nekem volt egy vegan ismerosom, aki ha nagyon ehes volt, nekiallt makot daralni, es kiskanallal, magaban ette. Olyan volt, mint a keseru gepzsir - en is megkostoltam.
Na, ez milyen?
Amugy nekem a szezammagtol es a lenmagtol hasmenesem van, ugyhogy csak modjaval birom enni. Vajon ez az olajtartalmatol van?
A paprika tényleg eláll a papirban. Anyosom még decemberben is ropogosan teszi elénk. A sárgadinnye meg állitolag jó fagyasztva. A paradicsom meg...egy honapja nem voltam a folia sátrunkban. Apa meg lusta volt kikapálni. Szilveszter délutánján az egyik haverunknak megmutattam, aki rögtön neki állt paradicsomot szedni. Igaz akkora volt egy, mint egy cseresznye, de paradicsom volt.
Én meg úgy tudtam, hogy bemeszelték a dinnyét, és akkor karácsonykor is jó volt még... zöldpaprikát ujságpapírba csomagolták, zöldségeket meg homokba rakták..
Aha :) ez is eszembe jutott, meg azok a magyarázatok, melyek szerint ilyen nem is történt soha. Az emberhús szerintem olyan mint a gomba. Nem növényi, nem is állati ... vannak még lyukak a rendszerosztályozásban.
Sokat kell írni és akkor véletlenszerűen hátha egyszer rosszul kattint .... Én egyébként magamra vettem az arra hasonlító kijelentését mely szerint sötét vagyok és sokat kell még tanulnom az életről.... hát istenem ...
Bár mondjuk az éjjel természeti nép definícióval álmodtam - és elgondolkodtam azon, hogy vajon a maják, akik néhány népet leigáztak uralkodásuk alatt, természeti népnek voltak-e tekinthetők, mert ugyan volt aranyművességük, de nem ismerték a lovakat ....
nem a vegasaggal en general van a problema szerintem. a tulzasok veszelyesek mindenutt. az is karos ha valaki hust hussal eszik es az is, ha salatat salataval. mindenhol van kozeput.
amugy Jablko erdekes modon szelektal a hozzaszolasok es irasok kozott, es csak a neki tetszokre valaszol. meg mindig egek a vagytol, hogy megtudjam, hogyan fog teherbe esni petesejt nelkul.
Ezek azok a természeti népek lehetnek, akik a kunyhójukban levő hitech felszereléssel tudnak klónozni és nincs szükségük az ismereteid szerinti elavult II évezredi szaporodási technikákra:)
mel_75: Vas ügyben megerősíthetlek. Egyszer voltam véradáson az egyik évfolyamtársammal, az előzetes rutinellenőrzés során alacsony haemoglobin szint miatt nem adhatott vért.
Futólag visszaolvastam 250 hsz-t és lenne pár észrevételem Jablko részére:
Menstruáció elmaradásának fő oka az lehet amire valaki már utalt - orvosilag alátámasztott, ha a nők testében a zsír aránya kb 25% alá esik akkor abba maradhat, így védekezik a szervezet a terhesség ellen, nehogy ne legyen elég tartalék kihordani a gyereket.
A napi menüdben felsoroltad a folyadék fogyasztásodat (+megjegyezted, hogy a salátában is rengeteg a víz), ezzel együtt hidd el ez nagyon kevés. Egy orvos mondta egy másiknak, aki sivatagi országba ment dolgozni, hogy még ottani(sivatagi) körülmények között is kell produkálni minimum napi 0,5l vizeletet. Ismerek valakit akinek van az a remek ötlete, hogy nyáron nem iszik sokat, hogy ne izzadjon, na egyszer orvosnál járt és - micsoda meglepetés - vese zavarok voltak nála. Az ilyen esetekben aztán, amikor a TB vagyonokat költ más hülyeségének helyrerakására mindig az jut eszembe, hogy miért ilyeneket kell gyógyítani ahelyett, hogy az igazi betegekre jutna több pénz.
Az hogy állandóan kajás topikokon vagy és máson se jár az eszed, nem lehet, hogy abból adódik, hogy állandóan éhes vagy attól, hogy csak nyúl kaját eszel? Különben is, miért nem tanulsz vizsgaidőszakban, miért a neten lógsz egész nap?
Hamár úgy tiszteled a természetet akkor mondok egy kulcsszót: kontraszelekció, mindig rácsodálkozok arra, hogy ez egy mennyire hatékony visszacsatolás a természetben.
Pl: ha nem eszel rendesen, természetesen abba maradt a fogamzóképességed, mivel, mint fent írtam, nem lennének biztosítva a magzat fejlődése számára nélkülözhetetlen tartalékok. Nagyon ki van az Élet találva.
És egy pici személyeskedés: az elöbbi kulcsszó a te esetedben így jön le: ha már ilyen h***e vagy, hogy nem eszel rendesen, akkor AnyaTermészet gondoskodik róla, hogy az ilyenek ne is tudjanak szaporodni, és ne terjesszék tovább az elméleteiket.
mikimuki
UI1: Ténleg mi a helyzet a férfiakkal (én is az vagyok). Nem jön sose a piros mikulás, akkor tele vagyunk mérgekkel vagy csak simán jobb a májunk a méregtelenítésben? Vagy csak azért nem jött nekem meg, mert épp most vagyok túl a karácsonyi méregtelenítő kúrán (halászlé-pulyka-csirke-süti-bejgli-szaloncukor gyógyhatású készítmények formájában)
UI: És a végére egy nagyon idekívánkozó. Az egyik egyetemi tanáromnak volt egy nagyon jó mondása, az élet sok területén megállja a helyét:
Engem főleg az győzött meg, hogy jól meglehetek a tej és társai nélkül is, mikor olvastam, hogy aki (NŐ) nem eszik állati eredetű termékeket, annak nem kell a menstruációtól szenvednie minden hónapban, ami tulajdonképpen egy tisztulási folyamat.
Egy "nagy állat" termékének magadévá tétele, pláne ha megfelelő nyíláson keresztül teszed, valóban okozhatja a menstruációd elmaradását.
Szvsz. ez a luvnya azokból a pénzekből dőzsöl a Karib tengeri szigeteken a kis husos családjával, ami jogdíjat belapátolt ezekből az elmebeteg műveiből...:((((
Na mindegy, eldugultam, menek aludni, de ezek után még megszek egy rántott husit....:-)))
(Ha én ezt akarnám minden reggel elfogyasztani, szerintem most így januárban kölcsönt kéne felvennem. Egyébként nem lenne rossz, kis őszibaraccak, málnával, cseresznyével - ma láttam a piacon 2800 Ft kilója - de ezt speciel nyáron tudnám megtenni, a karalábé meg azért nem ennyire finom.)
"Tőlem azt fogyaszt amit akar egészen addig, amíg anorexiást nem akar csinálni magyar lányokból. (Vagy azok olyanok, hogy azt elhiszik.)"
Ezt nem tudjuk megszabni. Se neki se másnak. Mindenki úgy rontja el a saját egészségét, ahogy. Józan belátást se tudsz adni senkinek. De egy kicsit nehezebb lehet anorexnek lenni nyers kókusszal, mint nyers káposztával ....
Tőlem azt fogyaszt amit akar egészen addig, amíg anorexiást nem akar csinálni magyar lányokból. (Vagy azok olyanok, hogy azt elhiszik.)
A site-on sámániskolát és gyermek életre szóló ikertárs találási szolgálatot is hirdet, valamint tiltakozik az oltások ellen, mint természetellenes dolog ellen. Szerintem Jablko és Gittus igazán beiratkozhatnának oda is, ha már a menstruációjukról és a termékenységükről ennyire készek lemondani. Egyébként minden oldalon felszólít az adakozásra is.
"a karib szigeten él és ..." és a karib szigeten elérhető nyers gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszt, _például_ papayát, banánt, kókuszt.... :> Hát, ez az!