Érdekes, hogy ha néha nyerünk Körmenden akkor is mindig csak a bíróknak köszönhetjük:) Akkor van csak esélyünk, ha jól dobnak a büntető területről és jól szedik a lepattanókat...
Sziasztok!
Végigolvastam a hétvégi események kommentárjait, pro és kontra.
Komolyan mondom, elszomorít ez az egész, úgy érzem, hogy kezdünk lesüllyedni a fociszurkolók (vagy mi a manók) szintjére. Mindig is azt gondoltam, hogy a kosárrajongók, -játékosok valahogy magasabb értelmi szintet képviselnek, mint a focisták (ezzel nem akarom a focirajongók többségét megsérteni).Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy egy kosármeccs semmiképpen nem ér meg annyit, hogy valakinek baja essék emiatt. Ez a mostani eset éppen annyira zavar, mint amikor szolnokiakat inzultáltak Debrecenben (jóllehet, az ottani tettesek focidrukkerek voltak, kérdezzétek Gabcit a tavalyi esetről), egyszerűen elkeserítő, hogy az ember nem mehet nyugodtan meccsre...Remélem, változni fog a helyzet, csak az a baj, hogy nem tudom, miképp lehetne változást elérni. Gondolom, az emberek alapvető kultúráltságával lehet baj.
A későbbi pozitív változásokban bízva maradok tisztelettel: Csics.
Szerintem az volt a kérdés, hogy milyen világot élünk, és biztonságos-e kivinni egy gyereket egy rangadóra. Ebből a szempontból csak a bántalmazás ténye számít, ugyanis szvsz a sértettet nem érdekli, hogy ki volt a tettes, az sem vigasztalja, ha esetleg pont egy rendőr.
Hát kezd eléggé eldurvulni minden. Pedig semmi ASE-Kaposvár összeütközés nincs egy ilyen meccs után.
Ez a Váradiverés tényleg gáz, meg az is, hogy épeszű ember nem dob fejbe egy 10 éves gyeereket, de azt is kell nézni, hogy ezek a szituk nem unalomból jöttek elő. Valami kellett ami kiváltotta. És én azt könnyen el tudom képzelni, hogy ez a valaki egy bizonyos Váradi nevű bácsi fekete nadrágban és szürke ingben. De azért ekkorát nem kellett volna ütni.
De amíg minden forduló után mindenki a bírókat szidja (többé-kevésbé igazunk is van), addig nem baráti lesz a hangulat sehol sem.
Mindenkinek tenni kellene valamit. A játékos ne reklamáljon, a szurkoló a sajátjait éltesse, a bíró ne tévedjen, az edző maradjon bent a területen, meg ne vágja földhöz a zakóját, meg ne izzadjon bele az ingjébe. A SPORTÁG VEZETŐJE MEG VEZESSEN, ÉS NE CSAK EGY JELKÉPES SZAR LEGYEN, AKINEK MINDENKI FÜTYÜL, ÉS MARASZTALJA EL AZT, AKIT EL KELL MARASZTALNI.
Asszem mire ez mind megvalósul én már a boldog nyugdíjaséveimet töltöm.
Rosszul látod a helyzetet. Meccs előtt helikopterrel érkezünk a csarnok tetejére, pénzváltó nincs, mert a klubvezetés ellát minket a szükséges anyaggal (nagyobb rangadókra félkilós Szent István-emlékérmeket kapunk, az jó nagyot üt). Mindenkinél van egy nagy zacskó bissau-guineai importnyál, a citromot nem ismerjük.
Volt régen valami halvány próbálkozás, hogy a fehérvári kispadra kipakoltak néhány példányt az 1784-es Kis Francia Etikettből, de a könyvek sorsa azóta ismeretlen. Az, hogy ezt inkább köztünk osszák szét, eleve reménytelen, mert a nagyon fiatalok kivételével mindannyiunknak nehéz lenne már megtanulni olvasni.
Most képzeld el, mi lehet ott. Irigyellek, hogy onnan a távolból is ilyen jól meg tudod ítélni a dolgokat, én meg véletlenül mindig beleakadok a csarnokba.
Ha már megint a kupáról beszélünk, amit ugye "gusztustalan módon nekünk ajándékoztak", és szerinted az a meccs el volt csalva, akkor elcsalták tavaly a Körmend bajnoki címét is a jogtalan Mészáros tripla kapcsán (amit utána nyíltan be is ismertek !!!), és persze látatlanban mondom, hogy a mostani Alba elleni meccsükön is hátrányba kerültek Váradi által, ezért kaptak ki ! Most megint kezdjük elölről? Nem kéne...
Viszont akik odavalók, azoknak célkeresztet kell rajzolni a homlokukra.
A hazai szurkolók bejáratnál (van ilyen Körmenden? sosem voltam ott, meg nem is leszek, Szolnokon se) pénzváltót rendszeresíteni.
A karzaton ülőknek citromot osztogatni, hogy legyen elég nyáluk, plusz azzal is lehet dobálni.
Remélem mindenkinek a kényelmére gondoltam :-)))
Nem hiszem, hogy a szurkolók gumibotozták meg a 10 éves gyereket..A rendőrök sajnos vagy félnek vagy túlreagálnak mindent..De ezt ne varrd a fehérvári közönség nyakába..A szurkolóverésre én is emléxem..Akkor is elítéltem, most is.
Én is így emlékszem, elég közel voltam. Egyébként, ha jól tudom, vannak az ülőszektorban olyan helyek, amelyeket igénybe vehetnének a vendégek vezetői.
Jóval lejjebb olvastam valami olyasmit, asszem sporttárstól, hogy a kispad melletti "VIP-szektorban" ültek. Nem tudom kitől származik az információ, de akkor az egy másik csarnokban lehetett, mert nálunk egyáltalán nincs ilyen. Az ott nem a kispad meghosszabbítása, hanem maga a kispad.
A dobálózót továbbra sem menteném fel, sőt, fenntartom a véleményemet, hogy súlyos rendezői hiba. Egyszerűen rá kellett volna nézni a kispadra, és aki nem odavaló, azt udvariasan elküldeni onnan.
Azért Fehérváron néhány éve mégiscsak sikerült meggumibotozni egy 10 éves gyereket a minden igényt kielégítő vendégszektorban. Akkor most milyen világot is élünk?
Eddig már csak az nem került szóba, hogy miért is kezdték el dobálni a vendégkispadot. Talán azért, mert Sterbenz edző átállt zónára? Nem, én úgy emléxem, hogy egy öltönyös elkezdett mutogatni a B-középnek. Ettől függetlenül a dobálást én is elítélem, és ha a következő Körmend-Albára is eljönne a kisfiú, akkor szívesen átadom neki a bérletes helyemet.
Valóban és minden csarnokba olyan szigorú "biztonsági" erők kellenének, mint Fehérváron, akik a meccs végeztével úgy verik ki a vendégszurkolókat! :)))
Tényleg más lenne a helyzet...
Valószínűleg senki nem merne idegenbe meccsre járni! :((
De! Egyébként egyrészt igazad van, mert valóban nincs helye a kispadon a gyermeknek, ha valóban ott volt, másrészt viszont még ez sem életbiztosítás...
Persze ha minden csarnokban olyan helye lenne a vendégszurkolóknak, mint Fehérváron, akkor más lenne a helyzet...
Elnézést minden körmenditől, hogy elvittünk egy tíz éves gyereket meccsre teljesen jogos, hogy fejbedobtátok, még jogosabb lett volna ha őt is megveritek a meccs után..Egy ilyden jól kialakított stadionban mint a körmendi, nyugodtan odaülhetett volna az elkerített, szuperbiztonságos vendégszektorba..Egyébként nem mindenhol élünk ilyen világot és inkább változtatni kéne rajta nem magyarázni, hogy minek jött..
"Még csak annyit: egy fehérvári vezető tíz éves kisfiát, aki a vendégkispad meghosszabításaként létrehozott VIP-helyen (vagy mi?) ült, a nézőtérről úgy dobták fejbe egy pénzérmével, hogy felrepedt a fejbőre."
Látom, a klub felelőségét igencsak forszírozod, azonban engedjél meg egy észrevételt. Nagyon sajnáltam és most is sajnálom a kissrácot, együtt érzek az apukával, aki felháborodottan mutogatta fia fejét a zsüriasztalnál. De!
Válaszolj nekem légyszives arra, hogy mit keresett a kissrác az Albacomp kispadján? Mert, hogy ott ült! Tudomásom szerint a kispadon a játékosokon, az edzőkön és a gyúrón (meg talán a csapatvezetőn) kívül más nem tartózkodhat. (játékvezető tanoncok majd pontosítanak!) Felettébb érthetetlen továbbá a dolog annak tudatában, hogy kb 30-40 vendégszurkoló is volt a mérkőzésen.
Persze, tudom egy 10 éves gyereket, ha csapatvezető vagyok nem fogok a szurkolók közé küldeni, bár egy rangadón azért arra is gondolnék, hogy egyáltalán elvigyem-e magammal idegenbe!? Nem csak Körmendre, bárhova!!!
Én nem tudok arról, hogy Váradi az Albacomppal túrázott volna.
Elég tájékozott vagyok általában, de ilyenről még nem hallottam. Lehet, hogy az én hibám.
Sporttárs, fehérváriak! Volt ilyen?
A "népmese" szerzője nem én vagyok, csupán bemásoltam az oldalra. Azt mondod, baromságot írok, ezek szerint VGY soha nem járt az Egyesült Államokban az Albacomp csapatával?
A hazai pálya megadásával kapcsolatban Santoronál a pont.
Az idei szezonban a 8 közé jutásért harcol a csapatom, ezért természetes, hogy jónéhány csapat - köztük az Albacomp - jobb idén a Körmendnél, és azt hiszem, hogy ezt talán már le is írtam néhányszor, az eddigi 4 vereségünk mindegyike után elismertem, ha jobb volt az ellenfél, vagy mi játszottunk rosszul. DE a szombati estén semmivel sem volt jobb az Alba a Körmendnél!
Nyilván abszolút nem fér bele nálam sem a bíróverés, de azért azt ne mondja senki aki már látott egy bírói tévedésekkel telitűzdelt kosárlabda mérkőzést 2000 ember társaságában, hogy nem lehet megérteni a felfokozott indulatokat a silány jv-kel szemben. Ezen nem nekünk, hanem nekik kell elgondolkodniuk, mert az idő sürget, mindjárt itt az Olaj-Ase :-)), na ugye ezeken a mi asés meccseinken is voltak már érdekes ítéletek. Mikor veszik észre magukat ? Tényleg teljesen sztereotíp, de ha eddig a sok év alatt nem sikerült, akkor miért pont most állna elő a már régóta vágyott pozitív változás? Az oké hogy az MKOSZ.ben ott videóznak naphosszat, de látnám már az eredményét! Nem fog itt semmi sem történni, minden marad ugyanúgy...