Nohát, nohát, mik meg nem történnek Szolnokon…Készülhetünk, hogy idén biza ez lesz, messze nem olyan félelmetes ám a „szolnoki katlan”, mint volt pár évvel ezelőtt. Avass hathatós szakmai közreműködésével sikerült közelebbi képet nyernem csapatunk offenzív és defenzív stratégiájának alapvető hiányosságairól, tényleg kolléga, miért is nem ülsz ott velünk mondjuk mindig? Ott úgyis van egy-két szabad hely általában, meg hát sok jó ember kis helyen is elfér….:-) Mondjuk az olyan nagy darab fenegyerekek mint Te is…:-)
Davis „hálistennek” teljesen meggyógyult, ezt tudomásumkra is hozta huszonnemtudommennyiponttal, de hogy pont ellenünk kellett idei legjobb formájában játszania. Jól játszott Fodor Geri és hasznosan is, de ott volt egy feldobásos jelenet, amikor összekülönböztek valamin Szaszával, és látva akkor Fodor arcát meg arckifejezéseit, szvsz elég magas lóról lökhette a sódert a szolnokinak, Avassal már indultunk is befelé, hogy rendet tegyünk…:-)De aztán csitultak az indulatok, ahogy Czigler meglátta, hogy felálltunk ott a bérletes soroknál, rendre intette a csapattagokat…:-)
A mérkőzést az ASE azon könnyű kosarai döntötték el, amelyeket sokpasszos támadásaik zárásaként ziccerrel fejeztek be, ilyenkor azért sokszor látszott, hogy nem két hónapja vannak együtt, voltak egészen szép megoldások is, és Mészáros is most joggal lett nagybetűs. Asszem nálunk megint koncentrációs gondok voltak, és hiába, ha csak két ember játszik jól, azzal még nem lehet csatát nyerni. Említhetném még a fantasztikus centereinket, akik közül Oroszt úgy küldeném el, hogy Szolnokra még csak átutazóba se jöhetne. Ez az alibimester az első negyedben DIREKT faultokat csinált, hogy muszáj legyen lecserélni, aztán még volt a képén bőr, hogy a törölközőjét pörgesse a kispadon. A helyében én elbujdokolnék a világ elöl…És ezekért szorítunk mi…Nem tudom miért Vilcinskast kellett elküldeni (30/9 Dombesz ellen, huh), ember nem tudja ezt nekem megmagyarázni, mert ez a Stewart annyira harmatgyenge, hogy még idegeskedni sem tudok rajta ( Zolika legalább felpaprikázza a hangulatom…:-)))). Most ha elővesszük megint a közeget, akkor mit lehet a paraszt szolnoki szurkolók számlájára írni? Szerintem semmit…Itt valahol máshol lesz a bibi, én szívem szerint megint a vezetőség felé mutogatnék…
Kérdezte xGabi, hogy miért nem vagyunk képesek olyan szintű játékost igazolni, mint pl. a körmendi Sola…A válasz nagyon egyszerű….Ha megfigyelted, tegnapi meccsünkön a menedzserek királya, Ökrös úr, az első perctől (!!!) kezdődően végig anyázta a bírókat, de rendkívüli szisztematikussággal tette mindezt, mert körbe-körbe járt a csarnokban (attól függően, hogy a bíró éppen merre tartózkodott), és végig nyálfröcsögve ordított-na most ennek az embernek lenne többek között a feladata, hogy játékosokat hozzon (ha éppen nem valamelyik szenzációs edzőnk szerzeményeiben kell gyönyörködnünk…), szvsz eleve kudarcra van ítélve a dolog…:-(
És ha már a bíróknál tartunk…hajajajajajaj, nem tudok mást írni csak a szokásost, majd inkább akkor beszéljünk róluk részletesebben, ha lesz valami hosszabb távon is tapasztalható pozitív fejlődés…A Martics által is említett 26-8as faultarány szigorúan a számok tükrében több mint elgondolkodtató, de a meccsünk nem volt elfújva vagy ilyesmi, egyszerűen csak bénán tették a dolgukat…Gusztustalanul silány a játékvezetői csapatunk, ment is a VÁRADI, VÁRADI rigmus…Szolnokra meg majd jön a számla…
Stone-t szvsz nem véletlenül pihentették annyit, nem csodálkoznék, ha hamarosan már a kispadon sem látnánk…
A paksi szurkerek elég jól nyomták, hangosak voltak, hangos volt a dob is…nem tudom ki verte…:-) Az olajnál is összeállt a B-közép, és ők is szurkoltak, szerintem azért nagyjából elég tűrhetően. Ennyi a java a pacalnak…
OAZIS
PS: Azért bármit is mondtok saa-bee, Fodor Geri,Sitku meg Czigler érdekes módon mindig meggyógyul a fontos hazaikra, a nemzetközi kupákat meg okosan kihagyják, nehogy baj legyen. Ellenpéldának hadd hozzam Dzunicsot vagy Ivkovicsot, aki sérült kézzel is vállalta a játékot a külföldi meccsükön. Ha hozzávesszük, hogy elvileg ezeken a színhelyeken van csak esélyünk egy, a mostaninál kicsit nagyobb nemzetközi respektet kiharcolni magunknak, akkor máris szomorúsággal tölt el, hogy míg Fodor Geri alibi pihen, addig az ősmagyar Dzunics meg hazánk hírnevét megy öregbíteni külhonba...Hogy a sérült kezű Ivkovicsról ne is beszéljek...De mind1, végül is valahol érthető ez a mentalitás is, de elfogadni nem tudom...
Értem én, persze, én is csak most szembesülök azzal a jelenséggel, hogy milyen zsenge is lehet a szurkolás egy hazain, ha nem megy huzamosabban a csapatnak. A Filkó névhasználatot meg ígérem kerülni fogom...
Az Ajaxot említed, de azért azt nem szabad elfeledni, hogy az nekik külön fociiskolájuk van, ahová a fiatal tehetségeket tömörítik (ott tanulnak nyelveket mindent, és valóban odafigyelnek a nebulókra, hogy szellemileg is felkészültek legyenek). Ha megnézed, a felnőtt Ajax zömében tizen meg huszonegykétéves "kölykökből" áll, szóval ott az utánpótlásnak elég komoly bázisa van, persze ez a kényes anyagiakra vezethető vissza. Figyelmesek láthatják az izraeli lobogót minden meccsükön. Ez nem baj önmagában, tőlem aztán nyugodtan lehetne az Olaj főtámogatója mittomén mondjuk Isak Grünbauer, csak a lóvét nyomná már ezerrel. :-)
Mindezek ellenére vagy mellett még mindig Körmend ill. Patonay mester tette a legtöbbet a magyar kosálabda felemelkedéséért, hiszen számolatlanul ontotta ki a tehetségeket a keze közül, és valszín teszi ezt még most is...Ha minden város így tenne, már régen nem itt tartanánk, ahol...
Hidd el én se kedvelem a csapatodat(ami nem is a tiéd :) ) de azért ez nekem kicsit kemény volt, igaz ez azért már régóta bennem volt és ez most kihozta.Remélem legalább ezen a fórumon tiszteletban tudjuk egymás kéréseit tartani, ha máshol ez nincs is így.
A szurkolásról annyit, hogy Körmenden van kb 50(?) éve csapat és szurkolás, nálunk 22 éve indult a Falco a megyei 2.ből.És ez a létszámra is rányomja bélyegét.tehát valóban a Körmendnek van a legnagyobb és legjobb tábora széles e országban.
A dalainkról meg annyit hogy a tavalyi év óta nagyon beszűkültünk ilyen szempontból,valszeg a rossz szereplések miatt, pedig lenne még vagy 25-30 dalunk amit énekelhetnénk, csak nem tesszük.Hogy miért, fogalmam sincs. Talán hiányzik Viszi aki mindegyiket fújta (12.31.-ig van kitiltva, meg már családos lett...) és pl gyakran én vagyok a hangadó és énnekem nem jut eszembe hirtelen annyi.Még tanulnom kell :)
A Körmend 4 légiós ügyét azért érintettem, mert ők mindig is nagyon büszkék voltak a fiataljaikra, de ezt bármely csapat megtudja csinálni amit most ők.(egy példa a fociból: azért ne húzzunk párhuzamot kösztük, de ott van az Ajax. Ha nem volt sok jó fiatal Ajaxos akkor nem vettek 5 Ronaldót, hogy jók legyenek hanem kivárták míg lesz és más üzletpolitikával megtartják most őket. tudom kicsit erős de valami hasonló)
Igen, a Toya, Sola, Clay (Toroman), Mujanovics, Grebenár kvintett már csak foltokban emlékeztet arra a nagyszerű Körmendre, amelynek gerincét többek között a MAGYAR Németh Isti és Fodor Geri adták, de szvsz így is frenetikus volt a hangulat tegnap, még ha valóban külföldiekért kellett szorítaniuk. De hát ha egy kicsit körülnézünk mindenhol ez van...:-(
A meccsünket majd inkább holnap analizálom, elöljáróban annyit, hogy a paksi győzelem jogosságához kétség nem férhet, számomra az este fénypontja a szünetbeli mini topiktalálka volt (Avass, special thanks for the high level organisation), amelynek keretén belül megismerkedtem és jót verekedtem saa-beeval, pepyvel, meg Fishtax-szal. Oszt ennyi. :-)
Személy szerint nem akartalak inzultálni, egy percig sem gondold, de mint jól tudjuk a két csapat (olaj falco) szurkolótábora nem ápol túlságosan jó viszonyt, asszem ez még a fehérváriakkal szemben mondható el szolnoki részről. Hidd el, alapjában véve nem vagyok az a kárörvendő típus, de ha nem szimpi egy csapat (és a Kálmán Laci vezérelte Falco sosem volt az), akkor természetesen nem nekik szurkolok, főleg nem egy Körmend ellen, ez legyen bocsánatos bűn.
Az Olajt tőlem becézgetheted úgy ahogy akarod, egyébként nem AZ ÉN CSAPATOM, mivel a kosárlabda klubot működtető kft-ben egy %nyi tulajdoni részem nem sok annyi sincs, mondjuk inkább azt, hogy mióta az eszemet tudom az Olajnak szurkolok...nem, azt tényleg nem szeretném, hogy hozzám lealacsonyodj...:-) Majd még gondolkodok, hogy mi legyen az új becenevetek...Biztos nem jó ez a Filkó?
Nem először hallottam már a szombathelyieket "szurkolni", de erről tényleg kár vitát nyitni-bár repertoárotok biztosan sokkal gazdagabb mint mutattátok azt tegnap (de mikor vegye elő a szhelyi szurkoló a nóták teljes arzenálját, ha nem egy Körmend elleni TV-s meccsen?Nem tudom...), szóval igen, most hogy kotorászok egy kicsit az emlékeimben, beugrik egy-két falkós gyöngyszem: "Ütni kell, ütni kell, a Takácsot (de volt amikor Walkét kellett ütni) ütni kell, a Takács egy bunkó paraszt..."Most persze lehet jönni a hülye szolnokiakkal is...
A körmendieknek nem akarok fogadott prókátora lenni, de nyugodtan vehetnétek Tőlük leckéket szurkolástanból, mert fényévekkel előttetek jártak tegnap. Erről tényleg felesleges pörölni, aki látta a meccset vágja a frankót...
OLAJ - Atomerőmű SE 79 - 86
Bár a játék kevésbé volt tragikus az egy héttel ezelőttihez képest,mégis azt kell mondjam,csapatunk szenvedésének újabb fejezetét láthatta a bennük még mindig bízó szurkolótábor.A vendégek teljesen megérdemelten nyertek,ezúton is gratulálok nekik ; ma különösen igazolódott az az alapigazság,miszerint centerek nélkül nem lehet eredményesen kosárlabdázni.A négy center közül messze Trepák Zoli volt a legjobb ; aki szolnoki az tudja,mit jelent ez...Csapatvédekezésről sajnos továbbra sem beszélhetünk,egy egyszerű elzárással vagy átfutással már megoldhatatlan feladat elé állították a védőinket.Mindezek ellenére megnyerhettük volna a meccset,mert a kezünkben volt : tizenhárom pontos hátrányból (45 - 58) felállva 3 : 35 - tel vezettünk 74 - 71 - re,amikor az addig szenzációsan játszó és 25 pontot dobó Vaisvilát labdafelhozatal közben szerelte Davis (sima ziccer).Nálunk volt a lélektani előny,és sajnos képtelenek voltunk élni vele.A végjátékben aztán az ugrásszerűen feljavuló Davis vezérletével kicsikarta a győzelmet a Paks.
Stone : nem szeretném ismét outsiderként az edzőt bírálni,de szerintem több időt kellett volna a pályán töltenie ; megbízhatóan játszott
Vaisvila : pontos tempók,csont nélküli hármasok egészen az utolsó három percig...Sajnos nem tudta feltenni a koronát a teljesítményére
Pavlovics : általában ketten lógtak a nyakán,mégis eredményesen és jól játszott ; 1 : 21 - gyel a vége előtt hármasdobás közben "csattanósan megütötték",ha befújták volna a faultot ő is nyerő ember lehetett volna
Orosz,Stewart,Szasza,Rusznák 0,egyedül Trepákon láttam az igyekezetet.
Bírók : sorozatos tévedéseikkel rúgtak még egyet a haldokló oroszlánba.Ha mást nem,azért a piros vonal és a fehér vonal közötti különbséget azért illett volna észrevenni...
1. A csapatom neve : FALCO és nem más. Én is "becézgetheném" a csapatod, csak én odáit nem alacsonyodom le. Ezt a " becézgetést" remélem elfelejted!
2.a szurkolói repertoárunkról meg aztán hót semmit sem tudsz, más kérdés hogy mi volt tegnap.hidd el mikor mi Körmenden nyertünk a körmendiek se villogtatták a repertoárjukat.
3.Körmend: 4 külföldi és egy félig körmendi a kezdő.Néhány éve még körmendi fiatalságról volt szó, most meg nem tudják hány légióst vegyenek. Persze ezt már minden körmendi elfelejtett, most csak a légiósokat éltetik, akik meg úgyse értik.Lehethogy nem magyarul kéne szurkolniuk?
a többi az úgy ahogy helytálló.És félre értés ne essék, nem akarom semmire se fogni a vereséget, mert megérdemeltük!
Most néztem végig a Filkó-Körmendet, bár volt jópár ki nem kényszerített hiba (vagy ez nem az a sportág?:-))) szerintem élvezetes kis derbi volt, természetesen teljesen megérdemelt Körmend sikerrel. Nem akarom elvenni Belferáék kenyerét, hogy az én szemszögömből kielemzem a meccset, inkább egy-két benyomásomat írnám le:
1. Nagyon tetszett, ahogy a Red Devils agyon leszurkolta a szombathelyieket, azért nem kell mondanom, hogy itt is látszik, micsoda különbség lehet két szurkolótábor között (és most tekintsünk el a negatív dolgoktól) ha hangulatteremtésről van szó. A végén már majdnem én is énekeltem a TV előtt hogy „imádunk körmendi dózsa”…:-) Na de viccet félretéve nem lehetett utolsó érzés tegnap körmendinek lenni Szombathelyen. Amúgy is kedves számomra ha kikapnak Kálmánék, de ennek hosszú a története, lényeg az, hogy nem szeressük mink (sem) a Falcot (sem :-))) !
2. Kálmán középső ujjas bemutatása Hartyányinak, aki azt egyértelműen látta, több mint elgondolkodtató. Mit képzel? És ráadásul akkor nem is történt ellene szabálytalanság. Rengeteg kiharcolt és befújt faultja volt, persze hogy Szombathelyen mindent megtesznek a védelmében, és ettől már sérthetetlennek de legalább szentnek hiszi magát? Megfigyeltétek már milyen trágárul beszél játék közben? Alexe igazolta, hogy még mindig nagyon jó pléjör, Heinle viszont nyerte el a tetszésem, nem kéne hisztizni a bíróknál, ha beviszi az erdőbe a labdát és véletlenül nem lesz gól belőle. Különben nem rossz spíler.
3. Solának hatalmas szíve van, és a bal keze sem utolsó, ami a rajta védekező dolgát nem mondanám, hogy megkönnyítené (má a balkezesség). Feltűnt, hogy nagyon jól tisztára tudja játszani magát, azért szvsz Claynél jóval sokoldalúbb játékos, még ha hibázott is jópárszor a meccsen. Egy-egyezik, szedi a lepattanót, nem ismer elveszett labdát, csúszik-mászik, jó a keze, meglátja támadáskor a lehetőségeket, azok a 7-8 méteres triplák pedig…nem semmi, pestiesen szólva…
4. Toyának hallatlan előnye van a magasságából eredően, ha ezt jól ki tudja használni, akkor hozni fogja a tegnapihoz hasonló teljesítményét. Szimpatikus a játéka, biztos, hogy nagyon kellemetlen vele ütközni (ahogy néztem nem megy a szomszédba egy kis bátorságért, és vígan bevállalja az badikontaktokat), mivel annyira inas meg csontos, hogy szvsz jobb elkerülni, Alexének piszkálta is a csőrét rendesen. :-)
5. A bírókról annyit, hogy volt a Körmend javára és kárára is befújt fault meg egyéb hülyeség, de azt hiszem, hogy ezúttal kicsit nagyobb számban voltak a számukra pozitív ítéletek, de ezen semmi nem múlt, jobbak voltak és megérdemelten nyertek, gratulálok nekik, a szurkolás pedig nem győzőm hangsúlyozni, hogy nagyon-nagyon bejött nekem. Jellemző, hogy amikor 6ra feljött a Furkó, akkor is zúgott az MTE, pozitív, pozitív, no…:-))) Most aztán láthatta az egész világ…:-) Odaát volt egy-két hajrá Szombathely oszt annyi, hiába, meg van lőve egy szurkolótábor vagy minek nevezzem, ha nincs repertoár. Ugye tudnánk még más NB1-es csapatoknál is ilyesmiről beszélgetni…:-)
Még egyszer elismerésem a körmendieknek, szép volt fiúk…:-))))
OAZIS
PS: Este meg hajrá mink, ehuna indulok is! :-) Kiváncsi vagyok…
Sziasztok!
A meccset asszem mindenki látta. GRATULA A KÖRMENDNEK! Tegnap sokkal jobbak voltak, mi akartunk, hajtottunk de ez nem párosult jó játékkal.Ez van.
Falco KC - Szombathely - Körmend 77-86
Debrecen - Kecskemét 101-83
A mai meccsekre leadott tippjeim rendkívüli módon ültek,a kettőn együttvéve mindössze 42 pontot tévedtem...És még reklámozom is :-)))
Gratula Körmendre!
Ui.: Miért nincs nekünk ilyen légiósunk,mint Sola az MTE - ben ?
Megverem Cziglert, Davist, azt a nagy darab dobos gyereket(valami pepy állítólag), megverem a bírót, megverem Fodor Pétert, meccs után meg átmegyek Fehérvárra és mindenkit megverek :-))))
Megverem avasst, mert a múltkor hiába integettem neki úgy csinált mint akit nem vesz észre, :-))). Plusz megverem xGabit, mert Debrecenben már úgyis hozzászokott, Bocait pedig csak úgy, hobbiból...
Világ proletárjai,(parasztember vagy cigányember) verekedjetek !!!
Euroliga:
Cipóra verték a magyar érdekeltségű egyeleteket.
Adecco Asvel-Virtus 74-88...Gulyás Robi 12 pontig jutott 16 percnyi játékkal.
Hiába szórt Dávid 21 pontot a Siena ellen,nyertek a taljánok 100-74-re.