Keresés

Részletes keresés

rik-027 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11168
éb-resz-tö!!!
:-))
Előzmény: GDávid (11166)
ultra1 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11167
Na végre én is megszólalhatok.

Szeretnék indítani egy magán jellegű szavazást. Kérek mindenkit válasszon egy számot és írja meg azt.
1.Vegyek még egy számitógépet.
2.Rúgjam ki a pontty-ot.
3.Vonjuk meg a szót pontty-tól.
4.Készitsünk egy időtervet ki mikor ülhet gép elé.
5.Kötözzenek le a szép piros székemhez, hogy ne fügjek állandóan a neten...
6.ponnty legyen a fönök (az erre leadott szavazatokat nem veszem figyelembe a végelszámolásnál)

Tudjátok ez a két dombóvári szurkoló (ultra1 és pontty) egy helyen melóznak.
Én vagyok apuci okos kisfia aki visszi a shopot és pontty a munkatársam. Bejövök 9 kor az üzletbe és mit látok, pontty már a neten függ. Majd elkezdí irní rövidnek nem mondható hozzászólását a paksi fanoknak. Ez nem is lenne olyan nagy probléma ha nem ¼ 1-ig irná.
Más megoldás nincs mindenki szavazni!

Az első tippem:
DVMSE-Falco KC Szombathely +8 (ha lehet ilyet irní Emír megszorja őket)
Hajrá Vasút!!!

Előzmény: pontty (11160)
GDávid Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11166
tényleg, nem a te üzeneted volt olvasható az All-Star gálán?
Előzmény: belfera (11165)
belfera Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11165
Gery tippje a mai mérkőzésre:
Dombóvár-Falco +5

Egész szépen gyűlnek nyárra a "mitiszolferák". :-)

nattata Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11164
Sziasztok!

Most olvasom a statisztikát, ahol az elfogulatlan bírói ténykedést elfogulatlan szövetségi emberek ítélik meg, és nem kedvező véleménnyel.
Harsányi spori 64%-ot valamint 65%-ot teljesített csapatonként. Ez a teljesítmény Váradi spori elverése esetében 99%-ot jelentett volna átlagban (ennyire pártatlan és jó azért nem volt), most verés nélkül is 63%-ot hoztak ki általam nem követhető számítással.
A kedves társa csapatonként és összesen is jelentősen gyengébb teljesítményt nyújtott, őt sem verték meg, bár számításba vették, ezzel az ésszel veri őt az isten eléggé.
Egy kérdésem maradt a végére:
Ha ilyen teljesítményt nyújtanak a játékvezetők, valamint elfújt meccsek után ilyen szankciók várhatók, ki fogja a rájátszást fújni?

Előzmény: borost (11153)
vazsi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11163
Földi nem hisztizik, hanem szerb :)
Előzmény: andrej11 (11148)
Feribá04 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11162
Persze!
Ez a hülye középszakasz valahogy mindig kiesik. Annyira nem volt értelme és nem is bánom, hogy idén már nincs.
Előzmény: pontty (11160)
vazsi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11161
olaj az isten:
"Falco - Szeged +5 Lacika a meccs végén: Itthon vagyunk, itthon vagyunk (stat.: 54 pont, 29 kiharcolt fault, 58/54 a bünteteővonalról :)"

ez nagyon ott volt, de azé benyom csípőből 3 hármast, mondjuk tízről

Előzmény: Olaj az Isten (11128)
pontty Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11160
Sziasztok!
Jól kiszúrtam magammal tegnap. Most aztán írhatok egész nap, és valószínű így is győzni fog a túlerő.:-))
Szóval nagyjából időrendi sorrendben.

saabee!
Elismerem és megértem, hogy neked túl sok volt most hirtelen a dombóvári véleményekből, de szerintem ezekből inkább a felháborodottság (és a meccs elmaradásával járó rengeteg plusz szabadidő okozta gond) volt kiérezhető, semmint a nagyképűség. Legalábbis szerintem nincs okunk a nagyképűségre csapatunk eddigi teljesítményét látván.

Artúr Doki!
Most megpróbálom rövidre zárni a “rétestésztaveszélyt”, bár ez durva képzavar.
Alapvetően tényleg nem állunk egy oldalon, de ettől még nagyon picit változhat a véleményünk a másik irományát olvasván. Ezért is ismerem most el, hogy a “de nem is teszek úgy, mintha illetékes lennék” elég durva volt. Másrészt viszont megjegyzem a teljesen hiteles forrásodat, akkor sajnos nem nevezted meg, így részben ez is okozhatta a jóindulat hiányát. Ami pedig a közvéleménykutatást illeti, bár a vállalkozói igazolványomban történetesen ez szerepel főtevékenységként, ezúttal mindössze újságot olvastam (pl: Kaposvár-Kazincbarczika röplabad mérkőzés).

Feribá04!
Természetesen nem is indulok ki a történelemből, mert az (és szerintem ezúttal kivételesen a két együttes jelenlegi formája is) szoros vereséget sejtet, viszont éy nyilván a győzelemnek örülnék jobban. Én csak úgy érzem a más fórumokon, mások által beígért 20-30 pontos verésből ezúttal nem lesz semmi. Persze akár lehetne, de mégsem lesz...
Egyébként az általam említett 4 meccset egytől-egyig tavaly játszottuk le (alapszakaszban 5 pont oda, középszakaszban Lee nélkül 1 pont oda, rájátszásban hosszabbítás után 2-3 pont ide, majd a másodikon 6-7 pont oda, 99-ben 1 pont volt ide, miután Kevin Shand az utolsó támadásotoknál belenyúlt Visockas passzába/dobásába).
Azt, hogy mi a véleményed csapatunkról azért érthettem félre, mert az írásodból az tűnt ki, hogy amíg az A-csoportban ti kosaraztatok, mi a B-csoportban csak pattogtattunk, és úgy éreztem ez nem a két bajnokság közti színvonalbeli különbségnek szól. Most azonban már világos minden, mintahogy a “botránykeltő alkoholista huligánokkal” kapcsolatban is.:)))

És végül saabee, Artúr Doki, Feribá04 együtt!
Nem vártam tőletek, hogy forduljatok az ASE ellen. Nekem elég lett volna, ha elismeritek, hogy a körülmények miatt teljesen normális, hogy rossz érzéseim vannak a történtekkel kapcsolatban. Én is elismerem, hogy rosszak voltak az utak, de jólesne, ha ti is elismernétek, hogy ha istenigazából akart volna az ASE, akkor eljutott volna Dombóvárra. Persze, ha nem teszitek sincs baj, hiszen ha jól emlékszem volt néhány semleges szurkoló, aki szűkszavúan ugyan, de mellénk állt.

Tudom, hogy sok lett megint (el is fáradtam), ezért is jegyzem meg elsősorban Belferának, hogy hála a köszöntő sorokért, bár nem akarok Avass babérjaira törni csak nagyon ráérek!:))))

Sajnálom a Kaposvárt. Remélem javítanak! Sziasztok!

oilboys Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11159
...Szép kis nemzeti ünnep lesz Dombóváron március 15-én!:-)))))
Előzmény: Artúr Doki (11144)
Feribá04 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11158
Ismételten 100 %-ig egyetértek.
Előzmény: némo (11157)
némo Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11157

Bizony, bizony!
Az All-Star gála előtt is "szerényen" kijelentette, hogy csak Bryant lehet az MVP! Az ok., hogy valóban az eddigi teljesítménye alapján ő volt az esélyes, dehát ilyet ezen a szinten kijelenteni...? Több mint badarság!!! Nem is jött be neki! Aminek kifejezetten örültem.
Elismerem a tudását és a felkészültségét, de azért visszavehetne az "itt mindenki hülye rajtam kívül" stílusból!

Előzmény: Feribá04 (11156)
Feribá04 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11156
Szia Belfera!

Ha több időm lenne hidd el írogatnék, de nincs és emiatt még meccsekre sem tudok járni, sajnos.
Ennek ellenére ezentúl megpróbálok többször bejárni ide a DK-ba.

Szóval csak akkor fogják beolvasni az sms-em, ha nyalom Török Péter seggét?
Ez szomorú!
Alapvetően semmi baj nincs vele. Kegyetlenül ért a tengerentúli kosárlabdához (az európaihoz már nem annyira), de hányingerem van attól hogy minden játokosról előítélettel bír. Ha valaki az ő szemében szar, akkor dobhat utánna akár 45-öt is (pl. Jordan), akkor is egy 0 marad.

...és persze igaza mindig csak neki lehet...

Előzmény: belfera (11138)
Feribá04 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11155
Hi!

Én a jobb formát úgy értettem, hogy önmagatokhoz képest. Ezt figyelembe véve pedig úgy gondolom jelenleg ti vagytok előrébb. Nagy kérdés persze, hogy ez mire elég egy erősebb csapattal szemben.
Az utóbbi négy meccset nézve tényleg van okotok a bizakodásra, de ebből semmiképp nem szabad kiindulni. Ha kronológikusan nézzük a meccseket az utolsó négy dombóvári vendégszereplésünk első ütközete 99-re nyúlik vissza és pont ez a meccs amiből nem szabadna következtetést levonni, mert abban az évben minden idők legszarabb paksi csapata szennyezte az A csoportot. Andre ReedOnly nagyszerű játékával (8 pont, 0/8 büntető) nem is lehetett kérdéses győzelmetek. A következő ütközetre két idényt kellett várni és kábé ugyanaz volt a helyzet velünk mint most. A csehek levertek minket, mint a megyekarót és volt egy sérültünk is, Czigler László. Ennek ellenére győztünk, bár nem tudom hogy. Érdekes pedig egyre többen mondják, hogy ott voltam.
A másik kettő a playoff-ban esett. Az másodikat komolyan vettük az elsőt nem. Ennyi...
Szóval azt gondolom, ha egy meccsre tippelünk, akkor sokkal inkább az aktuális formát érdemes nézni, mint a történelmet.

Igencsak félreértesz, ha azt gondolod, hogy lenézek egy B-s csapatot. Ilyet soha egy gárdával sem tennék. Én NB II-es korában is ugyanúgy szerettem a csapatomat, mint most. Emellett több csapat van amit kedvelek és szurkolok nekik, ha nem velünk játszanak. Ilyen pl. a Körmend (a hangulat és a szív miatt), a Debrecen (mert szülővárosom) és valamikor ilyen volt a Dombóvár is.
Te írtad, hogy a Lukminas-os ügy minden A-s csapattal szemben sportszerütlenség volt. Mivel ti B-sek voltatok veletek szemben nem, pusztán ezért jegyeztem meg. Általában nem szólok bele olyan dologba, ami abszolút nem érinti csapatomat.
A Sitku ügyről annyit, hogy még a keddi napon beszélgettem az otthoniakkal a dombóvári utat illetően (ekkor még szó nem volt hétvégi halasztásról) és egyöntetűen azt mondták, Ernő játszani fog. Ezek szerint vagy ők hazudtak akkor nekem, vagy én most neked.
Általában nincsenek előítéleteim emberekről, ám ha mégis az nem interneten keresztül fog kialakulni. Nem is szabad következtetéseket levonni néhány itteni beírásból. Pl. Belferát, Némot, Kwestet, Avasst az ember szimpatikusnak ítéli meg az itteni beírások alapján, de ha találkoznál velük....... :-))))
Botránykeltő, alkoholista huligánok! :-))))))))))

Na jó nem koptatom tovább a billentyűt, sok sikert a hétvégére, márciusban pedig megyünk!

Üdv.
Feribá04

Előzmény: pontty (11132)
csaby1 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11154

DVMSE--Falco KC-Szombathely +4 (első hazai gy., ha már mi galádul nem mentünk el)
Marc-Körmend--Soproni Ászok +11 (vagy csak minket tudnak ennyire elverni?????)
Univer KSE--MOL Szolnok -6 (ha nem lesz hó)
Atomerőmű SE--ZTE KK +13 (galádul játszik Sitku is, meg Smith is. De galádak vagyunk)
Falco KC-Szombathely--Sole-Szedeák +9 (bíróverés)
Albacomp--DVMSE +8
Kaposvári Klíma-Vill--Debreceni Vadkakasok -4 (fáradt lesz a Klíma, de addig is sok sikert a 3. helyért)

Hajr ASE!

Előzmény: rik-027 (11121)
borost Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11153
Még valami, a mai NS-ben! Valaki már bemásolta az elejét, én bemásolom a többit (is):Eltiltották a Szedeák–Falco összecsapás két játékvezetőjét

Hátráltatják a szegedieket?

S. T. R.

NS, 2003-02-12

Földi Sándor besokallt. "A forgatókönyv a megszokott, így nem érdemes kosárlabdával foglalkozni…” – szomorkodott a szegedi edző a múlt vasárnapi Szedeák–Albacomp (85–92) derbit követően. Tény, rájár a rúd mostanság a szegediekre, nem is olyan régen a Falco elleni Magyar Kupa-visszavágót szúrták el úgy, hogy az első meccsen Szombathelyen győztek, most meg a fehérváriak nyertek – a hazaiak szerint meglehetősen furcsa körülmények közt (ez utóbbi találkozót egyébiránt játékvezetői műhibára hivatkozva megóvta a Szedeák).

" "Én nem az ellenfelünk és nem is a játékvezetők ellen szólok, pusztán a jelenséggel van bajom – egészítette ki a mestermérleget Földi. – Nem állítom, hogy tudatosan, de az úgynevezett kiscsapatok – és a Szedeák mindenképpen e kategóriába sorolható – rendre hátrányt szenvednek a nagyok ellenében.”
És hogy a jeles tréner nem a levegőbe beszél, lássuk az említett kupameccs bíráskodásának értékelését (tudniillik a szegediek hivatalos panaszt nyújtottak be az illetékes szervhez). A kilenctagú bizottság minden ítéletre kiterjedő elemzése szerint Harsányi József 64, míg Ádám József 53 százalékos teljesítményt nyújtott. Harsányi a Szeged terhére meghozott ítéletei (33-ből 21 jó) 64 százalékos, a Falco terhére hozott ítéletei (27/16) 65 százalékos teljesítményt takarnak, míg Ádám a Szeged terhére meghozott ítéletei (32/14) 44, a Falco terhére hozott ítéletei (32/27) pedig 63 százalékos teljesítményről árulkodnak. A bizottság megállapította, hogy a Szeged panasza megalapozott, és a mérkőzés két játékvezetője lényegesen az elvárható színvonal alatt látta el a feladatát. A testület egyöntetű véleménye, hogy a mérkőzésen több sportszerűtlen, sőt kiállítást érő cselekedet maradt megtorlatlanul, és a játékvezetők egyértelműen felelősek voltak a mérkőzés eldurvulásáért (ezek után szabadultak el az indulatok a nézőtéren, amiért a rendező egyesület pénzbüntetést kapott). Az is egyértelműen megállapítást nyert, hogy ezeket a megtorlatlanul maradt sportszerűtlenségeket szinte kizárólag a Falco követte el, így a két csapatnak való azonos feltételek biztosításának elve is sérült. A honi szövetség játékvezető bizottsága mindezek után azzal a javaslattal fordul az alszövetség küldőbizottságához (merthogy a sporik idehaza sajnos nincsenek egy kézben…), hogy 2003 februártól a mérkőzés első játékvezetőjét, Harsányi Józsefet 14 napig, a második játékvezetőjét, Ádám Józsefet 21 napig alacsonyabb osztályban foglalkoztassa. "

Egyébként nem tudom, mit vettek nézőtéri rendbontásnak, azt, hogy egy-két néző jogos bár valóban túl durva dühében odament az elválasztó "rácsocskákhoz" és hangosan leanyázta a bírókat? Mert tettlegesség sehol nem volt! Bár igaz, olyan sok pénze van a Szegednek, hogy ezt is könnyne állja, csak nem tudom, miért büntetik folyamatosan a kis csapatokat (is)!

Múltkor a Dombóvár-Szeged meccsen kiküldték a hazai B-közepet, mert trágárságokat kiabáltak a bíróra!.....

Azt hiszem ez eléggé nevetséges, még akkor is, ha ez később a Szegednek kedvezett!

Mit csinálna a bíró mondjuk, ha egy 125.000 nézős Barca-Real meccsen kezdenék el szidni (nem dobálni, csak szidni!)? Fölmutatna a nézőtér egy 20.000-es részérer, hogy na ti húzzatok ki! Elég abszurd, nem?

borost Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11152
Gondolom te fehérvári vagy?. Akkor azt kell mondanom, végre egy ellenfél drukker, aki reálisan, tisztán és elfogulatlanul látja a dolgokat! Én is, ezért mondom, vasárnap JOBB VOLT AZ ALBACOMP!

Molnár Andrissal is egyetértek, van benne fantázia! Csak kár, hogy másik két indulócselét a drága sporik lépésnek fújták!

Na ennyi, remélem jövőre is találkozhat a két csapat, vagy akár idén a rájátszásban a a legjobb nyolc között!

Előzmény: góóól (11151)
góóól Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11151
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsém megnézni a Szeged- Alba meccset a városi TV-n. Mit mondjak, tényleg hihetetlen dolgok történtek!
Előszöris a játékvezetésről. Olyan szar volt a bíráskodás, hogy még a nem túl magas magyar nívót is alul tudták múlni. A meccs végéig egyformán tévedtek mindkét csapat kárára, de áldásos tevékenységüket a végén, Mosley faultjánál koronázták meg, amikor bemutatták a technikait, aztán visszavonták. (csak halkan jegyzem meg, szerintem technikai volt, az alkarjánál fogva, dobás közben húzta vissza Rawlinst) Mindezt 90-85-ös Alba vezetésnél...

Ezzel együtt a meccset saját magunk számára tettük nehézzé, 20 pontos vezetésünk után jött egy 13-0 ás szegedi roham.

Már korábban is meg akartam írni, de talán most már a statisztikák is alátámasztják, hogy Góbi egy jó center. Talán a legjobb magyar, itthon játszó. Ha elég időt tölthet a pályán, nagyon megbízhatóan hozza magát, sokat javult a középtávoliakban is, és hát fizikális adottságai ugye nem kérdőjelezhetők meg. Nekem mindenképpen Bencze előtt van.

A meccs asszisztját szeretném még megemlíteni, ezt Molnár osztotta ki. Két dobócsellel elküldött 2 Alba védőt, majd egy gyönyörű ívelt passzot adott, ha jól emléxem, Vilcinskasnak. Gyönyörű jelenet volt, ebben a gyerekben van fantázia.

A meccs legviccesebb mozzanata az volt, amikor Bencze meglépett egy ellopott labdával, egyedül vitte végig a pályán, mindenki más az Alba térfélen figyelte az eseményeket, Bencze pedig a szegedi palánk alatt felugrás nélkül továbbrohant!!!!!!!! elfelejtette bezsákolni, vagy mi! Akkor kapott észbe, amikor már alatta volt az alapvonal, még megpróbálta kétségbeesetten visszajátszani a labdát, de azt már a szegediek szedték össze. Komolyan azt hittem, rosszul látok!

Tazs0516 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11150
Gratulálok a csapatnak. Szép volt, hogy idáig eljutottak. Remélem a Kakasok ellen nem fog
mutatkozni a fáradtság jele.

Dombóvár-Falco +2 Emir fordít!!!!!!!!! uccsó mpi
Kaposvár-Debrecen +10
Albacomp-Dombóvár +15
ASE-ZTE +12
Falco-Szeged +20
Kecskemét-Szolnok -15
Körmend-Sopron +15

realfan Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11149
Dombóvár-Falco H5

Kaposvár-Debrecen H11
Albacomp-Dombóvár H9
ASE-ZTE H8
Falco-Szeged H16
Kecskemét-Szolnok H3
Körmend-Sopron H5 (nem hiszem, hogy tudunk sima meccset játszani:))

andrej11 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11148
Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap este megnéztem a Fehérvár TV-n a Szeged-Alba meccset. Érdekes derbi volt, szerintem egyértelműen a jobb csapat nyert. Ha nem vagyunk fegyelmezetlenek és nem kisérletezünk, akkor nem lett volna bíró-kérdés sem, nyertünk volna 15 ponttal és kész.

Ha Földi mester azt kifogásolta, hogy gyenge volt a bíráskodás, akkor igaza volt.

De ha azt, hogy az Alba a bírók miatt nyert, akkor vegyen magának szemüveget, vagy menjen el sakk edzőnek. Legalább annyit tévedtek a kárunkra, mint a Szeged kárára. Az utolsó percekben pedig bortányos dolgok történtek a pályán, de mind a 2 oldalon.

Sajnos 2 idegbetegről is be kell számolnunk: Lapov és Földi mester. Mind a ketten botrányosan viselkedtek, hisztiztek és saját csapatuknak ártottak.

sarkat5 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11147
Na, éppen ezt nem értem én sem.
Előzmény: nukleo2002 (11145)
nukleo2002 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11146
Dombóvár-Szombathely +4
Körmend-Sopron +6
Kecskemét-Szolnok +9
ASE-ZTE +1
Szombathely-Szeged +7
Albacomp-Dombóvár +15
Kaposvár-Debrecen -10
nukleo2002 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11145
"Tény, rájár a rúd mostanság a szegediekre, nem is olyan régen a Falco elleni Magyar Kupa-visszavágót szúrták el úgy, hogy az első meccsen Szombathelyen győztek, most meg a fehérváriak nyertek – a hazaiak szerint meglehetősen furcsa körülmények közt (ez utóbbi találkozót egyébiránt játékvezetői műhibára hivatkozva megóvta a Szedeák)."

Azért Sutyi kicsit magába is nézhetne. Azt miért felejti el, hogy Szombathelyen úgy tudtak nyerni, hogy aznap meg éppen -nem is kicsit- őket tolták a bírók? És miért nyert furcsa körülmények között a Fehérvár, amikor végig vezetett, nem is kis különbséggel? Nem értem.

Artúr Doki Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11144
Pontty!
Nem nagyon reagálnék a mondandóidra,mert csak nyúlna,mint a rétestészta.
Alapvetően nem azonos oldalon állunk és ezért természtesen másként látjuk a dolgokat.
"de nem is teszek úgy mintha illetékes lennék"
Én amit leírtam,az Juhász Sándortól származik(Ase ügyvezető igazgató),így azt gondolom,hogy eléggé hitelesnek mondható mindez,amúgy kösz a jóindulatot.
"A szegediek (meg még jónéhány más sportágat űző csapat is az országban) ugyanis akartak játszani, ellentétben a paksi kosarasokkal, vagy vezetőikkel, akik inkább nem akartak meccset. Nem volt kedvük hozzá."
Szerintem ezt bővebben kéne elmagyaráznod.Talán beszéltél valakivel vagy közvéleményt kutattál?
De tovább nem is vitáznék,mert éártelmetlen.
Mint mondtam részemről lezártam a dolgot,márc.15.-én majd pótoljuk a hiányzást...

Előzmény: pontty (11092)
Artúr Doki Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11143
A zakó ellenére megemelem a kalapomat a kaposváriak sorozata előtt...talán a bronz elcsíphető.
Előzmény: saabee (11142)
saabee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 11142
Azért gratula ahhoz,hogy legalább kijutottatok!
Előzmény: norris21 (11141)
norris21 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 11141
www.somogyihirlap.hu

Elveszítette a tegnap esti mérkőzését az Európai Regionális Kupa Északi-főcsoport, négyesdöntőjében a német Leverkusen ellen a Kaposvári Klíma-Vill KK férfi kosárlabda-csapata, amely ma a harmadik helyért léphet pályára a másik ág vesztesével, az ukrán Khimik Ljuzsnyíjjal szemben.

TSV Bayer Giants Leverkusen (német)–Kaposvári Klíma-Vill KK 91–74 (23–19, 25–18, 24–21, 19–16)
A várnál korábban, jó egy nappal az összecsapás előtt farkasszemet nézett egymással a négyesdöntő egyik párosa. A Kaposvári Klíma-Vill KK és a Bayer Leverkusen már a kijevi repülőtér tranzitjában találkozott, ahol az ukrán belföldi járatra vártak a csapatok. Pár perccel később érdemes lett volna megörökíteni az arcokat, ahogy rácsodálkoztak a Donyeckbe tartó légijárműre. Többen a világháborús részvétel esélyeit latolgatták, ám a légcsavaros szerkezet – az aggódó tekintetek ellenére – végül a levegőbe emelkedett. – Milyen öreg ez a gép? – kérdezte Sztojan Ivkovics a felszállást követően. A mélyen az ötvenes éveiben járó légikísérőnő valószínűleg személyes sértésnek vette az érdeklődést. – Ez a repülő nem öreg, hanem inkább fiatal! – mondta szigorúan és bádogkannájából teát töltött az előtte ülőnek. A meglehetősen viharvert szerkezet végül megbízhatóan teljesítette feladatát, így már csak három órás buszozás volt hátra az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolig...
Az egész napos utazást kiadós alvással pihente ki a társaság, majd délelőtt rövid átmozgató edzés következett az egy éve épült, szemre is tetszetős sportcsarnokban. Az ebéd után nem volt nagy keletje a szabadtéri programoknak. A röpködő mínuszok miatt a szállóban töltötték a délutánt Simonék, majd megtekintették a két ukrán gárda meccsét. A helyi bajnokságot vezető Azovmash már az első negyedben bebiztosította győzelmét és jószerével a másnapi döntőre készülhetett. Az ellenfél kilétére két óra elteltével kaphattunk választ. De Gray és Ivkovics pontjaival szerzett vezetést a Klíma-Vill, de a németek két triplával gyorsan egyenlítettek. A védekezésben gyakrabban hibázó somogyiak Schultze büntette újabb pontokkal, így a negyed végére a zónára váltó gyógyszergyáriak kerültek előnyösebb pozícióba. A rövid pihenő alatt Goran Miljkovics edző sokkal határozottabb játékot kért a kaposváriaktól. Meg is fogadták a tanácsokat Dzunicsék, akik a folyamatosan reklamáló németek ellen megítélt technikaikért járó büntetőket is értékesítették. Az ellenoldalon azonban rákapcsolt Wucherer és Fox is, újabb okot adva ezzel az időkérésre. Sokkal pontosabban céloztak a németek, így megérdemelten szereztek 48–37-es vezetést a félidő végéig. A szünet után Jackson kozmetikázta valamelyest a lehangoló dobószázalékot, ám a hiba nélkül szóró leverkuseniek biztosan őrizték tíz pont feletti előnyüket. Hiába kapta a legnagyobb tapsot De Gray és Jackson közös akciója, mindez csak szépségtapasz lehetett. Öt perccel a vége előtt az egy akción belül négy pontot szerző Dzunics még tízen belülre hozta csapatát, ám a korábban összegyűjtött hátrányt már nem tudták ledolgozni a kaposváriak. Mindez azt is jelentette egyben, hogy a Klíma-Vill ma a harmadik helyért léphet pályára a Khimik ellen.
Így játszottak
Mariupol, sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Okhrimenko (orosz), Szczerba (lengyel).
TSV Bayer Giants Leverkusen: Kovacev (14/3), Greene (14), Wucherer (10), Best (13/9), Schultze (13/3). Csere: Fox (22), Geib (-), Weber (3/3), Malbeck (2), Rathjen (-). Vezetőedző: Heimo Förster.
Kaposvári Klíma-Vill KK: Simon (13), Dzunics (17/6), Jackson (21/6), De Gray (12), Ivkovics (9). Csere: Filipovics (1), Szőke (-), Varga R. (1), Fülöp (-). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Az eredmény alakulása: 3. perc: (2–6), 6. perc: (16–14), 12. perc: (23–24), 15. perc: (32–33), 22. perc: (48–55), 27. perc: (53–65), 34. perc: (77–65), 37. perc: (71–81).
Kipontozódott: Schultze (a 37. percben).
Jók: Fox, Greene, Schultze, illetve Jackson, Simon.
Heimo Förster: – Örülök, hogy elértük célunkat és a döntőben játszhatunk.
Goran Miljkovics: – A rossz dobóforma miatt kaptunk ki, megpróbálunk javítani a bronzmeccsen.
Kun Zoltán

Előzmény: Törölt nick (11140)
norris21 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 11139
Ha jó az infóm sajna: Bayer-Kaposvár: 91-74

Kár... :(

belfera Creative Commons License 2003.02.11 0 0 11138
Pontty!

Üdvözöllek a topikban, örülök, hogy Veled és ultra1-gyel kezdd összeállni a dombóvári különítmény is. Már majd minden szurkolótáborból van aktív tagja a topiknak, így több friss infóhoz juthatunk, és még a nyári kosártorna résztvevőszámának bővítését is elősegítheti a növekvő aktivitás. Korrekt volt az eszmefuttatásod - jó, hogy egyre több olyan emberke jelentkezik hosszabb lélegzetvételű hozzászólásokkal, akit nem is hívnak Avassnak. :-)
Ráadásul a felvetéseid még Feribát is kiugrasztották a read-only táborból, és ez külön öröm számomra. Lehet, hogy többet kellene piszkálnunk az ASE-t, és máris aktivizálná magát??? :-)))

Ultra1!

A tippversenybe bármikor be lehet szállni, várom a tippjeid. A pontszámítás alapelveit a körmendi honlapon működő játékból loptam, szóval onnan tudsz tájékozódni.

Az újabb videóelemzéshez csak annyit tennék hozzá, hogy a Szeged terhére majdnem 2x több (!!!) rossz ítéletet hoztak a sporik (30-16), szóval elmehetnek a francba a szépítgetésre szánt - és ráadásul el is számolt - százalékszámítással!!!

Csabesz!
Legendás soraimat már a feldobás előtt felvillantották néhány másodpercre, de - miután szóltam az illetékesnek, hogy ez így nagyon kevés - ha jól emléxem a 2. negyedben egy időkérés alatt mutatták hosszabb ideig és nagyobb betűkkel, miközben a lassításon Jermaine O'Neal "cüccögött" MJ mellett.
Közkívánatra álljanak most itt azok a mondatok, melyekről majd könnyes szemmel mesélek az onokáimnak. :-)

"It's late night now in Hungary, but I can't miss the last All-Star appearance of MJ. I'm glad to see him once again, but I'm said, because it will be the last time. I hope he will be named MVP, he deserves it. Thank you for your whole career, Michael!"

Ha jól emléxem, akkor ebből az első mondatot és egy "tenkjút" közöltek le.

Bubic!
Annyi anyagot küldtél a doktori disszertációmhoz, hogy 1xűen nem bírom letölteni őket - úgy 5-6 méllel a vége előtt állandóan félbeszakad a letöltés, aztán kezdhetem előlről az egészet. Van esetleg valami frankó trükköd a törlésre?

Feribá!
Köszi az sms-t - Csaby, Neked szintúgy! A Sport1-re csak olyasmit szabad írni, hogy "Tisztelt xy főszakértő úr, Ön mit gondol...?", ha saját - eltérő - véleményed van, akkor az már rég rossz.

Némó!
Garnett túl vékony, Shaq túl kövér, Duncan túl jó kapcsolatokat ápol "Bigdzsí"-vel , ezért szóba sem kerülhetnek Körmenden. Képben volt még Iverson, de róla meg kiderült, hogy túl alacsony.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!