Keresés

Részletes keresés

optikus Creative Commons License 2004.09.24 0 0 2014
En sony premiumot vettem (DVM60PR3). Ebben nincs CM. Egyebkent azon mit tarol (a cimen es nehany alapinfon kivul)? A kameram 16K-ig tud kezelni. Ez kilobyte vagy kilobit?
11025 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2011

Mégegyszer sziasztok.

Köszönöm a segítséget a dcr-trv75 és a dcr-hc85 ügyében.

Sikerült közben kipróbálni a két gépet, hasonló dolgokat láttam mint az orosz oldalon: A hc85-ös kézi fehéregyensúja nem tűnik olyan sárgás pirosnak mint a trv-75-ösé. Mozgóképnél úgy éreztem, hogy a hc85-ös kicsit tényleg fakó, kevesebb a színe. Ez elég hülyén hangzik, de viszonyítás kérdése hogy sok a szín, vagy kevés.

A trv-75-ös színe talán nekem közelebb van a trv-120 és trv-730-as régi kameráimhoz.

Más: Milyen dv kazit vegyek, mert vettem egy JVC-t, betettem a hc-85-ösbe,

és 10 perc kamerázásból az első kb 5perc tele volt drop-outtal. Remélem a kazi volt rossz. D8-on még nem láttam ilyet (TDK-8mm EHG)

Köszönöm a segítségeteket.

(A trv75-ös kifutott modell, rakiban maradt,   ahc-85-ös bemutató darab volt)www.hifimix.hu

TOPMAN Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2010
A Sony is ilyen segítőkész vajon? Nekem egy Sony W1-eshez lenne szükségem a magyar nyelvű kézikönyvére.
hkr Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2009

Én tegnap reggel írtam nekik egy e-mailt, ugyanebben az ügyben, délután jött a válasz, hogy postázták a címemre a manualt. Izgatottan várom.

NV GS200-at használ itt valaki?   

A GS120-nál is másodpercek telnek el, mire bekapcsolás vagy más fényviszonyok kzé átvive a gépet megtalálja a fehéregyensúlyt az automata?

Előzmény: öregfater (2005)
öregfater Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2008
Tényleg nem nagyon kellett. Nagyon rendesek voltak.
VChris Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2007

Megnéztem azt az orosz nyelvű oldalt, ahol a két Sony-t tesztelik. Utoljára majdnem 20 éve tanultam oroszt, így a leírásból egy szót sem értettem, de az összehasonlító képek azt hiszem elég meggyőzőek a HC javára. Különösen a fehéregyensúlyt illetően. Az a kép a szobában, meg az íróasztal-csendélet elég meggyőzően mutatja, hogy mennyivel jobb képet ki lehet hozni manuális állítással, de erre csak a HC képes. Érdemes megnézni!

VChris

blue_team Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2006
És ismerve a Panasonicot, még "jól elsírnod" sem kellett magad. Elég volt kérni.
Előzmény: öregfater (2005)
öregfater Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2005
Ha irsz a Panasonic.hu-ra egy emilt és jól elsírod magad, hogy a boltban még nem volt magyar verzió, küldenek egyet a postacímedre. Én is így kaptam szinte postafordultával.
Előzmény: Pimpa222 (1977)
EFDee Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2004

Van egy nagyon jó teszt pont erről a két gépről, igaz csak oroszul. A képekből viszont sokat le lehet szűrni. Képminőségben szinte nincs különbség. Próbálkozz a babelfish-el vagy más online fordítóval.

http://www.videomax.ru/tests/index10.html

Előzmény: 11025 (2000)
optikus Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2003
Azert a HC85 240e-ert nagyon jo ar (persze ha uj meg garis).
Monk (144) Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2001

A HC85-tel kapcsolatban sok helyen írták, hogy ugyan nagy felbontású (bár ez csak a fényképezésnél hasznos) és nagy a képérzékelője, de nem ad szép képet videózáskor. Állítólag rossz fényviszonyok között sem az igazi, túl "grain"-es a kép, tehát tele van apró szeméttel, zavaros.

Nyilván tapasztalat híján ezt nem tudom alátámasztani, de a www.camcorderinfo.com és www.dvspot.com oldalakon ezt írták róla.

A drv-75-ösről nem tudok semmit, de szerintem nézegetheted a Sony HC sorozatát is, állítólag azok elég jók.

11025 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2000

Sziasztok!

Segítséget kérnék kameravásárláshoz.

Most dcr-trv730-as D8-as gépem van.

Lehetőségem van venni Sony dcr-trv75  150eFt,  vagy dcr-hc85  240eFt ért.

Megéri a 90e Forint különbség a két gép között?

Lecseréljem a régit?

Előre is köszönöm a segítséget.

hkr Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1999

Sziasztok!

Szükségét érzem 1-2 külső mikrofonnak, de nem igazán leltem fel olyat, amire szükségem lenne. Abszolút amatőr felhasználásra:

- 1 db olcsó vezeték nélküli mikroport. Hajdan volt egy készletem: benne 1 db csíptetős + egy kézi mikrofon, amihez egy darab a kamera tartozékpapucsba helyezhető vevőegység. Sajnos már nincs nálam ez a cucc, de nagyon kéne valami ilyesmi.

- 1 db a kamera tartozékpapucsába helyezhető puskamikrofon.

Utóbbi elvileg van eredeti Panasonic (aranyárban), de állítólag nem kapható Magyarországon (a VideoPart legalábbis ezt mondta.)

Van valami tippetek, hogy merre induljak?

BoGyesz_4a Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1998
Köszi a tippeket. Majd megnézem. A német cím nem gond, oda fogom megrendelni a cuccot. Azért is jobb ha nem itthonra rendelem, mert akkor gondolom a magyar 25% ÁFA-t még ki kéne fizetni.
Monk (144) Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1997
Érdemes még nézegetni a www.dvspot.com oldalt is, ott is jó tesztek vannak, demonstrációs videókkal (!!) egyetemben.
Előzmény: BoGyesz_4a (1994)
BoGyesz_4a Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1994

Köszi az infót. Én is valami ilyesmire gondoltam. Akkor hát mégiscsak nyugodt szívvel veszem majd meg.

Az Idealo.de -n elég nagy eltérések vannak a kamerák árai közt, úgy értem egy azonos típus közt.  Tehát a HC40-re talál 614 - 949Euro közt.

Nem lehet, hogy a nagyon olcsó helyek átverés szinten "működnek"? Vagy rendeljem meg nyugodtan a legolcsóbb helyről?

joy Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1993

Köszi!

Utánanézek, mikor tudok minden verznek, mert szükség lenne rá, hogy normálisan működjön minden szolgáltatás. Az alap egyébként MS-W-XP 2003.

Előzmény: trikó (1988)
EFDee Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1991

Ha jól tudom ugyanaz kamera NTSC változata amekirában jóval olcsóbb a PAL-nál. Sokkal kevesebb az effektiv pixelszámuk és általában gyenge fénynél is rosszab a felvétel minősége. A camcorderinfo főleg csak NTSC-ket tesztel, igy csak támponot adhatnak a minőségre, a PAL mindenképp jobb szabvány.

Előzmény: BoGyesz_4a (1989)
trikó Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1990

"Egy fontos kérdésem lenne, az amcsi oldalakon miért 690K a felbontása a HC40nek és a PC109nek, amikor a sony.hu és a sony.de szerint 800K?"

Mert az NTSC TV-norma kevesebb képpontot tud, illetve igényel, mint a PAL.

Előzmény: BoGyesz_4a (1989)
BoGyesz_4a Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1989

Camcorderinfo.com-on elolvastam a HC40 és a PC109 leírását és nem lettem boldogabb tőle. Eléggé lehúzták, főleg a HC40-est. Az olvasói hozzászólásokban sokan kritizálják is ezért a cikket, mert többen nagyon jó kamerának tartják a HC40-est. Ez aztán a teljes zűrzavar.

Más oldalakon meg nagyon lehúzzák a Canonok belső felvételeknél nyújtott teljesítményét, valamint a Panasonic GS55 LCD minőségét.

Egy fontos kérdésem lenne, az amcsi oldalakon miért 690K a felbontása a HC40nek és a PC109nek, amikor a sony.hu és a sony.de szerint 800K?

Nem könnyű a választás. Mivel eddig is Sony-m volt (PC1E), valszeg megmaradok márkahűnek és a Sony mellett döntök.

Előzmény: Törölt nick (1976)
trikó Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1988

joy

Kétféle elterjedt szabványban beszélgetnek a DV kamerák a fire-wire kártyákkal. Vagy TI 1394 vagy Microsoft DV. Ezt keresd valahol a beállításokban device control, vagy capture device menüpont alatt keresni (nem tudom, milyen progival olvasol be).

Ha magától nem ismeri fel a készüléket, akkor itt lehet gond.

A Win2000 és Win98SE programokhoz volt letölthető "unTI.exe" fájl  neten, amelyik levette a TI (Texas Instriments) féle illesztőprogit, de ez épp olyankor fordult elő, mikor a Sony-t nem kezelte.

A vindózod eszközkezelőjében is találhatsz esetleg beáéllítási infót, ahol az kép eszközöknél kell beállítanod a megfelelő eszközt.

Ha gáz van, az ADS (Pyro) lapján találsz infót illetve írhatsz is nekik: 

http://www.adstech.com/

http://www.adstech.com/support/support.asp

http://www.adstech.com/aboutus/contact.asp

Ez egy általánosabb linkgyűjtemény DV ügyben:

http://www.coastweb.de/dv/

Régi lap, de sok hasznos van rajta.....

Előzmény: joy (1983)
optikus Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1985

Persze:)

De en valami rendes uzemszeruen hasznalhato megoldasra gondolok. Még nem jartam utana de alkatreszes boltban nem lattatok (lomex,mikrovill,stb)?

Gondoltam szetszedem a tapot, de csak a ket hosszu oldalan mozog a tobbin meg se nyekken (ragasztott?), szetfesziteni nem akarom a gari miatt...

Előzmény: trikó (1982)
xlv Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1984

Sziasztok!

Én is egy kérdéssel, illetve kettővel fordulnék hozzátok. Az egyik, hogy Ulead video editorral vágom az anyagot. Mikor elkészül az eredeti hangban, főleg kép váltásnál egy ciccenés jelenik meg a hangban. A Capture után nincs benne, tehát a vágásnál kerül bele. Ha zenét vágok alá, abba nem kerül bele, tehát csak az eredeti hangon hallható.  Valakinek volt már ilyen gondja?

A másik gondom, hogy a kész anyagot Ulead workshop segítségével menübe rakom.

Tökéletes is lesz, a hangja is megy tv-n, de az erősítő nem tudja lekezelni a hangot.

Ja Mpeg2 formatumba mentem le a mindv kazettáról, és abban is írom fel. A hangot az mpeg file tartalmazza.

Előre is köszönöm a segítséget 

joy Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1983

Uraimék!!!

Van egy sürgős gondom!

Egy Panasonic NV-DS60-as kamerát nem sikerül megismernie a PYRO DV 1394DV kártyának, de hibátlanul műxik az öreg Sony D8-cal!

Mi lehet a gond?

Az oprendszer MS XP2003.

Segítség!!!

trikó Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1982
Kétoldalas NYÁK lapból tudsz csinálni szvsz....
Előzmény: optikus (1981)
optikus Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1981

Nekem a kameraban mind a harom erintkezohoz van csatlakozasa.

Csinalassal nincs gondom (epitettem mar ezt-azt;), de dugot nem tom honnan tudnek szerezni, erre valami tipp (az elvagos modszeren kivul)?

Előzmény: trikó (1973)
Bojtosarpad Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1980

Mpeg-2 be konvertáltam persze.

Előzmény: Törölt nick (1979)
Bojtosarpad Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1978

Kb 2 hete volt egy házibuli amin én is ott voltam. A buliról csak annyit, hogy iszonyat jó csajo voltak és sikerült iszonyat jól be is rugni. Még ott is aludtam a házigazdánál. (csaj) Készült videó. / Az ottalvásról nem:))) /

Gondoltam egyet és elkértem a kamerát a csajszlitól mondván, hogy megcsinálom dvd-re az anyagot. Ez egy jó tesztelési lehetőség volt számomra mivel mint régebben írtam, nem csináltam még ilyet. Jó a tapasztalat mert még kamera vásárlás előtt állok.

A lényeg, hogy ez egy digital-8 -as sony kamera volt. Sony DCR TRV-145.

Firewire-n összekötöttem a géppel és az ulead videostudio 8-al siman le is szedtem az anyagot. Mit mondjak, mar ekkor fulig ert a szam. Most lehet rohogni, hogy milyen aprosagnak orul az ember de hat mivel eloszor csinaltam igy nagy volt a sikerelmeny.

Ezutan jott az ulead szerkesztojevel egy pici effekt az elejere meg a vegere a majd a tmpegencoder-es konvertalas. Apropo tmpegnc. Emlegette par ember a Procoder-t. Tudna valaki segiteni megszerezni mert neten csak trial van.

Szerettem volna megszerezni a pinnacle studio-t de azt sem sikerult, igy neztem mast amivel menu-t tudok csinalni. Rabukkantam a DVD-lab -ra. Ez se free de van legalabb ezt full-ba megkaptam.

Photoshopban csinaltam egy hatteret, a dvdlabba betettem, ratettem az inditashoz a linkeket, es kesz is.

Megvan az elso dvd video amit en csinaltam. Bibiiiii:))

Rosszabb kepre szamitottam mint amit kaptam etol a digital8-as kameratol.

A neten ezt talaltam: Sensor Resolution 0.34 Megapixel.

Ezek szerint 340 000 pixeles lenne a CCD-je?

Ha igen akkor elfelejtem a 3CCD-s kamerat es nem veszek olyat mert egy 800 000 vagy 1 000 000 pixeles kamcsival is jo lesz a minoseg.

Kerdesek:

A dvd menuje a tv-n olyan mintha villogna. Lehet a tv szar amin epp neztem, de ha megsem akkor mi van?

Ez az anyag kb 45 perc es a dvd-n lett kb 3 giga. Nem 120 perc ferne ra? Egy 2 oras anyagot, hogy kell dvdre kitenni? Talan SVCD-kent?

Pimpa222 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1977

Szaisztok

Új vagyok még ezen a fórumon, egy aprócska segítségre szorulnék. Kérlek benneteket ha valamelyikőtök használ Panasonic nv gs 120-as kamerát és van hozzá magyar nyelvű használati utsítása nagyon megköszönném ha megosztána velem. Pár magyar forintot is megérne nekem a szívesség, vagy ha esetleg tudtok olyan címet ahonnan le lehet tölteni azért is roppan hálás lennék.

Előre is köszi

Péter

BoGyesz_4a Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1975

A tanácsotokat szeretném kérni a következő kérdésben. Lecserélném kissé öregecske Sony PC1E kamerámat egy újabbra. A következő három típust néztem meg magamnak. Sony PC109, Sony HC40 és Panasonic GS55.

Ha jól tudom a két Sony tudásban ugyan az, csak a külső más. Hol találok a neten  tesztet, review-t, aminek lehet is adni a szavára?

ezek az extra szempontok is fontosak nálam:

- legyen rajta analóg video bemenet

- legyen rajta mikrofon bemenet

- tudjon éjszakai üzemmódot

- képstabilizátor talán

Előre is köszi a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!