NNNAAA, aki emzét a válogatottba illőnek állícccsa ezek után, az vagy vak, vagy hülye! (na jó, esetleg paksi :-))). Ne vicceljetek már srácok, ennyire haza nem beszélhettek !!!
És egy kis edzőmeccsecske:
"Kip Stone-tól is megváltak
Legutóbb Szegeden szerepelt a Mol Szolnok legénysége, ahol az előkészületek jegyében találkoztak a felek. A mieink nélkülözték a betegséggel bajlódó Orosz Lászlót és Szarvas Gábort, valamint Kip Stone-t. Mint megtudtuk, az amerikai játékossal - közös megegyezéssel - szerződést bontott a klubot működtető gazdasági társaság, amit akár borítékolni is lehetett volna Anzulovic jövetelét követően.
Visszatérve a felkészülési derbire, egyenlő erők csatáját követően a Szedeák nyert 84-83-ra (23-23, 18-19, 25-10, 18-31). A házigazdák közül Mulics 16/3, Vilcinskas 15 és Rawlins 12 ponttal bizonyult a legeredményesebbnek. A molosok Anzulovic (17/3), Pavlovics (30/12), Vaisvila (11/3), Trepák (14), Stewart (7) ötössel kezdtek, csereként Mérész (2) és Mándity (2) jutott szóhoz.
A piros-feketék egy hét múlva hazai pályán a Falco KC ellen folytatják a bajnoki küzdelmeket.
Mingyá rátippelek minenkire, oszt én leszek, én leszek, én leszünk a bajnokok... :-)))
OAZIS, ja és kurva anyád Vilcinskas, te sörivó állat nagy dromedár Szolnokonszaruljátszó deközbenmeg20-30pontokatdobnitudólitváncigány!!
Kecskemét - Szeged H8 (Mezőnyposztokon szerintem erősebb a házigazda - bár,ahogy olvashattuk,Skorpiókirály győzni akar...)
Albacomp - Kaposvár H6 (Bajnokira úgyis összeszedik magukat)
OLAJ - Falco H10 (Belegondolni is rossz,hogy legutoljára november elején nyertünk bajnokit ; annak ellenére nyerni kell,hogy Alexe (nem volt a román csapatban) és Kálmán (gyengén játszott - sajnos a magyarban) is az Olaj - meccsre való pihenésre használta fel a válogatott meccseket :-))) )
Domóvár - Debrecen V18 (Az előzményekből ítélve ez elég egykapus ütközetnek tűnik)
Körmend - Paks V3 (Behalok ha Zalán dobja a győztes triplát! :-))) )
Sopron - Zalaegerszeg H1 (Kíváncsi vagyok erre a Sundbergh nevű pléjörre az Ászokból,mert a nyáron - úgy emlékszem - mi is le akartuk igazolni)
Most akkor mi van Sitkuval? Játszik a Körmend ellen? És a Körmendnek megvan már az új légiósa? Ezek tök fontos infok a tippeléshez...:-)
Bubic, mi leigazoltuk már Ruckert? (havi 22,000,000 a hatodikon USD*EURO lesz a fizetése kuvaiti dínárban-tuti info). Tudod, akinek a Lakers és a Warriors már csak az Olaj tartogat új kihívásokat szakmai szempontból...:-)
Különben meg ha emlékeztek rá szolnokiak, mikor tavaly nálunk játszott a Debrecen, akkor Rucker megsérült és úgy kellett letámogatni a pályáról. Mi (bunkó szolnokiak, ugye) akkor sportszerűen megtapsoltuk a pléjört, aki vissza is integetett a közönségnek. Na most azok után, hogy ilyen jó kapcsolatot sikerült kiépíteni Guy-jal szerintem teljesen egyértelmű, hogy ingyen, vagy maximum 1,500 dollár per 10év jelképes összegért jön el hozzánk. Ez is bizonyítja majd, hogy ősszolnoki, mert én már akkor láttam rajta a lokális stílusjegyeket, mikor ama bizonyos ominózus esetnél úgy kellett lesegíteni a court-ról. Szolnoki és kész. Mindig is az vót...:-)
"– Ön szerint hogy fest a képlet: a játékosok nem tudták megvalósítani az elképzeléseit, netán az ön koncepciója volt hibás?
– Is-is. Előfordulhat, hogy rossz volt az elképzelésem, de akkor nem is nagyon tudtunk volna helyzeteket kialakítani. Szerintem inkább arról volt szó, hogy kialakítottuk azokat, ám ezekből mégsem születtek kosarak. Amúgy azt mondom, közös a felelősség."
Magyarul: elbaxxtátok itt nekem, de közösen baxxtuk el??
V.M.: " ...Ami pedig engem illet, szomorú vagyok, hogy nem sikerült továbbjutnunk, hiszen őszintén hittem a sikerben. A hónap végén lejár a szerződésem, a szövetség illetékesei majd eldöntik, hogyan tovább. "
Nem az lenne a minimum,hogy ilyen esetben lemond a kapitány!!!???
A mostani EB középdöntői, ha jól emlékszem már 2001 novemberében elkezdődtek. Ilyen logikával akkor lehet, hogy még ebben az évben lesz válogatott meccs?
Egyébként a 2005-ös szintén szeptemberi EB, itt lesz a szomszédban, Jugóban. Oda pedig tényleg ki kell jutni, mert a meccseinken tuti hogy hazai hangulat lenne.
Csak hát tényleg kéne egy komoly szakvezető, aki mentálisan is felkészíti a csapatot (habár lehet hogy ez magyar hiba, hogy általában a végén kapunk ki; lásd: kézisek most vagy az olimpiai döntőben vagy pár éve fociban minden meccsünkön a 80-90. perc között kaptuk a gólokat)
A játékoskeret nem hiszem hogy nagyon változni fog (mondjuk Mészáros ki...) és pl. Dávid és Czigler, még csak 34 évesek lesznek (ami nem kor), de Németh, Fodor, Báder és Bence is fejlődni fog addigra.
„A hónap végén lejár a szerzôdésem, a szövetség illetékesei döntik el, hogyan tovább”
– Mondja csak, kapitány úr: egyáltalán megérdemelte volna a csapata, hogy kijusson az Európa-bajnokságra?
– Zárjuk rövidre, nem jutottunk ki – kezdett bele Varga Mátyás, a svédországi kontinensversenyről lemaradt magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Ha csak egy kicsivel kevesebb hibát követünk el, most bizonyára ünnepelnénk, hiszen akkor bizonyosan továbbjut az együttes, de mi többet rontottunk a megengedettnél, és ennek tükrében nem érdemeltük meg az Eb-tagságot.
– Ha úgy tetszik, három "meccslabdát” hibáztak el, hiszen a franciák elleni hazai siker után a napnál is világosabb volt a képlet, a három idegenbeli találkozóból kellett volna megnyerni legalább egyet.
– Pontosan így van, és én változatlanul azt mondom, volt egy pszichés gát, amit nem tudtunk átlépni. Sokszor jutottunk el a siker határáig, de csak kevésszer éltünk a lehetőséggel. Pedig… Lejátszottunk tíz meccset, de csak egy volt, amelyen szétesett a társaság. Lengyelországban összeomlottunk, ez tény, ha a fentiek terén előre tudunk lépni, akkor a későbbiekben lehetünk sokkal eredményesebbek is. Illetve pontosítok: a csapat lehet eredményesebb. Hiszen az én megbízatásom pénteken lejár…
– Mondja csak, nyugodt szívvel szabad-e szidnunk az időpont-módosítással kétségtelenül sportszerűtlenné váló Izraelt?
– Az egy dolog, hogy mit csinált Izrael, számomra viszont sokkal fontosabb, hogy mit csináltunk mi. Rengeteg esélyt hagytunk ki, a döntés végig a saját kezünkben volt.
– Tetézi a "bűnt”, hogy Lengyelországban, illetve a zárófordulóban Észtországban kapott ki a csapat, vagyis két olyan alakulat győzte le a mieinket, amely nem került be a legjobb tizenhat közé.
– Most beszéljek megint a pszichés gátakról…? Vegyük csak az utolsó fellépést. A harmadik negyed végén átvettük a vezetést…
– No ez az. Hogyan fordulhatott elő, hogy jobban összpontosít Észtország, amely ekkor már tudta, nem lehet ott az Európa-bajnokságon?
– Talán pontosan ezért. Nekik már mindegy volt. Láttam az utolsó triplát bevágó Müürsepp arcát, mosolygott. Na ezt még bevágom, gondolhatta, miközben előtte nyolc hárompontost elszórt. Sajnos nem csak az utolsó derbire igaz, ha felcsillant az esély, mindig romlott a teljesítményünk. Lettországban is többször felkapaszkodtunk, hogy aztán néhány pillanat alatt elrontsunk mindent.
– Ön szerint hogy fest a képlet: a játékosok nem tudták megvalósítani az elképzeléseit, netán az ön koncepciója volt hibás?
– Is-is. Előfordulhat, hogy rossz volt az elképzelésem, de akkor nem is nagyon tudtunk volna helyzeteket kialakítani. Szerintem inkább arról volt szó, hogy kialakítottuk azokat, ám ezekből mégsem születtek kosarak. Amúgy azt mondom, közös a felelősség.
– Mondja csak, mindig tudta a csapat, hogy mit kell játszania?
– Mindig megbeszéltünk mindent. Volt egy stratégiánk, nevezetesen, hogy a gyors játékot erőltessük. Ez meghatározta az egész sorozatot, más kérdés, hogy nem mindig sikerült olyan lendületet vinni a játékba, amilyet szerettünk volna. És sokszor nagyon pontatlanok voltunk, különösen a meccsek hajrájában.
– S ahhoz mit szól, hogy nem sikerült úgy feltüzelnie a társaságot, ahogy kellett volna?
– Ezzel nem értek egyet. A fiúk pontosan tudták, csak úgy lehet kijutni Svédországba, ha mindent kiadnak magukból. Sokan mondják, hogy bezzeg a franciák ellen hogy játszott a magyar válogatott, de én állítom, nem lehet etalonnak venni a szombathelyi összecsapást. Biztos vagyok benne, nem az az "igazi” magyar csapat, amelyik legyőzte az olimpiai ezüstérmest, de nem is az, amelyik összeomlott Lengyelországban. A kettő között van az együttes igazi arca.
– Csalódott valakiben?
– Nem. Illetve egy emberben vagy még inkább egy körülötte kialakult helyzetben. Sajnos Németh István a második körben közel sem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Fantasztikus eredmény, hogy az olasz Benettonba igazolt, ám azzal, hogy nem játszik, lelkileg összeomlott. Hozzáteszem, változatlanul kitűnő kosarasnak tartom, és nem is vagyok biztos benne, hogy ő tehet arról az állapotról, amibe került.
– Két, hétről hétre az európai elitben pattogtató centerünk volt, mégsem tűnt úgy, hogy az együttes kiaknázta volna a jelenlétüket.
– Így van, pillanatnyilag ott tart a csapat, hogy nem volt képes építeni Dávid Kornélra és Gulyás Róbertre. Lépegettünk előre, de nem jutottunk el odáig, hogy a fontos meccseket megnyerjük velük.
– Szinte hihetetlen: a második körben kevesebb mérkőzést nyert meg a magyar válogatott, mint az első öt fordulóban Dávid és Gulyás nélkül.
– Ez tény. Megváltozott a stílus, és ez közrejátszott abban, hogy akadozott a csapatjáték.
– Mit gondol, a kritikus mérkőzéseken miért nem tudott koncentrálni az együttes?
– Azt azért nem mondanám, hogy nem tudott. A lengyelek ellen az első félidőben még ötven-hatvan százalékos volt az összpontosítás, más kérdés, hogy a szünet után szétestünk, míg az észtek ellen az utolsó két-három percig a maximumhoz közeli volt a koncentrálás.
– Csak hát a finis. Milyen következményei lesznek a kudarcnak a csapat tagjaira, illetve önre nézve?
– A fiúkra nézve alighanem semmi. Gazdagabbak lettek néhány élménnyel és szegényebbek az Európa-bajnoki részvétellel. Ami pedig engem illet, szomorú vagyok, hogy nem sikerült továbbjutnunk, hiszen őszintén hittem a sikerben. A hónap végén lejár a szerződésem, a szövetség illetékesei majd eldöntik, hogyan tovább.
– Varga Mátyással vagy nélküle, hogy fest a magyar férfiválogatott jövőképe?
– Meggyőződésem, hogy ezt az együttest együtt lehet tartani, még egy Eb-ciklust végig lehet dolgozni. Vagyis szerintem lesz még egy lehetőség.
– Ez szépen hangzik, csakhogy emlékeztetném, most sem sikerült, és abban mindenki egyetért, a mostaninál erősebb válogatottat nehéz lenne kiállítani.
– Képességek dolgában ebben a csapatban több van. És ha pszichésen előrelép, állítom, képes lesz csatát nyerni.
Most lesz vége a Debrecen-Alba meccsnek a fehérvári tévén. Szinte szóról szóra be tudnám kopizni ide azt, amit a válogatottról írtam... Sikerült az utolsó negyedet simán elbuknunk egy Lakatos-Fodor-Green-Ádám-Tóth-Gémes összetételű csapattal szemben. Nem azt mondom, hogy ezek gyenge játékosok, de talán 8 bevethető játékossal, köztük 3 centerrel nem ilyen eredménynek kellett volna születnie. Nem lesz ennek jó vége, bár ne legyen igazam!
Néhány információ a szombati zártkapus meccsröl
Terveink szerint több több módon is követhetik a szurkolók a Marc-Körmend - Atomerömü SE zártkapus mérközés történéseit:
-internetes oldalunkon online statisztika lesz (a link már látható)
-a csarnok melletti parkolóban kivetítö fog müködni
-a Városi Televízió az elsö félidö után fog közvetíteni Körmenden, az elsö félidö alatt - a tervek szerint - az internetes online statisztika lesz látható a képernyön
Ha a fentiekben bármiféle változás történik, arról ugyanitt olvashattok majd. (www.bckormend.hu)