szekerce lesz, nálam pedig egy vödör kóla. :-)))
Ugye Te is jössz, Csabesz?
Bocai!
"Ugye Farkas Sanyi felesége tanít Sopronban ez korábban már elhangzott egynémely interjúban. És melyik csapat az ahol váltogatják a légiósokat és elég gyatrán megy a szekér? Még elköltöznie sem kellene."
Sopron vagy Körmend??
Artúr Doki!
"Vazzeg! a Pojbicsot kiemelte a mai Sport...
Nem akartam hinni a szememnek... "
Mivel Zalán nem játszott, muszáj volt őt kiemelni. :-))
Azért a 7 pont, 6 pattanó, 5 assziszt, 1 blokk (!) után szerintem megérdemelte Pojek a csupanagybetűt.
Végül az elmaradt tipp (Fish, véged lesz, mint a Tvinpíxnek!!):
Falco-Debrecen +8
Majd, meglátjuk! Természetesen a "fütyörészve" ez esetben azt jelenti, hogy könnyedén. Szerintem így lesz és azon sem lennék meglepődve, ha a hazai centerduó pont annyi pontot dobna, mint az ellen összes játékosa!
Bár elismerem, ez több mint túlzás!
Mivel elég régen jártam erre-(munkahelyet váltottam és ott sajna nincs net a gépen... balkán...)nincs idegem az eddigi hozzászólásokat elolvasnom de remélem nem változott az "arculat"!
Most is csak beugrottam és rohanok tovább de szombaton Pakson ott a helyem és remélem győzünk is mert Pakson hagyományt teremtenénk.
Továbbra is osszátok az észt és ha végre lehetőségem lesz rá akkor jövök és én is osztom mint eddig! :o)
Ja...megint sikerült a bokaszalagomat gallyra vágni úgyhogy a kosarazásnak is egy időre off.
Avasska, Te még élel??? :) Hétvégén gyere Dombóvárt verni, oszt majd kidumcsizzuk a nagy gondod bajod, már tettem egy-két lépést, és lehet, hogy nem is tűnik reménytelennek !! Akkor szombaton nem eltűnni !!
Sokáig jól tartotta magát a ... néhány könnyelmű mozdulat elég volt ahhoz, hogy a nagyszünetben 14 pontos szekszárdi előnyt mutasson az eredményjelző ... jól játszott a Gálos-csapat ... Olyannyira, hogy a hajrában már csak négy ponttal volt jobb az Atomerőmű ... a szoros hajrá elmaradt ...
siralmas.
A kettő-kettőt, ha valakik nagyon jól csinálják nem mindig könnyű kivédekezni.
Lásd a Stockton-Malone párost akik, tizenéve szopatnak ezzel az NBA-ben.
"ZTE - Szeged +18(a hazai centerek fütyörészve dobják a pontokat, akkor amikor akarják!) "
Mi az, hogy fütyörészve, meg amikor akarják? Nem világverő a csapat, de azért a centereket mindig tudtuk/tudjuk tartani. Van egy magas emberünk (Kecskés) meg mostmár egy nagy darab, ügyesebb gyerek is (Vilicinkas).
Fogadjunk, hogy nem fogják fütyörészve dobni a pontokat a centerek, ámde a különbség lehetséges!
Hello Doki
Én inkább a tavalyi évadján csodálkoztam, minden délvidéki szakember el volt ájulva tőle előzőleg. Mondjuk azt mondogatták, hogy nem teljesen 100-as, ezt legalább bizonyította. :-)))
Tehát, mélységes kalaplengetés minden jóóó munkásembernek!
Kicsit OFF leszek, bocsi, de sok beírás lefolyt nélkülem a monitorkokon, itt a kocsmában. Tehát a válogatott.
A három meccs felét láthattam, mostanában nem jártam Lettlandon, csak a TV előtt üldögéltem kevéske szabadidőmben, és SMS-eket írkáltam. A francia diadalt végig, a polland-féle sznvedésnek csak a 2. félidejét "élvezhettem". Ettől függetelenül (persze) van véleményem.
Szerintem ezek a meccsek magyar szempontból alapvetően ugyanolyanok voltak, tehát katasztrófális védekezés és összecsiszolatlan támadójáték jellemezte azokat. Ez persze valahol érthető, cirka 1 hét alatt ne várjunk csodákat. A -Francia és a Lengyelo.- között persze akadtak különbségek, a legszenbetűnőbb az eredmény. :-) Persze nem ússzátok meg ennyivel...
Magyar-Francia
A palánkok alatt támadásban igen gyengén muzsikáltunk, szerencsére volt egy Dzunicsunk, aki betörésekből - leszámítva a beállítása utáni néhány percet - szinte 100%-osan hajigált, valamint egy Kálmánunk, aki a jól ismert gyűrűbe (ez persze igaz Bánéra is) - szó szerint - minden helyzetből beb***ta.
...és persze egy Istink, aki számomra észrevétlenül hajigált 21/akármennyit.
Amikor a franciák átáltak az igen agressziv védekezésre, akkor simán leolvadhatott volna a 20 pontos előny. Marha mázlink, hogy a szövetség a Falcó csarnokba vitte a meccset, ahová néző ugyan nem fér be, de ott "lakik" KálmánLaci aki az öltözőfolyosóról szokta gyakorlni a tripladobást és fekvében a ziccert (úgy nem olyan fárasztó :-))
Védekezés
Kintről sokszor tisztán dobhattak a franciák, de átlagos százalékkal dolgoztak és talán ezért nem is játszották annyira ki a figurákat kinti dobóhelyzetre. A betöréseknél (itt is sokat hibáztunk, mint csapat) és lepattanózásnál pedig ott volt CZIGL-AIR, a galloknak esélyük sem volt másodszor megemelni, sőt sokszor indulhattunk gyorsan...
Lengyel-Magyar
Sietek megjegyezni, hogy csak a 2. félidőt láttam, éppen akkor értem haza, amikor a szünetben mutogatták a statisztikákat, a dobószázalékokkal. Hát mit mondjak, nagy trauma volt, mind a mieink nagyon gyenge statja, mind a Polákok 50% körüli trinyóaránya is. Persze ez a jó százalékú kinti dobásarány biztosan köszönhető amagyar védekezésnek is, mutogatta is Sport1, főleg a centereink a védekezési hibáit (elváltott, nem ment ki az emberével, aki persze tiszta helyzetből bevágta). A legdühítőbb a 2-2-es helyzetek sorozatos beszopizása volt, ilyenkor szokott egy diákolimpiás edző sírva fakadni.
Hiányoztak a kiemelkedő teljesítmények. Dzunics és Kálmán csak szenvedett, nem beszélve Gulyásról. Kiemelni Kornélt tudom, akinek ment, ezért vesztett a csapat (by OAZIS). Ez persze csak vicc (...de gyenge). A másik jól játszó Fodor Gery volt, erre Ő meg lesérül. :-((( Bár ez már erősen vesztett helyzetben történt, de az embernek volt egy olyan érzése, hogy azon a napon semmi nem jön össze.
Nem is beszélve Czigler hiányáról, aki különösen a védőlepattanóknál hiányzott, de ott nagyon, mert ha néha nem jött össze a lengyel dobás, kényelmesen leszedték a pattanót, kibukdácsoltak a triplavonalon kívülre, és estükben dobtak egy hármast (én meg egy hátast a fotelből).
A VM error
Biztosan hibázott, én is elhülve hallottam néhány "taktikai" tanácsát. Mondjuk a "ne lógasd a fejed" inkább pszicológiának éreztem, abban a helyzetben igenis szükség volt ilyenekre (más kérdés, hogy a játékon nemigen látszódott meg a hatása). De egy olyen meccsen, ahol szinte semmi nem sikerül, amikor a játék egyetlen elemében sem tudunk nemmhogy maradandót, de kevésbé szörnyűt sem produkálni, akkor mit tehet az edző? A hokiban ilyenkor jön a sorcsere, az lehet, hogy itt is segített volna... :-)))
Megvárom, amíg elül a csalódott moraj a nézőtéren, azután gyorsan tippelek egyet.
Atomerőmű SE–Kvári Klíma-Vill +5 (Zacsi elfelejti szemérmességét és újra rápillant rajongása tárgyára = 15/9)
Marc-Körmend–Albacomp +2 (a szünet nagyon jól jött az egyik félnek, inverz a másiknak. Visszaáll a régi rend, a vendégek nem feltétlenül győzni mennek majd Körmendre - még mi sem voltunk ott az idén :-((( )
MOL Szolnok–DVMSE +12 (vadiúj 0 km-es edzők, egyenesen a szalonból, + 1-1 megkímélt állapotban lévő center - vagy legalábbis centert játszó kosárlabdás - Vasvillával hányjuk majd a középtávolit)
ZTE KK–Sole-Szedeák +5 (Nyögvenyelős, de ez még nem a Szeged napja, majd otthon)
Soproni Ászok–Univer KSE -8 (Edző kerestetik! Vége a tippversenynek?!)
Falco KC - Debreceni Vadkakasok +6 (Hoppáhoppá, már régóta érik. Green: 9/3)
Úgy látszik nagyon egyezik a véleményem Santoro tippjével (én azért bízom a Kecsóban) Remélem jó helyen állsz?!
Szeva Jani
"A Debrőből csak 2 légióst kell megfogni a többi magyar úgyse dob, Lee meg egyedül nem csinál nyarat!Remélem."
A 2 légióst gondolom Lee nélkül értetted. Mi is erről beszéltünk nem is oly régen, ehhez képest mindhárman 20 körül vágtak, már megint, mint ahogy - egyre nagyobb csodálkozásomra - eddig minden egyes fordulóban. Gyerekek, az nem lehet, hogy minden meccsen egyenletes formát mutasson mindhárom Főfő-Vadkakas!! Hát már sohasem fog betlizni egyik sem???
Mindenesetre sok sikert hozzá, mondd meg Ödönnek, ill. Bandinak, hogy mit tippeltem erre a meccsre!
Mindjárt folytatom - nem meghazuttolva saját magam - csak még egy ide nem illő megjegyzés. Sokáig nem voltam a környéken, nem mintha nem tudtam volna miről írni (Sporttárs, azt hitted, hogy csak az Olaj-Albáról tudok 1000 oldalas trilógiát írni?! Ejnyebejnye!!! :-)). Egyszerűen annyi minden, itt fel nem sorolható dolog történt velem az utóbbi időben, hogy az idő nem volt velem. Mostantól sem leszek olyan sűrűn, de azért nem szabadultok meg tőlem! :-) / :-( (a kívánt rész aláhúzandó).
A sok esemény közül egyben néhány általam személyesen is ismert) topictárs segítségét megköszönném. Ha tudtok, plíz help! Nemsokára menni fog az emil, utánna ide beírom a neveket, hogy nézzetek rá az itt megadott postaládáitokra.