Keresés

Részletes keresés

Isiah Thomas Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9220
Haggyá vazzmeg,még te is baszogatsz ilyen nehéz napokban?

Egyébként Fishtax-ot próbáltam leitatni, de mint James Bond rutinos volt és átlátta a tervemet, hogy át akarom őt csábítani az erő jó oldalára. Az ücsi után átállt (vagy átült) a palánk mögé a "gonosz" oldalra.
:)

Előzmény: Olaj az Isten (9219)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9219

Izsák Tamás, bezzeg amikor Velem kellene találkozni, akkor meg "nem érek rá, meg jaj, most nem jó mert jön Szolnokra a féllábú Bill"...:-)))

Jóvan, vadidegenősellenségekkel meg rögtön spanolsz!!! ÁRULÓ !!! ÁRULÓ !!!:-)))

OAZIS

Előzmény: Fishtax (9217)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9218

Tudjátok, csak tényleg az a gáz, hogy ezt a két hóhányót folyamatosan, hétről hétre lent látni a Stockban, persze néha kiegészülnek Cicával meg Mérész Tomikával, akik nyilván ép aznapi frenetikus teljesítményüket ünneplik atom mód bealkoholizálva...Ez szerintem szégyenletes...De ha nekem nincs kedvem menni sehová a meccs után, akkor ezeknek hogy van ??? :-(((((((((((

Sok Olaj meccset szurkoltam már végig, de most szombaton olyat láttam, amin elgondolkodtam...

Szoktátok olvasni a Bibliát? Van benne egy passzus amit fejből tudok, pont ideillik: (Ezékijel2517):

"Az igaz emberek járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmassság nevében átvezeti a gyengéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője , és az elveszett gyermekek meglelője...Belfera, tovább???? :-)))

OAZIS

PS: Most azt gondolom, hogy én vagyok a jó, a szolnoki légiósok pedig a gonosz zsarnokok...de hidd el gringo, hidd el, minden erőmmel azon vagyok, hogy az Úr legyen a mi pásztorunk...ámen
(Szekta délután öttől...Érdeklődők???? :-))))

Előzmény: csaby1 (9215)
Fishtax Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9217
Szeretnék hangot adni azon véleményemnek, hogy a szolnoki topikos társak egytől-egyig nagyon klassz srácok, kijöttek elém, bevittek a csarnokba, mehívtak egy bambira (Isiah Thomas), kivittek a végén az állomásra, még a leggyorsabb vonatomat is elértem (Avass), és a szünetben is szóval tartottak (BUBIC, OazIs)! :-)
És még nyertünk is, így azzal sem vádolhat meg senki, hogy a fenti "törleszkedéssel" az ellenfél ügynöke vagyok. :-)

A csarnok tényleg nem volt tele, a B-közép is elég vérszegény volt, de amikor mindenki egy emberként üvöltött, azt sok helyen megirigyelnék, éppen ezért nem is kell bántani a szolnokiakat ebben a témában, a csapatuk miatt van elég bajuk. (Ellenben Debrecenben nem lehetett semmi az NS-szerinti 2500 ember, még ha nem is töltötték meg a Főnixet! Apropó, Debrecen: Fodor Marci kezdő irányítónak ment oda, azért, hogy több lehetőséget kapjon, fejlődhessen. Kíváncsian várom, mikor jön el ez az idő! Már nem a "több lehetőség", mert ha jól figyelem, folyamatosan kezdő ember, de vhogy a hiradásokban nem sokat foglakoznak vele, leginkább az idegenlégiós-trió a téma. Az viszont biztató rá nézve - már akinél ez mértékadó -, hogy az NS az utóbbi időben már egy-kétszer nagybetűsként szedte.)

Az ASE szép csendben felkúszott a dobogóra, de még a szombati meccsen s azt éreztem, továbbra sincs meg az előző szezon csapategysége, sokszor - az én laikus szememmel nézve - szervezetlennek tűnt a támadásunk, szerencsére az egyéni teljesítmények és az ellenfél gyengébb játéka ezt ellensúlyozta. Nálam Sitku vot a nyerő, bár meccs közben sokszor nézegettünk egymásra, "hát ez meg hogy tarthat már 16-17-18... pontnál?", de visszaemlékezve el kell ismerni, gyűrte rendesen az ellent a palánkok alatt, ismét igazolódott a tétel, ő a Szolnok ellen mindig "meg akarja mutatni".
"Győztes meccs után ne szídd a bírót!" - nincs is nagyon miért, nem emlékszem sorsfordító hibára (vagy csak a győzelem jótékony hatása? :-) ), de az igazolódott, amit Avass mondott a szünetben: vissza fogják még fújni nekünk azt a sok személyit, amit az első két negyedben kaptunk.

Végül a hétvégi események a helyi tudósítások tükrében:

Szolnok-ASE
Dombóvár-Szeged
Debrecen (már nincs fent cikk) -Kecskemét
Kaposvár-Sopron (nem találtam)
Falco-Körmend (egy kis képriport)
Albacomp-Zalaegerszeg (nem találtam semmit, ha vki tud folyamatosan frissülő oldalakat, megírhatná!)

fish

Gabci456 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9216
Csaby tényleg megpróbált Stewarttal, meg Kippel beszéni, de szavai az unicumtól és a pofonoktól teljesen érthetetlenek voltak!

Jut eszembe a Stock előtt a közeg engem is megfenyegetett, azt hitte paksi vagyok én is! :(((
Pedig én csak nagyobb büntetést akartam a fát-brunyálónak kieszközölni.

U-U-U-U-U-U
GINA, Goddess of a sad man!

Előzmény: csaby1 (9215)
csaby1 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9215
Jaja én is láttam a fickókat a Stockban. Beszéltem is vele, de csak azt hajtogatta, hogy "csak kicsi tudni magyar".
Gondotam, be van rúgva, ha már beszélni se tud :)) Ez a Stock valami nagyon ingoványos talajon lehet, mert akármikor megyek, mindig inog a talaj a lábam alatt.
Ja most esett le miért nem szabad azt csinálni, amit Pakson igen. :))) Alámossa a helyet.
Előzmény: Olaj az Isten (9214)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9214
Csőváz !

A szombati B-közepes fikázás szerintem jóval alulmaradt ahhoz képest, mint ami mondjuk tavaly ment az ASE elleni meccseken. Persze éltették Cziglert (hiszen szvsz amilyen szabálytalanul játszik öt perc alatt simán ki lehetne fújni a picikét), és valóban huhogtak Davisre, de csak egyszer...azért ez már előrelépés, nem? :-) Még ha nem is férne bele, mert hogy nálunk is van feka. Különben ha sporttárs hallaná és ilyen módon össze tudná hasonlítani a Fehérvár szidalmazást meg az ASÉSOSAT.. :-),háááár...sírva könyörögne, hogy hadd járjon az ASE elleni hazainkra regenerálódni a nehéz hétköznapokat levezetendő...:-))

Stonet már egyenesen elítélem...Szombat este Stewarttal egyetemben szórakoztak a Stockban...a vesztes meccs után...Nekem nem volt kedvem lemenni (még szerencse, hogy Bubic letávedt...:-), ő látta). DE MIRE? Iszogattak, nevetgéltek, bulizgattak...Végül is megtehetik, nem? Az Olaj meg kit érdekel? Csak a lóvét adják....Ez nálam már túlmegy minden határon. Martics is balf*sz, ha ezt a Stewartot az ő tanácsára tartottuk meg...

OFF: M5 ös autópálya, mely Európa legdrágábbikja, ma reggel térdig érő hóval volt dekorálva a közelgő Karácsony alkalmával...Bravo...

OAZIS

Előzmény: saabee (9207)
vazsi Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9213
há nem hiszem el. Akárhány Filkó (engem nem zavar, röhögtem rajta, bocs Jani)Körmend meccset közvetit a tv egy kivételével mind elbuktuk, ráadásul kurva szar játékkal. Elég lehangoló érzés látni az örjöngő körmendi szurkolókat. Egyszer, legalább egyszer legyen forditva, lécci, lécci, lécci :)) Sajnos teljesen megérdemelten nyert a körmend, de:

1. Haragszom a gyűrűre, mert azért az mégis csak felháborító, hogy hazai gyűrű a hazai labdát kiköpi, az ellenfelét meg benyeli.

2. picit a bírókra. nem rajtuk ment el a meccs, összességében korrektül fújtak, csak az a kb. 6-8 pontos tévedés a hátrányunkra. és pont az ilyen birói teljesítményeket utálom a legjobban. akkor inkább fújják el rendesen a meccset. de hadd tegyem hozzá, hogy nekem volt egy lassításom is. (a kedvencem a 7 pontos támadás volt, amikor szerintem a komiszár végig azt magyarázta, hogy nem jó Clay hármasa) Összességében egyébként a bírók nem okolhatók a vereségért.

3. Zserárd Ajler (Gulyás után szabadon, aki a tv-ben nézte az tudja) bekaphattya. Most végre kihasználhatta volna testi adottságait. Ehelyett lelépett és a Heinlének kellet szenvednie sokszor ötösben, aki négyest sokkal jobban játszik. Meg is látszott a csapat teljesítményén, hogy ő csak ritkán került a helyére.

4. Kicsit borulátó vagyok a jövőt illetően, bár védekezésünk néha biztató volt. Sajnos a Sola 10 méteres hármasai ellen nincs mit tenni. Csak azt nem értem, hogy hogy a pcsba tud egy vendégcsapat lényegesen jobb százalékkal dobni mint mi. Szerintem valami körmend fóbiánk van.

5. tippelni meg elfelejtettem, úgyhogy oda az előkelő 8. hely.

Előzmény: andrej11 (9210)
Bocai Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9212
Csaby, hát igen, jól megkaptad a magadét, számolatlanul zúdítottuk rájad a pofonokat, dehát mindegyik sorozat egy unikumot követett, he-he. És a paksi huligánoknak nem kellett volna a karhatalom haragját kivívniuk a szolnoki éjszakában, dehát a szükség nagy úr és rendet bont:).
A meccs: Rusznáknak 3 faltja volt az elsö félidöben, ez sporttörténelmi esemény, ja hogy Sitku akkor dobott róla kosarat amikor akart az most mellékes. Olyan csapatot leszünk képesek legyözni a közeljövöben ahol nincs normális center és/vagy jó külsö dobók, ilyen gárda pedig nem létezik az A csoportban. Körmendiek, levegöben lóg az elsö hazai gyözelmetek!
Előzmény: csaby1 (9211)
csaby1 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9211
Hello!!

A 7végi szolnoki parti egész jój sikerült. Én már 3 perccel a kezdés után tudtam, hogy 20 ponttal nyerünk. Ennek hangot is adtam. Szerintem csak rajtunk múlott, hogy nem lett meg.

Az Olaj erősen 2emberes, Vasvillán, meg Paján kívül sehol semmi. Ez a Stewart gyerek rém gyenge, Orosz Benő dettó. Bocaival, meg Gabci megértekeztük, hogy annyira Stone se nagy spíler, de ő azért megüti a magyar átlagot.

Az esti bulin ápoltuk a szolnoki tesókkal a kapcsolatot, azóta meg én ápolom magam.

Avass, köszi mégegyszer a szállást.

Hajrá ASE!

Előzmény: NiNiKe (9209)
andrej11 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9210
Egy nagyon kemény, szoros, feszült meccsen vagyunk túl, szerencsére sikerrel.

Nagyon egységes és szervezett csapatot ismerhettünk meg a ZTE-ben. Ha egy kicsit erősebb a cserepaduk, akkor még baj is lehetett volna.

A bemondó "bakija" ellenére nagy tapsot kapott az ügyvezető úr:)

Egyebekben a körmendi és a szolnoki tábor megnyugtatására:

- Az utolsó 2 perc előtt 8 hibával többet fütyürésztek nekünk a bírók, mint a ZTE-nek.
- A Lapovot kipontozták, míg a Cseranicsnak 1 hibája volt...
- A két csapat kemény, de rendkívül korrekt meccset játszott egymással.

DE így is nyertünk. Ha nem is fényes játékkal, de nagy szívvel, lelkesedéssel és a végén nagyon koncentrált játékkal.

Hajrá Alba! Ha nem hibázunk a Sopron ellen, akkor szép és biztató őszt zárunk.

Előzmény: Törölt nick (9188)
NiNiKe Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9209
Artút Doki!
A Vilcinskas témához csak annyit, hogy amikor az első meccsen megláttuk igen csak megörültünk neki. Aztán megkapta a szerződést és megsérült. Innentől kezdve a térdére hivatkozva (ami hol fájt hol nem) nem mindig akart játszani (közben ahogy hallani igen csak piált). Szegeden ha jól tudom 3 próba meccse van és ez még nem telt le, majd azután nézzük meg, hogy milyen lesz, bár ez nem menti Briant aki nagyon sz**r.
Egyesek szerint a Mol igen elégedetlen a 6. hellyel, lehet, hogy már idén pénz elvonás lesz (éljen a B csoport).
Azért hajrá Olaj!
sarkat5 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9208
Most már tökéletesen értem Sanyit és azt is, miért nem fog többet életében női csapat mellett dolgozni...
Előzmény: Törölt nick (9202)
saabee Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9207
Nyertünk 6 ponttal!!!!
Igazán megnézém a Szolnokiak arcát,amikor a helyi TV sport műsorában nézik majd a meccset,ugyanis a meccs előtt meginterjúvolták a paksi szurkolókat.A leginkább rátermett :-) P.Balázs/topic tornáról többeknek ismerős lehet-Ő volt a büfés/ nyilatkozott,és a mérkőzés végén kifejtette,hogy 6 pontos ASE győzelmet vár :-)) Remélem nem keveredünk mi is valami bunda botrányba :-))
Előzmény: saabee (9206)
saabee Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9206
Magáról a meccsről.
Nekem nagyon bejött.Rég láttam ilyen jól játszani a csapatot,leszámítva persze azt a periódust,amikor leadtuk a 14 pontos előnyt.
De csak szép sorjában :-))
A meccs elején "fej-fej mellett" haladt a két "gárda".Már ekkor lehetett érezni,hogy Fodor Geri nagyon akar.Zalán meg olyan stílusban játszott,mint a K.vár ellen /most megmutetom :-) /.A hazai oldlalon Pavlovics volt tarthatatlan,no meg Vaisvila.Mindketten sorba szórák a középtávoliakat.Szinte mindha azt a területet feladtuk volna.Ezt ki is használták :-(
Nálunk mindig volt valaki,aki a "hátán cipelte" a csapatot.A jv-k mindeközben siralmasak voltak :(( /és azt kell mondjam,hogy ezekből az ítélekből mi jöttünk ki jobban/.A félidő végén teljesen felpörögtünk,és az "addigi legnagyobb előnnyel térhettünk pihenőre".

A szünetben volt egy egész nagy topic találka.Ahol kezdetben nick007/aki ebben a szezonban OFF/+Én vettük fel a harcot az Avassal,OAZISsal,és BUBICal felálló hazai team ellen.De megjelent még Fishtax és pepy is,valamint néhány read only /(c) by fish/ személy is.
Itt megtudhattuk,hogy Szolnokon mennyire szeretik Orosz Benőt :-)
No meg aztsem felejtem,hogy mindenki azt akarta megmagyarázni,hogy a meccsen szürke ruhában Bognár jv. tevékenykedik.Én meg látván a túlerőt belementem.Pedig Nekem volt igazam,ugyanis Bodnár Péter működését csodálhatta a nagyérdemű.

A 2.félidő "ott folytatódott,ahol abba maradt".A különbség csak annyi volt,hogy lényegesen könnyebb dolgunk volt,mivel a hazai palánkok tövében már nem nagyon tevékenykedhetett a két kezdő center.Igaz nálunk is pihentetni kellett a faultok miatt Cziglert.Végre ismét futottak a gyorsindításos játékaink.Könnyű ziccerekből növeltünk szépen,fokozatosan tíz fölé az előnyt.A csereként beállt Jurgilas is elég jól játszott,bár annak ellenére,hogy a "hazai alakulat" is foglalkoztat litván légiost idén is megkapta a szokásos "litván cigány"-ozást.No meg persze Davis is a huhogást,nem mintha Stone nem lenne fekete...
Na,de visszatérve a meccshez."Összeszorgoskodtunk" 14 pontos előnyt.Zsebben volt a meccs,de úgy látszik túl sok idő volt hátra.Fejben egyszerűen elszálltunk.Az Olaj vérszemet kapott és megkezdődött a nagy felzárkozás.Ekkor volt is hangerő rendesen /még Avass-ék is felálltek :-)) /.Gyorsan visszaállt Czigler,de az első támadásunknál ki is pontozódott egy támadóval /teljesen jogosan/.Azt hittem "elmegy a hajó",de miután Feri bácccsi a félpályán labdát szerzett és ziccerezett visszatért belém az élet :-) A szokásos drámai végkifejletből ezúttal nagyon jól jöttünk ki,és a végén magabiztosan nyertünk.Sőt a dudaszó után Fodor Geri még egy félpályás triplát is elsüllyesztett,de ez már nem ért :-((

Előzmény: saabee (9205)
saabee Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9205
A 7végén volt egy Szolnok-ASE.Álljon róla itt egy kis meSE :-)

Mint tudjuk Szolnok külön lapra tartozik a hazai kosárlabdában.Legfőképp lelkes,és kifejezetten vendégszereő szurkolói miatt.
Erre a meccsre is kb. a szokásos létszámban álltak fel.Bár a szünetben szerzett "belső" információk alapján csak a paksiak kedvéért :-) No a meccs elején valami fergeteges szurkolást akartak volna kezdeni /"Álljatok föl!"/,de a jó népek ezt nem akarták.Meg is kapták erre a választ:"Divatszurkolók!" /ez egész ötletes volt,szvsz nekünk is kellene alkalmaznunk kedvenc bérleteseink miatt.../
Azért a későbbiek folyamán nem maradtunk szurkerolás nélkül.Lévén ott voltunk ugye mi,azt meg nem hagyhatták ,hogy tőlünk "zengjen" a csarnok.
Az oil táborában ismét megjelent legnagyobb kedvencünk ZSUZSI!!!!A cipő nyelve továbbra is a térdét verdesi :-) /Puma cipő télen-nyáron :-))) /.Mellette most már szemet szúrt a dobos csávó is-az sem semmi arc :-))
A bérletesek is elég jól nyomták.Pl.:
Cziglernek befújták a harmadik faultot az előttünk ülő faszi feláll,elkezd ugrálni,tombolni,minnt állattoszt' kiabálja:"Három,három...A Cziglernek a harmadik!"Nem csoda,hogy a körülötte ülö szolnokiak is kiröhögték :-))
Nagyba nyomjuk,hogy "ASE olé,ASE olé..."Egyszer csak ránk fókuszál az oil tábor,aztán "Sugárfertőzöttek!",utána meg nézik tovább a meccset-van ez így
Az sem volt valami szívmelengető,amikor a hülyébbnél hülyébb jv-i ítéleteknél felhangzott a "VÁRADI"-ezt szinte mindenki kibálta /Megértem azért Őket,mégis csak egy MK-t köszönhettek neki :-)) /.Ezen kívül a "kommersz" szövegek is bevetésre kerültek: "Fújd meg a sípot..."/Haverok kérdezték is mikor fognak engem egyszerre ennyien szidni :-)) Mondtam,majd,ha Én is Olaj-ASE-t vezetek ;-)) /
Ezek szerint Mr.Ökrös volt,aki az egyik időkérés közben a nagy csöndben kiosztotta a sporikat/a hazai side előtt állt,a félpályánál/.Hát öregem csak kamilláztam.Főleg akkor amikor ugyanez a tag a 2.félidőben a melegítő Érsekkel spanolt...
Volt azért pozitívum is :-) /Persze,hát ott voltunk mi ;-) /.Szóval az oil boy-ok letörtségét az is jelzi,hogy a fehérváriak már terítékre sem kerültek.Semmi áliálióó.

A "körítésről" ennyit.

Ja meg azt sem gondoltam volna,hogy a nép Szolnokon időnek előtte elindul a meccsről haza.Bár a csapatuk /ez csapat?/ játékát látva simán megértem őket.

ui.:Nem igaz,hogy Zsuzsit még a Puma cég nem fedezte fel magának reklámembernek.
Puma feel the power! :-))

Artúr Doki Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9204
Európai kosárhírek:
-Dávid Kornél 2 meccset is lezavart a litván bajnokságban ezen a hét végén.Szombaton az Alita ellen nyertek 84-75-re,Kofi 22 pontot,5 lepattanót,1 blokkot jegyzett 33 perc alatt.Vasárnap a Neptunas otthonában 81-74-re győzött a Zalgiris,Kornél 15 perc alatt 7 pontot és 3 pattanót jegyzett.
-Gulyás Robi:68-64-es vereséget szenvedett az ASvel hazai pályán a Racing Paris csapatától...
Baggio 17 pontot vágott,toronymagasan csapata legjobbja volt,tette ezt mindössze 16 perc alatt,kezdőként.7/7 büntető,5/9 mezőnyből...faultgondjai sem voltak,nem értem,hogy miért csak ilyen kis időt kapott...esetleg sérülés?
Baggio!Infót gyorsan!
-Németh Isti: Benetton-Skipper Bologna 99-86,Isti 2 ponttal járult hozzá a sikerhez...
-Báder Marci másfél percett töltött parketten a Zadar elleni meccsen,melyet 88-78-ra elvesztett a Krka hazai pályán...
Előzmény: Artúr Doki (9203)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.12.16 0 0 9203
Sajna nem voltam a szolnoki derbyn meló miatt(Saabee révén online kaptam a híreket)
Csak néhány észrevétel,felvetés:
-"Nem tudom miért Vilcinskast kellett elküldeni (30/9 Dombesz ellen, huh), ember nem tudja ezt nekem megmagyarázni, mert ez a Stewart annyira harmatgyenge, hogy még idegeskedni sem tudok rajta."...valóban,mióta Szögeden nyomja egészen megtáltosodott.Lehet,hogy nem is vele volt a bibi?
-" Stone-t szvsz nem véletlenül pihentették annyit, nem csodálkoznék, ha hamarosan már a kispadon sem látnánk."...azért pihentették,hogy a hosszú Bp.-New York járaton el ne fáradjon?:)))
-"PS: Azért bármit is mondtok saa-bee, Fodor Geri,Sitku meg Czigler érdekes módon mindig meggyógyul a fontos hazaikra, a nemzetközi kupákat meg okosan kihagyják, nehogy baj legyen. Ellenpéldának hadd hozzam Dzunicsot vagy Ivkovicsot, aki sérült kézzel is vállalta a játékot a külföldi meccsükön. Ha hozzávesszük, hogy elvileg ezeken a színhelyeken van csak esélyünk egy, a mostaninál kicsit nagyobb nemzetközi respektet kiharcolni magunknak, akkor máris szomorúsággal tölt el, hogy míg Fodor Geri alibi pihen, addig az ősmagyar Dzunics meg hazánk hírnevét megy öregbíteni külhonba...Hogy a sérült kezű Ivkovicsról ne is beszéljek...De mind1, végül is valahol érthető ez a mentalitás is, de elfogadni nem tudom..."
Nna: a fent említett emberek olyan meccseken pihentek amelyeken a kaposváriakkal ellentétben nekünk már nem volt sanszunk továbbjutásra...mivel a fos rajt miatt hamar elszálltak a reményeink a továbbjutást illetően,érthetően a hazai küzdelem kap-kapott nagyobb hangsúlyt.Vegyük az e heti példát: fontosabb volt a szolnoki rangadó,mint egy tét nélküli észtországi meccs és ezért pihent Gery és Sitku,akik valóban megsérültek a Kaposvár ellen...azt a somogyiak igazolni tudják.Ennyi...

Az meg sajnos ördögi kör,hogy mindíg csak a hazai bajnokság van szem előtt,mert nemzetközi viadalok túl magas mércét jelentenek csapatainknak...nekünk is csak jelentős anyagi bukta jött össze ebből az 5 keleti kirándulásból,de ha még továbbjutó első két hely valamelyikét megszereztük volna,sem térült volna meg a részvétel...a kudarc-dicsőség oldal persze megint egy másik lapra tartozik...

HAJRÁ ASE!!!
Kedden Varsóban fejezzük be a sorozatot...

Előzmény: Olaj az Isten (9196)
borishun Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9201
"(legújabb gyönyörű fejezet egyébként GySEV-Razija Mujanovics-Rátgéber "útvonalon" íródik, ha hinni lehet a híreknek, nemsokára olvashatjátok. Illetve, a lényeg soha nem jelenik meg, nem véletlenül.)"

Amit én hallottam belőle, az nagyon-nagyon sötét ügylet, szerencsére a mi részünkről (PVSK) tudomásom szerint - azon kivül, hogy le akartuk igazolni, és tényleg megvolt már a megállapodás, csak alá kellett irni, csak a menedzsere nyomására a GYSEV-hez igazolt - nincs további közünk az ügyhöz, mégha konkrétan meggyanúsitották is Mujanovicsot, hogy a PVSK irányitja a cselekedeteit. Egyébként a balhé oka lehet, hogy nem ez, csak egy végső pont volt, de akkor tört ki, mikor Mujanovics bejelentette a Parma előtti meccs előtt, hogy sérült, és TZ nem engedte orvoshoz. A többi meg egyenesen krimi, én nem is fogom leirni.

Előzmény: Törölt nick (9198)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9199

Jajaja, igaz amit írtok, ma már Körmend sem azt nyújtja, amit tett pár éve, de ha egy kicsit belegondolunk, szerintetek 10 évben hány olyan tehetség születik, mint Németh Isti? Egynél nem sokkal több... A körmendiek biztos sokkal jobban tisztában vannak Vele, de ez a srác kiskorában mindenfajta sportágat remekül űzött, nemcsak a kosárlabdát, tipikus sportember. Olyan generáció val.szín nem lesz egy ideig sem Körmenden, sem máshol mint az Isti első igazi felnőtt évével fémjelzett (asszem 98)...Szerencséjük is volt, hiszen éppen azért játszatták a fiatalokat, mert nem volt pénz drága légiósra. Nekik ez akkor nagyon bejött...

Ma már nem elsősorban Körmend az etalon nevelésügyileg, de szvsz inkább ők estek egy kicsit vissza, minthogy mi jöttünk volna fel. Oké, ott van nálatok Bencze, a legnagyobb tehetség, de ha jól tudom ő sem fehérvári (győri?), Nunez, Mihalics, de kérdés, hogy mi lesz belőlük...Nálunk Cica, Szasza, de az utánpótlás igencsak halott ügy Szolnokon, vérzik is a szívünk miatta Avassal...:-(( ZTE-Kámán, Mészáros (ő is csak 79es és szolnoki születésű és itt is játszott sokáig...),Simon Bala, stb., és még sorolhatnánk ki mit adott és ad a magyar kosárlabdának...Fodor Geri meg Isti egyébként azért tartoznak a kedvenceim közé, mert 100%osan érvényes lehetett volna rájuk az egyik edzőcimborám örök receptje a jó kosárcsemete kiválasztására vonatkozóan:

1. Végy tíz nyolcéves gyereket
2. Állítsd őket a kosárpálya büntetővonalához
3. Dobj be a kezdőkörbe 8 labdát, és adj parancsot, hogy mindenki próbáljon egyet megszerezni

Az a két gyerek, amelyiknek nem jutott labda, sosem lesz jó kosaras...mondják az örök receptet az okosok... Na most szerintem annak idején Németh Istinek kettő is jutott volna labdából, és azon a kiválasztáson három gyerkőcnek kellett volna hazabattyognia azzal a tudattal, hogy nem leszek kosárlabda játékos. :-) Sok múlik azon, mennyire vagy csibész, akárcsak az életben...na mind1.

Elolvastam még múltkor a Rátgéber chatet az ns honlapján, és egy olajos kérdezte, hogy mikor jön Szolnokra edzőnek. Szerintetek miért nem próbálja ki a férfiligát? Állítólag nem azért mert nem vonza (mint ahogy Istiről sem tudom elképzelni, hogy nem álmodozva gondol az NBA-re, a kosár Mekkájára...), hanem mert a fiúk nem lennének képesek elviselni a stílusát. A nőkkel korábban valami egészen elképesztő modorban beszélt ...nem tudom mennyit hallottatok erről, de le se merem írni, hogy mások elmondása szerint hogy és miket ordítozott pl. időkéréseknél a csajokkal...Persze lehet, hogy ez már legenda része...

Csákány

OAZIS

Előzmény: Törölt nick (9198)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9196

Nohát, nohát, mik meg nem történnek Szolnokon…Készülhetünk, hogy idén biza ez lesz, messze nem olyan félelmetes ám a „szolnoki katlan”, mint volt pár évvel ezelőtt. Avass hathatós szakmai közreműködésével sikerült közelebbi képet nyernem csapatunk offenzív és defenzív stratégiájának alapvető hiányosságairól, tényleg kolléga, miért is nem ülsz ott velünk mondjuk mindig? Ott úgyis van egy-két szabad hely általában, meg hát sok jó ember kis helyen is elfér….:-) Mondjuk az olyan nagy darab fenegyerekek mint Te is…:-)

Davis „hálistennek” teljesen meggyógyult, ezt tudomásumkra is hozta huszonnemtudommennyiponttal, de hogy pont ellenünk kellett idei legjobb formájában játszania. Jól játszott Fodor Geri és hasznosan is, de ott volt egy feldobásos jelenet, amikor összekülönböztek valamin Szaszával, és látva akkor Fodor arcát meg arckifejezéseit, szvsz elég magas lóról lökhette a sódert a szolnokinak, Avassal már indultunk is befelé, hogy rendet tegyünk…:-)De aztán csitultak az indulatok, ahogy Czigler meglátta, hogy felálltunk ott a bérletes soroknál, rendre intette a csapattagokat…:-)

A mérkőzést az ASE azon könnyű kosarai döntötték el, amelyeket sokpasszos támadásaik zárásaként ziccerrel fejeztek be, ilyenkor azért sokszor látszott, hogy nem két hónapja vannak együtt, voltak egészen szép megoldások is, és Mészáros is most joggal lett nagybetűs. Asszem nálunk megint koncentrációs gondok voltak, és hiába, ha csak két ember játszik jól, azzal még nem lehet csatát nyerni. Említhetném még a fantasztikus centereinket, akik közül Oroszt úgy küldeném el, hogy Szolnokra még csak átutazóba se jöhetne. Ez az alibimester az első negyedben DIREKT faultokat csinált, hogy muszáj legyen lecserélni, aztán még volt a képén bőr, hogy a törölközőjét pörgesse a kispadon. A helyében én elbujdokolnék a világ elöl…És ezekért szorítunk mi…Nem tudom miért Vilcinskast kellett elküldeni (30/9 Dombesz ellen, huh), ember nem tudja ezt nekem megmagyarázni, mert ez a Stewart annyira harmatgyenge, hogy még idegeskedni sem tudok rajta ( Zolika legalább felpaprikázza a hangulatom…:-)))). Most ha elővesszük megint a közeget, akkor mit lehet a paraszt szolnoki szurkolók számlájára írni? Szerintem semmit…Itt valahol máshol lesz a bibi, én szívem szerint megint a vezetőség felé mutogatnék…

Kérdezte xGabi, hogy miért nem vagyunk képesek olyan szintű játékost igazolni, mint pl. a körmendi Sola…A válasz nagyon egyszerű….Ha megfigyelted, tegnapi meccsünkön a menedzserek királya, Ökrös úr, az első perctől (!!!) kezdődően végig anyázta a bírókat, de rendkívüli szisztematikussággal tette mindezt, mert körbe-körbe járt a csarnokban (attól függően, hogy a bíró éppen merre tartózkodott), és végig nyálfröcsögve ordított-na most ennek az embernek lenne többek között a feladata, hogy játékosokat hozzon (ha éppen nem valamelyik szenzációs edzőnk szerzeményeiben kell gyönyörködnünk…), szvsz eleve kudarcra van ítélve a dolog…:-(

És ha már a bíróknál tartunk…hajajajajajaj, nem tudok mást írni csak a szokásost, majd inkább akkor beszéljünk róluk részletesebben, ha lesz valami hosszabb távon is tapasztalható pozitív fejlődés…A Martics által is említett 26-8as faultarány szigorúan a számok tükrében több mint elgondolkodtató, de a meccsünk nem volt elfújva vagy ilyesmi, egyszerűen csak bénán tették a dolgukat…Gusztustalanul silány a játékvezetői csapatunk, ment is a VÁRADI, VÁRADI rigmus…Szolnokra meg majd jön a számla…

Stone-t szvsz nem véletlenül pihentették annyit, nem csodálkoznék, ha hamarosan már a kispadon sem látnánk…
A paksi szurkerek elég jól nyomták, hangosak voltak, hangos volt a dob is…nem tudom ki verte…:-) Az olajnál is összeállt a B-közép, és ők is szurkoltak, szerintem azért nagyjából elég tűrhetően. Ennyi a java a pacalnak…

OAZIS

PS: Azért bármit is mondtok saa-bee, Fodor Geri,Sitku meg Czigler érdekes módon mindig meggyógyul a fontos hazaikra, a nemzetközi kupákat meg okosan kihagyják, nehogy baj legyen. Ellenpéldának hadd hozzam Dzunicsot vagy Ivkovicsot, aki sérült kézzel is vállalta a játékot a külföldi meccsükön. Ha hozzávesszük, hogy elvileg ezeken a színhelyeken van csak esélyünk egy, a mostaninál kicsit nagyobb nemzetközi respektet kiharcolni magunknak, akkor máris szomorúsággal tölt el, hogy míg Fodor Geri alibi pihen, addig az ősmagyar Dzunics meg hazánk hírnevét megy öregbíteni külhonba...Hogy a sérült kezű Ivkovicsról ne is beszéljek...De mind1, végül is valahol érthető ez a mentalitás is, de elfogadni nem tudom...

Előzmény: Olaj az Isten (9195)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9195

Értem én, persze, én is csak most szembesülök azzal a jelenséggel, hogy milyen zsenge is lehet a szurkolás egy hazain, ha nem megy huzamosabban a csapatnak. A Filkó névhasználatot meg ígérem kerülni fogom...

Az Ajaxot említed, de azért azt nem szabad elfeledni, hogy az nekik külön fociiskolájuk van, ahová a fiatal tehetségeket tömörítik (ott tanulnak nyelveket mindent, és valóban odafigyelnek a nebulókra, hogy szellemileg is felkészültek legyenek). Ha megnézed, a felnőtt Ajax zömében tizen meg huszonegykétéves "kölykökből" áll, szóval ott az utánpótlásnak elég komoly bázisa van, persze ez a kényes anyagiakra vezethető vissza. Figyelmesek láthatják az izraeli lobogót minden meccsükön. Ez nem baj önmagában, tőlem aztán nyugodtan lehetne az Olaj főtámogatója mittomén mondjuk Isak Grünbauer, csak a lóvét nyomná már ezerrel. :-)

Mindezek ellenére vagy mellett még mindig Körmend ill. Patonay mester tette a legtöbbet a magyar kosálabda felemelkedéséért, hiszen számolatlanul ontotta ki a tehetségeket a keze közül, és valszín teszi ezt még most is...Ha minden város így tenne, már régen nem itt tartanánk, ahol...

Üdv

OAZIS

Előzmény: jani0625 (9194)
jani0625 Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9194
Hidd el én se kedvelem a csapatodat(ami nem is a tiéd :) ) de azért ez nekem kicsit kemény volt, igaz ez azért már régóta bennem volt és ez most kihozta.Remélem legalább ezen a fórumon tiszteletban tudjuk egymás kéréseit tartani, ha máshol ez nincs is így.
A szurkolásról annyit, hogy Körmenden van kb 50(?) éve csapat és szurkolás, nálunk 22 éve indult a Falco a megyei 2.ből.És ez a létszámra is rányomja bélyegét.tehát valóban a Körmendnek van a legnagyobb és legjobb tábora széles e országban.
A dalainkról meg annyit hogy a tavalyi év óta nagyon beszűkültünk ilyen szempontból,valszeg a rossz szereplések miatt, pedig lenne még vagy 25-30 dalunk amit énekelhetnénk, csak nem tesszük.Hogy miért, fogalmam sincs. Talán hiányzik Viszi aki mindegyiket fújta (12.31.-ig van kitiltva, meg már családos lett...) és pl gyakran én vagyok a hangadó és énnekem nem jut eszembe hirtelen annyi.Még tanulnom kell :)
A Körmend 4 légiós ügyét azért érintettem, mert ők mindig is nagyon büszkék voltak a fiataljaikra, de ezt bármely csapat megtudja csinálni amit most ők.(egy példa a fociból: azért ne húzzunk párhuzamot kösztük, de ott van az Ajax. Ha nem volt sok jó fiatal Ajaxos akkor nem vettek 5 Ronaldót, hogy jók legyenek hanem kivárták míg lesz és más üzletpolitikával megtartják most őket. tudom kicsit erős de valami hasonló)
Előzmény: Olaj az Isten (9191)
isz-akos Creative Commons License 2002.12.15 0 0 9193
LOL:-)))))))))
Szép volt spori:-)))))
De azért a taps megvolt...?;-)
Ne aggódj ennél még lehet sokkal rosszab is...
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9192
Üdv.

Igen, a Toya, Sola, Clay (Toroman), Mujanovics, Grebenár kvintett már csak foltokban emlékeztet arra a nagyszerű Körmendre, amelynek gerincét többek között a MAGYAR Németh Isti és Fodor Geri adták, de szvsz így is frenetikus volt a hangulat tegnap, még ha valóban külföldiekért kellett szorítaniuk. De hát ha egy kicsit körülnézünk mindenhol ez van...:-(

A meccsünket majd inkább holnap analizálom, elöljáróban annyit, hogy a paksi győzelem jogosságához kétség nem férhet, számomra az este fénypontja a szünetbeli mini topiktalálka volt (Avass, special thanks for the high level organisation), amelynek keretén belül megismerkedtem és jót verekedtem saa-beeval, pepyvel, meg Fishtax-szal. Oszt ennyi. :-)

Na majd holnap, jó éjt!

OAZIS

Olaj az Isten Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9191
Kedves János !

Személy szerint nem akartalak inzultálni, egy percig sem gondold, de mint jól tudjuk a két csapat (olaj falco) szurkolótábora nem ápol túlságosan jó viszonyt, asszem ez még a fehérváriakkal szemben mondható el szolnoki részről. Hidd el, alapjában véve nem vagyok az a kárörvendő típus, de ha nem szimpi egy csapat (és a Kálmán Laci vezérelte Falco sosem volt az), akkor természetesen nem nekik szurkolok, főleg nem egy Körmend ellen, ez legyen bocsánatos bűn.

Az Olajt tőlem becézgetheted úgy ahogy akarod, egyébként nem AZ ÉN CSAPATOM, mivel a kosárlabda klubot működtető kft-ben egy %nyi tulajdoni részem nem sok annyi sincs, mondjuk inkább azt, hogy mióta az eszemet tudom az Olajnak szurkolok...nem, azt tényleg nem szeretném, hogy hozzám lealacsonyodj...:-) Majd még gondolkodok, hogy mi legyen az új becenevetek...Biztos nem jó ez a Filkó?

Nem először hallottam már a szombathelyieket "szurkolni", de erről tényleg kár vitát nyitni-bár repertoárotok biztosan sokkal gazdagabb mint mutattátok azt tegnap (de mikor vegye elő a szhelyi szurkoló a nóták teljes arzenálját, ha nem egy Körmend elleni TV-s meccsen?Nem tudom...), szóval igen, most hogy kotorászok egy kicsit az emlékeimben, beugrik egy-két falkós gyöngyszem: "Ütni kell, ütni kell, a Takácsot (de volt amikor Walkét kellett ütni) ütni kell, a Takács egy bunkó paraszt..."Most persze lehet jönni a hülye szolnokiakkal is...

A körmendieknek nem akarok fogadott prókátora lenni, de nyugodtan vehetnétek Tőlük leckéket szurkolástanból, mert fényévekkel előttetek jártak tegnap. Erről tényleg felesleges pörölni, aki látta a meccset vágja a frankót...

OAZIS

Előzmény: jani0625 (9185)
xGabi Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9187
OLAJ - Atomerőmű SE 79 - 86
Bár a játék kevésbé volt tragikus az egy héttel ezelőttihez képest,mégis azt kell mondjam,csapatunk szenvedésének újabb fejezetét láthatta a bennük még mindig bízó szurkolótábor.A vendégek teljesen megérdemelten nyertek,ezúton is gratulálok nekik ; ma különösen igazolódott az az alapigazság,miszerint centerek nélkül nem lehet eredményesen kosárlabdázni.A négy center közül messze Trepák Zoli volt a legjobb ; aki szolnoki az tudja,mit jelent ez...Csapatvédekezésről sajnos továbbra sem beszélhetünk,egy egyszerű elzárással vagy átfutással már megoldhatatlan feladat elé állították a védőinket.Mindezek ellenére megnyerhettük volna a meccset,mert a kezünkben volt : tizenhárom pontos hátrányból (45 - 58) felállva 3 : 35 - tel vezettünk 74 - 71 - re,amikor az addig szenzációsan játszó és 25 pontot dobó Vaisvilát labdafelhozatal közben szerelte Davis (sima ziccer).Nálunk volt a lélektani előny,és sajnos képtelenek voltunk élni vele.A végjátékben aztán az ugrásszerűen feljavuló Davis vezérletével kicsikarta a győzelmet a Paks.

Stone : nem szeretném ismét outsiderként az edzőt bírálni,de szerintem több időt kellett volna a pályán töltenie ; megbízhatóan játszott
Vaisvila : pontos tempók,csont nélküli hármasok egészen az utolsó három percig...Sajnos nem tudta feltenni a koronát a teljesítményére
Pavlovics : általában ketten lógtak a nyakán,mégis eredményesen és jól játszott ; 1 : 21 - gyel a vége előtt hármasdobás közben "csattanósan megütötték",ha befújták volna a faultot ő is nyerő ember lehetett volna
Orosz,Stewart,Szasza,Rusznák 0,egyedül Trepákon láttam az igyekezetet.
Bírók : sorozatos tévedéseikkel rúgtak még egyet a haldokló oroszlánba.Ha mást nem,azért a piros vonal és a fehér vonal közötti különbséget azért illett volna észrevenni...

HAJRÁ OLAJ !!!

jani0625 Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9186
ja és BRAVÓ ASE! :)))
... ha már a kárörvendésnél tartunk
jani0625 Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9185
1. A csapatom neve : FALCO és nem más. Én is "becézgetheném" a csapatod, csak én odáit nem alacsonyodom le. Ezt a " becézgetést" remélem elfelejted!
2.a szurkolói repertoárunkról meg aztán hót semmit sem tudsz, más kérdés hogy mi volt tegnap.hidd el mikor mi Körmenden nyertünk a körmendiek se villogtatták a repertoárjukat.
3.Körmend: 4 külföldi és egy félig körmendi a kezdő.Néhány éve még körmendi fiatalságról volt szó, most meg nem tudják hány légióst vegyenek. Persze ezt már minden körmendi elfelejtett, most csak a légiósokat éltetik, akik meg úgyse értik.Lehethogy nem magyarul kéne szurkolniuk?
a többi az úgy ahogy helytálló.És félre értés ne essék, nem akarom semmire se fogni a vereséget, mert megérdemeltük!

HAJRÁ F A L C O!!

Előzmény: Olaj az Isten (9181)
káró katona Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9184
:)))
Előzmény: káró katona (9183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!