Kaposvárott és Székesfehérvárott is vállalnák a házigazda szerepét
Itt is, ott is téma a négyes döntő
S. T. R.
NS, 2003-01-10
Noha szerdán még csak a negyeddöntő első mérkőzését rendezték meg a férfi regionális Európa-kupa északi főcsoportjában, természetes, hogy a két érintett magyar egylet vezetői előretekintenek, s igyekeznek feltérképezni, továbbjutás esetén házigazdája lehetnének-e a sorozat négyes döntőjének.
Moseleyéknak 13 pontot kell behozniuk
Mint ismert, az Albacomp Leverkusenben lépett pályára, és bár 94–81-re kikapott, a mutatott játék láttán csöppet sem elképzelhetetlen, hogy jövő szerdán hazai környezetben kiharcolja a legjobb négy közé jutást. Még több esélye van erre a nemzetközi kupa másik magyar alakulatának, a Kaposvárnak, amely a szlovákiai Losoncon verte a Lucenecet (70–69).
Ezek után kíváncsiak voltunk, mekkora a "mozgolódás” a csapatok háza táján. "Úgy vélem, addig nem érdemes túlzottan előregondolkodni, amíg az együttes ki nem harcolta a négyes döntőben való szereplés jogát – kezdett bele Nagy Gábor, a székesfehérvári egyesület elnöke. – Egyébként a nemzetközi szövetség előírásában az szerepel, hogy olyan csarnokban kell megrendezni az eseményt, amelyben legalább háromezer ülőhely van, de kötve hiszem, hogy például az ukránok sokkal jobb körülményeket tudnának felmutatni, mint mi. Vagyis érdekel bennünket a rendezvény, de előbb a fiúk lépjenek túl a német Leverkusenen.”
Nem zárkóznak el a rendezés gondolatától Kaposváron sem. A somogyiak annyival mindenképpen előrébb járnak, hogy a Klíma-Vill majdhogynem nyeregben érezheti magát. "Pillanatnyilag abban a szakaszban vagyunk, hogy föltérképezzük, mibe kerülhet a rendezés a klubnak, a városnak, a szponzoroknak – mondta Kovács László ügyvezető igazgató. – Megígérhetem, ha a gárda továbbjut, minden követ megmozgatunk, hogy február közepén Kaposvárra hozzuk az Európa-kupa északi főcsoportjának négyes döntőjét.”
A fehéroroszok ellen telt házat várnak Debrecenben
KIRIPOLSZKY TAMÁS
NS, 2003-01-10
A debreceni rendezők szerint legalább hatezren buzdítják majd a magyar férfiválogatottat január 22-én a Fehéroroszország elleni Európa-bajnoki középdöntőn, derült ki a csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón. Nemzeti együttesünk eddig mindössze egy alkalommal szerepelt a cívisvárosban, mégpedig másfél évtizede a litván Zalgiris Kaunas elleni barátságos mérkőzésen.
Érthető tehát, hogy a helyiek ünnepként fogják fel a közelgő nemzetközi találkozót. A 18 órakor kezdődő meccs előtt színes programok szórakoztatják a publikumot. Palánkcsatát vívnak például a médiasztárok a sportvezetők ellen.
A rendezvény összes költségét a Debreceni Városi és Egyetemi Kosárlabda Rt. állja, s az esetleges nyereségen a cég fele-fele arányban osztozik a honi kosarasszövetséggel. A Vadkakasok újságja, a Kakasszó ezúttal a válogatott összecsapás beharangozójaként 15 ezer példányban készül. A lapot eljuttatják Hajdú-Bihar összes tanintézményébe, ugyanis a fiatalok körében egyre népszerűbb a sportág a megyében. Az is vonzó lehet, hogy a jegyárak sem ijesztőek. Az érdeklődők a pályával párhuzamos lelátókon 1000 forintért – a diákok és a nyugdíjasok 600 forintért – foglalhatnak helyet, míg a palánkok mögötti székekre egységesen 500 forintba kerül a belépő. A Vadkakasok bérletesei 10 százalék kedvezményt kapnak, és lehet kombinált jegyet is vásárolni: 1500, illetve 900 forintért a Vadkakasok–Albacomp Magyar Kupa-visszavágót is megnézhetik a sportbarátok. Fontos információ az is, hogy a Főnix-csarnokban zajló eseményekről a Sport1 élő adásban közvetít.
Litván játékosokról találtam itt egy egész yo adatbankot,ha érdekel.
Gumi-ról is akartam képet berakni,csak nem nagyon találtam róla /mármint kevésbé ismertet :-) /
Közben leltem valamit,illetve valamiket...
1.Sola egyenlőre nem hozott megváltást a Triernek:78-64-re kaptak ki a Bambergtől.Sola 7 pontot szerzett,Eddy viszont 24 pontig+9 lepattanóig jutott...
2.Szintén körmendi vonatkozású info: egy bizonyos Harry Bell nevű csóka még mindíg játszik Ausztriában,zwite liga-Gussing...lassan már régészt hívnak hozzá:)))
3.Szintén Ausztria,de sz.helyi infó: leltem egy bizonyos Földi Gábor nevű gyerkőcöt,nekem csak rémlik valami róla...by Mattersburg.
Németh Isti és a Benetton ma este játszik odahaza a berlini Alba ellen.A papírforma szerint sima meccsnek ígérkezik,így talán Isti is több lehetőséget kap az eddigi átlag 8 percnél...
Dávid Kornél és a Zalgiris szintén 3-7-el áll,szintén az utolsó előtti helyen a B csoportban.
Eddigi 10 meccsen átlagban 8.6 lepattanó,18.7 pont jutott átlag 34 perc játékidő alatt.
Nem rossz....
Euroliga:
Asvel-Ulker Istambul 79-82...
Gulyás Robi 12 pontot és 8 lepattanót jegyzett a törökök ellen 27 perc alatt,ám a végjátékot elbukták,így zakó a vége.3-7-es győzelmi mutatóval a C csoport utolsó előtti helyén tanyáznak...
Ezen nem fogunk összeveszni, de ha ide is szerződik, az még nem bizonyítja azt, hogy a Rátgéber mondta a férjének, hogy üss már le két embert a Gysev-nél, mert akkor biztos kirúgják az asszonyt.
Mondom, ha akart volna, alapból is idejöhetett volna, mégis Sopronba ment.
De annyira nem érdekel a női szakág, hogy összevessek akárkivel. Történtek már ott furcsaságok, ez se rosszabb, mint a többi.
Azért ennek kicsit Gysev-szimpatizáns íze van. Fogadott városom Pécs. Nem szabad ilyet mondani rájuk. Na meg aztán már a Gysev előtt le akarták igazolni...