Repulojegy 2 fore oda-vissza (illetekkel) + 1 db Nissan Almera berleti dija 19 napra.
Szallast nem foglaltunk, mert kempingezni fogunk.
Mar megvan az utiterv is, kesse hajtos, de remelem, birni fogjuk.
A kolcsonzesi arakat fejbol nem tudom, de este megnezem es kuldok cimet, ahol utananezhetsz.
A Terios es Jimny hatareset. Alapjaiban veve a minel nagyobb kerek a lenyeg a katasztrofalis utak miatt. 4X4, emelt hasmagassag, alvazvedelem stb leginkabb csak a felfoldi "utakon" kell.
Koszonom az ujabb otleteket, gondolatokat, no meg nem kevesbe a biztato szavakat, hogy a 7.5 nap NEM eleve nevetseges terv! DE: en nem talaltam meg ezt az emlitett excel file-t, pedig nagyon jol jonne! Nem akar az oldalon feltunni. Ha kerhetem el tudnad kuldeni a marcchus@yahoo.co.uk cimre?
Egyebkent ha mar van egy "elo" forumozo, akinek vannak tapasztalatai Izlandrol, hadd kerdezzem, hogy nem tudsz-e valami megbizhato autokolcsonzest, jo aron? Van egy aktualis ajanlat ISK 108000-ert, csak CDW-vel, de korlatlan kilometerrel. Ja, s egy Suzuki Jimmy, vagy egy Daihatsu Terios alkalmas mar "terepjaronak" erre a korutra?
Elore is koszonom! Mark
Island-reisen:
Az jó, mi is velük voltunk tavaly.
Csináltam az utunkból egy Excel táblázatot, amiben benne vannak a látványosság közti távok (km) és menetidők, valamint az, mennyi időt töltöttünk egy-egy látnivalónál.
Útiterv készítésénél ez jól jöhet. Feltegyem valahova?
7,5 nap körbejárni kicsit szűk, de nem lehetetlen. Ne csak a kilométert nézzétek a térképen, hanem szerezzetek olyat (Cartographia semmit nem ér), amin az utak burkolata is fel van tűntetve. Pl.: Európa legnagyobb vízeséséhez a 20km-es letérő terepjáróval is egy óra, mással meg erősen nem javasolt...!
Diesel: lehet, hogy fizetni kell, ezt nem tudom, de a gázolaj feleannyiba kerül, mint a benzin (Kb 50Kr, a benzin 97Kr/liter volt).
-kek-
Engem igen erdekelne az elkepzelesetek. Azonban lehet, hogy jobb lenne email-en folytatni a tarsalgast, mert azt naponta hasznalom, s jobban megszoktam. A tenyek felenk: Mi ketten vagyunk, s a forumon mar emlitett Smyril-Line -nal a mult heten vettem meg az utolso jegyeinket is az utra. Ezek szerint aug.9en indul a hajo Aberdeenbol (Skocia), s aug26an erkezunk vissza. Mi 7.5 napot fogunk Izlandon tolteni - ennyi ido van ket hajo kozott, vagy egy ujabb hetet "varnod kell". Bar varhatnank, de nekunk most ennyi fert bele. Azonban meg nincs autonk, mert berlesen gondolkodom. Mi korutat terveztunk egy het alatt.
Vagyis, ha ez igy erdekelne, irj a marcchus@yahoo.co.uk cimre kerlek. Ha kellenek pontos arak az autoval kapcsolatban, add meg a mereteit, s en mar nezem is az arat. (Itt van a kezemben az idei dijszabas), valamint ha elarulod a Ti koordinataitokat (pl. teljes aru jegy kell vagy esetleg diak?) azt is megirom.
Ja, s Izlandon CSAK a diesel-es autoknal kell fizetni az orszagba lepeskor. Peccch, de ez legyen a legnagyobb gond.
Udv
Mark
Az utazás kiállításon tudomásom szerint csak az OTP-Travel és a Baraka foglalkozott Izlanddal. (Pedig lejártuk a lábunkat, és összeszedtünk kb. 10kg papírt!)
Igaz. De ez nem azt jelenti, hogy ennyi idot kell a tengeren tolteni. Kozben 2 napig lehet boklaszni a Färöer-szigeteken.
Vigyazat a komparakkal ! Nincs benne semmifele ellatas, es a kompon vett kaja eleg draga !
Egyebkent iden 1 auto (5m hosszu, max. 1,8 m magas) 1 utra 278 EUR; 1 fore a legolcsobb jegy 1 utra 336 EUR. Ha a kocsi nagyobb/ hosszabb, potdijat kell fizetni. Van kedvezmenyes dijcsomag is, de nem foszezonban.
Mi egyebkent lefoglaltuk az utat. Ket es fel het augustus elejetol. Ket fore repulo charter(Nemetorszagbol )+ berauto kb. 2500 EUR.
Ahogy számolgattuk kb. 5-6000km-t mennénk autóval. Ez durván 150-180 ezer forint, de ebben nincs benne a komp ára, amit még mindig nem tudunk! Az igaz,hogy a komp szombaton indul Dániából és csütörtökön ér Izlandra?
Szállás szempontjából nekünk tökéletes a kemping de megteszi a fűtött ól is.
Rosszul írtuk : a Transzporterben öten férünk el , eddig ketten vagyunk.
2-3 hét lenne, július vagy augusztus közepei indulással.
Vágod?
Mi saját autóval szeretnénk menni.Elég őrült gondolat? Az utakra gondolva talán igen. Nagyon rosszak az utak? Egy WV Transporterrel mennénk, ami egyébként azért jó, mert a bicikli is belefér, sőt aludni is lehet benne.Ha esetleg érdekel valakit és tud alkalmazkodni, az autónkban kényelmesen tud utazni 6 ember.