Tényleg reményt keltő ez az eredmény az olimpiára.
Persze józan ésszel nem várjuk ennek megismétlődését, hiszen a hazai pálya az mégiscsak hazai pálya, valamint még el is kell telnie a két évnek az olimpiáig, és arról sem feledkezhetünk meg, hogy az Eb-n nincsenek amerikaiak, kínaiak, ausztrálok... De akkor is érdemes lesz drukkolni ezeknek a lányoknak és fiúknak. :)
Cseh Laci továbbra is a sportág hazai élő legendája (nem túlzás ezt kimondani),
És milyen furcsa fintora a sorsnak, hogy vb-n vagy olimpián tőle lenne a legnagyobb csoda egy aranyérem - ilyen az, ha még nagyobb legendát fog ki kortársnak.
Nekem Evelyn viselkedése teljesen rendben van, nem egy vigyorgós típus, de ezzel nincs is semmi baj. Aki viszont nálam mindent vitt, az Jefimova, aki a váltó kizárása után, érthetően nem túl vidám hangulatban ballagott kifelé, de a kapunál ugyanúgy megállt a gyerekeknek és más aláírásgyűjtőknek, mint korábban, és kedvesen, mosolyogva, türelmesen körmölte le a nevét az orra alá dugott papírokra.
Én sajnos már olyan öreg vagyok, hogy emlékszem arra az időszakra is, amikor a Verrasztó testvérek édesapja úszott. Abszolút belevaló, laza, szimpatikus pasi volt. Sőt hozzá képest, az akkori első számú sztár, Hargitay András sokkal merevebbnek, komorabbnak tűnt, persze ő is maximálisan tudott viselkedni. Ráadásul ők, mint az akkori élsportolók közül nagyon sokan, nem sportmenedzseri diplomát szereztek, hanem igazit. Ezért olyan furcsa, hogy Evelyn és Dávid olyan mufurc, feszült, barátságtalan. Jakabos Zsuzsa nagyon aranyos volt, ahogy még a vízben megbillentette Katinka fejét. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni, de gondolom, tudjátok, mit akarok mondani.
Valaki írta, hogy" Gyarmati hogy néz már ki" Gyarmati ott volt az 1948-as olimpián , 80-85 között van. Azt hiszem mindannyian nagyon szeretnénk úgy kinézni abban a korban, ahogy ő.
Őrülök, hogy nem csak én látom így a fiatalember viselkedését. Ezek szerint nem csak az én szememmel, illetve bennem van a hiba. Mindenképpen furcsa, hogy két idegen nemzet képviselője a vízben és a dobogón is egymás nyakába tud borulni, és gratulálni a másiknak. Verrasztó pedig ezt a saját honfitársával sem tette meg....
A Margitsziget is többször teljesen megtelt, még egy EB-hez sem elég nagy, mobil lelátókkal sem... VB-t meg mostantól már csak fedettben szabad rendezni, nekünk sose lesz 6-8 ezres fedett uszodánk (értelme se sok lenne egyetlen rendezvény miatt felépíteni).
Verrasztó Dávidnak nem csak a tegnapi viselkedése, hanem az egész lénye bennem ellenszenvet kelt. Ezen az EB-n ő volt az egyetlen magyar sportoló, akinek nem tudtam drukkolni, még a döntőben sem.
Nem hogy "elfelejtett", de még Laci felé nyújtott kezét sem "vette észre". Ha az ember kimegy egy béka-delfin versenyre, láthatja, hogy már a 8 éves kis nokedlik is tudják az illemet, Verrasztó ehhez még 22 évesen sem nőtt fel. Magyarság ide vagy oda, nekem Ő nem sportember, a teljesítménye sem hat meg különösebben. Jól úszott, ennyi.
Óriási gratula a magyar úszó-válogatottnak, az edzőiknek, amit ezen az EB-n produkáltak, az valami elképesztő! Úgy tűnik, hogy a sokáig magányos harcos Cseh Laci mellett felnőtt egy világklasszis gárda.
Nagyon kíváncsi vagyok, ez a csapat mire lesz képes Londonban, mert ott már a jenkikkel, ausztrálokkal és a kínaiakkal is meg kell küzdeni, ráadásul ott az angol csapat fogja élvezni a hazai pálya előnyét ...
Kár, hogy nincs erre alkalmas uszodánk, de nagyon kellene egy hazai rendezésű VB is ...
Nem minden élsportoló a szavak embere, a 4x200-as aranyos lányaink is eléggé összevissza nyilatkoztak. Bánja a kánya, lényeg, hogy szállítsák az aranyakat :-)
Kis Gergő nem jutott be a 400 vegyes döntőbe, de a többi összejött :-)
Verrasztó Dávid kiváló úszó, de a tegnapi alakítása (medencén kívül) nem volt éppen szimpatikus. Sztem "elfelejtett" gratulálni Cseh Lacinak, és a nyilatkozata közben is olyan képet vágott, mint egy ... inkább nem folytatom.
ne gondoltam volna h sikerül mind2 számban a kettős győzelem. 400 vegyesen várható volt, sőt itt akár 3as győzelem is lehetett volna ugye Kis Gergővel.
Összeségében megrédemli az egész válogatot a gratulációt!
Izrael évtizedek óta minden sportágban az európai szövetség tagja, nem az ázsiaié. Ennek leginkább politikai okai vannak, jónéhány arab országban máig bűncselekmény Izrael létének elismerése is, senkinek nem hiányzott, hogy egy rakás ország kilépjen a sport világából emiatt. (OFF: Európa is küzd, ha nem is ugyanilyen, de hasonló problémával: Szerbia került konfliktusba az Európai Kézilabda Szövetséggel, mert összesorsolták az egyik klubcsapatukat egy kupában egy koszovói ellenféllel, és a szerbek nem álltak ki, mondván Koszovó nem egy létező ország)
(Minden politikai felhang nélkül! Szigorúan földrajzi szemszögből.) Mellesleg Izrael mit keres egy úszó EB-én? Mi még úgy tanultuk, ami Boszporuszon túl van az már Ázsia. Szírek, libanoniak nem reklamálnak, hogy akkor ők is jönnének EB-én úszni?
Úgy gondolom, nem csak a saját nevemben fogalmazom meg: csodálatos, felejthetetlen sportélményben volt részem az elmúlt egy hétben! Minden idők második legeredményesebb EB-szereplése hazai pályán, 2 évvel az olimpia előtt! Megcáfolva lett a tézis, miszerint a magyar úszósport egyszemélyes lenne. Cseh Laci továbbra is a sportág hazai élő legendája (nem túlzás ezt kimondani), de ugyanúgy világklasszissá érett egy év alatt Katka, Evelyn, Zsuzsi, Dani, Kis Gergő, nem beszélve a másik két gyorsváltós lányról. Rajtuk kívül pedig még egy sor nemzetközi szinten is meghatározó úszónk versenyez, ráadásul ezen 20-24 éves generáció mögött már feltörőben a következő korosztály! A magyar úszósport visszafoglalja az őt megillető helyet! Ilyenkor érdemes visszaemlékezni, mégha valahol méltatlan is az öröm pillanataiban, azokra a fikamakikra, akik a pekingi olimpián gátlástalanul mocskolták Katkáékat, Evelynéket, Mutináékat, Daniékat, és így tovább. Szívből remélem, ők most mélyen magukba néznek... ................... Zseniális zárónap, méltó megkoronázása az egész hétnek. 400vegyesen őszintén szólva előzetesen is mindenki tudta, hogy Európa három legjobbja magyar, csak az a kérdés, melyik kettő jut tovább. A többieknek egy pillanatig nem volt esélye. .......................... 200pillén is benne volt a pakliban a duplázás, de azért vigyázni kellett a brittel, és a két szélső pályán úszóra. Zsuzsi egészen elképesztőt teljesített, valami egy másodperccel rákontrázott élete legjobbjára, őszintén szólva egy picit érte szorítottam, nem mintha Katkával bármi bajom lenne. Nyerjen már ő is egy aranyat. Nem jött össze, de erős a hazai konkurencia is, ez viszi előre mindkét lányt. Nem utolsósorban tündéri baba mindkettő, öröm volt őket nézni akár a célban, akár a dobogón, akár az interjú közben.:)) .................... Váltóban érvényesült a papírforma. Ha Lacika úgy érzi, nem tud sokat segíteni a csapatnak, adja csak át annak a Szilágyinak a hátas résztávot, aki letette a döntőbe jutáshoz elengedhetetlen alapidőt. .................... A hat magyar himnusz mellett a közönség volt még csodálatos. Kisbaba és nagymama együtt drukkolt a mieinkért, egy hétig mindenkiből előtört az önfeledt öröm. Jó volt ezt átélni, sajnos csak tévén keresztül, de így is átjött.:)