Keresés

Részletes keresés

tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 779

Értem. Szóval nem az a baj hogy a számláló mit mutat, hanem a körülmények. Azért ne hagyd hogy a lelked megtörjön. Mert akkor a testi bajok is megtalálnak hamar. Persze ezt így leírni oly könnyű.....

A második részét megértem. Aki harcos típus az nem is írhat mást. De azt is láttam már, hogy egy helyzetet mennyire másként értékelnek az emberek ha benne vannak és ha távolról szemlélik.

A lényeg hogy még sok évig menj ki reggel megetetni a tyúkokat, meg rendet vágni a kertben!

Előzmény: inmi (766)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 778

Azért kell ehhez jó gép, megfelelő talaj és némi rutin. De tényleg könnyebb mint ásni.

Nem okoz gondot a viszonylag sekély művelés? Én kb 30-35 centi mélyen ások. Igaz több éve műveletlen tömörödött talaj.

Előzmény: gergerg (767)
Deryan Creative Commons License 2011.01.22 0 0 777

Én sem vagyok Tőled sokkal magasabb, de az üzletben én ilyen magas fogantyúval ellátott rotációs kapát sehol nem láttam.

Előzmény: skolikagi (776)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.22 0 0 776

Na ja...:-)

A mi kertünben a mi rotánkkal meg még nehezebb.:-)

A miénk olyan magas, pontosabban a fogantyúk olyan magasan vannak, hogy a vállamig érnek ( 158 cm vagyok)

Előzmény: Deryan (775)
Deryan Creative Commons License 2011.01.22 0 0 775

A mi kertünkben nem lenne ilyen könnyű dolgod :D

Előzmény: gergerg (767)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 774

Te vagy az oka, mert tegnap az írásoddal enyhén depresszív hangulatot teremtettél...:-)

Amúgy köszönöm a jókívánságot:-)

Előzmény: gergerg (773)
gergerg Creative Commons License 2011.01.21 0 0 773

Sok nektek az agyatok! Jó hogy kendőt nem akartok kötni! Ali-bá! Tegyen már rendet!

Előzmény: erdeiboroka (772)
erdeiboroka Creative Commons License 2011.01.21 0 0 772

Én is 46 vagyok.

Sok. Egyértelműen.

Előzmény: skolikagi (769)
gergerg Creative Commons License 2011.01.21 0 0 771

Hopp, majdnem elfelejtettem! Boldog névnapot!

Előzmény: skolikagi (769)
inmi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 770

Bekevertem egy forralt bort, szegfűszeg, fahéj, bors, és persze BOR.. sokáig vacakoltam a tyúkóllal, mire kipucoltam, cseppet átfújt a szél - ez a forralt bor  most preventív célzatú:) Kár, hogy nem bújhatok rögtön ágyba, be van gyúrva a kenyerem, most az utolsó, sütés előtti gyúrásnál tartok, Meg kell várni, míg újra megkel, aztán kisütni.. bár lehet, hogy azért csak elbújdokolok arra a másfél órára, amíg megkel és sütőbe tehetem... beállítom a telefont ébresztőre, ha elnyomna a buzgóság a bortól...

skolikagi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 769

Hm....:-(

A 46 év sok is és kevés is lehet...

Pl. sok 46-50 éves embernél pont a forduló...a gyerekek kirepülnek, van biztos anyagi háttér, van autó, lakás, meg ami kell, és innentől élvezhetné az életet, és a hátralévőt...

Van persze ahol nem ennyire kerek a történet..főleg ahol 40 felett kezdenek új életet, új házasságot.

Ott sok olyan dolog van, ami volt huszonévesen az elsőben.

És ez nem minden alkalommal vicces...

Mert a nászéjszaka tök jó, ha 50 évesen is olyan, mint húszévesen volt, de ha a házat, autót, egzisztenciát és 50 felé kell megszerezni, az elég gáz...

Gyakorlatilag egy új élet indul....csak az 50 évesnek nem lesz rá már 50 éve, hogy be is teljesedjen a dolog...

Na innentől szomorú a 46-48-50 év....

Persze ezen is túl lehet lendülni valahogyan biztosan...

CBNora Creative Commons License 2011.01.21 0 0 768

Nem is betegen kell megérni a 100-at, hanem egészségesen!

Van ilyen is. Öreg tanárom már 90 fölött van, rendszeresen bejár az egyetemi botanikus kertbe, öntöz, gyomlál, mikrogombákat határoz. Nemrég mondta egy kollégája, hogy Sanyi bácsit erővel sem lehetne kitenni onnan, mert ha máshogy nem megy, hát bemászna a kerítésen. Igaz, elég süket, de aktív és étvidám. 90 éves volt már, mikor a terveiről beszélgettünk, ő abból indult ki, hogy a családjában általában hosszú életűek voltak az emberek.

gergerg Creative Commons License 2011.01.21 0 0 767

inmi Creative Commons License 2011.01.21 0 0 766

Igen, kell magyarázat arra, hogy miért érzem egyszerre soknak és kevésnek a 46 évemet.

1) Nagyon sok olyan probléma nyomja a vállamat jó fél éve, hogy csak a kötelességérzet tart talpon néha. Ilyenkor egyensúlyozom aközött, hogy permanensen fel tudnék rúgni néhány embert - és emiatt nem bánthatok meg vétlen másokat pusztán azért, hogy nekem jobb legyen, levezethessem az indulatomat, hogy keményen átvágtak, csőd közeli helyzetbe vittek, hogy..hogy..stb. Ilyenkor nem 46 évesnek érzem magam, hanem becsületes nyeretlen két évesnek, aki tulajdonképpen felül van a nyolcvanon is. Megoldom az ilyen jellegű problémáimat, idő kérdése, és a megoldás is időbe kerül - és ez az a rész, amit nagyon nehéz kibekkelni: amikor már tudod, mit fogsz tenni, de még nem teheted, mert nincs itt az ideje. Ez a megoldás (de bármilyen megoldás) nagyon súlyos pénzembe kerül, ha tetszik nekem, ha nem, így aztán külsőhőszigetelni "nem lesz kedvem" még néhány évig, és mire lenne "kedvem rá", minek, kinek.

2) Másik része a témának: belegondoltam abba, hogy akkor, amikor valami reménytelen betegség jelentkezik, nem akarok élni tovább, és meg fogom oldani, hogy ez így is legyen. Nem vagyok hajlandó kiszolgáltatva lenni egy kórházi ágyon (de semmilyen ágyon sem) a gyógyulás reménye nélkül, nem leszek orvosok kísérleti alanya, hogy hátha az, vagy ez segít rajtam, és nem akarom látni a fiam arcán a szánalmat, hogy te úristen, ez az erős asszony, aki, mióta az eszét tudja, mindig ura volt akaratának, most maga alá ürít, és a nyálát se képes letörölni (pl). Ha elveszni látom az emberi méltóságom, nem akarok élni tovább. Erre értettem, hogy a 46 év bizony ha nem is sok, ilyen szempontból már nem is kevés.

Előzmény: tooommm0013 (762)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 765

Szerintem ide sehogy. De pl youtube-ra felrakod és belinkeled.

Előzmény: gergerg (764)
gergerg Creative Commons License 2011.01.21 0 0 764

Rossz hír! Nem találom a táncolóst csak egy másikat de hogy hogy lehet ide videót tenni........................

Deryan Creative Commons License 2011.01.21 0 0 763

Azt a táncikálást én is megnézném :)

Előzmény: gergerg (760)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 762

Ha van rá módod mindenképp megéri. A megtérülés is attól függ, hogy mennyi lesz holnap, holnaputánkét év múlva stb a tüzelő. Mert lehet hogy gyors lesz a megtérülés! De nyáron is érezheted a jótékony hatását.

A korod pedig... mert ha azt írtad volna hogy 87.

Előzmény: inmi (737)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 761

Nem tudom mit ittál, de abból én is kérnék, amitől rotálás közben táncolni támad kedvem.

:))

Előzmény: gergerg (760)
gergerg Creative Commons License 2011.01.20 0 0 760

Minnél több a kapatag annál könnyebb vezetni. Valahol van egy videóm amin táncolok rotálás közben majd megkeresem.

Előzmény: inmi (759)
inmi Creative Commons License 2011.01.20 0 0 759

Majd megmutatod, és megtanulom. Nálam csak két kapa van. Assziszem, de most ki nem megyek megnézni...

Előzmény: gergerg (758)
gergerg Creative Commons License 2011.01.20 0 0 758

Én meg ástam egy darabot mert tönkre ment a rotám motorja és 70-be lett volna az új és úgy gondoltam nincs most annyim. Némi ásás után beláttam hogy milyen sok energia van a benzinben és mégis csk lett rá pénzem. Nem tudom ki hogy csinálja, én takarással megyek 6 kapával, tehát eleve duplán megyek mert a második kör széle a csoroszja hején megy. A 600 négysögölön egy nap tavasszal így 3x megyek át. Gyakorlatilag nem megerőltető csak sétálni kell mellette. Könnyebb mint fűvet nyírni.

Előzmény: inmi (756)
CBNora Creative Commons License 2011.01.20 0 0 757

Azért a napsütötte falak sokkal melegebbek.

De az elkövetkező 10 évben biztos nem is lesz pénzünk az egész házat leszigeteltetni. Megcsinálni nem tudjuk. A férjem elvileg talán tudná, de elég jó állása van, ami mellett legföljebb hétvégeken érne rá, minden perce rámenne és beláthatatlan ideig elhúzódna. A disznóól készre vakolása már kb. 3 éve húzódik, és ki tudja...

De hozzánk állvány is kellene, szóval nem olyan egyszerű.

Előzmény: gergerg (754)
inmi Creative Commons License 2011.01.20 0 0 756

Én inkább felástam :))) ősszel a kert egy részét, a másik részét majd most, ahogy enged az idő február végén. A rotakapát jóformán a gyümölcsfa alá akarom használni, meg amikor másodvetés lesz egy-egy vetemény után.

Előzmény: CBNora (755)
CBNora Creative Commons License 2011.01.20 0 0 755

A rotakapától én is félek, pedig nem vagyok jogász. A férjem elég erős, de el szokott fáradni, mire porhanyósra rotálja a krumpli helyét. Csak a  tetején végigfutni meg nem érdemes.

Igaz, én úgy általában a benzinmototroktól tartok, nem ismerem őket, ha bármi adódik, nem tudok mit kezdeni vele, megtanulni meg nincs kedvem. És úgy látom, szokott adódni ez-az, a férjem bütyköli néha a sajátunkat is és a szomszédét is. Nem mindig indul el egyből.

Előzmény: gergerg (751)
gergerg Creative Commons License 2011.01.20 0 0 754

Azért szokott penészedni ablak csere után mert a legtöbb helyen az ablak a legrosszab szigetelésű így ott csapódik le a pára.Ha kicserélik jóra akkor a pára keres más helyet, és jön a penész.  Nálatok is azért nem lesz jó a részben szigetelés mert a koszorú és lábazat körbe fut. Ha az egyik oldalon megszünteted akkor előjön ott ahol eddig nem.

Előzmény: CBNora (749)
inmi Creative Commons License 2011.01.20 0 0 753

Okés.

Előzmény: gergerg (751)
inmi Creative Commons License 2011.01.20 0 0 752

Isten tartson meg addig:)

Nem vagyunk egyformák. Ki élni szeretne, ameddig lehet, ki meg élni szeretne, ameddig szerinte érdemes lehet. Nem rossz elgondolás egyik sem:) HOgy aztán mikor mondom azt, hogy eddig volt érdemes élnem, azt ki tudja:) Holnapig? Még 20 évig? Még 40 évig? Az majd akkor fog kiderülni.

Előzmény: CBNora (750)
gergerg Creative Commons License 2011.01.20 0 0 751

No de nem 2 milla még úgy sem ha csináltatod!!!!!!!!!!! Majd tavaszra ha megyek 'tanítani' meg diskuráljuk. A rota meg a fűnyíró meg egyszerű, beindítod és mész vele. Csak vigyázz hogy mindig ők menjenek elül!:-)) Mi akik pár éve használunk rotát egy kézzel vezetgetjük hogy ne tapossuk a felkapált földet pedig nekem is 6,5LE rotám van.Tehát nem ördöngősség!

Előzmény: inmi (747)
CBNora Creative Commons License 2011.01.20 0 0 750

Én szeretnék. (50 vagyok.) Minden esetre számolok a lehetőséggel, aztán ha mégsem, hát akkor nem. De ha összejön, legyen kényelmes, amennyire lehet.

Előzmény: inmi (748)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!