E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Nem azt mondtam, hogy az emberek botor és gonosz cselekedeteit kell tisztelni,
hanem azokat az embereket, akik ilyeneket cselekszenek? Ez nekem magas. Szerintem az számit amit cselekszem, nem az amit beszélek. Ezért is nem lettem hivö. Hála Istennek!!!
Nem azt mondtam, hogy az emberek botor és gonosz cselekedeteit kell tisztelni, hanem azt, hogy "tisztelet pedig – szerintem - kijár minden embertársunknak, bár sajnos igen hajlamosak vagyunk arra, hogy nem előlegezzük meg torz értékrendünk miatt..."
"... ez a Jézus gyerek..."
És ez lenne a te tiszteleted, amivel megtiszteled a számodra ismeretlen embereket, akiknek keresztény vallási érzelmeik vannak?
Az általad idézett igéket kiragadtad a szövegkörnyezetükből, és így könnyen félreérthetőek. Javaslom, hogy legalább azokat a fejezeteket olvasd el, amelyben a kérdéses igék szerepelnek, ha meg akarod érteni a valódi üzenetét... Ha akarod, akkor megvizsgálhatunk közösen egyelőre egy számodra ellentmondásosnak tűnő igét... De ha nem megérteni szeretnéd a Bibliát, hanem csak "megtaposni", akkor arra kérlek, hogy ne ebbe a topikba írj.
E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
A tisztelet pedig – szerintem - kijár minden embertársunknak,
Na ez megint egy igazi mélyenszántó keresztény gondolat.
Ezek szerint tisztelni kell Hitlert, Sztálint, Kádárt...
Nekem megadta a jó Isten, hogy Angyalföldön nöhettem fel. Láttam sok „tisztelni való embertársat”, csak a zabáláson, iváson járt az eszük, részegen verték a családjukat.
Te ezeket is tiszteled?
hogy úgy reagálj a dolgokra, ahogyan azt Jézus is tette (tenné)
Nézzük, hogy reagált a dolgokra ez a Jézus gyerek:
Mát. 10.34
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mát. 10.35
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
Mát. 10.36
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
Mát. 10.37
Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
Luk. 22.36
Monda azért nékik: De most, akinek erszénye van elővegye, hasonlóképpen a táskát; és akinek nincs, adja el felső ruháját, és vegyen szablyát.
Két példa arra, hogy ez a Jézus milyen következetes volt!
Mát. 12.30
Aki velem nincsen, ellenem van; és aki velem nem gyűjt, tékozol.
Márk. 9.40
Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van.
"A kitartásod elismerésre méltó a türelmeddel együtt. Semmi bajom veled, téged még így ismeretlenül is tisztellek."
Ha kitartást és türelmet tapasztalsz, akkor az hitem szerint Istennek köszönhető. A tisztelet pedig – szerintem - kijár minden embertársunknak, bár sajnos igen hajlamosak vagyunk arra, hogy nem előlegezzük meg torz értékrendünk miatt...
Szia boozefighter! Csak hogy egy véleményt sok féle módon lehet kifejteni. Meg lehet tenni tisztelettel, de meg lehet tenni gúnyolódva is... Én most csak arra kérek mindenkit, hogy olyan módon szóljon másokhoz, ahogyan ő maga is szívesen fogadná... (Topikleírásban is meg lett említve >> 6. és 7. pont.)