"S ha most nem is váltotta meg a világot (ami csoda is lett volna) lehetséges, hogy még pár közös edzés (szerdán edzőmeccs Pakson!!) után megismerhetjük
Ez komoly???Otthon még nem nagyon tudnak a dologról./Egyébként megint esik a hó :-((( /
Bocs, de én egyáltalán nem támogattam az új játékost ...
Csak éppen el kellene dönteni, hogy dobógépet vagy csapatembert akarunk. Ha most kiderül, hogy az a baj, hogy nem dob 20 pontos átlagot, akkor miért nem igazoltuk le mondjuk a Lee-t. Vagy ha jól emlékszem, akkor a tavalyi csapatban volt dobógép...
Szóval amennyire nem egészséges edzőt cserélni meccsek között, anyira játékost sem...
Ha meg már cserélünk, akkor miért nem tettük azt a téli felkészülés során???
Tapintható a feszültség a férfi A-csoport két tolnai reprezentánsa közt: hóhelyzetben enyhén szólva más véleményt képvisel a dombóvári, illetve a paksi vezérkar. Mint ismert, a járhatatlan utak országszerte megbénították a közlekedést, ily módon meccsek egész sora maradt el. Az Atomerőmű sem utazott el szombaton a DVMSE otthonába, és éppen ez az, ami miatt sokan furcsán néznek Dombóvárott. A helyiek szerint tudniillik indokolatlan a rivális döntése, olyannyira, hogy állításuk szerint a jelzett időpontban Paksról három útvonalon is megközelíthető volt a meccshelyszín (forrás: Tolna Megyei Útinform). Hogy eltökéltségüket nyomatékosítsák, a klub elöljárói faxon értesítették az ellenfelet, hogy hajlandók buszt küldeni Cziglerékért, természetesen a túra valamennyi költségét állva.
A paksiak ezzel szemben kitartottak a péntek esti elhatározásuk mellett, nevezetesen, hogy még szombaton sem ajánlatos útra kelni, hiszen a járhatónak tűnő útszakaszok is behavazódhatnak (forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság), annak meg mégsem teheti ki senki a csapatot, hogy a hó fogságába essen, netán a busszal együtt becsússzon az árokba. Maradva a tényeknél: a megyei derbi elmaradt, hiszen az illetékes szerv szombat délelőtt! erre áldását adta. "Mi szerdán térdig érő hóban is elmentünk Körmendre, mert játszani akartunk! jegyezte meg egykedvűen Harangozó László, a dombóvári egyesület elnöke. "Nem kockáztathattunk így a másik fél képviseletében Tóth János szakosztályelnök.
A (hó)csata tán mihamarább véget ér.
Sziasztok!
Azért írok most az ase-dvmse témához, mert Artúr Doki bejelentette visszavonulását ez ügyben, így már nem fog válaszolni, tehát engem sem érhet az a vád, hogy szítom a hangulatot. Csak már kikívánkozott a véleményem.
Szóval Artúr, szerintem utólag könnyű kijelenteni, hogy Sitku mindenképpen játszott volna, és így nem az indokolta a paksi csapat távolmaradását. Ilyenkor azt gondolom már bárki mondhat bármit. Én speciel ezt nemhogy nem hiszem el, hanem egyszerűen nevetségesnek tartom, ugyanis ez a lehető legegyszerűbb módja a mentegetőzésnek. Ami a vasárnapi pótidőpontot illeti, én nem tudok róla semmit, mivel nem vagyok a vezetőség tagja, de nem is teszek úgy mintha illetékes lennék. Végül pedig nem hiszem, hogy az NB.I/A-csoportos magyar kosárlabda bajnokságot, és a profi bajnokcsapatot, amelyre (természetesen joggal) oly büszkék vagytok, össze kellene keverni egy vasárnapi teremfoci tornával, és egy amatőr "jól esik majd utána a sör" csapattal.
A lényeg, hogy nem jött el az ASE, és mivel szerdán rosszabb útviszonyok között a szegediek igen nagy kerülővel, ráadásul tudva, hogy egyszem centerük sérülése miatt nem játszhat, el tudtak jutni Kaposvárra, ahol a papírforma szerint sima vereség várt rájuk, kénytelen vagyok azt mondani, hogy ez sportszerűtlen dolog volt nemcsak velünk, hanem a bajnokság összes többi résztvevőjével szemben is. A szegediek (meg még jónéhány más sportágat űző csapat is az országban) ugyanis akartak játszani, ellentétben a paksi kosarasokkal, vagy vezetőikkel, akik inkább nem akartak meccset. Nem volt kedvük hozzá. Sőt, megjegyzem előfordult már az asével olyan is, hogy bizonyos Darius Lukminas eltíltása miatt megváltoztatták sorsolásukat, mert úgy gondolták Debrecenben nélküle is nyerhetnek, így a jó Darius leülhette a büntetését és a fogalmam sincs ki ellen lejátszott igazán fontos meccsen már ő is pályára léphetett. Ha jól emlékszem a jó érzésű szurkolók akkor is felháborodtak az efféle hozzáállás ellen.
Picit más, de mégis ugyanaz:
saabee!
Félre értés ne essék a dombóvári kosarasok nem gondolják azt, hogy a MAGYAR BAJNOK megijedt volna tőlük. Sőt szerintem senki nem gondolja azt, ugyanis, és ez lehet, hogy neked újdonság, nem létezik lefutott mérkőzés. Még a MAGYAR BAJNOKNAK sem, így neked sem kellene összekeverned a magabiztosságot az enyhe nagyképűséggel! Ami pedig szegény debrecenieket illeti, szamárság lenne azzal vádolni őket, hogy csak azért utaztak le szerdán, azaz a sorsolás szerinti hivatalos meccsnapon (!?) Bukva nélkül hozzátok, mert azt gondolták kihasználhatják Sitku hiányát. Azért utaztak le, mert játszani akartak ( lásd még korábban a szegediek esetét).
Az egészhez már tényleg csak annyit fűznék hozzá, hogy véleményemet arra alapoztam elsősorban, hogy egy ismerősőm pénteken este éppen Paksról autózott haza Dombóvárra, és mert éhes is volt, álmos is volt, haza is akart menni, ezért haza is ért, evett-ivott, aludt is...
Egyébként itt is esik a hó, de mivel a Falcó kétszer is nyert egy héten belül, azt hiszem ide fognak érni holnap.
Légiósaink hétvégi termése:
-Dávid Kornél 2 meccset is nyomott a Zalgirissal.
Szombaton odahaza verték a Neptunast 97-81-re,Dávid 12 perc alatt 9 pontig és 6 pattanóig jutott.
Másnap az Alita vendégeként nyertek 90-82-re:19 perc alatt 4 pont...
Legközelebb a Maccabihoz látogatnak csütörtökön.
-Németh Isti és a Benetton a Scavolini Pesaro vendégeként győzedelmeskedett 92-74-re...megint egy sima meccs és a statisztikák szerint Istinek megint csak morzsák jutottak...
Folytatás az Aek ellen szerdán...
-Gulyás Robi és az Asvel Le Havre-ban nyertek 84-77-re.Baggio kezdő volt és 22 percet játszott,pontgyártásban nem szaggatta össze magát,mindössze 6 egységig jutott.Viszont lepattanózásban istenkirály volt,10-et szedett(a hazaiak összesen 16-ig jutottak).
14.-én a Real Madridhoz látogatnak Robiék...
Na ámberek!
Még néhány adalék ehhez a Vasút-Ase lovestoryhoz.
1.Sitku Ernő játszott volna,ha van meccs azaz a "sérültek miatti" indoklás nem helytálló.
2.A dombóváriak által állított vasárnapi pótidőpontról szó nem volt,Ők legalábbis nem kérték a vasárnapot.
3.A VB szombat reggel döntött a halasztásról úgy hogy voltak információik a Katasztrófavédelem Parancsnokságától és a Közútkezelőktől is.+Fényképek a paksi körzetről(6-os út,Németkéri út...)
(még egy aprócska dolog: a városunkban kényszerűen vendégeskedő Vadkakasok pénteken reggel indultak el hazafelé és cirka 4 óra alatt sikerült eljutniuk a 40 km-nyi távolságban lévő Dunaújvárost.)
(Ja és még valami,és most már tényleg befejeztem:lett volna egy teremfoci torna az ASE csarnokban.Az egyik vendégcsapat a dombóvári volt...fenemód érdekes,hogy ők sem indultak el a hóhelyzet miatt.)
Téma lezárva részemről.
A kadett bajnokikat vezetted? Ha igen, csak így ismeretlenül is gratula a játékvezetésért. Kint voltam, láttam 3 vagy 4 meccset, volt egy két ügyes gyerek is, és a játékvezetés is elég jó volt, nem ezen múlott, hogy kiestek a debreceniek.
A Debrecen-MAFC-ot vezető 2 játékvezető szvsz kiváló volt, utánpótlás meccsen régen láttam ilyen következetes fújásokat.
Méghogy gondok vannak a sportdiplomáciával, meg a Bodrogváry így meg úgy. Méghogy nem megy az érdekérvényesítés. Itt a megoldás! Belferát a makosz elnöki székébe (a kapitányválasztásnál esetleg gondolhatnál régi, perifériára szorult ismerőseidre is mondjuk rám /lick, lick/)!
:))))
Bár "szokásomhoz híven" ismét nem láttam a Sport1-en Élő-ben közvetített kosármeccset /most épp az NBA All-Star meccset :-( /,azért én is szeretnék GRATULÁLNI belfera pajtásnak!
Biztos nem akarunk már meccset játszani ebben az idényben, és ezért elintéztük, hogy ne takarítsák az utat a megyében (hiszen így a ellen csapatok már el sem utaznak hozzánk)- így még legalább a közutasok pénzt is spórolnak, és már meg is van a pénzünk az új légiósokra!
Azért az mégiscsak furcsa, hogy ebben a szezonban az edzők többsége egy Alba elleni vesztes mérkőzés után találja meg a játékvezetőket......
Ugye spori?:-))
Szombaton volt "szerencsém" Karcagra utazni és magam is meglepödve tapasztaltam, milyen simán elértem........Szolnokig. Száraz utak, padlógáz, miegymás. Aztán Szolnoktól az a 60 km!!! Jobb volt mint egy hullámvasút. Lehetett szabni, úgy 30-40-el és imádkozni nehogy szétessen az autó. Csak az érzékeltetés kedvéért: A Szolnok-Karcag útvonal 30 perccel tartott rövidebb ideig, mint a Szhely-Szolnok! Gratula a helyi kötútkezelőnek!:-(
Más!
Leadnám tippjeimet az elmúlt forduló 2 megtartott mérkőzésére. Fera, légyszives vedd figyelembe!:-))
Szerintem is oltári hülyeség volt! Ha annyira ki akarják próbálni élesben, akkor a hétvégi Dombóvár meccs sokkal jobb alkalom lett volna. Egyrészt addig is kicsit jobban játékba jön az ember, kiismeri a társakat, játszik egy edzőmeccset, plusz hazai pálya, neki meg a csapatnak is jobb lett volna szerintem. Ez így nagyon nagy rizikó volt! És nem is igazán jött be, mert ha Halm és David nem ilyen jó (plusz Góbi) akkor sima zakó a vége. Persze már rájöttem, hogy hiú ábránd racionális és megmagyarázható döntéseket várnom...
Bocs, de én akkor is felelőtlen dolognak tartom, hogy néhény edzés után egy idegenbeli tétmeccsen mutatkozik be valaki, ráadásul egy nagyon rossz sorozat közepén. És ha megnézed, mikor jött fel a Szeged, akkor látni fogod, hogy pont amikor játszott.
Nem ellene beszélek. Soha nem szidom a játékosainkat, a fehérvári honlapra pedig nem írok.
Sziasztok! Kérdésem: régebben láthatóak voltak az NBA-s oldalakon amolyan Best Of filmecskék .avi formában (pl. playerfile-okban). Lehet ilyesmit találni manapság vhol???
Bár elég gyenge volt az Allstar a két hosszabbítás ellenére, de mégis megérte éjjeliőrt játszani egyrészt MJ utolsó kosara másrészt Belfera üzenete miatt.
Majdnem lepadlóztam amikor a sok kínai, afrikai meg mindenféle beírás között megláttam a mi szeretett Feránkét. :-)))
A hétvégen megrendező Debr.-Körm. mérkőzést nem a Debrecen mondta le hanem a Körmend.
Vili.
saabee!
"Ugye ezt ti sem gondoljátok komolyan!?Nehogymán a Magyar Bajnok megrettenjen egy Dombóvártól!Hát ÁMBEREK,nooormális!!!??? "
Ti voltatok a bajnokok ez tutti, de a Paks nem a legjobb formáját hozza (sérült játékosok), viszont a Dombóvár hosszú idők óta a legjobb teljesitményt nyújtja.(igaz mi sem nyertünk még idén)
A témát lezártam! Reszkess Falco!
Hajrá Dvár!