Igen, jók az informátoraid, valóban az került a jegyzőkönyvbe amit állítasz, azzal kiegészítve, hogy a bírók még aláírták, hogy a berohanás akadályozta az alapvonali bedobás elvégzését, szerintem itt lehet valami keresnivalónk óvásügyileg, mert ez szvsz tényleg jelent valamiféle alapot, de amire számíthatunk az esetleg bírószankcionálás, de nem meccsújrajátszás ! Különben meg Harsányi a bírótársadalom feje, aki mindenhol ott van, aki mindennél mindent többet tud, és ezt nagyon komolyan gondolja ő maga is...
Én inkább arra várnám a javaslataitokat, hogy mit kéne tennünk ahhoz, hogy pozitív irányba mozduljon el a jv színvonala, vagy hogyan tudnánk észrevetetni a bírókkal saját maguk hülyeségeit, mert ez már tényleg tarthatatlan. Én elhiszem nekik is,hogy nem könnyű (tegnap Bubiccsal össze is különböztem emiatt egy kicsit, elkezdte védeni ezeket a rém gyenge sípmestereket !! puszi:-))), de akkor is konzekvensen kell fújni, mert ez megvalósítható, lehet egy adott meccsen egyenlő mércével mérni annak durvaságától függően. Lágyabb mérkőzéseken meg be lehet fújni a kisebb faultokat is. FAlco meccsen Dr Víghék befújnak 71 faultot, a mi Dombóvár elleninken meg volt összesen vagy 30??? Vicces, nevetséges, szánalmas. SOKADSZORRA !!!
Az tarthatatlan állapot, nem először mondom. Minőségi játékvezetést MAgyarországnak !!! AJDE BUBIC !!!
Ha ezzel a játékvezetéssel elégedetlen vagy, akkor el sem tudom képzelni milyen az amivel elégedett vagy.
Még valami. Kellemes ha egy játékost ennyire megvédenek a jv-k mint tették ezt Kálmánnal, csak később jön a csalódás (meg a nagy verés) ha ezt nem kapja meg nemzetközi szinten.
Amúgy gratula, a meccs ott ment el számunkra, amikor a harmadik negyedben nem koncentráltunk eléggé, utána pedig már csak futhattunk az eredmény után.
Hi!
Artur jól beszélsz.Ha kell lé keresetek meg,és én is hajlandó vagyok beszálni a dologba.(Ha már Kecson nem kapott a kupadöntő után a V.,itt megkapta.Én is szellemben ott voltam.)
Paksiak:lesz busz hétvégén Szolnokra?Ugyanis sajnos nem tudtam kimenni szombaton a csarnokba egyéb elfoglaltságaim miatt,és nem tudok semmi infot.
Üdv:
Tomas
Hajrá ASE!Hajrá Váradi ellenes klub!Hajrá Magyar kosárlabda!
A Játékvezető Bizottság újra elindította és már folyamatosan működteti a játékvezetők ellenőrzési rendszerét. A részletesen kidolgozott módszertant a következő play-off előtti továbbképzőn tervezzük a játékvezetők részére átadni. Itt egy rövid összefoglalót szeretnénk nyújtani.
A játékvezetők ellenőrzésének rendszere
Az ellenőrzés rendszere három fő pilléren nyugszik:
1. Külső ellenőrzés:
A mérkőzés helyszínére kiküldött külső ellenőr végzi, minden ítéletre kiterjedően. A jó/összes ítélet arányából jön ki a játékvezető objektív (statisztikus) teljesítménye. Ehhez adódik az ún. szubjektív teljesítmény (helyezkedés, az ítéletek eladása, következetesség stb.). A kettő közösen adja ki a végleges (max. 100%-os) teljesítményt.
2. Videoellenőrzés:
A módszer elveiben megegyezik a külső ellenőrzésnél leírtakkal, azzal a különbséggel, hogy a videoellenőrzést mindig legalább három személy végzi. A videóellenőrzéseket a Szövetségben tartjuk, mely teljesen nyilvános, bárki résztvehet rajta. Külön örülnénk, ha az érintett játékvezetők eljönnének, mert sokat lehet tanulni az ilyen elemzésekből. Várjuk ugyanilyen oknál fogva a fiatal tanulnivágyó játékvezetőket is, mert úgy véljük, az ilyen elemzések során lehet a legjobban a következetes egységes szemléletet kialakítani. Érdeklődőket a csapatoktól is szívesen látunk.
Jelenleg azzal a problémával küszködünk, hogy a videózásban résztvevő ellenőreink egy jó része hét közben nemzetközi mérkőzéseken tevékenykedik, s így sokszor csak egy-két nappal a videózás előtt derül ki, hogy mikor és kikkel tud összeállni a bizottság. Ebből következően sokszor nehezen tudjuk időben meghirdetni azoknak, akik szívesen részt vennének rajta. Erre a problémára már körvonalazódik a megoldás.
3. Komisszári ellenőrzés:
A mérkőzésen tevékenykedő komisszár ad le értékelést a játékvezetőkről.
A JB eltökélt abban, hogy az ellenőrzések eredményeinek a küldésben érvényt szerezzen. El kell érnünk, hogy a jó teljesítménynek értéke, a rossznak szankciója legyen. Csak ez vezethet játékvezetőink fejlődéséhez, s ez elégíti ki a csapatok és a játékvezetők igazságérzetét is.
Az ellenőrzések eddigi tapasztalatai
Az eddigi ellenőrzések – különösen a videón vizsgált mérkőzések - tapasztalatai azt mutatják, hogy a játékvezetők feltűnően sok egyértelmű szabálytalanságot nem ítélnek meg. Ez különösen igaz a centerek túlzott lökdösődésére, a szabálytalan pozíciószerzésekre, elzárásokra és a lepattanóért való harcra.
Gyakori, hogy jelentéktelen érintkezéseknél személyi hibát ítélnek, miközben kifejezetten erőseknél néma marad a síp. A sok elmaradt ítélet csak részben magyarázható az előny-hátrány szabály helytelen alkalmazásával. Úgy véljük, hogy az elmaradt ítéletek egy részét lehet ezen elv következetlen alkalmazásával magyarázni, de többségét nem.
A játékvezetőknek meg kell találniuk az érintkezéseknek azt a határát, amelyet még nem büntetnek, és amelyet már igen, és ezt KÖVETKEZETESEN kell tartaniuk a teljes mérkőzés folyamán, hogy a csapatok mindig előre tudatában lehessenek annak, hogy az egyes cselekedeteikért milyen ítélet várható.
Mindemellett külön fel szeretnénk a játékvezetők figyelmét hívni arra, hogy az előny-hátrány elv egyértelműen csak azoknál az eseteknél alkalmazható, amelyeknél a testi érintkezés kicsi, s valóban nem szerez belőle előnyt, illetve szenved hátrányt egyik fél sem.
A játékosok okosak és dörzsöltek: addig mennek el, ameddig a játékvezetői ítéletek által szabott korlátok engedik őket. Azzal viszont maximálisan élnek, vagy ha hagyjuk, visszaélnek. Elsősorban rajtunk játékvezetőkön múlik, hogy megfelelő mederben tartjuk-e a mérkőzést. Erre kérünk minden játékvezetőt.
Egy ellenőr naplójából
Videóelemzéseinken nagy örömünkre olyan nagy tekintélynek örvendő edző is részt vesz odaadó aktivitással, akinek korábban a síp használata sem volt idegen, hiszen egykoron a NBI –es szinten működött játékvezetőként is. Gyimesi János foglalja össze az alábbiakban az eddigiekből leszűrteket:
Októberben, néhány évi szünet után, újból elkezdődött a videó ellenőrzés. A hosszú őszi estéken, alkalmanként négyen-öten üljük körül a szövetség TV készülékét.
Feltűnnek fiatal játékvezető-arcok. A bizottság tagjai elismert játékvezetők komisszárok, többségük nemzetközi szinten. Számomra is meglepő az az alaposság és következetesség, amivel a sokat szidott játékvezetők elemzik a szituácókat. Gondoljátok meg, egy tíz perces negyedet egy óráig nézünk. Többször visszapörgetjük az eseteket, lassítjuk, mindahányan véleményt formálunk, szavazunk. Kialakítjuk álláspontunkat, majd megnézzük, mit ítélt a játékvezető s hogy melyikük kompetenciája a döntés meghozatala. A jól megszerkesztett formanyomtatványra, melyet jegyzőkönyvszerűen vezetünk „plusz” vagy „mínusz” jel kerül a döntésért felelős játékvezető neve alá, aszerint, hogy jó vagy rossz döntést hozott. A végén statisztikusan összegzünk, s néhány, a kérdőíven megjelölt szempont szerint is értékeljük a két játékvezetőt.
Röpke 4 órát foglalkozván egy-egy mérkőzés játékvezetőinek működésével, óhatatlanul észreveszünk tendenciákat, jelenségeket. Engedjétek meg, hogy eme értékelő társaságok elfogulatlan tagjaként csokorba szedjek néhány tanulságot!
1. Féltem szép játékunkat az eltorzulástól. A csapatok, tisztelet a kivételnek, meg sem kísérlik a tiszta védekezést. A pozícióharc címén kosárlabda pályára nem illó verekedéseket láthatunk:
a. alig látható szabályos elzárás
b. kizárás helyett a későn kapcsoló játékos kilökéssel próbálkozik
c. a játékmesterek változatos ütés-nyomás-lökés-húzás kombinációkban versengenek a tiszta, zavaró karmunka és az irányváltoztatásra késztető lábmunka helyett.
Mindez úgy fordulhat elő, hogy a játékvezetők a fenti szabálytalanságokat megalkuvó módon elengedik. Véleményem szerint, ha az első, sokszor bátortalan kísérleteket keményen büntetjük, ha kell kettőshibával, elejét lehetne venni a sokszor elfajuló kakaskodásoknak. Nézzék meg Louis de Funes Horgász a pácban c. filmjének befejező képsorát! Az óriási bunyó egy barátságosan vállra tett kézzel kezdődik.
2. Rengeteg a szabálytalan labdavezetés. Gondoljátok meg, hogy mivel két pont között legrövidebb távolság az egyenes, a labda alá nyúlva nem csak szabálytalanul, hanem lassabban is vezethetitek a labdát.
3. Játékunkat pontra játsszák, de ne legyünk olyan szűklátókörűek, hogy a többi alapelem képzésével nem foglalkozunk.
a. a passzkultúra siralmas. Mérkőzésenként 1-2 assziszt átadásnál nincs több, sőt összjátékból kialakított helyzet sem.
b. hiányzik a labda nélküli mozgás
c. centerek elölről védését meg sem kísérelik
d. veszélyes emberek labda felöli védésével bátortalanul, következetlenül próbálkoznak.
Kollegáimtól most hallottam az ún. előny-hátrány szabályt. Rossz emlékeket ébreszt bennem ez a hivatkozás. A szabályok változása, amelyik, büszkék lehetünk rá, leginkább követi a sportágak közül a játék fejlődését, sőt egészségesen vissza is hat rá, eleve az előny-hátrány elvére épül. Immár több mint 100 éve törekszenek a védő és a támadó között egyensúly megteremtésére a szabályalkotók. Ne fogadjuk el a zsákutcába vezető értelmezéseket! A fault az fault, a lépéshiba az lépéshiba. Ezek a szabályok jelenleg, ezek szerint folyik a játék. A játékvezető dolga a mindenki által ismert szabályok betartása. Rövid távon nem mindig sikerül a szabályalkotás. Mindannyiunk érdeke, hogy a magyar kosárlabdasport fejlődése érdekében összefogjunk. Mindenki a saját portája előtt söpörve tegyen a sportágért. A Liga és a JB tett egy lépést. Üdvözölhetjük ezt a tettet, várjuk a pozitív következményeket.
Végül a játékvezetőknek azt tanácsolom, adják meg a mérkőzés elején a meccs alaphangját, rögtön lehessen tudni, mit lehet és mit nem. A JB pedig tegyen meg mindent azért, hogy ez minden játékvezetői párosnál ne csak aznap, hanem az egész szezonban ugyanaz a szint legyen.
Időközben utánajártam kicsit a szolnoki és a körmendi ügynek is, sikerült beszélnem egy "illetékes elvtárssal".
Az Olaj két indokot is megjelölt a legyzőkönyvben, mint óvási alap. Egyik a berohanás, a másik pedig az, hogy a büntetőnél 4 dombóvári állt a körte környékén.
A berohanásról nem is érdemes beszélni, itt éppúgy a játékvezető dönt, mint akkor, amikor valaki vehemensen reklamál. Vagy kap érte technikait, vagy nem, bírói felfogás kérdése.
A másik eset érdemelne több szót, a gond (persze csak a szolnokiaké :-)) csupán annyi vele, hogy az ELSŐ büntetőnél állt három helyett négy dombóvári ott, ahol csak háromnak van helye. Akkor pedig a lepattanóért nem lehet menni, tehát semmiféle problémát nem okozott, a játékvezető hibája, hogy ezt nem vette észre.
Egyik sem műhiba, ami befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét, tehát az óvás tökéletesen alaptalan.
Körmend. Visszanézve a felvételt, még inkább nem értem a vasi reakciókat. Amelyeket én kétes eseteknek (mindkét oldalra voltak ilyenek!) éreztem ott a helyszínen, azok általában véve teljesen jogosak voltak. Abban a két szituban például, amikor a közönség igencsak hevesen (a pályán, bedöntve a korlátot...) szándékost reklamált (Sola és Trummer esésekor), talán még fault sem volt, mindketten rosszul léptek, de szándékosság egyáltalán nem volt a dologban. Sola egyik támadója védőhiba volt, ezt én is úgy láttam, ahogy a vasiak, de hasonló ítéletek az Albacomp kárára is voltak. Fifti-fifti.
Elkészültek a zászlól /MK,bajnoki/.Háááát,lettek olyanok,amilyenek...
Térfigyelő kamerákkal szerelték fel a paksi arénát /csarnokban ilyenről még nem is hallottam.../!Úgy,hogy a jövőben minden szurker reskethet!
A biztonságiakról meg ismét egy "édes" történet.
Meccs előtt vagy 1/2 órával megyünk ki a dobokért ketten /G.-vel - hátha valaki ismeri :-)) / a "szertárba",ami bejárat is egyben=>sok szekurittyos manus ott figyel :-) Pakolunk már vagy fél perce,mire odalép hozzám az egyik kommandós tag,oszt megkérdi,hogy mink kik vagyunk.Há' aszittem az agyam eldobom.Fordítottam neki gyorsan hátat,óvassa el a /belfera pajtás álal-ismeretlen oknál fogva-soxor emlegetett Atomic Boys-os/ pólórú /kinéztem az arcábú.hogy menni fog neki/.Utána úgy ott hagyott az egész cájgot lenyúhattuk vó'na.
Sz'al ilyen létezik.És nem először törént meg,tavaly az egyik ASE-Olaj szünetébe ugyanez volt a szitu,mikor mentem Avass-hoz spanolni :-)
Komolyan mondom lassan már arcról is megismerhetnének...
Sajnos az m2-nek baromira nem jött be szvsz a meccs.Nagyon gyér volt,az NS helyébe még 2-s osztálzatot sem adtam volna.No meg az az eSTéHá cikk.Menjen el a fenébe a wrálytolója.Hihehtetlen,hogy ilyen szubjektív vélemény jelenhet meg...
A meccsnek sok köze nem volt a kosárlabdához :(( Sokkal közelebb állt az egyesített küzdősportok labdával keresztezett kombinációjához.Szvsz mindkét oldalon elég sok kék-zöld foltokkal térhettek haza a plélyőrök.
Czigler nyilatkozatát amúgy nem igazán tudtam mire vélni a közvetítés végén.Bár többszöri videófilm elemzés után arra jutottam,hogy az utolsó Szőke tripla tényleg jogtalan volt.De ennek nem lesz jelentősége,úgyis nyerünk Kaposváron ;-)
Remélem Szolnokon az eredményességünk majd szép játékkal is párosul.Egy biztos nehéz lesz,az olajosok /számukra jobb esetben/ nagyon fognak harapni.Most már itt lenne az ideje idegenben is derbyt nyerni.
Ha már úgy is a Szolnok a következő ellenfél /a bajnokságban/,akkor rendhagyóan:
Czigler az ISTEN! /Az idei szezonbeli játékával kiérdemelte már ezt/
Természetesen én ezt követően is valszín ugyanúgy fogok szurkolni az Olajért mint eddig, de szvsz a játékosokkal komolyan el kellene beszélgetni az edzőnek, bár sok értelme annak a diskurzusnak sem lenne, mivel nem bizti, hogy a légiósaink megmaradnak februárig, sok múlik a Paks elleni meccsünkön...
Óvni nem igazán lehet a pályára való befutást-már a sport ezt írta- mert azt a bíró mérlegeli, hogy ad e tech. vagy sem. Megteheti azt is, hogy csak rendre inti a dombóvárit. Sarkat, azért ez "nagyobb kaliberű" berohanás volt mint a mi november 2-ink, vagy említhetném Sterbenz zakódobálását is az ASE ellenin. Ha óvunk akkor az azért lesz, mert Orosz büntetőjénél négy dombóvári állt a szálkáknál, és az ugye eggyel több a megengedettnél Különben meg nem újrajátszva kéne eldönteni a meccset. Szarok voltunk, ezt el kell ismerni, ők meg jobban akarták a sikert. De ebből úgysem lesz új mérkőzés, talán pénzbünti meg 1-2 meccses eltiltás a jv-knek, legalább addig is mennek megyét fújni úgyis oda valók. De még az sem biztos...
Körmendi bunyó??? Kiváncsivá tesztek...Belfera, beszámoló, vagy valami??? :-)
VÁRADI GYÖRGYÖT AZ MKOSZ ÉS A FÉRFI LIGA VERETTE MEG TEGNAP ESTE A KÖRMENDI CSARNOK PARKOLÓJÁBAN.
Amíg ilyen alkalmatlan, impotens vezetése van a magyar kosárlabdának, akik már évek óta hibát-hibára halmoznak, egy tollvonással elintézik a kényes, nekik nem tetsző dolgokat, és az ellenőrökön keresztül asszisztálnak a játékvezetők minősíthetetlen ténykedéséhez, addig az elkeseredett szurkolóknak nem hagynak más lehetőséget a véleményük/nemtetszésük kinyilvánítására.
Nagyon nem örülök az erőszaknak, de sajnos azt kell mondanom, hogy ennek már meg kellett történnie, és ha nem lesznek gyökeres változások a sportág és a játék vezetésében, akkor várhatóan történnek még hasonló esetek. A tegnapi tettlegesség kiváltó oka nem egyetlen mérkőzés, hanem a hosszú évek során tapasztalt játékvezetői "cigánykodás".
A bíróküldés ismét tökéletes volt (legalábbis az Albának :-)):
Váradi "Inkábbvagyokgazdagpécsicigány,mintcsórókörmendiparaszt" György és Kiss "eddigcsak50nyugdíjaselőttvezettemamegyeikettőben" László jól kiegészítették egymást - utóbbi állt az események közelében, előbbi pedig 20 méterről, 5xös takarásból ítélkezett. Ha sporttárs nem olvasná a topikot, akkor azt írnám, hogy Valaki külön kérte ezt a bírópárost, de abban enélkül is biztos vagyok, hogy a fehérvári meccsünket szintén egy pécsi FIBA-bíró fújja majd, és ismerve a hazai viszonyokat, azon sem lepődnék meg, ha már a pénteki Falco-Körmenden is ő bíráskodna. Ha valóban így lesz, akkor isten bizony kiderítem, hogy ki(k) a felelős(ek) a bíróküldésért, és csakis az ő(k) kedvéért felutazom Budapestre, és adok neki(k) egy jó nagy kokit.
A vélemény-formák közötti különbség szvsz nem (csak) a vélemény-nyilvánítók intelligenciájában, hanem vérmérsékletében, elkeseredettségében, agresszivitásában is keresendő.
Legszívesebben én is elégtételt vettem volna VGY-n - esetleg fehér rönőtizenkilencesén (ami lehet, hogy Várhalmi ex-sporié) - de én nem vagyok az a típus, és szvsz ez nem csak intelligencia kérdése.
Tehát magát az erőszakot sajnálom, DE Váradit nem! Ha pedig ez a verés kellett ahhoz, hogy soha többet ne vezessen meccset nekünk, akkor még a várható pénzbüntetésbe is hajlandó vagyok beszállni. És erre kérek minden (Körmend-) szurkolót, aki úgy érzi, hogy lélekben ő is ütött.
Igen,sajnos én is pont ugyanezt éreztem tegnap este és ma is.A lelke mélyén szerintem már a ZTE - vereség óta mindenki érezte,és te le is írtad : az idei év sajnos nem rólunk fog szólni.Engem nem is elsősorban az eredmények bosszantanak fel,hanem a mutatott játék és néhány játékosunk hozzáállása.Emlékezz csak pl. az 1998/99 - es évre,amikor a mindenki által ismertek szerint a csapat fele Sopronba igazolt,az pedig három héttel a bajnokság előtt dőlt el,hogy lesz elég pénzünk az induláshoz ; bár ezek a körülmények rányomták bélyegüket az egész évünkre (mindent elmond,hogy Boldizsár "Romboló" kezdő 4 - es volt),mégis küzdöttek ínszakadtáig - orrvérzésig az embereink.Hogy mégis hetedik hely lett belőle ? Az a csapat akkor annyira volt képes.Viszont a mostani garnitúrával kapcsolatban már többen kimondták,hogy sokkal többre hivatott annál,amit eddig mutatott ; és mégsem megy :-(((
Én egy másik szomorú szolnoki vagyok ; egy nagyon szomorú.De sohasem bocsátanék meg magamnak,ha feladnám és kevésbé támogatnám a csapatot,mint eddig!Szedjük össze a maradék tartásunkat és senki se tegye!
Na a picsku életbe, ez beb****tt. Kiváncsi vagyok majd a többi hozzászólásra, mert elég érdekes eredmények születtek. Körmenden sem lehetett semmi a kétpontos difi, de a sportban is csak a végeredményeket néztem meg, sz**ni nem volt kedvem ma, nemhogy újságot olvasgatni. Azért írok egy keveset :-))) :
2002-2003 nem a Szolnok éve lesz. Sajna csak most világosodtam meg…Persze azért ki fogok járni a meccsekre, de valahogy már tegnap este sem égett bennem az a tűz, ami szokott a meccsek előtt, pedig egészen hatig nagyon vártam a mérkőzést, de aztán ahogy elkezdődött olyan közönyféle szakadt rám, pl-le se izzadtam, sőt, még csak nem is kiabáltam. Valahol természetes, hogy egy Dombóvár ellen nem tudunk úgy felpörögni, mint mondjuk ha az Albával játszunk…Ohne szurkolás, B-középre emlékeztető formáció még nyomokban sem volt felfedezhető…lassan már ott tartunk, hogy a bérletes helyemet hátrahagyva nekem kell felmennem hangadónak, vagy mi? :-) Szal’ egész meccsen akkora kuss volt, hogy ihaj. Setleg ha néha a bírók fújtak valami állatságot, akkor fütyültek oszt kész. Dehogy valami hajrá olaj, vagy olajka…semmi. Tök gáz. :-(
Ha visszatekintünk a Dombóvár elleni meccseinkre láthatjuk, hogy nekünk sosem volt egyszerű nyerni ellenük, pedig még véletlenül sem játszottunk az utóbbi két évben két ugyanazzal a játékosállománnyal. Tavaly Lee, idén meg úgy néz ki Halimics és Spivey lesz a mi keresztünk, hát fogjuk is cipelni az egész évadban… a tegnapi hülyeségeink következményeit. Szégyellem magam…:-(((
Először is : a Dombóvár teljesen megérdemelten nyert, és a két kezünket összetehettük volna, ha mégis mi jövünk ki valami fatális véletlen folytán győztesen a csatából. Jó, mi? Dombóvár ellen, aki még minden ellenfelével szemben alulmaradt, a mázli szót kell elővennünk…Hihetetlen, tényleg az…:-(((
A bírók hozták a szokásosat, de nem volt sorozatos hülyéskedés, egy-két majdnem hogy dupla szeméyi hibát érő faultok be nem fújása mindkét oldalon, aztán meg a legkisebbet is befújom, áhh, szal’ tényleg kár rájuk a szót fecsérelni. Nem voltak hálistennek főszereplők nálam. Emir Halimics viszont annál inkább !!! 20 perc után 19/6 !! Köszi. És úgy, hogy nem egyet hibázott is!!!
Pedig olyan szépen indult: 11-2 re mentünk, klasszul kezdtünk, és mintha tudatos játékot sikerült volna betanítania Marticsnak a szeptember óta csak válságot válságra megélő olajos fiúknak. Tényleg jó volt látni az első pár perc produkcióját, utána viszont Halimicsnek köszönhetően (akinek akkor még a lehetetlen helyzetből pincérszerű idétlen dobása is betalált) tartotta magát a vasút. Aztán bekerültünk valamibe, hullámvölgy, vagy mit tom én, amiből nem sikerült kilábalni a harmadik negyed végéig. Egyedül Paját tudnám csak kiemelni, ő azt kell hogy mondjam, hozta a szokásosat. Ill. bocsánat Vaisvila. Szerintem az egész meccsen az utolsó 10 perc kivételével remekül játszott, csak a végén, amikor dobnia kellett volna az üres hármast, akkor vettem észre, hogy a pályán van, úgy eltűnt a záró negyedben. Persze a már bevált módit alkalmazta: elkezdte pattogtatni a labdát, majd a védő meg is érkezett úgy 3-4 mp múlva rá, ami idő alatt én legalább 3X el tudtam volna dobni. Abból egyszer biztos bement volna :-)) De mondom, ill. írom, jól játszott, dobott úgy 17 körül. De a többiek, huh. Orosz nagyon élt, csak nem a pályán, hanem a kispadon. Detélleg, akkora amplitudóval hullámoztatta a puhos testét az oldalvonalnál, hogy abban fáradhatott el, és ezért nem ment neki élesben. Stewartot ugye nem gondoljuk komolyan gyerekek? Aki ezek után még olyat le mer írni, hogy milyen jókat zsákol meg milyen nagyot ugrik és hogy jó lesz majd később, az saját magáról állít ki bizonyítványt: nulla és kész. Stone meg gyenge légiós, sokadszorra igazolta ezt tegnap is. Egy szép zsákolás-szega. De legalább bedobta a büntetőt.
Vagyis azt kell mondjam, hogy ilyen hitehagyott, enervált és lélektelen játékkal nem leszünk előrébb a bajnokság végén a mostani pozíciónknál, bár még reménykedek a reménytelenben, azaz a négy közé jutásban. Kisebb fajta csoda szükségeltetne hozzá. De valahogy most nem érdemelték meg a fiúk, hogy szorítsak értük. Már az edzőre sem foghatjuk…Akkor marad az, hogy ezek a játékosok ezt a produkciót képesek nyújtani…elég halovány…A meccset egyébként Spivey nyerte meg a Dombóvárnak, aki az utolsó negyedben nem tudott hibázni, félelmetesen megkavarta az éppen rajta védekezőt, és kiszorított helyzetben is begyömöszölte a ziccert…a tripláinál pedig olyasmit éreztem, mint amit kokó érezhetett, mikor Pablo-Chacon beküldte neki a frankót. Csak néztem mint borjú az új kapura. Azt se tudtam hány óra. De nem is érdekelt. Ilyen még valóban soha nem volt-máskor mindig idegeskedünk, szitkozódunk ha kikapunk, tegnap pedig szépen felálltunk a meccs végén, szedtük a sátorfánkat, aztán eloldalogtunk. Lesz ez még így se…mindenesetre hajrá olaj 4ever !!!
A berohanásról van egy történetem.
Írtózatos nagy támadó, a bíró spori nem itél semmit, erre Zsebe mester a KEZDŐ KÖRBE!!!!!!!!!!! rohan és próbál elégtételt venni Radenkovicson!!!!!!!!!. Spori ismét csendben csak kitessékeli a vendégek mesterét és mehet tovább a játék! Segítsük az újonc csapatot mkosz módra?
Tegnap egyszerűen ellenállhatatlan volt a csapatunk és mi is! Sopronban ennyire nincs közönsége a férfi kosárnak?
Hajrá Kecskemét, hajrá Univer!!!!!
u.i.: Szolnokiak remélem hamar talpra álltok és együtt dúljuk fel a nyugati országrészt!!!!!
Kelet Magyarország ta-ta-ta-ta-ta-tam!!!!! :-))))
Az óvásnak szerintem is van alapja,mert ha befújják a technikait,egy bünti + félpályától jövünk (nem alapról!).Az már egy más kérdés,hogy a tegnapi mutatott játékkal és hozzáállással nem érdemelnénk meg,hogy helyt adjanak az óvásunknak...
Sarkat!
Azon a meccsen még nagyon sok esetért lehetett volna technikait adni,bár szerintem neked biztosan nem tűnt föl,hogy Sterbenz edző is elég sokszor a vonalon belül "tartózkodott" és bizony Bojan is kapott hasonló szövegelésekért technikait a szolnoki időszakában...Azt pedig,hogy "ezegyszer" lennék tárgyilagos (vagy legalább is törekednék arra),a fórumra írogató jónéhány szolnoki szurkolótársam nevében kikérem magamnak!
Ha egy dombóvári szurker fogalmaz meg hasonló véleményt,tőle valamennyire el tudnánk fogadni,mert legalább érintett az ügyben...
4,X másodperc van hátra jön Dombóvár az alapvonalukról. Valahol félpályán megkapja Spivey végig rohan a félpályán és iszonytatóat zsákol. Ekkor az egész Dombóvár csapat berohan és ünnepelnek. A bírók szólnak nekik hogy nem ért véget a meccs van 2,2 mp.
Mi jövünk oldalról, de ekkor már FELÁLLT VÉDELEM ELLEN KELL TÁMADNUNK.
Ez igenis döntően befolyásolta a meccset, ugyanis ha nem szaladnak be akkor indíthatunk volna, de ha már beszaladtak és nem úgy ahogy Sarkat5 szerint az Olaj szokott, akkor igenis járt volna a technikai.
Ha a Dombóvár vezet 9 ponttal akkor más a helyzet, de itt most megváltozhatott volna az eredmény.
Nnna!
Atom-Klima...tegnap,nálunk.
Lényeg,hogy nyertünk,még ha szar meccen is.Majd nemsokára visszanézem vidión" a dolgot mert hajnalban felvettem.
Szóval a 2 csapat nem produkált nagy dolgokat,de azért amit koszorús tollforgatónk Kockafejű Sahint Tóth úr írt a mai sportban,nos az elég ocsmány volt...Bezzeg ha a Kaposvár nyert volna...
Mondjuk a mai NS kosároldala hemzsegett a hibáktól,egy rakás játékos nevét elírták,tévesztették...
A bírók itt sem álltak a helyzet magaslatán,de mondhatnám,hogy volt rosszabb.A végén megadott tripla simán időn túl volt.Szőke még csak kereste tekintetével a gyűrűt(kézben a lasztival),mikor az időjelzőn már 00.00 volt.Fodor Péter jogosan reklamált,más kérdés,hogy nem kellett volna összevesznie ennyire a "világgal"...meg is találta a somogyi nagyérdemű.
De ha mondjuk tavasszal kikapunk Kaposváron 10-el,és ezen múlik majd a play-off startszámunk....
Néhány szót a meccsről is:Úgy tűnt félidő tájékán,hogy sima ügy lesz,aztán szépen feltört a Klima,mint a talajvíz...a végén ismét nyugodtabban játszva,hoztuk a meccset.Emlékezetes marad a derby a sok kiosztott sapkáról is...
A végén még ment a hőbörgés(amit már fentebb említettem),szimpatikus Kovács úrkaposvári részről még összeveszett a hazai publikum egy részével,aztán ment mindenki a dolgára...
Kaposvár:
-Simon:az egyik legeredményesebb és legjobb teljesítmény fűződik a nevéhez.
-Dzunics: asszem felejthetőt nyújtott,rég zárt "ily sok" ponttal...
-Jackson: vagy szar napja volt,vagy nem értem,hogy mit sztároltak rajta...aztán lehet,hogy majd a visszavágón szór egy harmincast:))))
-De Grey: ő sem mutatott sokat,és Stojan hatása is érződik rajta:)))
-Stojan:no comment...aki látta úgy is tudja.
-Szőke:nem sokat produkált,csak a végén a triplát...ez most kevésbé volt fájó mint az elmúlt években mutatott utolsó pillanatai...
-Filipovic:nyugdíjas exkavátor...minden tiszteletem ellenére csak elveszi a helyet a tehetségek elől...de ezek szerint nincsenek,vagy még kevesek erre a szintre.
-Bobo: az Atomic Boys másik nagy kedvence...nem az ő meccse volt.
Ase:
-Zalán: végre egy remek produktum.Nyerő ember volt,végig zakatolta a meccset,csak így tovább.
-Gery: Ő is nagyon jól játszott,főleg az elején,aztán magamban épp korholni kezdtem,hogy nem csinált semmit a 3.-4.negyedben és ekkor ismét megrázta magát...a végén ismét megsérült.
-Bácsi: szegénynek még mindíg nem nagyon megy.A helyzetei megvannak,de ami néhány hónapja bement,az most kijön.Remélem hamarosan megtalálja önmagát...
-Sitku:végig nagyokat brusztolt,s bár pontilag vékonyabban teljesített,ezúttal egész jó volt védekezésben.
-Czigler Laci: szuperlatívuszok! 42 IBM,14 pont,16 lepattanó és hát azok a sapkák.Ez kell!
A másik nyerő ember.
-Rajkó Zs.: szép csendben játszott,amolyan szürke eminenciásként,volt egy remek szerlése,mikor felkente Simont a palánkra...
-Vaido:húúúúúúúúú,hát...nagyon kilóg.Küzd,meg akar,de legalább annyira kilóg,mint Gordan a másik oldalon...
Közönségileg: szép számmal jöttek a szomszédból,szurkoltak is becsülettel,így igazi rangadó hangulat volt.Mondjuk meccs közben nem kellett volna öngyújtót pályára dobni,Stojan meg felkapta és a paksi tábor közé vágta...
Ennyi.
HAJRÁ ASE!!!
Mintha csak próféta szólt volna belőlem tippeléskor, mert a Falco meccset és a Körmend meccset is csak 1 ponttal tippeltem mellé és még a Kecsó eredményét is eltaláltam.(tudom,hogy büdös az öndícséret)
halottam szépeket a körmendi meccsről de az ott megfújt 5x fault lóf*** ahhoz képest amit a bírók nálunk műveltek.Eredmény: 71(!) megfújt fault.Ez botrányos.Amikor a 4.negyed elején elhúztunk 10-15 ponttal a faultarány 9-0 volt ide.Csak azért változott ez a végére , mert muszály volt faultolniuk hogy ne menjen az idő.
Szabó IV. jv. kiküldött egy nézőt az ülő bérletes részből és annak is a legközepéből.Majd az egész csarnok a „szép volt Szabó” rigmusnak tapsolt időkérés közben.Ez oltári volt! Nem azt akarom mondani hogy csak minket büntettek a faultokkal, hanem ide is oda is sokat tévedtek, majd a tévedéseket úgy kompenzálták hogy egymás után 4 v. 5 lépést fújtak a Debrőnek.Nevetséges. Azért ha azt mondom hogy az egyik csapat dobott 60 %al(mi) a másik meg 45%al, akkor mindenki kb. 20 pontos győzelemre számít , nem pedig 9re. Az a véleményem , hogy a bírók akarva, akaratlanul a tabellán előbbre álló csapatot támogatják,attó függetlenül hogy ki játszik otthon.
Végül 1 hatalmas dícséret a csapatomnak, hogy megverték a Debrőt, úgy hogy Eaker, Alexe és Pankár sokat ült és nem is voltak jók.
És gratula az Albának, Paksnak, Kecsónak, Dombóvárnak és a Ztenek.
Gratulalok a Paksnak!!
Kedves Kaposvariak tegnap hol volt a csapatunk???Milyen jatek volt ez? Kapkodas, fejetlenseg bűn rossz jatek. Kedves Miljkovics ezt gyakoroljuk mi edzesen?Talan akkor kellett volna idotkerni amikor kezdett elmenni a Paks es nem akkor amikor mar 10 ponttal ellogott.A birok pedig minket is felulmultak , elvettek azt a kis eselyt is, hogy feljebb zarkozzunk (Gordan: Szandekos hiba azert , mert nem a labdat talalta el?)(az utolso 3 pontos szerintem is idon tul esett)
Nagyon rossz meccs volt , remelem innen mar csak felfele vezet az ut. Hajrá kaposvar!!
Nem akarok elhamarkodottan véleményt formálni, de két megjegyzésem már a videofelvétel megnézése előtt lenne, és ezekben biztos vagyok.
1. Váradi (a másikról azért nem írok, mert megint, mintha a pályán sem lett volna, az orra előtt zajló dolgokat sem vette észre...) egyáltalán nem fújta a hülyeségeket tendenciózusan, verés nem járt volna érte. Kíváncsian várom a következményeket, remélem, ezúttal lesznek...
2. A szolnoki óvás. Nevetséges ürügy. A vezetőségnek éppúgy el kellene viselnie a vereség tényét, mint a szurkolóknak, akik ezegyszer önkritikusak (legalábbis ezen a fórumon). Nem szívesen emlegetem fel a november másodikai meccset, de már akkor is jeleztem, hogy minden kosár után a fél szolnoki kispad a pályán ugrál örömében, amiért akár minden támadáskor technikai adható. Na, ezek után ezért óvni...
A Paks Kaposvár-hoz még annyit - ami a a meccs megnézése után csak szubjektív érzésem volt, de a statisztikát megnézve be is igazolódott -, mindkét csapat igen gyengén játszott. 38 Paks ill. 35 százalékos dobóteljesítmény. És ebből egyszerűen most a Paks jött ki jobban.
A harmadik negyed hajrájában egy 8–0-s sorozatot repesztettek a vendégek, Moseleyt és Lapovot ekkor nem tudták tartani a piros-feketék. A fehérvári előnyből a végére két pont maradt, így az Albacomp is győztesen távozott Körmendről.
Mestermérleg
Zsebe Ferenc: – Nem szeretnék a bírókkal foglalkozni, de ők is benne voltak vereségünkben. El kell ismernem, megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből.
Sterbenz László: – A harmadik negyedben extrát nyújtottunk, Boros levette a pályáról az addig remeklő Solát, a végjátékban pedig Theisznek voltak rendben az idegei. Jó érzés Körmendről győztesen távozni.
Elsősorban Halimicsnak és a jó labdákat osztogató Spiveynak köszönhetően nyerte meg az első játékrészt a tolnai csapat, ám Pavlovics, Trepák és Stewart pontjaival a Szolnok zárta négypontos előnnyel a félidőt. A fordulást követően továbbra is jól védekezett a Tisza-parti legénység, a záró játékrészben azonban gyökeresen megváltozott a játék képe. A dombóváriak előbb utolérték a házigazdákat, majd a végjátékban a maguk javára fordították a mérkőzést. Két másodperccel a dudaszó előtt, 89–91-es állásnál Orosz csak az egyik büntetőt értékesítette, az ezt követő vendégtámadásból Spivey zsákolásával alakult ki a végeredmény. Közben még ment a játékidő, amikor a vendégek elözönlötték a pályát. Ezért a Mol-Szolnok csapata megóvta a mérkőzést, mivel a játékvezetőnek a szabályok szerint technikait kellett volna ítélnie a dombóvári kispad ellen.
Mestermérleg
Zoran Martic: – Tudtuk, hogy a jelenlegi helyezésénél jobb csapat a Dombóvár, és ezt be is bizonyította.
Dinnyés Attila: – Gratulálok csapatomnak a fegyelmezett és szenzációs játékhoz.
Mestermérleg
Nikola Lazics: – A második félidőben nyertük meg a mérkőzést, az agesszívabb védekezésnek köszönhetően egy kemény ellenféllel szemben.
Földi Sándor: – Nagyon gyengén játszottunk, sok volt az eladott labdánk. Szégyellem magam, a játékosoktól, de a játékvezetőktől is többet vártam.
Mestermérleg
Kmézics Zorán: – Nagyon rosszul védekeztünk, egyáltalán nem bírtuk tartani a vendégek centerét.
Molnár Csaba: – Küzdőképességből minden játékosom jelesre vizsgázott.