Keresés

Részletes keresés

Előre is Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2092

Azért mert valaki nem csúcsprofi DV-ügyben,nem hinném,hogy ki kellene oktatni,mint

egy kis hülyét.(Persze nem vagyunk egyformák.)

Csite,nézz rá erre az oldalra,van rajta egy csomó hasznos infó!

http://www.fontolo.hu/magazin/digivideo/digivideo.html

VChris Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2091

Hát ezen a szar a DV anyag ügyön én is eléggé meg vagyok lepődve...

Azért egy dolgot nem kéne elfelejteni: a DV szabvány 720x576 pixel, a mai számítógépeken meg legalább 1024x768-as felbontást használunk, de inkább többet. Szóval ha a video-t kirakod fullxcreenbe, és nézed 50 cm-ről, persze, hogy nem olyan a kép, mint modjuk egy 3 megapixeles digitfényképezőgéppel készített kép a monitoron. Ez video, amit azért viszel gépre, hogy szerkeszd, és aztán pl. DVD-re írj. Szóval nem arra van kitalálva, hogy nagyfelbontású monitoron nézd 50 cm-ről. Eleve a TV felbontása még így is ha jól tudom kisebb, mint a DV!

Nekem belépőszintű Sony HC14-em van, és maximálisan meg vagyok elégedve a képével. Számítógépen szerkesztem, és TV-n nézem az eredményt, min. 2 méterről, ahogyan TV-t nézni szokás.

Ha meg monitoron is pixelmentes, közelről is gyönyörű képet szeretnél, semmi akadálya, ha jól tudom hamarosan már kaphatsz HDV kamerát is, csak akkor nyisd ki a pénztárcádat, de igen rendesen.

VChris

csite Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2090
Világos mindenkinek vannak elképzelései hogy akarja használni. Én szeretném Feliratozni, megvágni a felvett dolgokat pl., és ez PC-n kényelmesebb mint LCD-n, vagy TV-n keresztül.
Előzmény: Törölt nick (2089)
trikó Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2088

Már ne haragudj, de a digitális kamerák alapjában jobb képet produkálnak, mint akár a Hi8, akár más home-analóg technika. Persze lehet olyat venni, aminek az optikája, ccd-je sz@r , de ez nem a digitális technikát minősíti. A gépből bármilyen programmal felteheted a fire-wire kártyára, HA NEM NYÚLSZ BELE A FORMÁTUMBA. Tehát, nem árt megismerni a progit. HA alapból mopnduk NTSC-ként próbálja leszedni, vagy mpegbe akarja rögzíteni, akkor ott gebasz lesz. Ha normális, továbbtömörítés nélküli DV-AVI formátumban rakod le a vincsóra az anyagot, akkor bizony igen szép eredmények produkálhatók, lévén a minőség véltozatlan marad. Persze végig a vágás folyamán ugyanígy vigyázni kell az összes beállításra. Ha nem DV-be írod ki az anyxagot, a legjobb DVD tömörítést (értsd legkevésbé tömörítést) kell használni, de a kép akkor is rosszabb lesz, mint DV-ben.

Felhívom a figyelmedet, hogy a National Geographic felvételeinek nagyon nagy hányada készül home DV vagy D8 kamerákra és bizony néha éles szem kell hozzá, hogy a többi DVC vagy Beta közül kapásból kiszúrd őket. (Most nem a walkman méretű játékszerek 1/6" os ccd-iről beszélek...)

Hogy technikailag hol tart a DV tömörítés, azt épp a minap tárgyalt HDTV vagy HDV kamerák kommersz piaci megjelenése mutatja. Persze ha annak az anyagából 640x480-as capture-t, vagy valami ratyi mpeget csinálok, akkor az is kaki lesz, és fújhatom az ezeregynéhányszáz soros felbontást.

A 700mega/3perc kb amúgy DV PAL-ban jó, tehát lehet, hogy máshol van gond.

Szóval szerintem kicsit még matass ott a dolgok körül. Lehet, hogy a kamera beteg. de valószínűbb, hogy valamiben te vagy bibis ott beállítás szinten.

Fotózni pedig - ahogyan megírták - nem kamerával kell.

Előzmény: Multidezo (2083)
csite Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2087

Valahogy átmegy az adat a megfelelő formátumban, mert az USB Streaming progi lejátsza hanggal, képpel rendben a dolgot, de csak ennyi, rögzíteni nem lehet.

Persze ma rendeltem hozzá egy ADS PYRO 1394 DV digitalizáló kártyát.

Csak azt nem értem a gyártók miért nem tüntetik fel, hogy milyen eszközzel mit lehet elérni!?

Én pl. azt hittem veszek egy dig. cam.-t és USB2-n keresztül feldugom a gépre, és látszódik majd mint pl. egy dig. fényképező imaging eszközként, és csak "áthúzom" róla az anyagot.

Szóval ez köcsögség a részükről!

Előzmény: blue_team (2086)
blue_team Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2086

Nem igaz, hogy USB-n egyáltalán nem megy a mozgókép. Hardver függő. Lásd pl. Panasonic GS400. Ott USB 2.0 HS módban megy a mozgókép is. Ha jól tudom, ez jelenleg egyedülálló, de biztos, hogy nem nagyon elterjedt.

Tehát általában elmondható, hogy a Firewire kell, de változik a világ...

Előzmény: csite (2082)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2083
Zeki: Ja ha rákotöm a Tv-re, akkor igen, de nem jobb mint a HI8-as. Sőt talán megkockáztatom, hogy némileg rosszabb... Többféle progival probáltam leszedni a képet. Az ULEAD- adta még a legjobb képet. KB700 mega/3 perc. 720x576-os felbontás. Nekem akkor is az a véleményem, hogy az ezen a szinten lévő digitális technika nem ér egy kalap sz.rt sem. Valami olyasmi, mint amikor bejöttek az első digitális fényképezőgépek. Mindenki hanyatvágta magát, hűha nem kell scennelni, egyből a gépen van a gép, meg minden... Most néhány év távlatából jól látszik, hogy milyen rosszak is voltak azok a gépek, képek. Kell még ezeknek a digitális kameráknak min 2-3 év. Biztos vannak most is jobbak, de kinek van pénze min. fél millát kiadni egy jobb kameráért? A bárátom régi Hi8-as kameráról analog bemenettel jobb digi filmet csinált mint én a digitálisról...
Előzmény: Törölt nick (2081)
csite Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2082

Köszi a szívélyes megszólítást, olvastam az előzményeket is, csak ott NEM egyértelműen derült ki, hogy USB-vel ez abszolúte nem megy!

üdv, csite

Előzmény: Törölt nick (2080)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2079

Nagy csalodás volt nekem ez a szép új digitális világ. Sony Hc30 -as kamcsink van, de gondolom a többi 200e Ft alatti gép se jobb.

Ulead-al szedtem le az anyagot. 3 perc 700 mega körül volt(persze még nem tömöritettem) Nos, ennek a tömöritettlen  anyagnak a minősége nem érte el egy közepes minőségű DivX, XVID codecel tömöritett film minőségét!!! (Főleg ha még rátömöritek...) Kazettában TDK-Sony-t használtam.

Ki kell mondani, ugy szar ahogy van. Nem vártam csodát, de jelentős előrelépést igen a HI8-hoz képest.(A régi gépet 50 ért passzoltam el, ez meg majdnem 180 volt)

A fényképező mod szintén egy nulla. (Jó ezek a gépek nem is arra valók, de akkor is)

A gép 1024x768 fotoz. Otthon van egy Panasonic DMC LC20-as gépem. (Jelenleg ezt 40-50 ért meg lehet kapni). Ugyanazt a témát fotoztam vele szintén 1024-ben. Ég és föld a különbség a két foto között a Pana javára.

Ugyhogy aki most szeretne váltani digitálisra, annak azt javaslom, hogy várjon még vagy 3 évet, akkor már talán normális minőségű kamerák lesznek elérhető áron.

csite Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2078

Tegnap vettünk egy Sony DCR-HC18E-t 132000-rt, ez jó árnak minősül?

De akadt is "gondom" vele egyből, vagy csak láma vagyok.

USB kábellel nem tudom PC-ra átteni a felvett anyagot?

Legalábbis nem sikerült. Az USB Streaming progi a PC-n keresztül kezeli, lejátsza a kazit, de elmenteni a gépre nem tudom :(

Kell hozzá digitalizálókártya külön?

És akkor mi kell még hozzá?

pls, help!

üdv, csite

f_gergo Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2077

Sziasztok!

Van egy kifogástalan állapotban lévő Panasonic NV-DX110-es 3ccd-s kamerám!

Sürgősen el szertném adni!

Irányár:140.000Ft

Érdeklődni az  f_gergo@hotmail.com email címen vagy a 06/30/670-0979-es telefonszámon lehet!

2Bálint Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2076

Merci!

Bálint

Előzmény: VChris (2075)
VChris Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2075

Igen, természetesen. Bármilyen sztereo mikrofon fogadására képes.

VChris

Előzmény: 2Bálint (2066)
2Bálint Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2074

Mé, az asszony aszonta, ha nem szerzel, megöl???

:-)))))

Bálint

Előzmény: Előre is (2073)
Előre is Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2073
Ha valaki tudna nekem prezentálni magyar nyelvű használati útmutatót egy Canon MV 750i-hez,egyrészt megmentené az életemet,másrészt óriási boldogságot szerezne.( A kettő természetesen nem zárja ki egymást.)
Minden megoldás érdekel!(Örökbe,kölcsön,lefénymásolás,megvárás,visszaadás,stb.)
Természetesen nem ingyen gondolom a dolgot.A nagylelkű segítőnek fel tudom ajánlani éves bevételeim egy jelentős hányadát.Szóval meg fogunk egyezni,na...
Megadom a tel.számomat is,hogy lássátok milyen komolyak a szándékaim. Tel.06-70581-6449

PPeti Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2071

Szeretném, ha többen véleményt írnának arról, hogy lehet-e ilyen rossz képe egy kamerának vagy igazam van. Mert eddig a szervízest és az ismerősömet hallottam, így viszont nem lehet semmit leszűrni.

Előzmény: Törölt nick (2070)
PPeti Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2069

Sziasztok!

Van nekem egy problémám! Vettem egy Samsung VP-D305i digitális videokamerát és otthon kipróbáláskor sűrű függőleges csíkok jelennek meg rajta, ami akkor látszik a legjobban, amikor sötét tárgyat nézek vele vagy lámpafénynél kamerázom este. Úgy néz ki, mint egy térhatású fénykép, vagy egy anyagában csíkos póló. Ez még nem minden. A kép tetején egy éles csík fölött olyan a kép, mint amikor egy megrágott VHS kazettát nézek a videóban (szemcsés). A függőleges csíkok még az LCD monitoron jobban megfigyelve is látható. Mi lehet a baj?

Bevittem egy kijelölt szervízbe, ahol a pasi rákötötte a kistv-re!!!(37 cm), majd megállt a képernyőtől 4 m-re majd megnyugodva kijelentette, hogy nincs a képpel semmi baj. Megkértem, hogy jöjjön már egy kicsit közelebb. Erre azt modja, hogy: "Jaa, hát a tv-t nem közelről kell nézni". Azért közelebb jött, majd egy barna szekrényre fókuszáltam és mutattam neki a képet. Hümmögve beismerte, hogy a csíkok is ott vannak és a "vhs szalag széle" is látható, de ami felbosszantot, az a következő kijelentése volt: De hát ez egyáltalán nem zavaró!!! Majdnem felrobbantam a méregtől. Majd azt modta, hogy biztos az OSD jelek zavarnak be és ha kikapcsolom, akkor eltűnik minden ilyen jelenség. Kikapcsoltam neki az osd-t, majd eltakarta a lencsét, hogy sötét legyen a kép, amin jobban lehet látni hibákat ha van. Természetesen a koromsötét képen a függőleges csíkozás nem látszott, de a "VHS kazetta széle" minden eddiginél jobban látszott. További hümmögés, majd megint egy "nem is zavaró" kijelentést tett. Mondtam neki, hogy egy 160.000 Ft-os kamerának nem ilyen képe kell lenni, ráadásul a boltban kiállított darabnál nem fedeztem fel semmi ilyen jelenséget. Tehát nem minden 305i kamerának ilyen a képe. Ráadásul nekem eddig egy Samsung DP-L610 alapkategóriás analóg kamerám volt, amivel tökéletesen meg voltam elégedve. Bevette a kamerát, majd azt mondta, hogy megnézi, de szerinte nincs semmi baja a gépnek és lehet, hogy nem is fog benne semmit kicserélni.

Egy műszerész, villamosmérnök ismerősöm látatlanban azt mondta, hogy CCD chip hibás és panelcsere. Ő a Sony Carl Zeiss (vagy hogyan kell írni) optikára esküszik, és bár nem szereti a Samsung termékeket, azt mondja, hogy egy szar márkának sem lehet ilyen a természetes képe.

Még az asszonynak is egyből feltűnt a szar képe a kamerának.

Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan lehet rávenni a szervízt, hogy cseréljen is benne valamit?

optikus Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2067

Az usb-t csak kartyaolvasashoz jo hasznalni (persze csak amelyikben van kartyaolvaso). Videozasra lehet, de nagyon xar (erosen tomoritett es szaggatot) kepet ad, fokent 1.1-el.

Vidoszerkeszteshez firwire (IEEE-1394-es) kartya kell. Ezt 10kft alatt meg lehet venni. Kell meg egy sony hoz valo ilink kabel (jo az utangyartott kb 1.5kft), egyik vegen a sony 4 polusu a masik vegen a kartya 6 polusu csatija van (laptophoz masmilyen a kabel!).

Ha telepited akkor megjelenik a mycomputerben (wxp,w2k) egy video kamera resz ott bele is nezhetsz. Ezt a legtobb szerkeszto progi tudja fogadni, utana meg mar csak a progin es ugyesegeden mulik a dolog.

Az igazi problemat ezekkel a kamerakkal abban latom hogy nincs dv in. Igy nem tudod visszanyomni a kazira a megvagott anyagot. Persze lehet dvd-re is irni de az szerintem nem tul jo otlet archivalashoz. Raadasul ha a nagyinal nincs dvd player akkor meg vagy love (igy meg a kamerahoz viszem az av madzagot es maris fotelbol nezi a csalad nem kell semmi varazslas). Nekem ez nagyon fontos szempont volt (szintugy az av in, a regi vhs cuccok feldolgozasahoz).

Előzmény: VChris (2065)
2Bálint Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2066

Köszi, akkor nem lesz olyan kártya. majd lesz firewire és kábel.

azokat már rég elolvastam, nem is egyszer!

De egy kérdés: lehet hozzá külső mikrofont csatlakoztatni???

Bálint

VChris Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2065

Nem kell digitalizáló kártya! Vegyél FireWire kábelt és FireWire kártyát, az pár ezer forint, az pont arra van kitalálva, hogy a DV kamerádról átvidd a videót számítógépre, és ott azt csinálsz vele, amit akarsz. Az összes videoszerkesztő szoftver ezt alapból támogatja, ezen keresztül a számítógépről vezérelheted a kamerát, és beolvashatod a videot.

A HC14-ről pár hozzászólással lejjebb összegyűjtöttem 3 linket, ami az én korábbi hozzászólásaimra mutat, amelyek a kameráról alkotott tapasztalataimat összegzi, olvasd el. Ha konkrét kérdésed van, csak bátran.

VChris

Előzmény: 2Bálint (2064)
2Bálint Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2064

Ne üssön meg!

Inkább mesélj a kis játékszeredről.

én is ilyet szeretnék venni.

A sony boltban aszonták, hogy adnak hozzá usb kábelt, de azzal csak 320X240 méretű anyagot lehet leszedni.

Árulnak valami digitalizáló kártyát (pyro???) 16000.- kártya, kábel, szoftver.

Szerintem ez is megérné az árát nem???

BÁlint

Előzmény: VChris (2060)
2Bálint Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2063

Megtetszett a HC 14.

bementem egy sony boltba: 109900.-

De előtte voltam mm-be (Westend) és ott talán az elődjét láthattam?? DCR-trz??? 14

már azzak is nyomkodós képernyője volt.

A stabilizátor a sonyban volt a legjobb. Persze végignyomkodtam az összes kamcsit, ami ott volt.

A menü gyerekjáték...

csak tudnám eladni a fényképezőgépem, és abban a pillanatban megvenném.

Bálint

Előzmény: Törölt nick (2057)
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2062
Mennyivel lehet jobb a kamera felvétele a Pana GS120-asnak, mint mondjuk egy HC14-esnek? Nagyságrendekkel?
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2061
Nekem nem lenne csábító 183000Ft-ért használtan, szerintem a  643 Eurotól (160000Ft) a kedvező ajánlat.
Előzmény: roobi2 (2056)
VChris Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2060

Meg is üt a guta miatta. Másfél hónappal ezelőtt én 25.000 Ft-tal többet fizettem érte. Ez van, a high-tech piacon ezt tudomásul kell venni. Akármit is vesz meg az ember, pár hónap múlva ugyanazt megkapja 20%-kal olcsóbban.

VChris

Előzmény: Törölt nick (2057)
trikó Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2059

Ez nem ugyanaz, mint amivel a Corg dolgozik?

Mellesleg pont elmehet a SONY a francba ezeknek a funkcióknak a letiltásával. A bemeneteket ugye kifejezetten az európai modelleken tiltják le....

Előzmény: Törölt nick (2058)
roobi2 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2056

Még a Nomaticához képest is egész kedvező. A jelenlegi ára szállítással együtt 183 ezer a nom-án.

A hírdetésben ez számlás, garis , itthon vásárolt és azonnal elvihető másfél hónapos kamera.

Akinek ilyen 3 ccd-s kamcsira fáj a foga és nehéz neki mindenféle banki tranzakciókat lebonyolítani, az csak telefonál, megnézi és azonnal vihető. Szerintem is korrekt az ára és a paraméterei.

Sokan vaciláltak itt a fórumon ilyen gépen csak hát az ára igen magas.

Most tulajdonképen elérhető távolságban két kiló alatt megveheti.

Ez igen csábító lehet valakinek, aki eddig csak magázódó viszonyban volt ezzel a kamerával.

Előzmény: TOPMAN (2050)
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2055
Én a mikrómat vettem így régebben. :))
Előzmény: Törölt nick (2054)
optikus Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2053

Mikor en akartam kamerat venni akkor felhivtam jopar ilyesmi hirdetest az apronetrol. Egyik sem akart konkretumokat mondani, mindenaron az en szamomat meg cimemet akartak elkerni. Persze mind megigerte, hogy visszahiv meg ir de azota is csak varom (mondjuk cimet nem adtam, telefonbol is csak cegeset mert nem volt ez tiszta az tuti)...

Előzmény: TOPMAN (2050)
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.28 0 0 2052

Azt nem tudom megmondani, nekem ismerős be tudja hozni.

Amúgy vannak emberek, akik jutalékért bármit bárhonnan behoznak németektől. Még így is bőven megéri szerintem.

Előzmény: Törölt nick (2051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!