Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2789
Tenyleg nem ismeertuk fel.
Előzmény: Törölt nick (2782)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2788
Vata, you "OK"!!
Előzmény: Vata (2785)
Vata Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2785
Tudod, lehet, hogy az a normális állapot, amikor az emberek szeretik a hazájukat, büszkék a hazájukra és felvállalják az állampolgárságukat/származásukat annak minden előnyével és hátrányával együtt. Ezt hivják hazaszeretetnek illetve patriótizmusnak. Tény, hogy sok mo-i illetőségű embernek ez egy ismeretlen fogalom. De az amerikaiak nagy része patrióta. És ha ez neked nem tetszik, jól fontold meg, hogy érdemes-e itt letelepedned. Ahogy a mondás tartja: "love it or leave it".
Előzmény: Tisbe (2771)
schgy Creative Commons License 2001.03.04 0 0 2784
Hát igen ezeket az "elképesztően magas" százalékokat, a hozzájuk tartozó valószinüleg szintén "elképesztően alacsonyan" meghúzott sávhatárokkal Magyarországon is örömmel elviselném. Csak akkor szegény állam kopna fel :-).
schgy
Előzmény: Mumu (2780)
DRT Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2783
Gyanús is volt a szokatlanul értelmes hozzászólás. :-)))
Előzmény: Törölt nick (2782)
Mumu Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2781
Osztom a nezetedet.
Előzmény: schgy (2774)
Mumu Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2780
Latom Macisajt kozolt egy par adatot.
Előzmény: schgy (2772)
Mumu Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2779
Ha ez sikerul,bar en minden vagyok csak nem Bush szimpatizans (szimpatia az csak egy subjektiv erzes es valtozhat az idok folyaman,volt mar ilyen..)akkor sokat er az uj elnok,mert elovarazsolja azokat a rejtett lehetosegeket amiket az elod(elodei) nem talaltak meg.
Előzmény: schgy (2772)
Mumu Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2778
Erre a kerdesre kedves Tisbe csak sajat Magad tud majd megvalaszolni.persze ott leted minden szakaszaban maskep fog mutatkozni szamodra az orszag.Ehhez hozzajarul majd a Te szemelyes korulmenyed is.
kerdeseid ossziontek es mindnyajunknak valoszinuleg megfogalmazottak annak idejen.Nwekerm nem az USA-val hanem Ausztriaval szemben sok evel ezelott.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2777
Ami a tervezett amerikai adócsökkenést illeti:
a terv szerint a jelenlegi( szerintem elképesztően magas) 39,6 / 36/31/28/15 %-os
adósávokat 2006-ra felváltja egy
33/25/15/10 %-os rendszer ( van olyan javaslat is, hogy 2001.01.01.-től visszamenőleg vezessenek be egy 12,5%-os sávot is).

Az igy kieső adóbevételek pótlását remélik,( a kereslet/fogyasztás növekedésével, más adók formájában ennek egy része amúgyis megtérül), no meg bőven lenne miből faragni ( hadsereg. kémkedés,külföldi támaszpontok, " sponzorációk"-
kinti tanult topictársaim nézzék meg hogy csak Izrael támogatására mennyit költ az állam és most nem emlitjük az alapitványokat, magánszemélyeket
stb.).
A spórolás máris elkezdödött, eddig Taszárért fizettek évi néhány millió dollárt, most meg kijelentették hogy legyen inkább ingyenes(örüljünk hogy itt vannak) :-)

Tibor Arato Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2776
Tisbe; Ugy latom te nagyon ujjjj vagy itt!!!

Most kezdhetjuk elolrol ugyan azt a vitat.

See ya.

schgy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2775
A zászlóval egyetértek.
schgy
Előzmény: Törölt nick (2773)
schgy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2774
Akárhol is van az ember, nem érdemes a helyi lakosokat ilyetén kategóriákba sorolni. Ettől általában mindjárt jobban kezd tetszeni bármilyen hely. Külföldön élni általában nem kötelező (leszámitva azokat a helyzeteket, amikor a határok "átléptek" az embereken, igy rögtön nehézzé téve annak a kérdésnek az eldöntését, hogy hol is van a külföld :-( ).
Lehet, persze, hogy csak a hosszú oroszországi "előképzettsőgem" az oka, vagy az amúgyis erősen piknikus alkatom, de azon, amit már irtam is, miszerint eddig egyetlen papiromat intézték csak el hiba nélkül, annak ellenére, hogy az eddigi két hónap zömében papirbeszerzéssel telt, csak nevetni tudok. Úgyis bosszankodnak ők eleget, mikor visszamegyek és megint "dolgozniuk" kell a saját oda nem figyelésük miatt.
A mai példa, a munkahelyem nem családi, hanem egyéni egészségbiztositást kötött a számomra. pedig mindenütt elég egyértelműen jeleztem, hogy azt kellett volna. De sajnos a szövetségi adózás tekintetében egyedülállónak számitok (annak ellenére, hogy van feleségem), igy aztán az ügyintéző "kijavitotta" a dolgot. Végül is miért fizetne egy agglegény a felesége biztositásáért :-).
Amúgy meg itt is vannak nem pökhendi, nem nacionalista ( a hazáját meg azért még szabad szeretnie, ugye? ), de szerencsére mosolygó emberek is.
A többiről, anyagilag megérheti, de nem feltétlenül (itt is vannak nem túl magas fizetősek), van amiben biztonságosabb is, de van amiben nem pl. ha a házinénim nem itt élne már rég kezelnék is az orvosok, nem csak egymáshoz küldözgetnék, természetesen nem elfelejtve a számlairást, mindezt olyan szinten, hogy most már hárman is rendszeresen foglalkoznak azzal az ismerősei közül, hogy valahogy "megoldják" a kérdést. Az meg, hogy valaki alkalmas-e valóban a hosszútávú, vagy végleges másholélésre, ill. milyen feltételekkel alkalmas rá, csak menetközben dől el.
schgy
schgy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2772
Esetleg az, hogy az "előző kormányok katasztrófális gazdaságpolitikája" miatt nem a kieséseket kell fedezni, hanem legfeljebb kevesebb lesz a többlet, legalábbis azok szerint akik az orrukig ellátnak. Hogy erről az orruknál tovább is látók hogyan gondolkoznak, arról már nem lenne érdemes ennyire határozottan szólni, mert erről erősen megoszlanak a vélemények (ugyanúgy, mint általában az "előző kormányok" működésének katasztrófálisságáról).
Nekem inkább az nem tetszik, amivel a bevezetés szükségességét indokolják, de ez magánügy.
schgy
Előzmény: Mumu (2770)
Tisbe Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2771
Hogy mi nekem Amerika?

Egy olyan bejarhatatlan, titokzatos foldresz, ahol elhitetik az emberekkel, hogy ez a legcsodalatosabb orszag a vilagon, igy legyenek buszkek magukra, hogy abban a kivaltsagban reszesulhetnek, hogy idecsoppentek vagy a tortenelem viharai errefele sodortak oket. Valoban biztonsagos orszag lenne?
Anyagilag valoban, de mit is jelent az anyagi jolet? Tenyleg erdemes itt letelepedni es elviselni a mosolygo, pokhendi, nacionalista lakosokat, akik uton-utfelen ajnarozzak kedves otthonuk? Megeri, vagy nem eri meg, ez itt a kerdesem!

Mumu Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2770
Aki erti,aki tudja,megmagyarazna mi az a bushi adocsokentes alapja.Mibol lesz annyi hogy az adokieseseket fedezze ?
Kükü Creative Commons License 2001.03.02 0 0 2769
remélem nem felejtem el megnézni...
Előzmény: Mumu (2768)
Mumu Creative Commons License 2001.03.02 0 0 2768
Most hogy elbizonytalanodtam.Lehet hogy nemet-magyar donto volt ? Mindenesetre 36-ban.
Előzmény: Mumu (2767)
Mumu Creative Commons License 2001.03.02 0 0 2767
Udv Kuku,az 1936-os berlini olimpianal keresd.
Előzmény: Kükü (2761)
Mumu Creative Commons License 2001.03.02 0 0 2766
Az egyik nem zarja ki a masikat.JHo ismerem a tortenetet meg a szines szakszervezetiet is .Es Nancy memoarjait is,Ez a pelda hogy lehet ugyanazokal az ismertetejkkel ket kulonbozo velemeny.De az nem baj ,kedvez palozc meg ha mi majdnem mindig kulonbozoen latjuk a dolgokat.Ha Hegelt ismerned ( aki mar a marxistak elott elt..) azt mondanam :az ellentetek dialektikus egysege...
Előzmény: Törölt nick (2758)
freeze flash Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2765
Pont most láttam róla a felvételt az egyik híradóban, de csak onnantól, hogy Billy mondott valamit, aztán kilengett minden... :-)
Előzmény: Dr. Pepper (2763)
Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2764
Ja, és mégvalami. Magyarországon egyáltalán bemondták a földrengés tényét? (csak hogy kell-e egyáltalán az otthoni barátokat megnyugtatni)
Dr. Pepper Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2763
"Csak" 6.8-as, de szerencsére 50km méylségű volt, így nem okozott akkora kárt (mint egy "sekély" változat). Azért persze rángatott rendesen, később meg hullámzott (az epicentrumtól nem messze voltam). Ami igazán tetszett, Bill Gates beszéde megszakadt (azaz asszem el sem kezdődött). Biztos azt akarta mondani, hogy a Win2K sosem fagy le, de leszakadt a plafon (literally). :)))
Előzmény: Tibor Arato (2759)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2762
Furcsa, hogy az emberek igy eltudnak vadulni.
Előzmény: break2 (2760)
Kükü Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2761
Hello Mumu!

Most elfelejtettem a nevét, de valóban volt egy olasz magyar döntö azon az olimpián. de mintha az olaszok nyerték volna. Majd utánanézek egy almanachban...
De az nem petschauer volt... nem?
Üdv.

Előzmény: Mumu (2737)
break2 Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2760
a 'space needle' kilatoban bent ragadtak az emberek de mar lent vannak.
egy sportcsarnok teteje megrepedt
amugy a napokban a 'mardi gras' unnepseg olyan botranyba fulladt Seattleben, hogy konnygazzal ellett feloszlatni.
Előzmény: Tibor Arato (2759)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2759
Most neztem eppen a TV-ben a hireket, nikor soron kivul bemondtak, hogy Seattle WA.-ban 7.0 nagysagu foldrenges volt.
Most becslik fel a karokat.

citromfű Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2757
(teljesen tudatlan vagyok a témában, és ha ezt a topicot olvasom, akkor végképp összezavarodom... bocs moindenkitől!)
Előzmény: CsilladaKilla (2752)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2756
"Macisajt; Latom te nagyon figyeled a vilag politikat, vilag pletykat, botranyokat. "

Hát igyekszik az ember, kedves Tibor :)

Olyannyira hogy egy tegnapi cikk részletet irok be, cime " Hangsúlyváltó Bush-kabinet".

"De a "hangsúlyváltó " republikánus kormányzat idején vélhetőleg már nem fordulhat elő, amiről a Clinton-érában a párizsi Jeune Afrique cimű hetilap adott hirt (és kommentárt). Arról a jelenetről van szó, amely a palesztin, az izraeli és az amerikai tárgyalóküldöttség egyik tárgyalási fordulóján zajlott le: a purparlék óráiban elkövetkezik a zsidó imádság ideje, mire az izraeli delegáció minden tagja és a Dennis Ross vezette amerikai delegáció minden egyes tagja(!)
feláll, kimegy és imádkozik, a zsidó ritus szerint.Közben a palesztinok békésen várakoznak."

A Lewinsky ügy kapcsán került az is napvilágra, hogy miközben Arafatot az előszobában várakoztatták, az Orális Irodában Monica kisasszony éppen bemutatót tartott a havanna
sokrétü felhasználási módozatairól.
--
Nos, kedves Tibor, bizonyára ismered az a mondást, hogy " fehér ember nem felejt". Ilyesmi van a muzulmán világban is , tehát szerintem biztos , egy amerikai stilúsváltás mindenképp üdvözlendő.
Nem kell mindig, mindenkit pofán csapni, azzal hogy" mi mindent megtehetünk, megengedhetünk magunknak."

See you.

Előzmény: Tibor Arato (2755)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.02.28 0 0 2755
Macisajt; Latom te nagyon figyeled a vilag politikat, vilag pletykat, botranyokat.

Szerintem is sajnalatos,hogy Clinton ammunition-t
adot a republicanusoknak. A hibat amit elkovetet utolso napjaiban, mint elnok, a democratik party
rovasara megy.

Bush ma esti beszedjet nem halgattam meg. Holnap az ujsag ugy is tele lesz vele. Csak akkor hiszek az igereteiben ha mart megvalosult.

Reagant azert nem szerettem mert a szervezet munkasok ellensege volt.

Bush papa ott kovetette el hibat, hogy nem ment egeszen Baghdad-ig. Ezert most hadsereget kell Kuwait-ben tartani orokre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!