En sony premiumot vettem (DVM60PR3). Ebben nincs CM. Egyebkent azon mit tarol (a cimen es nehany alapinfon kivul)? A kameram 16K-ig tud kezelni. Ez kilobyte vagy kilobit?
Köszönöm a segítséget a dcr-trv75 és a dcr-hc85 ügyében.
Sikerült közben kipróbálni a két gépet, hasonló dolgokat láttam mint az orosz oldalon: A hc85-ös kézi fehéregyensúja nem tűnik olyan sárgás pirosnak mint a trv-75-ösé. Mozgóképnél úgy éreztem, hogy a hc85-ös kicsit tényleg fakó, kevesebb a színe. Ez elég hülyén hangzik, de viszonyítás kérdése hogy sok a szín, vagy kevés.
A trv-75-ös színe talán nekem közelebb van a trv-120 és trv-730-as régi kameráimhoz.
Más: Milyen dv kazit vegyek, mert vettem egy JVC-t, betettem a hc-85-ösbe,
és 10 perc kamerázásból az első kb 5perc tele volt drop-outtal. Remélem a kazi volt rossz. D8-on még nem láttam ilyet (TDK-8mm EHG)
Köszönöm a segítségeteket.
(A trv75-ös kifutott modell, rakiban maradt, ahc-85-ös bemutató darab volt)www.hifimix.hu
Megnéztem azt az orosz nyelvű oldalt, ahol a két Sony-t tesztelik. Utoljára majdnem 20 éve tanultam oroszt, így a leírásból egy szót sem értettem, de az összehasonlító képek azt hiszem elég meggyőzőek a HC javára. Különösen a fehéregyensúlyt illetően. Az a kép a szobában, meg az íróasztal-csendélet elég meggyőzően mutatja, hogy mennyivel jobb képet ki lehet hozni manuális állítással, de erre csak a HC képes. Érdemes megnézni!
Ha irsz a Panasonic.hu-ra egy emilt és jól elsírod magad, hogy a boltban még nem volt magyar verzió, küldenek egyet a postacímedre. Én is így kaptam szinte postafordultával.
Van egy nagyon jó teszt pont erről a két gépről, igaz csak oroszul. A képekből viszont sokat le lehet szűrni. Képminőségben szinte nincs különbség. Próbálkozz a babelfish-el vagy más online fordítóval.
A HC85-tel kapcsolatban sok helyen írták, hogy ugyan nagy felbontású (bár ez csak a fényképezésnél hasznos) és nagy a képérzékelője, de nem ad szép képet videózáskor. Állítólag rossz fényviszonyok között sem az igazi, túl "grain"-es a kép, tehát tele van apró szeméttel, zavaros.
Szükségét érzem 1-2 külső mikrofonnak, de nem igazán leltem fel olyat, amire szükségem lenne. Abszolút amatőr felhasználásra:
- 1 db olcsó vezeték nélküli mikroport. Hajdan volt egy készletem: benne 1 db csíptetős + egy kézi mikrofon, amihez egy darab a kamera tartozékpapucsba helyezhető vevőegység. Sajnos már nincs nálam ez a cucc, de nagyon kéne valami ilyesmi.
- 1 db a kamera tartozékpapucsába helyezhető puskamikrofon.
Utóbbi elvileg van eredeti Panasonic (aranyárban), de állítólag nem kapható Magyarországon (a VideoPart legalábbis ezt mondta.)
Köszi a tippeket. Majd megnézem. A német cím nem gond, oda fogom megrendelni a cuccot. Azért is jobb ha nem itthonra rendelem, mert akkor gondolom a magyar 25% ÁFA-t még ki kéne fizetni.
Ha jól tudom ugyanaz kamera NTSC változata amekirában jóval olcsóbb a PAL-nál. Sokkal kevesebb az effektiv pixelszámuk és általában gyenge fénynél is rosszab a felvétel minősége. A camcorderinfo főleg csak NTSC-ket tesztel, igy csak támponot adhatnak a minőségre, a PAL mindenképp jobb szabvány.
Camcorderinfo.com-on elolvastam a HC40 és a PC109 leírását és nem lettem boldogabb tőle. Eléggé lehúzták, főleg a HC40-est. Az olvasói hozzászólásokban sokan kritizálják is ezért a cikket, mert többen nagyon jó kamerának tartják a HC40-est. Ez aztán a teljes zűrzavar.
Más oldalakon meg nagyon lehúzzák a Canonok belső felvételeknél nyújtott teljesítményét, valamint a Panasonic GS55 LCD minőségét.
Egy fontos kérdésem lenne, az amcsi oldalakon miért 690K a felbontása a HC40nek és a PC109nek, amikor a sony.hu és a sony.de szerint 800K?
Nem könnyű a választás. Mivel eddig is Sony-m volt (PC1E), valszeg megmaradok márkahűnek és a Sony mellett döntök.
Kétféle elterjedt szabványban beszélgetnek a DV kamerák a fire-wire kártyákkal. Vagy TI 1394 vagy Microsoft DV. Ezt keresd valahol a beállításokban device control, vagy capture device menüpont alatt keresni (nem tudom, milyen progival olvasol be).
Ha magától nem ismeri fel a készüléket, akkor itt lehet gond.
A Win2000 és Win98SE programokhoz volt letölthető "unTI.exe" fájl neten, amelyik levette a TI (Texas Instriments) féle illesztőprogit, de ez épp olyankor fordult elő, mikor a Sony-t nem kezelte.
A vindózod eszközkezelőjében is találhatsz esetleg beáéllítási infót, ahol az kép eszközöknél kell beállítanod a megfelelő eszközt.
Ha gáz van, az ADS (Pyro) lapján találsz infót illetve írhatsz is nekik:
Én is egy kérdéssel, illetve kettővel fordulnék hozzátok. Az egyik, hogy Ulead video editorral vágom az anyagot. Mikor elkészül az eredeti hangban, főleg kép váltásnál egy ciccenés jelenik meg a hangban. A Capture után nincs benne, tehát a vágásnál kerül bele. Ha zenét vágok alá, abba nem kerül bele, tehát csak az eredeti hangon hallható. Valakinek volt már ilyen gondja?
A másik gondom, hogy a kész anyagot Ulead workshop segítségével menübe rakom.
Tökéletes is lesz, a hangja is megy tv-n, de az erősítő nem tudja lekezelni a hangot.
Ja Mpeg2 formatumba mentem le a mindv kazettáról, és abban is írom fel. A hangot az mpeg file tartalmazza.
Kb 2 hete volt egy házibuli amin én is ott voltam. A buliról csak annyit, hogy iszonyat jó csajo voltak és sikerült iszonyat jól be is rugni. Még ott is aludtam a házigazdánál. (csaj) Készült videó. / Az ottalvásról nem:))) /
Gondoltam egyet és elkértem a kamerát a csajszlitól mondván, hogy megcsinálom dvd-re az anyagot. Ez egy jó tesztelési lehetőség volt számomra mivel mint régebben írtam, nem csináltam még ilyet. Jó a tapasztalat mert még kamera vásárlás előtt állok.
A lényeg, hogy ez egy digital-8 -as sony kamera volt. Sony DCR TRV-145.
Firewire-n összekötöttem a géppel és az ulead videostudio 8-al siman le is szedtem az anyagot. Mit mondjak, mar ekkor fulig ert a szam. Most lehet rohogni, hogy milyen aprosagnak orul az ember de hat mivel eloszor csinaltam igy nagy volt a sikerelmeny.
Ezutan jott az ulead szerkesztojevel egy pici effekt az elejere meg a vegere a majd a tmpegencoder-es konvertalas. Apropo tmpegnc. Emlegette par ember a Procoder-t. Tudna valaki segiteni megszerezni mert neten csak trial van.
Szerettem volna megszerezni a pinnacle studio-t de azt sem sikerult, igy neztem mast amivel menu-t tudok csinalni. Rabukkantam a DVD-lab -ra. Ez se free de van legalabb ezt full-ba megkaptam.
Photoshopban csinaltam egy hatteret, a dvdlabba betettem, ratettem az inditashoz a linkeket, es kesz is.
Megvan az elso dvd video amit en csinaltam. Bibiiiii:))
Rosszabb kepre szamitottam mint amit kaptam etol a digital8-as kameratol.
A neten ezt talaltam: Sensor Resolution 0.34 Megapixel.
Ezek szerint 340 000 pixeles lenne a CCD-je?
Ha igen akkor elfelejtem a 3CCD-s kamerat es nem veszek olyat mert egy 800 000 vagy 1 000 000 pixeles kamcsival is jo lesz a minoseg.
Kerdesek:
A dvd menuje a tv-n olyan mintha villogna. Lehet a tv szar amin epp neztem, de ha megsem akkor mi van?
Ez az anyag kb 45 perc es a dvd-n lett kb 3 giga. Nem 120 perc ferne ra? Egy 2 oras anyagot, hogy kell dvdre kitenni? Talan SVCD-kent?
Új vagyok még ezen a fórumon, egy aprócska segítségre szorulnék. Kérlek benneteket ha valamelyikőtök használ Panasonic nv gs 120-as kamerát és van hozzá magyar nyelvű használati utsítása nagyon megköszönném ha megosztána velem. Pár magyar forintot is megérne nekem a szívesség, vagy ha esetleg tudtok olyan címet ahonnan le lehet tölteni azért is roppan hálás lennék.
A tanácsotokat szeretném kérni a következő kérdésben. Lecserélném kissé öregecske Sony PC1E kamerámat egy újabbra. A következő három típust néztem meg magamnak. Sony PC109, Sony HC40 és Panasonic GS55.
Ha jól tudom a két Sony tudásban ugyan az, csak a külső más. Hol találok a neten tesztet, review-t, aminek lehet is adni a szavára?