Nem! Viszont ő tavaly még csak 13 éves volt, is a korának megfelelő időket úszott EYOF-on volt 4.-ik 100m mellen, ill. 200m mellen 5.-ik ( a vegyesváltóval bronzérmes). Itt a 1995-96-os lányok vehettek részt. Idén nincs nagy versenye, talán ez is lehet az oka, hogy nem igazán tudott fejlődni ( na meg a dressz mizéria).
Bence viszont tavalyhoz képest, majdnem 2 mp-et javult. Tavaly év végén 1.57.77-et úszott ("csodadresszben"). Egyébként ő megnyerte tavaly 200m pillangón az EYOF-ot, 100m-en második lett. A fiúknál 1993-94-es korosztály indulhatott.
EYOF=European Youth Olympic Festival Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. ( nem hivatalos serdülő EB)
Köszönöm, szóval Gyurta Danihoz hasonló reményeink lehetnek vele szemben is hosszú távon.
A csajszi tehát igazán kiemelkedőt nemzetközi szinten még nem úszott? Azon meglepődtem, hogy Jakabos megverte 200-on, Zsuzsinak egyértelműen a mell volt a leggyengébb résztávja vegyesben.
Biczó Bence az ifi EB-n 1.55.82-öt úszott, ami ifi EB csúcs. A régit a mai döntős lengyel Cieslak úszta, még "csodamezben". Bence 1993-as születésű, tehát első éves ifi.Neki a 200 az erősebb száma is a második 100-on tud olyant amit kevesen a világon. Az idei világranglistán a 6.-ik. Az európain pedig második. Egyedül a lengyel Korzenowski úszott idén jobbat 9 század másodperccel. Simán érem esélyes lehetett volna Budapesten, de a MUSZ az ifi olimpiára nevezte.
Boszi (Sztankovics Anna) 1996-os születésű. 100m mellen 1.11.73-at úszott idén, 200m mellen 2.33.70 a legjobbja, de ezt tavaly úszta "csodadresszben" Idén 2.35.30-ig jutott.
Azért árnyalhatjuk a képet annyiban, hogy a győzelem a két magyar és Muffat között fog eldőlni. Miley-nak túl gyors lesz a tempó, az egy hossz mellrésztáv pedig neki kevés. A spanyolra érdemes lesz odafigyelni, bár őt sem tartom igazán esélyesnek. A francia sokkal jobb időt úszott, ráadásul ő sem tűnt kevésbé fáradtnak, mint Katinkáék. Evelin vissza szeretne vágni Katkának, érdekes párharcra van kilátás.
Daninak hoznia kell a második aranyat, nincs mese. Ha így folytatja, felteheti a koronát pályafutására Londonban. Elképesztő, hogy idén már az első 100-on az élen diktálja a tempót. Ákos is jó lehet valamelyik pontszerző helyre.
A gyorsváltónktól csodát várok.;)
A 100-as srácok és Dara Eszti pedig kellemes meglepetést okozott, legalábbis számomra.:)
Szántó Dávid nagyon emlegetett két nagyon fiatal úszóreménységünket. Biczó Bence és Sztankovics Anna, ha jól emlékszem a nevükre. Róluk mit érdemes tudni? Úgy értem, Londonig akár meredeken felfelé ívelhet teljesítményük? Pl. egy Dani-féle berobbanásra gondolok.:)
És mi történt azzal a Kovács Emesével? Emlékszem valami családi tragédiára, tavaly feljövő formában volt állítólag, ehhez képest ismét nincs a mezőnyben.
Sziasztok! A vasárnapi döntőkre van egy felesleges jegyem (B szektor 21. sor), ha egy ezresért érdekel valakit, az rjg_11 @ freemail.hu címre lehet írni (space nélkül).
"Risztov Éva hősies teljesítményt nyújtott az úszó Európa-bajnokság balatonfüredi nyíltvízi számában, így teljességgel megdöbbentettek bennünket az őt ért méltatlan kritikák a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkárának részéről" - mondta keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, aki egységes úszószövetség létrehozását szeretné.
Orendi Mihály leszögezte: a sajtóban néhol megjelent állításokkal ellentétben fel sem merült, hogy a DSC-SI sportolója, Risztov Éva elindul az 5 km-es nyíltvízi úszás csapat számában. "Sportszakmai abszurditás lett volna egy 10 km-es egyéni szám másnapján elindulnia a csapatszámban" - mondta az ügyvezető. Megítélése szerint világklasszis teljesítmény egy több mint kétórás úszószám végén, mindössze 9,5 másodperccel lemaradni a győztestől, így Risztov Éva visszatérése a versenyszerű sportba sikeresnek mondható.
Szerinte a Magyar Hosszútávúszó Szövetség szakmai hibák sorozatát követi el, így egyértelműen hiba volt kiválnia a nagy szakmai odafigyeléssel dolgozó, Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszó Szövetségből.
Már ez, mondhatni történelem, de mit szóltok ahhoz, hogy Risztov Éva fáradtságra hivatkozva lemondta a csapatversenyt? Nem csak Risztov felelősségét vitatom, hanem a szövetségét, ahol tudták, hogy előző nap indul egy 10 km-es távon.
A szövetség: Kénytelenek voltunk visszaléptetni a csapatot, mert hiába állt rendelkezésre a két fiú, Gercsák Csaba és Kutasi Gergely, csak a hármas kötelező női szereplőjével, esetünkben Risztov Évával együtt lett volna reális esély arra, hogy pontszerző helyen, vagyis ötödik-hatodikként végezzünk. Helyette nem lett volna értelme más női versenyzőnket indítani" – mondta a távirati irodának Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó-szövetség főtitkára.
Kíváncsi lettem volna Gercsák és Kutasi véleményére, akik egész évben készültek, lett volna-e kedvük mással elindulni. Ha megnézzük hány úszó nem lehetett pontszerző helyen. Gondolom a nevezési díjat befizettük, szállás, stb foglalva volt.
mindenki a 2012es olimpiára készül. A britteknek ráadásul idén még van egy nemzetközösségi játékuk is. Most még nagyon távol van a leendő londoni "formába hozás":
Szóval akkor Verrasztó volt az (aki az Olimpiára tartalékként nem volt hajlandó kimenni). Vip zónás interjút pedig olyan flegmán (úgy is írhatnám bunkón) nyomta le, hogy rossz volt nézni. "Bemutatásáról" pedig sehol sincs szó, pedig bemutatkozott rendesen hazai nézők előtt...
Én is láttam, Verrasztó Dávid volt. Élőben nem kommentálta Szántó Dávid, de a VIP zónában a középdöntő után az ottani riporter kérdezett valami olyat, hogy érzett valami feszültséget benne az előfutamok után. (konkrétan a középső újj mutatása nem került szóba úgy tudom.Nem firtatta és Dávid sem mondott semmit róla)
Sajnos nem láttam, de elképzelhető. Sajnos a Verrasztó testvérek hiába magyarok érzek bennük valami furcsaságot ami miatt nem tudok nekik szívből szurkolni.
Mai 200m vegyes középfutamában (amelyben két magyar is volt) nem tudjátok, hogy ki és miért mutatott be a közönségnek? (én Verrasztóra gyanakszom..., de pont lemaradtam róla)