Katinka, bevallom, ezért különösebben nem is szimpatikus. Elvárható lenne egész éves amerikai tartózkodás mellett is, hogy ne felejtsen el magyar nyelven beszélni. Akadozó fogalmazása mellett csak tört magyarsága a szörnyebb. Viszont emberileg egy cukorbogár, mint az összes többi. (Mondjuk, a Dara Esztin látszik, hogy "értelmileg" 5-6 évvel le van maradva a többitől.:P)
Remek, lefagyott a rendszer, akkor még egyszer belevágok…
Kéretik a többes számot hanyagolni, a magam részéről speciel egy aranyérmet „vártam el” Katkától, az innentől kezdve lényegtelen, hogy történetesen nem 400-on gyűjtötte azt be. Kellemes meglepetésre mindkét számban volt még egy magyar a dobogón. Gyurta Dani még mindig képes további javulásra, szinte borítékolható. Míg a kivénhedt Kitadzsima eleddig nem sokat mutatott, inkább Shanteau és az ausztrál lehet veszélyes rá. A legnagyobb aranyesélyesünk kétségkívül ő lesz, sajnos Lochte és Phelps verhetetlen kategória Lacika számára. De nem is baj, gyűljenek az érmek gazdagon. A csajoknál Kukors nem az említett urak magassága, ha tartják mieink ezt a következetes fejlődési ritmust, partiban lehetnek vele és Rice-szal. Váltóban természetesen nem várok isteni csodára, tisztában vagyok vele, hogy csak az európai mezőnyt tekintve is két-három csapat jobb lehet majd nálunk (tartalékos hollandok, fiatal németek, későbbre időzített britek). Igencsak erős a hosszú távú úszódelegáció is kis Gyurtával és Kis Gergővel, a lányoknál is hallani egy kiscsajról. Erősek és fejlődőképesek sprintereink is mindkét nemben.
A magyar úszósport régi dicsőségéhez közel, beért az éveken át tartó munka! Ha nem potyognak az érmek, „csupán” középdöntős/pontszerző helyek sorjáznak… Und akkor mi van?
Kéretik hanyagolni a többes számot, én speciel egy aranyérmet vártam Katkától, az totál mellékes, hogy történetesen azt nem 400-on szerezte. Én középdöntős és pontszerző helyezésekben gondolkodom, csak aztán meditálok éremesélyekről. Felvázoltam, szerintem milyenek az esélyek. Dani ennél csak gyorsabb lehet, neki lehet a legreálisabb esélye az aranyra, a kivénhedt Kitadzsima nem mutatott eddig semmit, még úgyis lesz egy vb jövőre. Vegyesben Kukors nem tűnik Phelpsi-Lochte-i kalibernek, megfogható, ha folytassák ezt a következetes fejlődést a csajok. Azzal pedig szerintem mindenki tisztában van, hogy a britek a Nemzetközösségi Játékokra készülnek, a hollandok tartalékosak, a németek pedig fiatal csapattal érkeztek. Und akkor mi van?
Általában az ES-t szoktam nézni, tavaly a VB-n is végig őket néztem, de most, hogy itt van nálunk az EB, az MTV-nek vannak olyan exkluzív magyar riportjai, amik nincsenek máshol, ezért most az MTV-t választottam.
Sajnos mi nem vehetjük fel a versenyt az amerikai, kínai és az ausztrál laboratóriumokkal. Én is nagyon boldog lennék, ha ismét olyan eredményt érnének el a magyar úszók, mint 1988-ban Szöulban, 1992-ben Barcelonában, vagy 1996-ban Atlantában, de az elmúlt évek amerikai, kínai és ausztrál csodaúszói kissé óvatosabbá tesznek. Szép és jó, hogy most még megelőzzük őket, de sajnos úgy vélem őket igazán az olimpiára ,, hegyezik" ki.
ez még nagyon korai...(tavaly bestriguláztuk katinka 400 vegyes ebgyőzelmét azt simán kikapott)
-az amik nem biztos h annyira komolyan veszik az obt mint mi a hazai eb-t -kínaiak mindig kitenyésztenek az olimpiákra 1-2 noname világcsúcsost -Gyurta daninak vszínű ott lesz még Kitadzsima -a britek hollandok ennél csak jobbak lesznek -auszik is mindig jól úsznak (női gyors/vegyes)
egyelőre szurkoljunk annak h mindenki megússza a következő két évet sérülés v egyéb galibák nélkül...
Dani egy másodpercet vert Shanteaura, de mindkét csodalányunk is jobb időt úszott, mint Kukors. Szakemberek szerint lányaink még távolról sem érték el teljesítőképességük csúcsát! Istenem, mekkora lenne már, ha éremeső zúdulna ránk Londonban?! Vagy legalábbis sorban hoznánk a döntős/középdöntős helyezéseket!
Elképesztő, nem találok szavakat, fantasztikus érzések kavarognak bennem!!! Végigbömböltem az elmúlt másfél órát!! Zseniális a magyar úszócsapat! Gyurta Danira jelzők nincsenek, mekkorát úszott, most már tényleg előre a GS-ért!:)) Vegyesben éreztem, hogy meglehet a kettős dobogó, bár én a francia elsőségét valószínűsítettem. Ehhez képest végre összerakták mindketten a melles résztávot, onnantól kezdve már nem volt megállás! Evelinért is végigugráltam a váltót, hihetetlen pech 1 századdal kikapni. Ági frenetikus, Eszti következetes, Katka lehengerlő volt, Evelin pedig hatalmas szívével behozta a csapatot az első helyre. Rajtuk kívül valamennyi középdöntősnek kijár a gratuláció! Ilyenkor vajon hol vannak azok, akik Athén után szidták a magyar úszósportot, mondván ha csak egy emberből tevődik össze, akkor minek olyan népes küldöttséggel kimenni az olimpiára! Láss csodát, most az ottani "szégyenlistások" verik Európát! És még hol van a vége, akár egyéni teljesítményüket, akár ezt az EB-t nézzük! Ki nem tudom fejezni, mennyire sokat adtak ma nekem a csajok és a srácok! HAJRÁ, MAGYAROK!!!!
Miről beszélsz? Valahol nagyon eltévedtél. Ha rám hallgat akkor most ugyanígy nyerünk, csak nem ilyen baromi szoros mert Eszti legalább 3 tizeddel jobbat úszott volna.
Az illetékesek nálad sokkal jobban értenek ehhez, és szerintem nem kellene olyan jelzőkkel illetni őket, amilyenekkel illeted. De ez csak az én véleményem, ettől te sértegetheted őket.
Ne bántsátok már szegényt, nem fanyalkodni kell hanem örülni a győzelemnek! Eszter is odatette magát, amennyire tudta. Szép volt lányok!!! EZ TÉNYLEG NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT!