Szerintem az emberek zöme nem is hall róla.
A hírek, mint azt te is tudod, azt hiszem, nem a világ eseményeiről szólnak itt. Ugyanannyira be vannak zárkózva önmagukba, mint az oroszok, amikor még ott éltem (és ott hallgattam, olvastam, láttam a híreket).
Mindkét ország elég nagynak érzi magát ahhoz, hogy önmagán kívül más ne nagyon érdekelje a helyi médiát, de szerintem ez Kínában és Indiában is így van.
A Kyotói megállapodásban, ill. annak felrúgásában meg semmi olyan nincs amiért hírré válna (nem háború, nem követeli az USA beavatkozását, hogy elő kelljen készíteni a hangulatot, ...).
Egyébként meg pont az Index-ben olvastam néhány ma amerikában élő, ide írogató olvtárs véleményét arról, hogy milyen jó is ez, mert amúgy is csak az USA életszínvonala ellen elkövetett európai indíttatésú merényletről volt szó. Ez szerintem megfelelhet egy "közamerikai" véleményének, ha véletlenül egyáltalán hallott a dologról. Bár okos embereket azért itt is láttam már, ugyanúgy, mint bárhol a világon, ahol eddig voltam.
schgy
Ha aktualis akarunk lenni meg kerdeznelkek benneteket arrol hogyan fogadjak USA-ban (pelédaul Ti is ) a kyotoi kornyezetvedelmi megallapodas felmondasat ?
Nagy a ztur vagy nem annyira erdekes ?
Mivel nem sok idöd lesz, - egy kis extra informácio =
Albany-Montrál = kb. 5 óra busszal
Albany- New York = kb. 3 óra busszal
Ha néhány nappal indulás elött veszed csak a jegyet, sokszor lehet kapni discounted jegyet.
Ha diák lennél és van nemzetközi student ID-d, - 10% discount-t kapsz.
Nyáron alkalmam lesz kiutazni az USA-ba, N.Y. államba (Albany-hoz közel). Azt tervezem, hogy N.Y.- ba, ill. Montrealba is ellátogatok. Mit gondoltok, megéri? Mennyibe kerül kint buszozni/vonatozni? Van ötletetek?
Fidel Castro unnepelt ma.Es szidta az osszes (tehat Clintont is ) amerikai elnokot kivetel Carter (ezt kulon megemlitette).Bar akkor is erdeklodtem a politika utan de nem emlekszem,mi volt mas Kubaval szemben Carter idejeben ?
Megkérdeztem egy ismeröst (pár évvel ezelőtt még vadászgép és helikopter pilóta volt az amerikai hadseregben): A lényeg, az USA nem bánt volna ilyen kesztyüs kézzel egy kínai felderítőgép legénységével, és ugyan úgy (vagy mégjobban) szédszedné a kínai gépet darabokra, mint azt éppen most a kínaiak teszik az amerikai géppel. Aztán persze visszaadná (mint vaólszínü a kínaiak is fogják): "Nesztek, itt van rakjátok össze".
Egyébként - ala Jay Leno - nem tudom mit babrálnak a kínaiak az amerikai géppel. Úgy is minden kütyü "Made in China" rajta :)))
Tibor,hogy Te milyen szellemes vagy,eloszor az a kep a kocsival, most meg ez a csontvazas hulyeseg egy halaleset kapcsan. Van itthon egy kivalo ujsag a MAD testverujsaga a Kreten, add el nekik az elozot biztos jo penzt adnak erte,Broafka szkaj rulez:))
Kivancsi vagyok hogy mi lett volna ha kinai repulo vegez LA 12 MI-es korzeteben felderito repulest (de meg nemzetkozi vizek felett). Arrol nem is szolva hogy az amerikai propaganda nem szol arrol hogy ezek a gepek tulkeppen be- s kirepulnek a kinai legterbe, kiprovokalva a legvedelem valaszat. Nem baj! Elore tovabb a humanussag es a demokracia jegyeben!
Egyertelmu ethnic cleansing es nepirtas. A fekete szabadsagharcosokat irtjak. Mar csak arra varok a CNN mikor kozol velt tomegsirokrol kepeket. Miert nem bombazza a NATO az USA-t ezert? Bekepzelt, a vilag legkepmutatobb tarsadalma az amerikai. Nem baj, azert vasarnap mindenki eljar templomba.
Akartok a Cincinati (bocsanat ha most nem nezzek utana hogy irjak a szot,gondolom valahol ket c-vel) esemenyekrol valamit mondani ? Hogyan latjatok Ti ezt ?
Ebben a ketsegbeesett nemzetkozi jogaszok kerestek egy megoldast,hiszen sok helyen a 200milles hatar egymas szuveranitasat fedne be.Van egy nemzeti hatar maradt 12 milles es egy gazdasagi hatar(ne kerdezd mi ez ) ami 200 millesra viheto...
Igy is lehet nezni a dolgot, de majd meglatjuk, hogy a tobbi targyallas mit szul.
A Kinaiak megvaltoztathatjak a tavolsagot partjaiktol, mint az USA. Ha jol emlekezem a nemzetkozi vizek 200 miles-ra vannak partjainktol.
See Ya Mumu.
Tiborkam,engedd meg hogy most a masik oldalrol vilagitsam meg a dolgot,nem mintha igazad adnek nekik,miert is tennem,csak hogy 1:1-ben bebujhass az o borukbe.
Amerika mellett tul a 12 milles nemzeti parti vizektol , de mondjuk 14 millesra kinai vadaszgepek teljes kemfelszerelesel hallgatjak le ami tortenik USA-ban fenykepeznek mas idokre hatha szukseg lesz a felvetelekre ,beleneznek a szadba.Felszallnak az amerikai gepek es persze megmutatjak hogy nem az izlesuk ami ott tortenik,elfogja a hev oket de lehet hogy lentrol tuzelik oket:hogy mernek ezek a gazember kinaiak ide mereszkedni mikor mi vagyunk a vilagon a legerosebb hatalom ?
Hogy ki toszogatta a masikat azt soha sem tudjuk meg igazan,barmelyikuk lehetett.
Mi lenne (de osszinten ) a reakciod,mint kinai ?.
Termeszetesen nem varom el hogy tapsolj nekik,de mikor felmered az ugyet ,a veluk is jaro kesobbi veszedelmeket akkor nagyon jo ha az ellenfel borebe is bujsz hogy tudjad a reakcioit.Eppen ugy mintha sakkoznal ,jo tudni mit lep majd a masik.