Hű, jó, hogy mondod, hogy máris nyakunkon egy hétközi forduló - tuti, hogy jópáran lemaradnak a tippekkel. Egyébként én biztos vagyok benne, hogy ki fogsz törni a "szendvicsből", és - tippösszesítőként - már azt is látom, hogy lefelé. Mi meg jövünk fel, mint a kib** higany! :-)
valamelyik nap meg a mult heten jutott eszembe, hogy körmenden biztos ott fog zugni az mte kint a hidegben a csarnok mellett :-)) s lám igy lett! ez a nemsemmi :-) Jok vagytok!
Egy hozzászólás a körmendi vendégkönyvben, amitől szinte könnybe lábadt a szemem:
"Köszi Imi, de én most is azt mondom, Ti voltatok a legjobbak! Megható az a szeretet, ami Nálunk a kosárlabdát, a mindenkori CSAPATOT övezi. Tudom, hogy nem kellett volna, mert nekem most ez volt a dolgom, hogy bent legyek, de szinte lelkiismeretfurdalásom volt azokkal szemben, akik kint fagyaskodtak, szorítottak, mérgelődtek, örültek, SZURKOLTAK! Szép volt lányok és fiúk!
Remélem ennek a híre is eljut azokhoz, akik előítélettel élnek a "körmendi szurkolóval" szemben, és talán látják, hogy nálunk nem csak a bekiabálásról, a káromkodásról (uram bocsá', egyszer az erőszakról) szól a szurkolás, hanem a csapatba vetett hitről, önbecsülésről, büszkeségről, és mint ez az este mutatta, önfeláldozásról is. Tisztelet mindenkinek, aki ott volt! Félelmetes volt kintről hallani ugyanazt, amit máskor itt bent kell túlkiabálni. Amíg élek, nem felejtem el, felemelő volt, de azért inkább ne legyen töb ilyen, még langyos májusi délutánon sem.
Kelljen csak bent felemelnem a hangomat, mert ismét bent zúg a Hajrá Körmend! és a többi...
Mégegyszer szép volt lányok és fiúk!!!
A csapat veletek együtt nyert, tiétek is ez a szép győzelem."
"Ezzel a vereséggel elveszítettük hazai veretlenségi sorozatunkat! Miért nem játszott Halm Rolland a Kaposvár ellen?? -Mert állítólag azt mondta Sterbenznek, hogy annyit ért az edzõdködéshez ,mint tyúk az ABC-hez! /E hét egyik edzésén hangzott el!/"
Sporttárs! Erről mit tudsz? Idézet volt egy nem hivatalos Alba-honlapról.
A bírókat meg ne vedd, Te is csak egy vagy közülük !
Tegnap még elmentem délelőtt szaunába, és ott találkoztam a sztárral meg Anzuval, relaxáltak-Paja örömét fejezte ki a győztes meccsel kapcsolatban és dícsérte a szurkolókat. Anzu pedig aszonta, hogy sajna tegnap nem ment olyan jól, de hamar bele fog jönni! :-)) na jó, ilyet nem mondott :-)))
Ja, tényleg. Teljesen normális volt. Csak Dzunics meccs elején tett megmozdulása nem tetszett, amikor is az eldobott triplája után a földetéréskor direkt taposott egyet Borisz hasán.
Az volt a legszomorúbb, hogy ez a szombati Kaposvár abszolút verhető lett volna. Simin kívül mindenki formán kívül teljesített. Ő viszont... Varga M.! Hol a szemed???
Szerintem a zónánk nem volt rossz húzás, azzal hoztuk fel egálra az eredményt. Én megpróbáltam volna a végén is. Amit a cserékről írsz, azzal tökéletesen egyetértek. Boriszt felesleges volt erőltetni, szegény nagyon gyengus volt.
Én személyszerint Mike-ot nem vettem észre perceken át a második félidőben, mesterünknek mégsem jutott eszébe Halm Rollival próbálkozni. Amikor meccs után kérdeztük tőle, hogy miért, azt válaszolta, hogy szerinte mindenki jól játszott, nem tudta volna ki helyett beállítani Payát. Ha Sterbenz Lacinak ez a jó játék...
Szombat estére egyébiránt pesszimistává változtam, most úgy gondolom, hogy a lejtő, amin a Leverkusen elleni meccsen megindultunk, egyre mélyül, de még nagyon messze van az alja. :-(
Nagyjából így lehetne összefoglalni a szombatiakat.
A mester kezdte azzal, hogy Hart nem volt a kezdőben. Folytatta azzal, hogy 2 perc múlva már Mosley és Theisz sem volt a pályán. (tehát a ponterős emberek pihentek, a Kaposvár meg elhúzott több, mint 10-zel).
A 2. negyedre stabilizálódott a játékunk, de a forgás csak nem szűnt meg. Érdekes volt, hogy Theisz volt az egyedüli emberünk, aki sebességben fel tudta venni a versenyt Simonnal, ő többnyire kívülről nézte szinte végig, de egyébként is tendencia volt, hogy mire valaki lendületbe jön, feléveszi a ritmust, hozzászokik az ellenfél védekezéséhez, már a kispadon ül. Góbi nagyon jól ment megint, persze ahogy dobott 3 kosarat, és szerzett 2 lepattanót, már ülhetett is le. (nagyon ki is volt bukva). Halm egy percet sem játszott. Viszont Boros igen, aki látványosan nem tudott mit kezdeni a labdával, legalább 3x eladta.
Hihetetlenül sokat zónáztunk, szerintem viszonylag gyengén, ráadásul nem is átdobták a zónánkat, hanem simán feltörték.
Simon tényleg talán élete meccsét játszotta (komolyan mondom, élmény volt nézni), Dzunics volt számomra a nagy csalódás, mezőnyből nagyon gyatrán dobott. És hát a jó öreg Filip- talán valamelyik valóságsóban kellene próbálkoznia, itt momentuma sem volt.
Szóval az volt valahogy az ember érzése, hogy ha legalább 2 negyednyi időt játszhatott volna együtt az eredeti kezdő ötösünk, meglett volna a meccs.
Sterbencz...hát hogy is mondjam... nem volt a legnépszerűbb ember a lelátón.
Gratulálok a Kaposvárnak! Megérdemelten nyert mert volt 1 kíváló egyéni teljesítménye: Simon aki extrát játszott!
Sajnos tartjuk idei formánkat, teljes tanácstalanság és elképzelés nélküli játék. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, de ha nem változtatuk gyorsan akkor baj lesz. Egyébként még ezzel a gyenge játékkal is hozhattuk volna a meccset, ha a végét nem szúrjuk el.
Kedves edzőnktől azért megkérdezném, hogy mire volt jó a BZ és a Góbi állandó cserélgetése. 1 hiba után rögtön csere. Így nem lehet játszani.
De ennél is érthetetlenebb, hogy a remekül játszó Simont miért a sérülése után még teljesen formán kívül játszó Borossal akarta megfogatni...
A bírók 3 negyeden keresztül egész normálisan dirigálták a meccset, persze hibák akkor is voltak. Aztán a 4. negyedben Vlaovics megmutatta, hogy ki az Úr a háznál... De nem ezen múlt.
Mégegyszer leemelem a kalapom a Simon előtt nagyot játszott. Az utolsó 2-3 percben a közönségnek történő kimutatásai viszont elég gusztustalanok (vagy esetleg egy szer általi túlpörgés???) és feleslegesek voltak.
Az Alba komoly bajba kerülhet,ha még párszor ilyen formát mutat /ennek ellenére szerintem továbbra is ők az első számú esélyesek/.Csak annak köszönhetően tudták tartani a lépést,hogy a vendégek sem brillíroztak.Volt egy jó váltásuk,amikor átálltak zónára.A Kaposvár percekig nem tudott pontot szerezni.
A Kaposvár teljesen megérdemelten nyertfőleg a végjátékban mutatott magabizos büntetőzésének köszönhetően.Habár az addigi "büntizésük" alapján semmi jel nem utalt a győzelmükre.
Szurkerolás:
Mindenképpen nagyobb volt a ricsaj,mint a Kwnguruk-Vadkakasok meccsen.Ezt csak fokozta az új induló ;-))) Kaposvárról is érkeztek páran /hát nem éppen a Paksra látogató mennyiségben.../.A meccs folyamán néha 10-20 kaposvári kezdett bele a "Hajrá-Hajrá..." kezdetű klasszikusba.Aztán az utolsó percbe már állva nézték végig a meccst,ekkor már többen is elkezdtek parázni :-) Ezzel egyenes arányba emelkedett a hangjuk is /mi is mer ekkortájt kaptuk meg a mi meccsünkről az sms-t :-( /
Jv-k:
Szerintem semmi gond nem volt vlük.Ennyi tévedés benne van.Bár...Ha megnézem,hogy egy viszonylag sima meccsen kipontoznak 6 embert,akkor érdemes elgondolkodni.
Ezen kívül volt egy olyan eset,ami rajtam kívül senkinek nem tünt fel:
A támadójátékost faultolták,miközben az még rádobta a labdát,amit a védő csapat egy másik játékosa "eltakarított"/sapkázott/.Ekkor nem tudom miért ítéltek büntetőket.Ugyanis nem volt még meg a 4 csapat fault.Tehát bedobásnak kellett volna következnie.
Viszont,ha meg dobás közbeninek ítélték a faultot,akkor meg kosár jó,és csak egy dobás van.
Ez az eset kétszer is megtörtént,de nem reklamált senki.
Na azt hiszem most már teljesen "kiveséztem" a témát :-)
ui.:Mindenkinek kösz,aki sms-t küldött a többi meccsről!
Ha már a Körmend-ASE-n nem lehettünk ott,akkor legalább leírom azt a meccset,ahol ott voltunk :-)
Albacomp-Kaposvár
Rögtön nagy sikert aratott a bemutatás után az új Alba induló :-)
A kaposváriak tetszését is megnyerte.Szintúgy a hazai játékosok bemutatása.Egy-egy izmosabb szidalmazásnál bátran használták az ekkor elhangzó jelzőket /szvsz a legyobbak:Theisz-"a svéd acél",Góbi-"a szikla",Matus-"a fehérvári bástya",Mosley-"a mókamester"(!) /
Az első negyedben sikerült jól titokban tartaniuk a hazaiaknak a figuráikat /1-1-ben erölködtek/.A Kaposvár is parner volt ebben a fejetlen játékban.Bár igazából náluk ez a második negyedre csúcsosodott ki,ahol is sikerült leadniuk egy kb.10 pontos előnyt.Összességében az első félidő elég gyengére sikeredett.
Rettentő dobószázalék,gyenge egyéni teljesítmények.Kiemelni egyedül a "Delfinek" irányítóját Simont lehetett.A másik oldalon Mosley hiába dobott 11/9-et bűn rosszul játszott,rengeteg labdát elszórt.
A 2. 1/4-be azért még történt érdekes dolog.Drága Stojan "barátunk" a bokájához kapott,és úgy sámtikált le.Majd pörölt is mindenkivel,hogy minél előbb jegeljék a lábát :-) Érdemes volt az arcát nézni,minden yot érezhetett :o) Aztán csak visszajött,erre meg kapott akkora fütyülést,hogy azt még mi paksiak is megirigyelhettük volna./Ezek szerint igaz a hír,miszerint nem csak a mi szívünk csücske "Ivko"/
A második félidőben a helyzet igazából nem változott.Fej-fej mellett haladtak a csapatok.A Kaposvár igazán csak itt sajnálhatta,hogy ilyen könnyen leadta a tetemesnek mondható előnyét.Aztán kipontozák minden idők legnagyobb ICS-ét /ez is bizonyítja,hogy a jv-k olvassák a DK-t;ugye,ugye Bazsy megmondta,hogy ki fgják fújni/.Ez azonban nem vetette vissza a K.várt.Így "csordogált" a meccs tovább.Az utolsó egy perc drámai volt./Főleg,hogy nem tudtuk,hogy áll a meccs Körmenden/.Büntető hegyek,aztán valahogy mégis jobban jött ki ebből a K.vár.Ezen a meccsen valami egészen létezhetetlen különbséggel nyertek.
PléhLYair-ek:
Alba:
-Boros: Asszem most tért vissza,de ez nem jött be.0 volt védekezésben és támadásban is.
-Theisz: A másik 0.Nem tudom miért Ő kezdett.
-Mosley: Iszonyat mennyiségű labdát elszórt.Persze ennek megfelelően dobott egy nagy csomó pontot is.Szvsz baromira fegyelmezetlen,ezért nem volt hasznára a csapatnak annyira,mint amennyire a képességei alapján joggal lehetne naeztamondatotbogozzátokki:)
-Góbi: A szikla.Megbízhatóan,jól játszott.
-Lapov: Nem alkotott kiemelkedött.de ennek ellenére gondolom nem maradt el az átlagaitól
-Bencze Z.:A sokadik 0,de nagyon.Épp azt beszéltük,hogy idén kb. annyit fejlődött vissza,mint amennyire Góbi feljavult.
-Hart: Nem váltotta meg a világot,ennek ellenére a csapatéban Ő volt a legjobb saját posztján
-Matus: Játszott
Kaposvár:
-Simon: Überkirályistencsászár válogatott formát mutatott.Passzok,jó védekezés,tripla,fontos büntetők.Szerintem élete egyik legjobb meccse volt
-Bálint: Fontos tényezője volt a győzelemnek.Támadásban az első félidőben volt kiemelkedő.Védekezésben meg eccerűen mindenhová odaért.
-Jackson,De Gray: Számomra közömbösek,nem tudom miért olyan jó légiósok
-ICS: no comment /mondhatnám,mint júzsueli/
-BOBO:lálálálá... :-) Amíg Simi kifújta magát addig játszott
-Fülöp:Kényszer megoldásként állt be,de nem vallott kudarcot
-Filipovics: A győzelem másik kulcsa.Rendkívül hasznos volt
Yo az a mail címed?Ha igen kb a jövő hét utáni héttől kaphatod a minőségi sztáffot :-)
Más!
Szombaton sajnos a tesódat sikeresen összetévesztettem veld.Pedig már büszke voltam,hogy meg tudlak beneteket különböztetni :-(
Szóval rostas!Én beszélgettem veled a szünetben ;-)
Vigyorgó májjal olvastam szolnoki kocsmások írásait Grantről!Nekem nagyon szimpi a srác és 32évével már van egy kis rutinja is.Kár hogy még nem láttam a meccset.Na meg az is kár hogy nem nyertünk,de talán most belejövünk.Most már csak a nyolcba tudunk kerülni aztán a rájátszásban meg majd lesz ami lesz.Heinlén csodálkoztam hogy csak 13at dobott.Amúgy ő is elég jó srác.Már csak egy 2évvel ezelőtti Kálmán egy vele kompatibilis Alexe egy 22éves Pankár és végül egy kicsit érettebb Dénes Gabi kéne!Na de ennyit a kis igényekről!:)
Halihó Avass!Üdv újra a fedélzeten!
Akkor lássuk csak ; ami a játékvezetést illeti,igyekeztem visszafogott lenni,de meccs közben piszkosul berágtam Bodnárra.Amúgy sem szimpatikus figura számomra,a stílusa és a ténykedése engem a közelmúltban marketingesbe "átigazolt" Missurára emlékeztet,az ő alakításaira meg ugye nem túl szívesen emlékszünk...Abban igazat kell adjnom neked,hogy "annyira" botrányosan nem vezették,viszont egy,a tegnapihoz hasonló,végletekig kiélezett meccsen bőven elég két kapitális tévedés a balhéhoz.
Stewart,Benő és persze Grant : rólam tudni illik,hogy az átlagnál toleránsabb vagyok egy-két Olaj - játékos harmatos teljesítményével kapcsolatban,de Brian azért már minden képzeten túltesz.Mielőtt ő idejött,a szolnoki kosárlabda - történelemben csak egyetlen játékos volt,akivel szemben nyíltam kimutattam az ellenszenvem (értsd : szidtam) : "a" Dzino Mladen.Az ő esetében hamar be is bizonyosodott,nem olyan alaptalanul kritizáltam,hiszen rövid idő múltán elküldték.Sz'al Stewart a második delikvens,de ő már három hónapja ittvan,és ezalatt tökéletesen bizonyította,mennyire nem NBI/A szintű játékos.Még ilyen is (mármint nem NBI/A - s pléjör) megfordult Szolnokon több is,de Briannél semmi jele még csak az igyekezetnek vagy az akarásnak sem.A manus teljes hozzáállásán látszik,hogy egy nagy léhűtő,a lóvén kívül semmi nem érdekli,még a csapata sem.Egyszerűen 0,persze az már nem az ő hibája,hogy egyáltalán szerződést kötöttek vele és az sem,hogy még mindig itt van...
Ami Grantet illeti,szerintem egy erős,ruganyos center,akinek megvan az a nem előnytelen tulajdonsága,hogy 6,25 - ön kívülről sem áll meg a tudomány.Persze ez csak egy meccs volt,így elképzelhető,hogy ennél nagyátlagban gyengébb teljesítményt fog nyújtani,de nem hiszem,hogy középszerűnél rosszabb légiós lesz.Ez pedig azt jelenti,hogy már legalább két lépcsővel Brian felett van (persze nem nehéz) :-(((
Benő : továbbra is állítom,igenis kellett a teljesítménye ahhoz,hogy győztesként vonulhassunk le a pályáról.Csak mindig ilyen szarul játszana és "csak" húsz pontot dobna...Asszem nem lennének ekkora gondjaink a palánk alatt.A lepattanók ? Gondolom elég sz@r lehet úgy kosarazni,hogy nagyon jól tudom a centertársamról,hogy 0 és semmi segítséget nem fogok kapni tőle...
Remélem azért valamilyen megoldást találunk majd a kérdésre a közeljövőben,mert a külső sorunk alapján nem lenne gond a 4be kerülés,ezt bátran állítom!
No, emlékszem én még Zsebe Feri nyilatkozatára, amit az első Dombóvári meccset követően adott, miszerint : „Laza, hátradőlős meccsen nyerünk 1 ponttal”:-). Akkor kwest hivatkozott halálközeli élményekre, melyben nekünk is részünk volt november másodikán, bár akkor minden jóra fordult a végén, mármint szolnoki szempontból. Hát tegnap még rátett az Olaj egy lapáttal, és szerény becslésem szerint kb. 1,5-2 mp-re voltam a totális idegösszeomlástól. Végén csak nyertünk kettővel-na de nézzük csak a már tőlem megszokott részletességgel az eseményeket. (:-) csak szerényen).
A tippelésem megejtésekor komolyan gondoltam, hogy a Falcot nekünk otthon bizony mindenképpen vernünk kell, és a tíz pontos különbséget is reálisnak véltem, egy valamivel viszont nem számoltam Egy bizonyos Greg Grant nevű úriemberrel, aki majdnem meghozta az értékes idegenbeli sikert a Falconak. Érdekesen alakult volna a felállás, hiszen jelentősen megbolydult volna a hatodik-hetedik-nyolcadik hely és környéke, végül is a Kecsó jött ki jól a dologból (debrecenis stratégiát vélek felfedezni a McDaniel, Nickel, Gambiroza trióban-itt is ők felelősek a pontok 85%-áért), plussz a körmendiek is bebiztosították a hatodik helyet, sőt, már-már karnyújtásnyira tőlük az ASE. PIROS FEKETÉK !!!
Szépen megtelt a Körcsarnok, úgy 2300 embert saccoltam, bár tény, hogy csurig azért nem volt. Mosolyogtató volt a szombathelyi szurkolói kvintett újbóli felbukkanása, ismét a bérletesekhez ültek (szolnokiak közé) és lám, most sem történt semmi atrocitás.
A meccs elején az akkor még jó formának örvendő, később kicsit a játékba beleszürkülő Paja (nem pacsiztak Alexével a kezdéskor) pontjaival próbáltunk szökni (12-7), ebből a sztárunk hatot vállalt), de egy jól időzített time out-ot követően feljött a Falco, főleg Kálmán pontjainak köszönhetően (az első negyed kivételével alig vettem észre a Falco ászát- szerencsére- bár azt tudni kell, hogy nálunk mindig jól játszik a szombathelyi nyolcas, nyilván stimulálja az ellenséges környezet:-)). 28-28 volt az első tíz perc vége, kicsit meg is ijedtem, hiszen köztudott, hogy a sokpontos meccsekből mindig jól szoktak kijönni a sárga feketék. De a későbbiekben mégsem így alakult, mármint hogy alábbhagyott a kosárdömping.
Beszéljünk arról, aki valszín mindenkit érdekel, Vladimir Anzulovicsról. Mivel még csak egy meccsét láttam, így a megítélését illetően a változtatás jogát fentartom (bele se merek gondolni, hogy Stone-ról is jó véleménnyel voltam az elején – hiába, no, dilettantizmus :-))). Egy vékonykás fiút képzeljetek el úgy 187 centi körül, első ránézésre semmi extra. De ahogy a meccs közben végigszáguldja a pályát, az valami félelmetes. Legnagyobb előnye a gyorsasága, tényleg egy speedkirály, bárkit képes meverni egy-egyben a magyar mezőnyből, vagy legalábbis bárkivel képes felvenni a versenyt. Tök mindegy ki védekezett rajta, Kálmán, Alexe vagy Gráczer, úgy ment el mellettük mint Schumacher menne el Baumgartner mellett. Robbanékony, dinamikus asszisztkirály, aki még (első benyomásra, nem győzőm hangsúlyozni) Vaisvilán és Lapovon is túltesz. És itt jön az én nagy bánatom, ami remélem már csak egy nagyon rövid ideig lesz így. Mert hiába van nekünk ez a 100-ra három mp alatt felgyorsuló turboAnzulovicsunk, akiben még a pontok is benne vannak (kritikus pillanatban két tripla plussz meccset eldöntő kosár az utolsó mp-ben), ha nincsen a palánk alatt társa, cseszhetjük az egészet. Ez az idióta Stewart, akire már a betűt is sajnálom, már megint a harmadik faultját kapta az ötödik percben, fújták is rendesen a nézők, és meg is érdemli ez a hülyegyerek. Ha pályán van, négyen vagyunk a hat ellen, csak hátráltat minket (állítólag Ruckernak kiküldték a repülőjegyet még múlt héten, csak nem jött !!!). Szóval Briannél tartottunk, és az ő képességeinél, ami erősen a nullához konvergál, el vele Szolnokról de gyorsan. Benő húsz pontja az ékes bizonyíték arra, hogy Anzulovics bizony képes helyzetbe hozni a centereket, hiszen egy-egyben elmegy a védő mellett, a center kénytelen kiváltani, és máris mehet az assziszt-de addig, míg a hülyegyerekek csapata (és ebbe most Trepák Zolika is beletartozik) nem képes megfogni azt a kurva labdát, amit már 10 éve fogdos naponta 5 órát, addig ne várjunk csodákat. Bence egyébként szépen tette a dolgát, ezt kéne hoznia minden meccsen, tényleg jó volt most mint csapatjátékosként, mint befejező emberként, bár néha csinált őrjítő hülyeségeket, de ez most mindegy.
Tehát Vladimir belejött a második negyedben a nagy asszisztgyártásba (érdekelne a végső szám, úgy nyolc körül tippelem, bár abban köztudottan gyenge vagyok :-)), és Benő góljaival, valamint az istenien játszó Vaisvila (csípett, harapott, esett, harcolt jeszjeszjesz :-))) tripláival és okos, jól időzített dupláival kiharcoltunk egy hét pontos fórt, a félidőre, ill. a 20. perc 55-mp-ében Alexe rosszul sikerült dobását Grant olyan elemi erővel bombázta be egy kézzel a gyűrűbe, hogy mindenki csak huhogott (nem úúúgy :-)))), különben is fehér), pazar mozdulat volt annyi szent, vagyis öttel mentünk pihenni. A második félidő első pár perce rémálom volt, Alexe távolról (hétről) nem hibázott, majd jött egy gyors dupla és máris egál, ezt követően együtt voltak a csapatok egy ideig. Anzulovics parádézott, Pajának nem ment, Vaisvila tempók ültek, a centereink meg bénáztak, rossz volt nézni, azért pár pont maradt az utolsó tízre, de annak az elején sem a mi akaratunk érvényesült. Kicsit felpörgött Kálmán (végig reklamált az elképesztően gyengén működő, össze-vissze hülyeségeket fújkáló bírókkal), Alexe is talált egy két pontot, és Grant is jól működött a palánk alatt, valamint az üres távolikat is bátran vállalta, méghozzá hiba nélkül, asszem. A vége iszonyatosan keserves volt, itt egy pont ott egy pont, majd döntetlenre hozta Grant a meccset 4 másodperccel a vége előtt, miután Kálmán betörésből leosztotta az üresen álló centernek. Már mindenki a hosszabításra készült, csak Anzulovics nem , aki elindult az alapvonaltól (a mienktől), három mp alatt mindenkit kicselezve már odaát vót, a büntető környékéről felugrott hosszú ziccerre, a dobás becsorgott faulttal…hát ami hangrobbanás ott volt… Paja hadonászott mint valami kisgyerek, úgy örült, én meg visszamondtam a korábban telefonon rendelt szívgyógyászt (pedig már a csarnok bejáratánál tartott):-). Hát sikerült, nyertünk végre, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy saját magunknak tettük nehézzé a végét, mert az utolsó negyedben tízzel is mentünk (75-66), és ekkor Vaisvila labdát lopott (marhára bejött a tegnapi játéka, bravo Rytis), de nem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy mentálisan a padlóra küldjük a szombathelyieket,ők pedig vannak olyan rutinosak, hogy elhiggyék magukról, tudnak nyerni. Hát majdnem tudtak is. És most a játékosok:
Anzulovics: Kis Cziczás állítólag nem szereti Vladimirt, mert önzőnek tartja. Ez a megállapítás önmagában is nevetséges, egyrészt mert mit tett le az asztalra cicáslacika, hogy ilyeneket kijelenthessen, másrészt a rengeteg gólpassz is cáfolja őt. Mivel irányító, így az ő kezében koncentrálódik a támadásszervezés, de ezt szvsz remekül oldotta meg, talán ha két eladott labdája volt, aki viszont élvezi a színvonalas, gyors, álomasszisztokkal tűzdelt kosárlabdát, annak be fog jönni Vladimir játéka. Valóban jó spílernek tűnik, ha jön mellé egy center még veszélyesebbek lehetünk.
Vaisvila: Ez igen !!! 19/6, le a kalappal, igazán hasznos tagja volt csapatunknak, így tovább május végéig, június elejéig. :-)))
Paja: a sztár ma nem volt annyira nagyon kurva jó, csak kurva jó. :-))))
Benő: jóllehet a tegnapi miatt rossz szó nem érheti, minimum kiváncsian várom az elkövetkezendőkben, hogy mit produkál majd a nagy műmájer. DE most OK volt.
Stewart, Trepák: csapatunk szégyenfoltjai, a nagy problémákat itt kell orvosolni.
Szasza: bejött három percre, eladott két labdát, meg csinált három hülyeséget, nemvótmostjó.
Képzeljétek, Rusznák Zsolti, aki ugyan kerettag nálunk, de centergondjaink megoldását nem tőle várjuk elsősorban :-), kijelentette, hogy csak akkor marad az Olajnál, ha kap egy kocsit. Hmmm, ha a nyújtott teljesítmény alapján kellene autót vásárolni, én egy lejárt műszakis kispolskit tudnék felajánlani. Hsszzz, hihetetlen mik vannak-hova megy a világ…:-)
Kálmán: Nem alkotott maradandót, de voltak szép megmozdulásai, tizenhétnél állt meg. Folyamatos reklamációival minden szolnokit igencsak idegesített-kapta is rendesen a felhívást a keringőre.:-)
Alexe: még gusztustalanabb játékos lett, pl: Paja hármast dob, a román meg alászalad, Paja esik akkorát mint állat. Szándékosan sérülést akart okozni, takarodjon a francba.
Grant: kb 25 pont Nem mondanám, hogy kiemelkedő képességű, viszont amit elvárnak Tőle, azt teljesíti, megbízható, távolról is veszélyes, meg egyáltalán, ha ránézek az ő fejére, látok némi értelmet csillogni a szemeiben, nem úgy mint mivanbazmegsztyuártvagyok esetében :-).
Pankár felejtő, mint ahogy Heinle sem hozta a legjobb formáját. Azt már a Körmend meccsen is megfigyeltem, hogy lehetetlen helyetből is képes begyömöszölni a lasztit a gyűrűbe, ilyet láttunk párat tegnap is.
Zsoldos mit hivatkozik hazai pálya előnyére a végjátéknál? Ez hülyeség. Igazat kell adnom sporttársnak, hiszen ez az ember minden vesztes meccse után a bírókkal foglalkozik (bár nem kétlem, sokszor van alapja a dolognak), de tegnapi meccs után inkább mi sírhatnánk a bírói ténykedés kapcsán. Vaisvila két szabályos pakkerját gólnak adta a hülye Bognár, a kis köcsög meg össze-vissza fújkált, ide-oda kompenzálgatott, amin ugye már nem lepődünk meg, de mégis idegborzoló. Befújják a szabályosan védekezőnek a faultot (nem egyszer), hát az eszem áll meg. Olyan ember meg eleve nem kéne kosárbírónak megtenni, aki életében egy percet nem játszott magasabb osztályban, merthogy ez a 150 centis kis pöcs legfeljebb az oviban pattogtatott, az is tutifix.
NA, mindenesetre a sikert megérdemeltük, már járt nekünk, remélem megindulunk és kivágunk egy hatos győzelmi szériát (legalább :-))))
OAZIS
PS: és láttam Avasst is, képzeljétek: ÉL !!!! :-))))
Max. igaza van Belferának: először az MNK topik, majd az élet többi összetevője !!!
Hi All!
Érdekesen alakultak az események ebben a fordulóban. Sajna élőben nem láthattam a saját csapatunk meccsét az ismert problem miatt, viszont így eljutottunk egy Alba-Kaposvár derbyre. Ami yoo meccsnek nem mondható, viszont izgalmasnak mindenképp. A végére télleg nehéz lett volna megtippelni ki is fog vezetni a lefújáskor. Tom h az eredmény nem ezt sejteti, de egy perccel a vége előtt még egál volt. Ekkor szívbeteg embert nem engedtem volna a pálya közelébe:) Ha az Alba ennyire gyengén jáccik a következő meccseken, akkor veszélyben fog lenni! Hisz még azért a rangadók visszavannak nekik idegenben. Pedig a vendégeknél nem jáccottak yool az amcsik, de Simi hozta a meccset. Most láttam igazán először életveszélyesen jáccani.
A bírókról yoot vagy semmit! Szal: inkább hagyjuk.
Lecsó!
Melyik voltál a tömegből? Mert rögtön mellettetek ültem a korlátnál a hatodik sorban Atomic Boys-os sapiban:) A topikról még Saabee volt ott ilyen színekben. Sajna rég jártam erre, így nem tudtunk megbeszélni talit, de tán legközelebb összejön.
mivel nem vagyok az a tipikus meccsrejárós típus, és vasi vagyok, ezért nem tudom utálni mindkét klubbot. drukkolok mindkettőnek. és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. sok ilyennek találkoztam már, max. az egyiknek jobban drukkolok. és ez a Körmend. ha nem a Falcoban játszana Kálmán, akkor nem is igazán bírnám őket, de őt nagyon csípem. szerintem 1-1.5 éve ő volt a legjobb magyar kosaras.