Most néztem végig a Filkó-Körmendet, bár volt jópár ki nem kényszerített hiba (vagy ez nem az a sportág?:-))) szerintem élvezetes kis derbi volt, természetesen teljesen megérdemelt Körmend sikerrel. Nem akarom elvenni Belferáék kenyerét, hogy az én szemszögömből kielemzem a meccset, inkább egy-két benyomásomat írnám le:
1. Nagyon tetszett, ahogy a Red Devils agyon leszurkolta a szombathelyieket, azért nem kell mondanom, hogy itt is látszik, micsoda különbség lehet két szurkolótábor között (és most tekintsünk el a negatív dolgoktól) ha hangulatteremtésről van szó. A végén már majdnem én is énekeltem a TV előtt hogy imádunk körmendi dózsa :-) Na de viccet félretéve nem lehetett utolsó érzés tegnap körmendinek lenni Szombathelyen. Amúgy is kedves számomra ha kikapnak Kálmánék, de ennek hosszú a története, lényeg az, hogy nem szeressük mink (sem) a Falcot (sem :-))) !
2. Kálmán középső ujjas bemutatása Hartyányinak, aki azt egyértelműen látta, több mint elgondolkodtató. Mit képzel? És ráadásul akkor nem is történt ellene szabálytalanság. Rengeteg kiharcolt és befújt faultja volt, persze hogy Szombathelyen mindent megtesznek a védelmében, és ettől már sérthetetlennek de legalább szentnek hiszi magát? Megfigyeltétek már milyen trágárul beszél játék közben? Alexe igazolta, hogy még mindig nagyon jó pléjör, Heinle viszont nyerte el a tetszésem, nem kéne hisztizni a bíróknál, ha beviszi az erdőbe a labdát és véletlenül nem lesz gól belőle. Különben nem rossz spíler.
3. Solának hatalmas szíve van, és a bal keze sem utolsó, ami a rajta védekező dolgát nem mondanám, hogy megkönnyítené (má a balkezesség). Feltűnt, hogy nagyon jól tisztára tudja játszani magát, azért szvsz Claynél jóval sokoldalúbb játékos, még ha hibázott is jópárszor a meccsen. Egy-egyezik, szedi a lepattanót, nem ismer elveszett labdát, csúszik-mászik, jó a keze, meglátja támadáskor a lehetőségeket, azok a 7-8 méteres triplák pedig nem semmi, pestiesen szólva
4. Toyának hallatlan előnye van a magasságából eredően, ha ezt jól ki tudja használni, akkor hozni fogja a tegnapihoz hasonló teljesítményét. Szimpatikus a játéka, biztos, hogy nagyon kellemetlen vele ütközni (ahogy néztem nem megy a szomszédba egy kis bátorságért, és vígan bevállalja az badikontaktokat), mivel annyira inas meg csontos, hogy szvsz jobb elkerülni, Alexének piszkálta is a csőrét rendesen. :-)
5. A bírókról annyit, hogy volt a Körmend javára és kárára is befújt fault meg egyéb hülyeség, de azt hiszem, hogy ezúttal kicsit nagyobb számban voltak a számukra pozitív ítéletek, de ezen semmi nem múlt, jobbak voltak és megérdemelten nyertek, gratulálok nekik, a szurkolás pedig nem győzőm hangsúlyozni, hogy nagyon-nagyon bejött nekem. Jellemző, hogy amikor 6ra feljött a Furkó, akkor is zúgott az MTE, pozitív, pozitív, no :-))) Most aztán láthatta az egész világ :-) Odaát volt egy-két hajrá Szombathely oszt annyi, hiába, meg van lőve egy szurkolótábor vagy minek nevezzem, ha nincs repertoár. Ugye tudnánk még más NB1-es csapatoknál is ilyesmiről beszélgetni :-)
Még egyszer elismerésem a körmendieknek, szép volt fiúk :-))))
OAZIS
PS: Este meg hajrá mink, ehuna indulok is! :-) Kiváncsi vagyok
Sziasztok!
A meccset asszem mindenki látta. GRATULA A KÖRMENDNEK! Tegnap sokkal jobbak voltak, mi akartunk, hajtottunk de ez nem párosult jó játékkal.Ez van.
Falco KC - Szombathely - Körmend 77-86
Debrecen - Kecskemét 101-83
A mai meccsekre leadott tippjeim rendkívüli módon ültek,a kettőn együttvéve mindössze 42 pontot tévedtem...És még reklámozom is :-)))
Gratula Körmendre!
Ui.: Miért nincs nekünk ilyen légiósunk,mint Sola az MTE - ben ?
Megverem Cziglert, Davist, azt a nagy darab dobos gyereket(valami pepy állítólag), megverem a bírót, megverem Fodor Pétert, meccs után meg átmegyek Fehérvárra és mindenkit megverek :-))))
Megverem avasst, mert a múltkor hiába integettem neki úgy csinált mint akit nem vesz észre, :-))). Plusz megverem xGabit, mert Debrecenben már úgyis hozzászokott, Bocait pedig csak úgy, hobbiból...
Világ proletárjai,(parasztember vagy cigányember) verekedjetek !!!
Euroliga:
Cipóra verték a magyar érdekeltségű egyeleteket.
Adecco Asvel-Virtus 74-88...Gulyás Robi 12 pontig jutott 16 percnyi játékkal.
Hiába szórt Dávid 21 pontot a Siena ellen,nyertek a taljánok 100-74-re.