a nikon fényképezögépek jók voltak mindig, a videófunkciók viszont elmaradtak a canon-tól, ezért nem volt nyilvánvaló, hogy a D800 utoléri a vetélytársát. ezért fontos ez a teszt is pl. nekem.
nem te voltál, bocsánat, csak rosszra válaszoltam.
a cikket érte támadás, pedig szerintem jó, én pont így teszteltem volna.
lehet, hogy valami más objektívvel jobb lett volna, viszont ha éles képet tudok vetíteni mindkét szenzorra, akkor csak az számít,
hogy ugyanarra a helyzetre melyik váz hogy reagál.
az említett szaktekintély üzenetére reagálnék azért, hogy simán lehet hasonlítani a mov-okat, miért ne lehetne, csak ki kell térni arra, hogy milyen beállítással készült. annyiban egyetértek, hogy a nyerset nézve ha -4 kontraszttal vettük, akkor nem lehet a színeket tesztelni, de ez olyan, mint ha rükvercben mérnénk a végsebességet.
AB tesztben az azonos körülmények számítanak, minden üzemmód hasonlítható, ha megvan a párja a másik gépen. kitért az élesítésre is pl. a tesztben a tag, nem csak bután nyomogatta és szagolgatta a gépeket.
tudom, hogy a dícsérettel nem lehet magunknak tekintélyt kivívni, csak fikával, de én mégis úgy éreztem, hogy okosakat mondott a cikk.
Van egy ajánlatom! A téma visszazökken a D800 mezejére, vagy a nagy és sok fájl feldolgozására alkalmaz szgépekre, ha éppen nincs más aktuális az ontopik vázzal kapcsolatban, de elkanyarodtok az egymással foglalkozástól. Ebben az esetben rászólok a delgombomra, hogy nyughass.
Itt nagyjából majd mindenki informatikus, nem véletlen, hogy ilyen élvezettel csócsálgatjuk a gépek paramétereit. Jómagam is '88 óta vagyok a szakmában és szintén összeraktam már pár gépet a negyed évszázad alatt. Sok újdonságot nem tudnak nekem mondani, de ha y3k mond valamit, arra odafigyelek, mert általában nem véletlenül mondja. :-)
Jó tanácsot én is szívesen és örömmel várok tőle. Mint írtam, megkopott a tudásom, mióta Mac-re váltottam. De igazad van, beszéljünk a D800-ról, mert ez nagyon offtopic. :)
Nincs nagy mellényem, de ha kell, ezt a kicsit is leveszem amint korrektül leírja a gondját-baját a konfigurációról és esetleg tesz javaslatot arra, hogy mit építene 300-ért helyette ami teljesítmény/megbízhatóság szempontjából előrébb mutat.
Laca, lehet, de ez a konkrét kommentjéből nehezen olvasható ki.
Nem állítottam olyat, hogy én építettem a legtöbb gépet a világon, csak azt, hogy van benne némi gyakorlatom.
Tehettem volna azt is, hogy csak annyit írok: I7 proci kb. 50e, hozzá jobb alaplap 45e... próbáltam kicsivel, amennyire a munkám engedte, alaposabb lenni. Úgy néz ki, ez sem mindig célravezető.
Off: Megnéztem előtte. Az észrevételem erről a hozzászólásáról szól, nem magáról y3k-ról. Elhiszem, hogy jó fej és azt is, hogy nagy tudású. Nem azzal van bajom, hogy valaki szerint ez rossz konfig, hanem a stílussal, valamint azzal hogy nem értelmezi amit írtam és nem mondja meg mi a rossz benne. Lehet, hogy rosszul értelmezem, de nálam ez trollkodás.
Beletettem egy kis energiát abba a kommentbe. Ő öt másodperc alatt elintézte egy keresetlen, negatív kritikával amit nem indokolt. Nyilván nyomós oka volt, de ezt meg csak akkor tudom értelmezni, ha leírja kulturáltan, hogy mi is a gondja vele.
azt, hogy elég jól végiggondolt az a konfig amit írtam és ha elég lenne nekem egy sima i7 akkor gondolkodás nélkül azt vennék. A 4 orás supportért nem akarok felárat fizetni, így nem brand gép lesz, redundanciáért nem akarok fizetni, így csak 1 táp lesz benne és még a diskek is stripe-ba lesznek (és rendszeresen mentve), de az IO+CPU teljesítményért fizetnem kell, mert azt más módon nem kapom meg.
igen, ezek 10 éves vasak, de a mai napig működnek :) ugyan 2005 óta már nem a mienk mivel az interware megvette a freewebet és a tar.hu, de talán 1 évvel ezelőttig (azóta megint új tulajnál) még mindig ezen futottak)