Abszolút politikamentesen mondom, hogy a légiósokért nem Botkáné a felelős, de a pénzmegvonásért már igen...
Ne az önkörmányzat legyen a főszponzor (eddig sem volt az), de az az 1-2 tízmillió Ft igenis számít, hiszen annyival is több a büdzsé, amiből gazdálkodhatunk...Hogy mennyire tudatos a csapatépítés nálunk? Hogy tudsz csapatot építeni, ha a team gerincét adó légiósok jövőre már máshol pattogtatnak, és mindenkivel csak egyéves szerződést kötnek? Remélem sikerül az Olajnál végre tiszta vízet önteni a pohárba, és januárban februárban újult erővel, frissen, céltudatosan, okosan tudjuk majd tenni a dolgunkat. Ránk férne már egy-két győzelem, nem örülnék neki, ha olyan csúfság megesne Velünk, hogy a nyocadik helyért játszunk. Vilcinskas hirtelen szárnyalását mivel magyarázzátok??? Rá kell jönnünk, hogy bizony megint egy jó játékost engedtünk el. Fejétől bűzlik a hal, nincs ez másképp nálunk sem..
Vicinskasszal nem tudom mi van, csak 22t dobott...Szerintem el kéne küldeni Szegedről, ez már nem a korábban megszokott teljesítmény...:-))
Az új irányító gyerek, má nem azé mondom, de szvsz nem fogja megváltani a világot, én már mingyá sírok...mi fog még történni nálunk? 78-as? A rutin biztos nem szól mellette, de remélem beválik!!! És ha jó lesz, akkor : mi leszünk, mi leszünk... :-)))))))
A férfiak nem tul acélos szereplésének és a jövöbeli kilátások miatt vannak akik az önkormányzatot okolják.
De felvetődik bennem a dolog, a lányokra ez miért
nincs kihatással. Ha visszanézünk pár évet
akkor szvsz felfedezhető hogy tudatos munkával jutottak el idáig, hogy mára már meghatározó csapat lettek a női nb1 ben.
Én inkább a csapatvezetőséget okolnám ezért a szereplésért nem a 3 hónapja levő új polgármesterasszonyt.
De ha veszek más városokat.
pl Fehérvár. Ott az önkormányzat inkább a fociba pumpálja a pénzt, vagy Egerszeg. De más városok is elbirnak több capatot Sopron, Kaposvár, Szombathely, Debrecen ahol több sportág is létezik.
El kellene már felejteni azt a kommunista hozzáállást hogy ha fogy a lé - edzőváltás, légóscsere stb miatt- akkor bekopogunk xy elvtárshoz a tanácsra/polgármesteri hiv-ba
aztán a helyzet meg van oldva.
Az jó ha támogat az önkormányzat, de ha valamivel kevesebb lé akkor az ne legyen a csapat halála-- ne az önkormányzat legyen a fő szponzor.
Career / Comments:
Date of Birth: 6 Feb 1978; Place of Birth: Zagreb (CRO)
77kg
-------------------------------------------------------------------------------
Outlook:
Good shoot. Very creative on the court, finding the best solutions to defeat the other team. One of the best passers in the league. Quick player.
Zeljka Visosevic (Croatian Journalist):
Very promising playmaker. Nice frame, does not have big muscles, but has good leaping abilities. Quick feet, can change speed and direction quicklyand under control. A technical player, who has a good vision of the floor, passes the ball well and has tree-point range. Does not like to be aggressed and played physically. An average defender, not very aggressive.
Career:
1995-1996: Cibona Zagreb junior team
1996-1997: loaned to Kantrida Rijeka: 20g 5.9ppg 2.1apg
1997-1998: Zrinjevac Zagreb: 8.8ppg, Assists-4(3.7)
1998-1999: Zrinjevac Zagreb (1T): 2.7apg, "3"-1(51.5%), 6.1ppg
1999-2000: KK Zagreb (1T): 8.9ppg, Assists-4(4.3)
2000-2001: Krka Telekom Novo Mesto (SLO): 10ppg, 1.8apgSuproleague: 7.7ppg, 1.1rpg, 2.2apg
2001-2002: Krka Telekom Novo Mesto (SLO): Euroleague stats: 9games: 3.6ppg, 5reb, 1.3apg; Adriatic League: 11games: 8.2ppg, 0.3rpg, 2.5apg, 1.1spg: left in Dec.'01, and joined WTK Anwil Wloclawek (POL), then got injured but joined back the team in Feb.'02: Saporta Cup: 5games: 4.6ppg, 4reb, 3.4apg; PLK: 10games: 4.6ppg, 7reb, 2.7apg
2002-2003: Krka Telekom Novo Mesto (SLO)
Awards/Achievements:
Croatian Cadet Championships Winner -94(MVP)
Croatian Junior National Team -96
European Championships for Juniors -96(1)
European Championships for Juniors AllStars -96
Croatian National Team -99-02
Slovenian League All-Star Game -01
Slovenian Cup Finalist -01
Slovenian League Finalist -01
Saporta Cup Semifinals -02
Polish League Semifinals -02
Levertük a PVSK-t? Esküszöm most már ki fogok menni csajmeccsre is! 1800 néző? Vicces, de mintha már többen lennének mint a fiúknál...Egyébként aki akar viszonylag jó női kosárlabdát látni Szolnokon az még idén járjon ki a ligetbe, mert jövőre állítólag már a lányoknál sem lesz annyi guba a pillanatnyi infok szerint...Vészmadárkodok itt állandóan...:-(( Persze addig még bármi történhet..
Valaki segítsen már nekem megérteni valamit, mert csökkent szellemi képességeimen túlmutat a következő jelenség:
Hogy lehet az, hogy Vilcinskas míg nálunk játszott 6 pontokat dobott, most a Szegedben meg ha megáll 22-nél, Borost már rögtön gyenge teljesítményre, meg betegség utáni lábadozó fázisra hivatkozik? :-)) Hogyvanezhogyvanez??? Valaki segítsen már nekem megmagyarázni, mertnemértemnemértem!! Belfera, nincs valami jó elméleted rá?
Falco - Szeged neverending storyhoz: Érdekes, hogy míg év elején mi szolnokiak nagyon szerettük volna, hogy Zsoldos hozzánk jöjjön, most már egyáltalán nem bánom, hogy mégis Szombathelyen maradt. Persze mondhatjátok, hogy mit dumálok én, akiknél már Decemberre lassan a harmadik edzőt tapossák...De ez a Vilcinskas gyerek akkor is egy sötét ló nekem...sporttárs, mi lehet ennek az oka? (edző, játékostársak???)...Help, I need somebody...
hi. mielőtt hozzászólnék itt először, üdv a tagoknak. újabb olajer a fedélzeten, már úgyis aggódtatok emiatt :)
2 NB2: mi kint voltunk a meccsen, de nem láttuk az előzményeket. egyszercsak már ment az ütésváltás, ahol a pécsiek voltak. de nem tartott sokáig, max. 1 perc, aztán kezdődött a 3. (?) negyed, az első fél perce alatt a pályát nem sok figyelem övezte.
Abban mindenesetre egyetértünk, hogy a bírói kar sürgős reformokra szorul, mert az nonszensz, hogy minden izgalmasabb meccset ők döntenek el! A Szeged hátrányára, különösen a Debrecen ellen volt egy-két elég furcsa ítéletük, mint ahogy azt előző írásaimban már megjegyeztem, mint pl.:
"A Szeged megindult ziccerben a palánk felé, a litván gyerek leasszolta Molnár Andrisnak, aki már ugrott dobni a palánk alól, amikor ráugrott vmelyik debreceni.
Az alapvonalon álló bíró ezután azt mutatta, hogy két dobás következhet, a felezővonalon álló pedig alapvonalról történő bedobást mutatott"
De ezen a meccsen volt olyan, hogy tiszta hármasainkat két pontra adták, illetve ugyanolyan, dobás közbeni szabálytalanságért a hajdúságiak büntetőt dobhattak, mi meg az alapvonalról jöhettünk!
Nem kétlem, bár nem láttam a szombathelyi meccset, hogy ott meg a FFalco ellen születtek érdekes ítéletek, csak az a különbség, hogy Földi beismerte a vereséget, Zsoldos meg ezt 100% a bírókra kente! Pedig lehet, hogy a bírói segítség mértéke ugyanakkora volt!
Én itt most nem a szombathelyiek, hanem a bírók nyakának akarok ugrani (KÉPLETESEN!!!), ugyanis ezek szerint nem ez a különbség a két csapat között, lehet, hogy nekünk kedvezőbb, lehet, hogy nekik!
Erről ennyit, zárjuk le a Szedeák-Falco MK meccs témát!
cikk írója: a vér nem válik vízzé!Ezzel együtt nem állítom hogy valótlanságot írt.
Igaz hogy Zsoldos 2 győzelmet várt, tény hogy nálunk 1 légiós volt, nálatok 3, nálunk kipontozták a fél csapatot, nálatok nem, és nálunk az első meccs eredményét 70%ban a cseresor érte el!Tehát messze volt az eredmény attól ami teljes csapattal lehetett volna.Zsoldos sztem azzal nem volt nagyképű hogy azt mondta szószerint: Antonio Alexe játékára nem számíthat Zsoldos András vezetőedző, aki kifejezetten nehéz csatára számít, elvégre a Szeged kezd összeállni, immár három győzelmet számlál a pontvadászatban, ráadásul Vilcinskas mellett az amerikai Darecko Rawlins és a bosnyák Nedzad Mulics is nagy erőssége. Egyszóval nem lesz sétagalopp, de az FKC tradíciói miatt is kötelező a továbbjutás, a vezetőedző szerint lehetőleg kettős győzelemmel.
de nem azt mondta hogy 2 győzelemmel simán legyalázzuk őket stb. ilyet nem mondott! ennyire amúgy se lenne felelőtlen!Csak Sutyi (akit mellesleg jól ismerek és tisztelek) kicsit kiforgatta. Sztem a bírókat meg én csak az első meccsért tettem felelőssé a 2. meccsről csak a ti véleményeitekre alapoztam és sztem abszolút mértékben el lehet dönteni hogy teljes csapattal melyik csapat a jobb...
Egyébként igen, a cikk írója valóban szegedi, de ismerem már egy ideje és a tudósításaiban sohasem ír le valótlanságokat vagy gyanúsítgatásokat és ha egy tudósítást kell írnia, nem szurkol senkinek!
Teljesen egyetértek azzal, hogy Nyilas ütése hatalmas fegyelmezetlenség volt, mint ahogy az is, hogy Földi berohant reklamálni. A bírók a kosárlabdában hülyék, de az ítéletüket nem változtatják meg, és ezt egy edzőnek tudnia kellene! Alexe szimpatikusságáról szólva most engedd meg, hogy kuncogjak magamban egy nagyot (és nem azért, mert román!)!
Sutyi azért nagyképűzte le őt, mert kettős győzelemmel akart továbbmenni, ez nem sikerült, SŐT, majdnem a továbbjutás sem!
És végül, az első, szubjektív tudósításom végén egyértelműen a bírókat tettem felelőssé, mindkét meccs esetében, mert sajnos nem lehet objektívan eldönteni, ki a jobb csapat a kettő közül!
Dézsa-vü (vagy vmi hasonló)
...mint a régi szép időkben: Tony ismét a reflektorfényben. Azé' még mindíg az volt a csúcs, amikor romboló pofán vágta a honvédos Davis-t, A. lerángatta róla, erre eltiltották a románt. (Ő persze teljesen ártatlan volt, a közelébe sem ment a tömegbunyónak). :-)))
...ja egyébként sziasztok, rég láttalak benneteket, úgy látom Doki formában van mostanság.
Azé' mégiscsak érdekes, hogy Alexe nem először fejezi ki mélységes megvetését azzal, hogy elhelyez egy jó vastag turhát az aktuális ellenfélen.
Szóval a bírók nem vették észre a románcigányozást, Te meg igen... Lebuktál Antonio :)))
Sziasztok!
Érdekesen, kicsit mosolyogva olvastam Borost hozzászólását.Nem láttam a meccset de ma megnézem felvételről, ezt előre bocsátom. Az objektivitásról annyit hogy a cikk írója is valszeg szegedi volt és ahogy a cikkből lejön nekik is szorított!Úgyhogy erről ennyit.
Lehethogy a javunkra fújtak (ebben a szezonban talán először) de ajánlom a figyelmetekbe az első meccs videóját és statisztikáját! A faultarány 34-15 volt.Botrányos játékvezetéssel, lehethogy ez volt a törlesztés, de ha ez nem lett volna akkor valszeg most se lett volna szükségünk(?) a bírók segítségére!Alexéről el tudom hinni amit írtatok,de az is igaz hogy ilyet ő se csinál ok nélkül!(Lásd:Zsebe vs. Alexe, mert egész meccsen végig románcigányozta a Zsebe, és már ő is van olyan rutinos hogy úgy tegye hogy a bírók ne vegyék észre...)Sztem ha nincs ilyen magyar játékvezetés akkor nem nyert volna a Szeged az első meccsen és nem kavart volna ekkora vihart ez a meccse sem!
Azért Zsoldos nyilatkozata nagyon tetszett, mert az első meccs után Sutyi le nagyképűzte, ő meg visszavágott...