Sziasztok a segítségeteket kérném! Amatőr szinten fotózgatom a természet kisebb-nagyobb részleteit egy Canon EOS 3000N tip. géppel. Azonban szeretnék áttérni a digitális fotózásra, mert jobban érdekelne... 160-170E Ft-ot áldoznék az új gépre, csak teljesen tanácstalan vagyok, gondoltam a Coolpix4300-ra, de nem tudom megérné-e, nem ismerem a hasonló árkategóriájú gépeket... és ezt is csak minimálisan! Szempontok az áron kívül, h. 3Mpixel fölött legyen, szép rajzú makróval és jó zoomolási képességgel...
Ide és e-mailbe is (g-petya@freemail.hu) várom a tanácsokat és a Coolpix4300 tulajdonosok véleményét, vásárlási tanácsait is.
Kösz, sűrgős lenne, mert itt a nyár és hív a természet az utazás!
Na akkor alkudozzunk! :)))
Az 1.8-as előtét ára 8000Ft-ról mondjuk csökkenjen 7000-Ft-ra...
És akkor megtoldom az ajánlatomat azzal, hogy eladó a széleslátószögű előtétem is, a bolti ár (16900) helyett mondjuk 14000Ft-ért.
Ha valaki elviszi egyben a kettőt, akkor 21000 helyett 20000-ért megkapja...
Igy érdekel-e valakit? :)
Újonnan a kettő 29400
Másfél hónaposan a kettő 21000...
Nem olyan rossz ez így... :)
Köszönöm, vettem egy 64 MB-os CF kártyát, 8 ezer pár száz forintért.
Tök jól műkszik, Lexmark vagy mi az anyám, ja, nem az egy nyomtató fajta....
:o)))))))
azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet olcsón CF kártyát venni, 64, 128 érdekelne. Illetve még az is érdekelne, hogy vehetek noname utángyártottat is, vagy ragaszkodjak az eredetihez (nyilván anyagi megfontolásból preferálnám az első variációt)???
Köszi előre is!
Nikon Coolpix tulajdonosok figyelem! :) Egyszeri és megismételhetetlen ajánlat:
Eladó egy kifogástalan (karcmentes) kb 10X használt egy hónapja vásárolt Raynox NCP-180-as 1.8X előtétlencse! A bolti ára (Optiform Bt Budapest, Ferenc körút) 12500Ft. Tőlem el lehet vinni 8000 Ft-ért! Az optikai zoom ezzel a kiegészítővel 3-ról 5,4-re nő!!! Aki a leggyorsabb, azé lesz, alku - tekintettel a jelentős árengedményre - nincs, viszont ha el kell postázni, annak a költségét átvállalom!
Kompatibilis: Coolpix 800/900/950/990/995/880 (adapter kell)/775 (adapter kell)/885 (adapter kell)/4300 (adapter kell)/4500
Ha valakit érdekel, küldjön mail-t!
Nem tudom Ti hogyan kezelitek a gépetek áramellátását, de engem zavar picit a rövid üzemidő. Mindenképpen kéne még egy aksi, ezzel kapcsolatosan azonban több kérdésem is felmerül:
1, Van-e eredeti de olcsó Nikon aksi valahol Magyarországon (Nálunk asszem 18e FT , osztrákoknál már "csak" 10e Ft.)?
2, Találtam tölthető 2cr5 típusú aksit, azt meg a brit-eknél. Ezt nem lehet valahol nálunk is kapni?
3, Van-e bármilyen egyéb aksis megoldás? (Én gondolkodtam már egyéb, kisebb, más alakú aksikkal történő barkácsolásra is.)
pont ezért kérdeztem, mert nekem nem villan előre a vaku, még akkor sem, ha beállítom ezt az opciót. Viszont egy viszonylag fényes LED azért ott az elején felviláglik. Hát így. Köszönöm neked is a hozzászólást.
A 4300-as is vaku elővillanással csökkenti a vörösszemet. Persze nem véletlenül "vörösszem csökkentés" a neve és nem "vörösszem eltüntetés", mert nem működik minden esetben és helyzetben. alapvetően ott van a baj, hogy a beépített vaku középtengelye túl közel van az objektív optikai tengelyéhez. Így marad az a két verzió, hogy vagy elővillanással, egyéb fondorlatos lámpácskákkal megpróbálja a gép összeszűkíteni az alany pupilláját, vagy marad az utólagos korrekció, valamilyen programmal.
Igazán jól kiszűrni mondjuk egy géptől távolra eltartott, külső vakuval lehetne.
nagyon köszönöm a segítséget, sokat segítettetek! Magát a jelenséget én is ismertem, meg azt is hogy miért, de én pl. olyat láttam más digit gépeknél, hogy a vaku exponálás előtt villant egyet "bónuszban" amire a pupilla hirtelen összeszűkül, és így a vaku fénye már nem pirosban csillan vissza a szemekről... :o))))
Mindent összevetve akkor az alanynak érdemes szólni, hogy a felvillanó LED-re figyeljenek, amikor fényképezem este, illetve ha még így is gázos, akkor marad a retusálás...
akkor még egy kérdés... érdemes beletanulni a géphez adott két szoftver kezelésébe? én idáig nem sok mindenre használtam, pedig gyönyörű szép magyar nyelvű tájékoztatás van hozzá...
Nem a gép a hibás; amennyire én tudom, a vörösszem-effektus akkor alakul ki, ha a vaku fénye a pupilláról nagy mértékben visszaverődik az objektívbe. A vörösszem-csökkentők úgy működnek, hogy exponálás előtt vagy villantanak egyet a vakuval, vagy bekapcsolnak egy ledet, hogy ennek hatására az alany összehúzza a sötétben egyébként tág pupilláját, így az exponáláskor már kevesebb esélye van az effektus kialakulásának. Ha azonban az alany nem nézett bele a led vagy a vaku fényébe, akkor ez semmmit sem ér. A megoldás valóban az utólagos képretusálás.
Nem akarok nagyon tudományos lenni, de szerintem a fény beesési szöge és fotóalanya válogatja melyik milyen piros. Nekem is előfordul ha beltérben közelre fotózom, de semmi gond mert a Nikon saját retusáló progijával is, de méginkább a Photoshoppal maradéktalanul eltüntethető és kész a remekmű.
nekem is van egy 4300-asom. Alapvetően baromira meg vagyok vele elégedve, kár, hogy nem értéket a fényképezés "mechanikus" részéhez... :o)))))
Azt szeretném megkérdezni, hogy a gépen van olyan, hogy "piros szem effektus" letörése, de hiába kapcsolom be, akkor is olyan piros szemeket rak ki, hogy öröm nézni... Én vagyok a hülye, vagy másoknak is vannak ilyen tapasztalatai, vagy ne adj isten a gép a ludas?
Kösz a beszámolót, pont ez az egyik bolt, amit kinéztem! Meglepő hogy az osztrák vámosnak nem kellett bemutatni a bontatlan cuccot, meg hogy nem szólt a magyar kollégának a mwst-visszaigényésről.
[off] jéé, most nézem csak a mail címedet, mi ismerjük egymást a veszprémi na meg a lappföldi egyetemről :) [/off]
A bolt címe digicamabholshop, ha jól írtam. Én pénteken délelőtt rendeltem meg a gépet, és délután kettőtől már át is vehettem. Minden stimmelt, a boltban egy 40-es faszi volt, szépen elővette a kikészített cuccot, előkapta az ÁFA-visszaigénylő tömbjét... Szép pörgősen ment az egész, ő is tudta mi-merre-hányméter. A dobozt is kibontotta és szépen megmutogatta nekem, mi micsoda, hogy minden megvan-e. Nekem baromi szimpatikus volt, én ilyen szolgáltatásról álmodozok itthon!
A vámról: Hegyeshalomnál jöttünk. Mi előbb átmentünk a határon, előtte kibontottam persze a cuccot, és bekészítettem eztmárrégótahasználom pozícióba. Miután gond nélkül magyar földön voltunk visszabatyogtam a vámépületbe és ott az osztrák kollégának mondtam, hogy ÁFA-t szeretnék visszaigényelni, papírt megnézte, plussz útlevél, aztán ment is a pecsét.
Innentől kezdve már csak a lóvéért kéne elmennem, de azt még egy darabig nem tudom még elintézni, talán hét vége fele. Ha van valami bibi vele, majd írok arról is.
Naszi
Ui.: Kérdezősködtem pl a Peloga-nál is, de azok nem válaszoltak olyan kedvesen, úgyhogy én oda biztosan nem fogok menni. De lehet, hogy azok is tök korrektek amúgy
Érdekelne, hogy melyik pontosan boltban vetted a gépet. Azért kérdezem, mert én is gépvásárlás előtt állok (bár nem Nikon), és szintén Ausztriából szererném behozni. A geizhals.at ír 2-3 boltot, ahonnan el lehet hozni személyesen a gépet, és az árak is közel egyformák. Ha ezek valamelyikével jók a tapasztalataid akkor én szívesen vásárolok ott.
Vissza Szlovákia felé jöttél? (a vám miatt kérdezem)
Péntek óta én is a 4300-as tulajdonosok táborába tartozom. Nincs semmi különös megjegyzésem, de a géphez jutás körülményeit azért megosztom veletek. Került nekem 110.000 Ft-ba! Vadonatúj, boltban garanciával nem amolyan teherautóról lepotyogott árú!
Szóval: Interneten keresgéltem, nyugaton jó szokás, hogy sok-sok online bolt árát összehasonlító keresők működnek. Ide bepötyögöd a keresett gépet, és az megmondja, hogy hol mennyi. És akkor már csak meg kell rendelni, és kész, az ember máris spórolt jópár tízezret. Ehhez én annyit tettem hozzá, hogy olyan boltot néztem ki, ahol személyesen is el lehet hozni az árút (Bécsi cím) valamint kértem ÁFA-visszaogényléshez igazolást, ami egy kis papír a számlával, hogy te azt az árút kiviszed az országból (jelen esetben Ausztria). Ekkor visszaigényelheted az ottani ÁFA-t (16 %). Ezt le kell az osztrák vámossal pecsételtetni, és máris kész van minden. Az IBUSZ-nál lehet felvenni a lóvét, ami asszem picivel kevesebb, mint a tényleges ÁFA-rész. (Gondolom azért valamennyit leakasztanak ők is.)
Asszem ez így az egész sztori, spóroltam kb. 80e-t a hazai árakhoz képest, ha jól tudom.
Ja, és az összehasonlító weblapokat meg megtalálja mindenki, ha mondjuk google-ba bepötyögi a keresett gépet. Esetleg hozzábigyesztheti a site:.at tagot, hogy csak osztrák lapok jöjjenek.
sziasztok!
kepzeljetek, az 1.5-os szoftverfrissites ota nem tudom visszanezni a gepen a video fajlokat... nem tudom, hogy mi az oka... ti nem eszleltetek ezt a problemat?
Tudom, hogy Nikon-fórum, de egy coolpix 4300 esetében mit tudtok az alternatív lehetőségekről? Milyenek a hasonló gépek a konkurenciánál? Fuji, Canon, Olympus, akár Sony is, bár én inkább a fotós hagyománnyal rendelkező cég termékét preferálom digitálisban is.
"Ez nagyon megnyugtató" A haverom a 2 hónapra leadott masináját keresheti. Erre a költözésre Hofi-nak volt egy jó mondata: " Ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni hanem a kurvákat". Bocs az idézetért, de igazán ráférne a szervízre is egy kis "firmware" frissítés.
Azért nincsenek rajta, mert nincsenek is...:((( Ugyanis szerződéses partner a szegedi is, de csak átvevő partner... (Ezt egyébként tegnap az ottani ember nem így mondta...) úgyhogy marad a pesti szervíz...:(
Ez van srácok...
Egyébként az itten emberke még azt is hozzátette, hogy óvatosan adjunk be mostanába bármit is a pesti szervízbe, mert költöznek és olyan fejetlenség van náluk, hogy az hihetetlen. Már azon is csodálkozna, ha minden készülék meglenne a költözködés után...
Na erre varjatok gombot...
Szép remények...