Az Alba-Debrecen meccsnek van egy pozitív és egy negatív vetülete.
negatív: Elképzelés és összeszedettség nélkül játszottunk.
pozitív: elképzelés és összeszedettség nélkül is 9 ponttal vertük a bajnokság 2. helyezettjét.
Még egy megjegyzés: Hihetetlen, hogy a magassági fölényünket nem tudtuk észrevehetővé tenni.
A válogatottról egy kis megjegyzés. Igy a következő meccs előtt. Érdemes megtekinteni az alábbi linken a statisztikát a középdöntő meccseiről:
http://www.hunbasket.hu/Ferfi_val_stat.htm
Csak egy érdekesség:
Zalánka vs. Németh István
33 perc/meccs 32 perc /meccs kb ugyanannyi
8 pont /meccs 16,8 pont/meccs (majdnem kétszerannyi, persze erre lehet mondani, hogy Zalánkának nem ez a dolga elsősorban, biztos az asszisztok)
25 assziszt, 24 assziszt
18! eladott labda, 9 eladott labda
hát...
Na de akkor biztosan a védekezésben...
8 szerzett, 13 szerzett...
Én nagyjából megerősítelek,ha ez számít valamit is :)
Szvsz megérte elmenni Fehérvárig ezért a meccsért.Habár a többiek azt mondják a Leverkusen elleni jobb volt.
Háááááááát komolyan mondom ez a Lee egy állllat /a szó lehető legpozitívabb értelmében/!Naggggyon jól nyomta.
Green szintén.Csak úgy röpködött össze-vissza a levegőben.Brutálisakat zsákolt...
Volt pár dolog amit nem értettem:
-Lapov a félidőben hogy vezethette az IBM listát szinte nem csinált semmit?
-Fodor Marcit az uccsó negyedben miért pihentette szinte végig a mester?
-Ki fogja megállítani az Albát?Elég gyengén játszottak,és mégis mondhatni lazán verték az egyébként szerintem elképzelés nélkül játszó Debrecent
A játékvezetésről annyit,hogy egy zökkenőmentes,sportszerű meccset sikerült az utolsó 4-5 perci munkájukkal szétfújni.
Addig volt pár tévedésük,ami talán tűréshatáron belül maradt volna.Azonban az utolsó percekben azt sem tudták merre van az erre.
Litvánia:
Zalgiris-Malsena 89-64
Dávid Kornél 12 pontot vágott,az új igazolás Beard 18 perc alatt 17-et...ahogy nézem,igen-igen egy poszton játszanak...
Oleg Kojenec a Bundesliga sereghajtójánál:
Trióra bővülhet a Magyarországról érkezett játékosok száma Trierben,Edmonson és Sola után a Dombóváron is megfordult belorusz center is csatlakozik a német alakulathoz.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Trier rákattant a magyar bajnokságban játszó légiósokra:
Edmonson és Sola szerződtetése után jelenleg a Dombóváron "vitézkedő" Oleg Kojenets-et várják a csapatukhoz.
OLAJ - meccs nem lévén ma beiktattam egy szabadidős programot Miskolcra :
Diósgyőri KSK - Szolnoki MÁV - COOP SE 71 - 64
Igazság szerint az is benne volt a meccsben,hogy nyerünk,de az is,hogy ránk vernek egy laza harmincast.Az első negyedben végig mi vezettünk,aztán szigorított védekezésén a házigazda és támadásban megtorpantunk ; nehezítette a helyzetet,hogy Perovics már a 17. percben megkapta a negyedik személyijét ráadásul egy - hadd ne mondjam,mennyire jogos... - technikaival.A szünet után egyszerűen állva hagyta csapatunkat a Diósgyőr ; támadásban feljavultak a mezőnyembereik és a volt szolnoki Szemerédi vezetésével elhúztak húsz ponttal.A lányok teljesen szétesett csapat benyomását keltették - sorban adtuk el a labdákat és az ellenfél leindítás után sima ziccereket dobott.A negyedik negyedre végre feljavult a mieink közül is Hibbert és Djelmis (bár ő így is 0/6 - tal zárt a hármasvonalon túlról),ami jó hatással volt a többiekre is ; ennek köszönhetően egy egészen fergeteges hajrával sikerült a különbséget 12 pont alá szorítani (ennyivel nyertünk itthon).
Ezzel - ha jól számolom - le is tudtuk az idegenbeli rangadókat az alapszalaszra ; a Diósgyőrre pedig további nehéz ütközetek várnak (Pécs,Szeged idgenben,Gysev,Postás otthon),így él a remény,hogy pontszámban be tudjuk fogni őket,és akkor már mi vagyunk a jobbak!
Szép volt,lányok!
Fehérváriak merre vagytok? Nekem kell innen Debrecenből eredményt írnom?
Albacomp - Vadkakasok 88-79
Negyedek: 19-21,29-16,21-20,19-22
Legjobb dobók: Lee 25/15, Green 22/3, Tóth 14/9, Fodor 9/3
illetve: Mosley 18/9, Hart 16/6, Bence 14, Lapov 13
Hála az égnek nem kaptunk ki nagyon, így van esély a visszavágón.
Ha igazak a híreim, a válogatott meccsre viszik a jegyeket, mint a cukrot, tegnap estig kb. 3000 jegy kelt el elővételben. Holnap Nyíregyházán, az Isobau meccsén is lehet jegyet venni, hiszen ott is nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt.
Lee fizujával kapcsolatban:
Amikor 2 évvel ezelőtt Patrick idejött, számunkra egy ismeretlen játékos volt, így teljesen normálisnak számított a 3500 USD fizetése és ezért nem is kért többet, amíg nem mutatott többet.
Nem hiszem, hogy a körülmények ismeretében azt lehetne mondani, hogy nevetséges összegért patogtatott volna nálunk, egyszerüen csak arról van szó, kelett idő, hogy mindenki számára kiderürjön: jelenleg ö az ország legjobb légiósa (szerintem), ezért többet is megér egy klubnak.
Bár dombóvári vagyok, azt gondolom bőven kellett mázli is ahhoz, hogy megtaláljuk.
Puskás Artúr és a DVMSE Artúr kezdeményezésére közös megegyezéssel szerződést bontott.
Miért? A választ inkább nem irom le.
Dragan Siljanic ha jól tudom jugo játékos jelenleg próbajátékon van Dombóváron.
Szerződése már-már megköttötnek látszik. Ha sikerülne vele szerződést kötni, akkor nagyon bízom benne, hogy megoldódik a legnagyobb problémánk a centerposzton.
saabee-nak üzenem hajrá Tolna, de azért ne nálatok kössön ki Spivey hajója.
Hi Saabee!
Szerintem kicsit kevesebbet olvasom a kocsmát, de asszem mán olvastam egy szolnoki beszámolóban, hogy Artúr király jáccott ellenük a Salgótárjáni Sasok színeiben. Szal nem értem min lepőcc meg:)
Igen, ezt is megéltük. 9 év után távozik Zalaegerszegről Mészáros Richárd.
Régóta érlelődő folyamat vége ez, de azt hiszem a döntés teljesen érthető. Ricsi az utóbbi 2 évben szinte semmit nem fejlődött, sőt. Tavalyi minden idők legrosszab csapatában vezéregyéniségnek kellett volna lennie, azonban ez egy csöppet sem sikerült. Furcsa ez, 6-7 évvel ezelőtt mitán elkerült Szolnokról mindenki úgy beszélt róla, hogy egy hatalmas tehetség, univerzális játékos, amolyan magyar Toni Kukocs lehet. Vártuk, nem lett az. A Simon-Kámán-Mészáros "szuper-trióból" ő érte le sajnos a legkevesebbet. Hogy miért? Ezt nálam sokkal avatottabb szakemberek sem tudták meghatározni. Mindenképp több önbizalom és bátorság kellene a pályán. Az adottságok megvannak, én bízom benne megfelelő mennyiségű játéklehetőséget kapva megtalálja Ricsi számításait a Dombóvár csapatában, közel iskolájához a Pécsi joghoz.
Aztán ki tudja, tapasztalatokkal felvértezve visszatérhet még egyszer Zalaegerszegre, ahonnan mint mondta könnyes szemmel távozott...
Spori!
Inkább 12 azaz piszkos tizenkettő darab jegy kell!
Azóta még jelentkeztek, ennyit tesz a népszerűség:) Lécci vhogy juttasd el a számod, h hol keresselek a jegyek miatt! THX
Feribá!
Ha jársz pakson, léci hozd el azt a döglött telcsit, megnézem mit tehetek.