Volt itt az évtized közepén egy egyértelmű hullámvölgye a magyar úszósportnak. Azt nem mondom, hogy most megint csúcson vagyunk, mert ez azért mégicsak egy EB, nincsenek japánok, brazilok, auszik, és persze amerikaiak. Azért se mondom, mert pl. a ma sokat emlegetett Hosszú Katinka akkor lett sikeres, amikor kiment Amerikába, ami azért valahol jelzésértékű. Sokat is változott az úszás akár a tíz évvel ezelőttihez képest is. De mindenesetre abból a gödörből kifelé jövünk, ez egyértelmű.
Sok a vidéki tájszólásos magyar a csapatban. Nekem tetszenek ám a fijjug, jányok.
Döbbenet volt a mai 200 vegyes női döntő. Na meg ezekkel a leányokkal (2) a 4x200 gyors döntő 50 perc pihenés után. Mutina bíztató a 200-as és 400-as gyorson. 4-5 m-ert vert az egész mezőnyre. Le a kalappal előttük. Amikor 200 m vegyesn a francia vezetett a hátas hossz után a két magyar előtt, már tudtam hogy nem lesz baj mellen, mert eltaktikázta magát. Ez látszott is mellen, hisz kúszta magát. Az a 0.01 sec különbség két magyar közt meg valami fantasztikus. 200 m gyorson amit Evelin az utolsó 50 méteren úszott. Az is fantasztikus, hogy mennyi jó úszónk van.
És még ott a 800 méter gyors fiúdöntő (az esetünkben csak), na meg a 400 méter vegyes. Ami a 9 érmet illeti azon szerintem túl leszünk és elég jó aranyaránnyal már. 4.
viszavonult majd visszatért, de ezt nem jelentette a doppingászoknak ami doppingvétség azaz 1 év eltiltás (Pars továbbra is 4. a pekingi olimpián a miheztartás végett)
ráadásul mindenki azzal jön h mivel magyar lett az első is hurrá hurrá...tehát még ki sem káromkodhatta magát úgy istenigazából. jopofát kellett vágni az 1 százados ezüsthöz...elég frusztráló lehetettt
A mondatnak a hanglejtése változik/hat némileg (ettől érzed az akcentust), de azt is lehet simán korrigálni, csak oda kell figyelni:) A szavak kiejtését nem felejti el csak úgy az ember:) De ez abszolút off topik itt:)
Szerintem sincs akcentusa, max kicsit furán beszél:) De mit mondjuk akkor pl Kis Gergőre?:) Egyébként meg tök mindegy, az a lényeg, hogy úsznak:) Azt pedig baromi jól csinálják.
óriási élmény volt ez a mai nap, most már remélem szombatra is sikerül kimenni.
Előzetesen reméltem egy aranyat Gyurta Danitól, és titkon bíztam h Evelyn és Katinka is érmes lehet a vegyesen. A lelátón fantasztikus volt a hangulat, és hát a váltó az meg a csúcspont volt. Egyetlen sporteseményen sem ahol jártam, nem hallottam háromszor a magyar himnuszt, olyan érzés volt amit leírni is nehezen tudok. A végén mikor kijöttem az uszodából (magyar zászlóval a nyakamban) angolok és norvégok is odajöttek gratulálni :) ( jó az angolok igazából a margit hídat keresték:) )
tvben még nem láttam de az este, éjjel folyamán kerítek rá sort.
1 századdal bukta el a 200 vegyest, azért az nem túl jó érzés, még ha magyar ellen is. Biztos lehetsz benne hogy ha nem rontja el a benyúlást a végén, akkor sokkal boldogabb lett volna. :-)
>Ez az akcentus dolog meg hülyeség, attól, hogy gyakrabban beszélsz egy másik nyelvet még nem veszted el az akcentusod. Több esetben láttam/hallottam ennek az ellenkezőjét olyanoktól, akinél biztos vagyok abban, hogy nem játszik rá.
Mondjuk én angolul még nem hallottam, de nem nagyon vettem észre rajta, hogy törné a magyart. A többiek is össze-vissza nyilatkoztak:) Ez az akcentus dolog meg hülyeség, attól, hogy gyakrabban beszélsz egy másik nyelvet még nem veszted el az akcentusod. Max ha rájátszol... Ami észrevehető inkább, hogy másféle mondatszerkezetet használsz, vagy tükörforditasz egy olyan kifejezést, aminek nincs pontos megfelelője magyarul. Ami meg idegesítő, hogy adott esetben egy szó már öt másik nyelven eszedbe jutott már, csak azon nem, amin épp mondani akarod:))
További napokra mit vársz? Csak azért kérdem, mert a mai versenynap előtt is visszafogott voltál az esélyeket illetően, mostani tippjeidre is eszerint tekintek. Talán most is bejön.:)
Katkának már akcentusa is van magyarul. Persze érthető, ott él kint, odakint senkivel nem beszél magyarul. Én itt élek Magyarországon, soha nem voltam egy hónapnál hosszabb időre távol (az utóbbi 15 évben pedig soha nem voltam egy hétnél hosszabb időre külföldön), de amikor végzek a munkával (odabent főleg angolul kell kommunikálni), előfordul, hogy angolul jön fel egy gondolat az agyamban...