Bocsi hogy kések a képekkel, de sajna a tesóm telefonjával tudok csak fényképezni, ő meg csak holnap este jön haza.De ha szerdán ide adja akkor az lesz az első teendőm!!!:-D
Majd tegyél fel a kis cochinokról is.Megnézném.:-))
Tudom hogy keverék az a cochin de nagyon egyeznek a vonásai.Annyi a külömbség hogy búbos, rózsás tarajú és nem olyan tollas a lába.
Az én cochin csibéimről majd egy-két hónap múlva már megtudom mondani, hogy mik is valójában. :) Ha annak a cochinnak rózsás a taraja, akkor biztos, hogy keverék, mert a cochinoknak mindig sima tarajuk van. Igen, ilyen szempontból jó helyzetbe vagyok, hogy könnyen tudok bárhonnan tyúkokat/kakasokat szerezni. :) Mostanában fogok készíteni sztem egy rakás képet a madaraimról, aztán felteszem majd ide őket. ;) Üdv.
Nekem is van olyan cochinom ami nem biztos hogy fajtiszta, sőt.De a vonásai teljesen olyanok, kicsit nagyobb, de a taraja rózsás és elég kevés toll van a lábán.
Az jó ha tudsz szerezni a közeli tanyáról, én a közelben nem igazán tudok szerezni semmit.
Hali! Na, az jó, legalább van mégegy cochinod. :) Én meg kezdek egyre biztosabb lenni abba, hogy az a két kendermagos csibe cochin lesz. Már nagyobbak, mint a képeken látszik, az egyik kakas, a másik tyúk és a lábuk már jóval tollasabb, szóval ténleg cochinosan néznek ki. ;) Majd csinálok róluk képeket. :) Nekem most ilyen porcelán színű japán tyúkból 5 db van+egy kakas. Még egyet akarok megszerezni a közelben lévő tanyáról, sztem cserélni fogok. :) 2 házi X japán keverék tyúkot ajánlok majd fel azért a tyúkért a tulajnak.(amúgy jó ismerősöm, szóval nem lesz gond, csak legyen meg még az a tyúk, mert már rég jártam ott) Gondolom nincs képed arról a pettyes tyúkról. Nem? Nem örültem, hogy a fürj ilyen hamar elpusztult, talán a hideg és a fürjkakas egynapos szigora miatt volt. :( Szerencsére vadszínben könnyű találni a börzén, mert múltkor legalább 7 börzét végigjártam, mire találtam a fehér fürjkakasom mellé egy fehér tyúkot. Ez a fürj most 700 Ft-omba került. :( Várom a képeket! Üdv. ;-)
Na jó neked, kár hogy én nem tudtam menni.Hát elfelejtettem csinálni képeket, de amikor tudok csinálok.Most van egy szép kis törpecochinom.:-)Kakasnak tűnik.Elég szép a tollazata is, fekete színű!Egész véletlenül kelt ki, mert nem akartam azzal a tyúkkal cochint keltetni valahogy közékerült, de most már örülök neki!:-)))Majd megpróbálom lefotózni őt is.:-D
Nekem is volt már porcelán színű japántyúkom, túl öreg volt már és elpusztult évekkel ezelőtt.
Hát az elég kínos hogy 2 nap múlva el is pusztult a fürj.:-(((És persze az ára már odavan.:-(((((De gondolom nem volt olyan drága!
Na az jó, legalább nem kell már aggódnod érte! :) Én persze, hogy voltam a börzén, idén az összesre kimentem. ;) Akartam venni mégegy Bütykös lúd tojót, de aztán mivel nem találtam szépet és pénzem se volt, lemondtam róla. Majd tavasszal...
Viszont vettem egy nagyon szép pettyes(porcelán színű) japán tyúkot és egy kínai törpe fürj tyúkot(de ez két napra rá elpusztult) :( Viszont nagy szerencsémre fogtam egy szökött zebrapinty hímet börzén. :) Tavasszal akartam venni három hímet a 3 tojóm mellé, de így csak kettőt kell vennem. ;) Ezeken kívűl egy ismerősnek vettem egy pár fehér törpe cochint. Mindkettő nagyon szép, különösen a kakas. :) Képeket mikor csinálsz a csirkéid lakhelyéről, ahogy ígérted? Üdv.
Vissza repült magától a csirke amikor csak lehetőség volt rá, szóval nem tudtak mit tenni.Sajna a börzére nem tudtam kijutni, majd legközelebb hátha.És te voltál?Ha igen mit sikerült beszerezned?
Helló! Sajna van egy nagyon rossz hírem! :( A kis bóbitás csirkét baleset érte és meghalt. :(:(:( Az apám asztalos, ezért van az udvarban egy suffni, ahol a fákat tároljuk. Ezek a csirkék a kotlóssal a suffni gerendájára ugráltak fel fáról-fára, hogy ott aludjanak. Volt egy kiálló, hosszú léc, aminek a végéből kiállt egy nagy szög és ahogy reggel a csirkék száldostak le a gerendáról, ez a fehér valahogy rosszul repült és egyenesen beleszállt a szögbe, de úgy hogy a szög a csőre alsó részén hatolt be. Az apám reggel halott valami zajt, ki ment, de nem látott semmit, viszont egy kicsit később, mikor egy fáért ment ki, látta csak meg a szögön lógó halott csirkét. :( Teljesen ledöbbentem, amikor az apám elmesélte a történetet. Annyira sajnáltuk szegényt... Főleg azért, mert neked szántam. Ha esetleg jövőre lesz ilyen csibe, akkor érdekelne? Üdv.
Helló! Mi újság a cochinoddal, sikerült vissza szerezni már? Sajnálom a fogolyszínű tyúkodat. :( A monori börzén biztosan találsz ilyen színben tyúkot, csak ki kell jutnod oda! ;) Most már csak tavasszal lesz börze, úgyhogy ha addig nem találsz máshol, akkor várnod kell a börzéig. Üdv.
Csak ha megeszed nyersen a tojást. Vannak gyógyszerek és van vakcina is, de mindenképp konzultálj egy állatorvossal, mert lehet, hogy nem ez a baj, de a szalmonellára is jellemző.
Hát nem tudom pontosan a gyöngyök színét, igazából a két szín együtt.Kékesszürkék.
És ez a szalmonellás dolog nagyon komoly?Ez az emberre is veszélyes, nem?Ha tényleg az akkor most benne vagyok a cikiben de nagyon...:-(((Ki lehet ebből kezelni őket?Üdv.
Nem telepítették, visszatelepült magától. Terjeszkedő faj, de nem veszélyesebb a rókánál. Ami persze a baromfisokat nem boldogítja. (Ővele küzdött Toldi, mint nádifarkassal, toportyánnal)
Olvastam a problémád. Igaz ritkán járok át más topikba és olyan nagy tapasztalatom sincs az állatgyógyászat terén, de szerintem a tyúkoknak enyhe szalmonella-fertőzése van. A vírus átjut a tojásba és ha nem annyira virulens törzshöz tartozik, akkor a keltetés alatt nem hal el az embrió , de a kiscsirkének hasmenése lesz amiben el is pusztulhat.
Heló! Hát nem tudom mit szólnának az ismerőseim ha pénzért mutatnám meg őket, biztos meglepődnének!:-)Azért nálam olyan sokan nem járnak.
Majd a csirkém visszahívom:szórok valami kaját a kerítéshez és ha odaszalad felfeszítem a drótót és átbújik.
Reggelre elpusztult a fogojszínű cochintyúk.:-(((Csak az az egy volt ilyen színű.Nem tudom mi baja lett!És a mai napig szinte minden nap megtojt.Nem tudom honnan szerzek megint!